Şimdi Ara

Yeni Monitör Açılmıyor Yardım (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnternetten Aoc i2269v modeli sipariş verdim aoc i2269vwm modeli geldi. Bu modelde ekstra olarak dahili hoparlör, 2 hdmi ve 1 display port var sanırım. Üzülsem mi sevinsem mi derken monitörü montajladım fişi takıp açtım ışığı 1 saniye yandıktan sonra sönüyor ve ekranda hiçbir görüntü yok. No signal vs yazılar da çıkmıyor. Driverla falan mı alakalı bir durum bu bozuk mu? Napayım ben şimdi aldığım siteye geri iade mi edeyim yoksa garanti sağlayıcısına mı götüreyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi earth. -- 31 Temmuz 2015; 21:12:31 >



  • Arkadaşlar son kez deneyip kutusuna koyup gönderecektim. Taktım ve monitör açıldı. Bozuk değilse ilk başta niye açılmadı bozuksa şimdi niye açıldı. Anlamadım bu işi. Hem vga ile hem de hdmi ile 3 kere denemiştim. Şimdi ikisiyle de sorunsuz çalışıyor.

    Bir de aklıma şu geldi önceki monitör 1280 çözünürlük 75hz idi. Bu monitörde 1280 çözünürlük de 60hz. Son kez denemeden önce diğer monitörü full çözünürlük yapıp 60 hz ye getirdim. Ondan sonra takınca açıldı. Sebep bu mu acaba?

    Neyse hadi monitörde bir sorun yok şimdi de garanti durumuna kafam takıldı. Belgedeki son tarih 07.10.2015 görünüyor. Başlangıç tarihi 2009 yanında parantez içinde 2013 yenilendi yazıyor. Şimdi 2 ay sonra bitecek mi bunun garantisi? İstesem yeni belge gönderirler mi?
  • Şimdi arayıp görüştüm garanti belgesinin bir önemi yokmuş fatura tarihinden itibaren başlıyor dediler. Umarım sorun çıkmaz.
  • earth. E kullanıcısına yanıt
    Garip bi durum. Kafası iyi değilmiş ama sonradan yerine gelmiş galiba.
  • Hocam hiç bilmiyorum bu olayları ama yüksek ihtimal olay şu: Bu gelene kadar komşudan ödünç aldığım monitörü kullanıyordum eski bir lcd model. Max çözünürlüğü 1440x900. Bu en son 1280x800 de 75hzde çalışıyordu.

    Yeni monitör o çözünürlükteyken de max 60hzde çalışıyor. Sanırım bu yüzden açılmadı

    Çünkü son kez denemeden önce eski monitörün çözünürlüğü full yaptım (1440x900 60hz) ondan sonra yeni monitörü taktım açıldı ve açıldığında o da 1440x900 çözünürlükteydi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi earth. -- 31 Temmuz 2015; 21:14:41 >
  • earth. E kullanıcısına yanıt
    75 hz'de cortladı yani, desene.
    Şama-maka, sana da, bize de enteresan bi tecrübe oldu yaşadığın bu sorun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla bilmiyorum oc işini denemedim henüz biraz sonra denicem cru programıyla. Umarım olur zira 60hzde csgo performansını pek sevmedim. Diğer lcd monitörde de aynı durum vardı. Özellikle ani hareketlerde fps düşüyor gibi donma kasma gibi rahatsız edici görüntü oluşuyor. 75 hzde çalışan crt monitör bile çok daha iyiydi bu konuda. Bunun yanında monitörün görüntüsü müthiş. İyi ki ips almışım dedim. Ben tek bir açıdan bakmıyorum ekrana film izlerken koltuğa yayılıp izlediğimden aşağıdan bakıyorum biraz o açıdan lcdde çok kararıyordu ekran bunda her açıdan aynı netlikte. Bir sıkıntısı var şuan için o da biraz fazla sallanması. Klavyede hızlı yazı yazınca bile sallanıyor. Yine de çok problem değil gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun açılmıyor [Çözüldü]
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Nasıl yaptım anlamadım ama 70 hz'e çıkardım monitörü. Catalyst control center'da Lcd Overdrive diye bir özellik var onu açtım mı kapadım mı anlamadım monitör bir kararıp açıldı ondan sonra monitör özelliklerinde yenileme hızı 20 ile 60 arası değişiyordu onlar gitti yerine 60-65-70 hz geldi. 70e aldım csye girdim daha akıcı oldu.
  • earth. E kullanıcısına yanıt
    Bu fiyata bundan daha iyi görüntü sunan monitör yok. O kadar olsun.
    60 hz'den sonraki her hz'in akıcılığa katkısı çok fazla. 70 hz'de çalışması iyi olmuş.

    Tekrar hayırlı olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah sağol. Bir de monitörün kendisinde overdrive diye bir özellik var. off-weak-medium-strong seçenekleri var. Sanırım bu da daha akıcı yapıyormuş ama aynı zamanda input lagı arttırıyormuş.
  • Yanlış bir bilgi vermişim onu düzelteyim. Overclocku farkında olmadan CRU ile yapmışım. Bende çalışmadı sanıyordum program meğer çözünürlükler onda yaptığım ayarlardan sonra gelmiş. Amd ekran kartlarında bu program ile 1920x1080 çözünürlükte sorunsuz 70 hz'de çalışıyor. 1080p altındaki çözünürlükler ise 75 hz'de çalışıyor. (hdmi ile)
    linkini de vereyim birilerinin işine yarar.

    http://linustechtips.com/main/topic/31526-overclocking-your-monitor-refresh-rate-amd-gpus/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi earth. -- 2 Ağustos 2015; 6:39:24 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.