Şimdi Ara

H&D (Hong Kong NE1611C) (yeni modem) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
154
Cevap
21
Favori
47.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Maalesef dedikleriniz doğru. 2 ayrı müşterime netmaster 401 ile biraz uğraş dur ile köprü modu yapabildik.

Mantık IP serbest bırak, köprü moduna al. coax sök biraz bekle pc ye bağlı şekilde geri tak. Pc wan IP aldığında router'a geçir bağlantıyı. Bilgisayar mac'ini klonla. Bir kaç gün sonra mac klonu kaldır.

Ya da köprü moduna alın 6-8 saat kapalı tutup açın, bağlantı yine geliyor.

Teşekkürler, bunları da deneyeyim. Ip'yi salsın diye 1 saat kapalı tutmuştum, pc'ye doğrudan takmayı da denemiştim ama daha uzun deneyeyim bu sefer. Yani amaç kablonet'in son bağlanan cihazı unutması anladığım kadarıyla.

Hocam modemin altındaki etikette yazan mac adresini girmeyeceksiniz yalnız. Ben o şekilde denedim yapamadım. Ne1611c arayüzünde Ağ Durumu / Network Status menüsünde “Wan Durumu” başlığı altında yer alan mac adresini deneyin o zaman olacak. Etikette mac adresi rakam ile bitiyordu. Arayüzdeki wan menüsünde A harfi ile bitiyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kereta -- 16 Ekim 2025; 14:28:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Tekrar bakarım fakat etiketteki RTR Mac ile arayüzdeki aynıydı.

Bir de Ne1611c arayüzünde Network Settings➡️Wan settings menüsünde “Host name” var. Orada yazan host name’i tplink routerımdaki ayarlardan host name’i bulup ilgili kısmına girdim. Nasıl bulduğumu hatırlamıyorum yalnız. Tekrar aynı menüyü bulamadım. 2 saatten fazla uğraştım şu köprü modunu bağlamak için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kereta -- 16 Ekim 2025; 14:35:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Evet, cable-gw_000003 diye bir şeydi. Denemediğim hiçbir şey kalmadı. H&D (Hong Kong NE1611C) (yeni modem) Şimdi diğer arkadaşın dediği gibi bir 6 saat kapalı tutup öyle deneyeceğim.

Bağlantı kurmadan da arayüzden mac adresini göstermiyormuş. RTR ile aynıdır diye umuyorum.

Geçen yaza kadar hiçbir şeyle uğraşmadan direk ip alıyordu ne güzel.

Edit: Etiketteki RTR ile arayüzdeki MAC aynı.

Edit2: Netmaster modemde ip serbest bırak gibi bir özellik varmış sanırım. Bunda yok. Ama wan arayüzünde kira bitiş saati yazıyor. Kira yenilenmeden köprüye alıp tekrar deneyeceğim. Olmazsa geceden kapatırım modemi artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaan__ -- 16 Ekim 2025; 15:54:23 >

• Ben de H&D NE1611C geçtim fakat bir türlü bridge modu aktif edemedım bridge moduna alınca modem online olmuyor ve nedense 192.168.0.1 de erişemiyorum modemi fabrika ayarlarına döndürmek zorunda kalıyorum modem şuan router modda ve bir tane asus rt-68u router bağlı sadece böyle internet bağlanabiliyorum bilen var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bymuto -- 24 Ekim 2025; 1:30:35 >

Bridge modda 192.168.100.1 oluyordur. DHCP kapattığı için sadece statik bir Ipv4 ayarı ile erişebilirsin.

Ayrıca köprü moduna aldıktan sonra bir süre kapalı bırakmak tek çözüm gibi duruyor. Ya da tam Ip release süresi bitimine denk gelmen lazımki köprü modunda router'da wan IP gelebilsin.

Eski 401 ' ler 8DS 2US idi diye hatırlıyorum.

bridge moduna aldım 192.168.100.1 denedım erişemedim sizde bridge modda mı kullanıyorsunuz ?

Ethernet bağdaştırıcında bu şekilde IP ayarı yaparak mı denedin?

H&D (Hong Kong NE1611C) (yeni modem)
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.