Şimdi Ara

Yeni mezunlar için CV hazırlama teknikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
6
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Üniversiteden yeni mezun olan ve iş hayatına atılmaya hazırlanan gençlerimizin en büyük problemlerinden birisi de “CV” (özgeçmiş) hazırlamaktır. Yeni mezunlar için CV hazırlama teknikleri yazımızda bu konuya değineceğiz.

    Üniversiteden yeni mezun oldunuz ve iş başvuruları için cv hazırlamanız gerekiyor. Nasıl bir cv hazırlamalısınız. Sizlere hazır bir format vermek yerine, bir öz geçmişte bulunması gerekenleri ve öz geçmiş hazırlarken dikkat etmeniz gereken unsurları yazacağız.

    KAYNAK:http://www.ofistehayat.com/yeni-mezunlar-icin-cv-hazirlama-teknikleri/


    1- Kişisel Bilgiler: Öz geçmişinizin başında kişisel bilgileriniz gelmeli.

    Adınız, soyadınız ve iletişim numaranız belirgin bir biçimde yer almalı.
    Erkek adaylar için, askerlik durumunuz belirtilmeli. Askerliğinizi yaptıysanız bunu muhakkak KOYU renk ile belirgin bir biçimde yazın.
    Mail adresiniz adınızsoyadınız@gmail.com v.b. bir adres olsun. crazygirl84@mynet.com, asicocuk20@hotmail.com gibi gayri ciddi adresleriniz var ise, resmi işlemlerde de kullanabileceğiniz daha ciddi bir mail adresi alın.
    Sigara kullanmıyorsanız, muhakkak belirtin. (Sigara içiyorsanız cv’nize herhangi bir şey yazmayın)

    2- Eğitim Bilgileriniz: Çalışanlar için öncelikle iş/kariyer bilgileri, daha sonra eğitim bilgileri gelir. Fakat, yeni mezunlar için cv hazırlanırken, öncelikle eğitim bilgileri gelmelidir.

    Ters kronolojik sırayla gidin. En son mezun olduğunuz okuldan başlayarak liseye kadar gidin. İlk öğretim okulunu yazmanıza gerek yok. (Eğer lise öncesini kolej v.b. etiketi yüksek bir okulda eğitim aldıysanız kesinlikle yazın)
    İngilizce eğitim veren bir lise veya üniversiteden mezunsanız kesinlikle belirtin.

    3- Staj / İş Deneyimleriniz: Yeni mezunlar için cv hazırlanırken, staj ve iş bilgilerini yazmakta büyük fayda vardır. Ama burada dikkat etmeniz gereken konu, stajınız ve/veya iş deneyimleriniz çalışma hayatına uygun olmalıdır.
    Sadece harçlığınızı çıkarmak için, bir cafe’de garsonluk yaptıysanız ve bir şirketin finans uzman yardımcısı pozisyonuna başvurmak istiyorsanız, “garsonluk” deneyiminizi yazmayın.
    Hangi şirkette, ne kadar süre staj yaptığınızı ve kime bağlı çalıştığınızı belirtin. Ama uzun uzun, şunları şunları yaptım diye abartmayın. Sonuçta, stajyer olarak orada bulundunuz.


    4- Sosyal Etkinlikler: Üniversite hayatınız boyunca, okul dışında yaptığınız/başardığınız bir çok şeyi bu alana yazabilirsiniz. Ama unutmayın, çok uzun cümleler sıkıcı olabilir. Kısa ve öz yazın. (Örnek: Dağcılık Kulübü üyesi, Ekonomi Kulübü Başkanlığı, v.s. gibi)

    5- Yabancı Dil Bilgisi: Bu alan en önem verilen alanlardan birisi. Başvuracağınız pozisyona ya da yabancı dil bilginize göre, sosyal etkinliklerden daha önce yazabilirsiniz. Hatta ve hatta, yabancı dil konusunda iddialı iseniz eğitim bilgilerinden hemen sonra belirtebilirsiniz.

    Yabancı dil bilgilerinize yer verirken samimi olun. İngilizce düzeyiniz çok iyi değilse, çok iyi yazmayın. Ama kendinizi de küçük görmeyin.
    İkinci yabancı diliniz var ise muhakkak belirtin.
    Yabancı dili nerede öğrendiğinizi belirtin. Sonuç olarak, kolej mezunu olmak ya da Amerika’da dil okulunda öğrenmek ile, dışarıdan kursa gidip öğrenmek arasında fark var.
    6- Bilgisayar Bilgisi: Bu alanda bilgisayar bilginizi yazın.
    MS Office programları, her ofis çalışanı için büyük önem arz ediyor. MS Office (word, excell) bilgi düzeyinizi belirtin.
    Üniversitede ya da dışarıda öğrendiğiniz programları yazın. Özellikle iş hayatında kullanılan programları biliyorsanız, bu karşı tarafın dikkatini çekecektir. (Autocad, Netsis, SPSS v.s.)

    7- Referanslar: Bu alanda, staj yaptığınız yerde birlikte çalıştığınız kişilerin, üniversitedeki hocaların ve/veya çevrenizde iş hayatında başarılı olmuş/kariyer yapmış kişilerin referanslarını verin.
    Referans verirken, referansınız adı soyadı telefon numarası ve ünvanını (görev, pozisyon) belirtmeyi unutmayın.

    8-Diğer: Bu alana belirtmek istediğiniz diğer bilgilerinizi yazın. (Hobi, dernek üyelikleri, v.s.)

    Bunları yapın! Yeni mezunlar için cv de bunlar şart!
    İmla kurallarına uyun. Düzgün bir Türkçe kullanın.
    Yazı karakteriniz, Times New Roman v.b. ciddi bir yazı karakteri olsun.
    Fotoğraf kullanacaksanız, kesinlikle ciddi (erkekler için kravatlı) ve şık bir vesikalık fotoğraf kullanın.

    Bunları yapmayın! Yeni mezunlar için cv de bunlar asla ve asla yapılmaz!
    2 sayfadan fazla uzun cv hazırlamayın.
    Çok uzun cümleler kurmayın.
    Siyasi görüşünüz ve/veya tuttuğunuz takımla ilgili bilgi vermeyin.

    Kaynak:http://www.ofistehayat.com/yeni-mezunlar-icin-cv-hazirlama-teknikleri/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altai35 -- 15 Aralık 2015; 17:48:38 >







  • yararlı konu +repini verdim kardeşim




    _______________________________________________________________________


    DuAnLa DoĞMaDiqqi BeDDuaNLa ÖleLim. Be QüzEliM C*
  • Teşekkür ederim.
  • Üniversiteden mezun oldum,hiçbir is tecrübem olmadi yazin bazi sıkıntılar dolasıyla staj tecrübemde olmadi kac aydır iş bulamiyorum artik ne olursa olsun diye iş ariyorum.Herkes tecrübeli eleman arıyor tecrübesiz elemanlar nerde tecrübe kazanicak oyun oynayarak mı tecrübe kazanalım...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 ayrı şirkette çalıştım yazın da staj için ayrı bi şirkete giricem.

    Sorum şu ben 5 firma yazıcam toplamda mezun olunca ama misal veriyorum çalışmadığım yerleri de yazsam adamlar nerden anlayacak ?
    15 firma yazsam nerden bilecekler hepsinde çalışıp çalışmadığımı?
  • Bir kaç ekleme yapmak istiyorum. Eğer liseniz Robert, Galatasaray veya meslek lisesi degilse yazmayin. ( meslek lisesini belirtme sebebim ise meslek lisesini calisacaginiz alanla ilgili olma ihtimali)
    Gereksiz yerlere yer vermeyin. Reklam gibi gelebilir ama hic bi alakam yok cvnizi kariyer.net teki sablona gore doldurmakta fayda var. Insan kaynaklarina gelen cvler genellikle bu sablona gore geldigi icin daha rahat degerlendiriyorlar.
    Bir de artik herkes ozelliklerini sisiriyor yok ingilizcem soyle ingilizcem boyle eger iyiyse gercekten toefly ielts ile desteklemekte fayda var .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piykam -- 15 Aralık 2015; 18:23:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nervo

    4 ayrı şirkette çalıştım yazın da staj için ayrı bi şirkete giricem.

    Sorum şu ben 5 firma yazıcam toplamda mezun olunca ama misal veriyorum çalışmadığım yerleri de yazsam adamlar nerden anlayacak ?
    15 firma yazsam nerden bilecekler hepsinde çalışıp çalışmadığımı?

    15 Firma yazman kesinlikle kotu sonuclanir. dogru olsa bile kesinlikle kotu sonuclanir. Ortalama uyum saglayamiyor vs diye dusunurler bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VyS1994

    Üniversiteden mezun oldum,hiçbir is tecrübem olmadi yazin bazi sıkıntılar dolasıyla staj tecrübemde olmadi kac aydır iş bulamiyorum artik ne olursa olsun diye iş ariyorum.Herkes tecrübeli eleman arıyor tecrübesiz elemanlar nerde tecrübe kazanicak oyun oynayarak mı tecrübe kazanalım...

    Hocam nerden mezun oldugunu ve hangi şehirde yaşadığını yazarsan daha fazla bilgi vermeye çalışırım.

    Şu şekilde bir yazımız var.

    http://www.ofistehayat.com/yeni-mezunlarin-en-buyuk-problemi-deneyim/




  • teşekkürler gerekli bilgiler içeriyor site
  • ben teşekkür ederim
  • ben bazen şirkete gidince insan kaynaklarından çagırıyorlar peder bey kendisi artık büyük patron oldugu için bu işleride bana kitliyor benim nefret ettigim bir şey var cv getirmiş çocuk eli yüzü düzgün donanım bilgi çok iyi cvde her şey küçük harf üniversite kısmı şu şekilde MİDDLE EAST TECHNİCAL UNİVERSİTY neden her şey küçük bu büyük diyorum agzını yayarak amaaag benn metu mezunuyum diyor toefl sonucun var mı diyorum ses yok ielts var mı yok sorsan ingilizcesi advance 2,2 ile mezun olmuş bogaziçili adam geliyor Bogaziçi yazıyor cv de sen ne diye gözüne sokmaya çalışıyorsun zaten şirkette 3 kişiden 2 tanesi odtü mezunu kurucu dedem odtü mezunu şu an peder bey başta odtü mezunu ilginç kafalar böyle birini görürsem diyorum biz sizi ararız deyin gönderin




  • Örnek CV:

    Ben çok iyiyim. Çok başarılıyım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.