Şimdi Ara

Yeni mezun mühendis maaş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
12
Favori
32.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: THUNDERBIRD

ÖNCE İŞ BULMAN LAZIM BULURSANDA BAŞLANGIÇ ALACAĞIN PARA 657 TL

Alıntıları Göster
    kpss ye gir devletetten daha iyi maaş alırsın özele göre.Yeni mezun inşaat mühendisleri devlette ne kadar alıyor tam bilen varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Numan

quote:

Orijinalden alıntı: dogii

Yeni mezun inşaat mühendisiyim dün başladım işe 1000 TL maaş. Uçuk maaşlar bekleme boşuna sonuçta hiçbir şey bilmiyosun

Okulu bırakıyorum...

1000 işyerinden 1000 de dh den (admin maaşı) alırsın ohooo iyi para, okula devam

• quote:

Orijinalden alıntı: THUNDERBIRD

quote:

Orijinalden alıntı: Numan

quote:

Orijinalden alıntı: dogii

Yeni mezun inşaat mühendisiyim dün başladım işe 1000 TL maaş. Uçuk maaşlar bekleme boşuna sonuçta hiçbir şey bilmiyosun

Okulu bırakıyorum...

1000 işyerinden 1000 de dh den (admin maaşı) alırsın ohooo iyi para, okula devam

Alıntıları Göster
    3500 diyen arkadaşlar boş konuşmuş, ilk iş için 1200-1300TL metalurji mühendisi maaşı.. 2. yıl 1,800TL... 3. yil 2,200 TL... 4.yil 3,000 TL terfi etmediğin sürece böle ondan sonra 10% olarak artar maaşın.. azimle çalışırsan firmaya 1 yerine 10 kazandırırsan, eğer girdiğin firmada insan sömüren firma değil ise seni terfi ettirirse daha iyi maaşlarıda görürsün...

• quote:

Orijinalden alıntı: rørø

3500 diyen arkadaşlar boş konuşmuş, ilk iş için 1200-1300TL metalurji mühendisi maaşı.. 2. yıl 1,800TL... 3. yil 2,200 TL... 4.yil 3,000 TL terfi etmediğin sürece böle ondan sonra 10% olarak artar maaşın.. azimle çalışırsan firmaya 1 yerine 10 kazandırırsan, eğer girdiğin firmada insan sömüren firma değil ise seni terfi ettirirse daha iyi maaşlarıda görürsün...

Alıntıları Göster
    1500 den fazla olmaz tr işsiz mühendis kaynıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

1500 den fazla olmaz tr işsiz mühendis kaynıyor.

Alıntıları Göster
    net-brüt oranı %66 gibi oluyo bu maaş grubu için. örneğin adam sana brüt 3000 teklif ederse ilk ay hesabına 2150 gibi bi para yatar, sonra bu para her ay yavaş yavaş düşer. aralıkta da 1900 civarı bişey alırsın. sonuç olarak 12 ay boyunca hesabına yatan paraların ortalamasını alırsan 2000 gibi bi rakam elde edersin. yani brüt maaşının %66 sı.

işverenler genelde net ücret üzerinden konuşurlar ama bazıları puştluk yapıp milleti kandırabiliyolar. ablamın arkadaşı bi ilaç firmasına başvurdu, mulakatta 1800 teklif etmişler buda kabul etmiş. hevesle ilk maaşını beklerken bi bakmış hesabına yatan para 1200. adamların yaptığı tam şerefsizlik.

• quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

net-brüt oranı %66 gibi oluyo bu maaş grubu için. örneğin adam sana brüt 3000 teklif ederse ilk ay hesabına 2150 gibi bi para yatar, sonra bu para her ay yavaş yavaş düşer. aralıkta da 1900 civarı bişey alırsın. sonuç olarak 12 ay boyunca hesabına yatan paraların ortalamasını alırsan 2000 gibi bi rakam elde edersin. yani brüt maaşının %66 sı.

işverenler genelde net ücret üzerinden konuşurlar ama bazıları puştluk yapıp milleti kandırabiliyolar. ablamın arkadaşı bi ilaç firmasına başvurdu, mulakatta 1800 teklif etmişler buda kabul etmiş. hevesle ilk maaşını beklerken bi bakmış hesabına yatan para 1200. adamların yaptığı tam şerefsizlik.

Alıntıları Göster
    istanbul da biraz daha yüksek maaş veriyorlar 1500 e kadar yolu var

eğer diğer şehirlerdeysen 1000-1200 lirayı öp de başına koy hiç tecrüben yoksa tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: mcrew

istanbul da biraz daha yüksek maaş veriyorlar 1500 e kadar yolu var

eğer diğer şehirlerdeysen 1000-1200 lirayı öp de başına koy hiç tecrüben yoksa tabi

Alıntıları Göster
    1 yıl boyunca 1000-1500 arası çalışabilirsin. Ama işi öğrenmek için her şeyi yapman lazım. 2. senenin başında istediğin fiyata sat kendini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfsaneKaşif

1 yıl boyunca 1000-1500 arası çalışabilirsin. Ama işi öğrenmek için her şeyi yapman lazım. 2. senenin başında istediğin fiyata sat kendini.

Alıntıları Göster
    yeni mezun elektronik ve haberleşme mühendisleri ne kadar alır arkadaşlar?
  • quote:

Alıntıları Göster
    600 tl + yol + yemek
  • quote:

Alıntıları Göster
    Hocam çalıştığın sektöre göre değişir.ayrıca sana bağlı biraz.
    Ben 5 senelik mühendisim yeni mezunların aldıkları fiyatları biliyorum.
    Yapacağın iş nedir ilk önce o konu önemli.Ayrıca firmanın bulunduğu yer ve senin ikamet ettiğin yer öenmli.
    İlk önce şunu belirtiyim öyle 2000 2500 lira maas bekleme bosuna.
    Plan sudur ilk 2 ay deneme sürende belli bir mikat alırsın 1200-1300-1400-1500 tl kadar
    Daha sonra deneme süren bitiminde senden yararlanabileceğini düşünürse ( işveren zihniyeti) senle tekrar oturur maasta nalasabilirsiniz.

Gidip direk ben mühendisim 2000 lira isterim falan filan deme çünkü göreceksinki okulda öğrendiklerinin pek bir anlamı yok calısan ustalar bile senden daha fazla maas alıyor olacaklar.Ama hemen karamsarlıga düşme.
    Mühim olan istikrar ve deneyim.deneyimini kazndıktan sonra bu 2 yıl ile 5 yıl arasında değişir.bu durumda maasını sen belirlemeye baslarsın.Basta düşünmen gereken gecinebileceğin kadar para ama asıl olan kariyer hedefin.
    Şimdilik fazla parada ısrarcı olma bence gecinebileceğin parayı söyle ( çok ısrar ederlerse söyle yoksa şirket polikasına göre öngöreceğiniz maas atında deneme sürecimi geciririm deneme süresi sonunda maas konusuruz diyebilirsin)

Yani sana tavsiyem şimdi mühendisim diyorsunda(bizde yeni mezunken aynıydık) mühendisliğin daha m sinde bile olmadığını göreceksin.
    Mülakatta nasıl davranman gerektiğinide söylebilirim.İstersen tabi.
    Ben hem yeni işe alımlarda mülakat yapmıs hemde defalarca mülakata girmiş biri olarak bu konuda bayagı bir bilgiliyimdir.

• türkiye istatistikler kurumunda 1 adam sadece hangi anketi yayınlamasına karar vererek ayda en az 5 mlyar maaş alıyoe can sıkma.

Not:
  • quote:

Orijinalden alıntı: __FuEGo__

Merhaba arkdaşlar.

Konunun başlığından da anlaşılacağı üzere Metalurji ve malzeme mühendisliğini bitirdim. Şirketin birinden iş görüşmesi için çağırıldım. Diplomalı olarak ilk işim olacak inş.

Size danışmak istediğim nokta yeni mezun bir mühendisin maaşı nedir?
    Yani görüşmede sorulursaki ne kadar bir ücret söylemem uygun olur.

Orta seviyede ingilizce bilgisine de sahibim.

Bu konuyu bende merak ediyorum.son sınıftayim.
    Benim tahminim en az 1600. Hangi sektörde is görüşmesine gittiğine de bağlı bence. Bu otomotiv 2000 den aşağı soyleme
  • quote:

Orijinalden alıntı: simsek548

quote:

Merhaba arkdaşlar.

Konunun başlığından da anlaşılacağı üzere Metalurji ve malzeme mühendisliğini bitirdim. Şirketin birinden iş görüşmesi için çağırıldım. Diplomalı olarak ilk işim olacak inş.

Bu konuyu bende merak ediyorum.son sınıftayim.
    Benim tahminim en az 1600. Hangi sektörde is görüşmesine gittiğine de bağlı bence. Bu otomotiv 2000 den aşağı soyleme
    taş çatlasın 1500 alırsın cumartesi günleride calısırsın duruma göre pazarları çalıstıgın bile olur rutin ve monoton bi hayatın olur

• quote:

Merhaba arkdaşlar.

iş görüşmesinde ne kadar maaş istiyorsun sorusu gelirse sakın ama sakın para söyleme. vereceğin cevap aşağıda bi arkadaşın dediği gibi muallak olsun. o arkadaş şirket politikasına uyarım demiş gerçi ama ben onu şöyle açayım. sen yeni mezunsun ve daha hiç referans iş yapmamışsın bunu da unutma.

adamlar konuşma sırasında sana bunu sordular diyelim.

senin vereceğin cevap: "referans olarak göstermek istediğim bir firmasınız ve burada öncelikli sıkıntım sizlerle çalışmak. ücret konusu ise şirketinizin zaten hakkımız olanı bizlere vereceğine inanıyorum. "

bu gibi biraz da firmayı övecek laflar söyle. sen daha yeni yetme bir zıpırsın onların gözünde ve senin gibi bir sürü insan var sırada. bu nedenle zaten öncelikli hedefin en azından 1 senelik bir iş deneyimi sağlamak olsun. sen yeterli derecede başarılı olursan merak etme zaten firma sene sonunda seni kaybetmek istemeyeceğinden yeterli zammı yapacaktır. ama sen direk ben şunu istiyom dersen hangi okuldan mezun olduğuna, kaç dil bildiğine, kaç yüksek lisansın olduğuna bakmazlar. adamların gözünde oluşacak imajın direk bu üç kuruşun hesabını yaptığına göre yarın daha iyi bir maaş veren biri gelse firmayı satar gider olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: urugakhina

quote:

Merhaba arkdaşlar.

iş görüşmesinde ne kadar maaş istiyorsun sorusu gelirse sakın ama sakın para söyleme. vereceğin cevap aşağıda bi arkadaşın dediği gibi muallak olsun. o arkadaş şirket politikasına uyarım demiş gerçi ama ben onu şöyle açayım. sen yeni mezunsun ve daha hiç referans iş yapmamışsın bunu da unutma.

adamlar konuşma sırasında sana bunu sordular diyelim.

senin vereceğin cevap: "referans olarak göstermek istediğim bir firmasınız ve burada öncelikli sıkıntım sizlerle çalışmak. ücret konusu ise şirketinizin zaten hakkımız olanı bizlere vereceğine inanıyorum. "

bu gibi biraz da firmayı övecek laflar söyle. sen daha yeni yetme bir zıpırsın onların gözünde ve senin gibi bir sürü insan var sırada. bu nedenle zaten öncelikli hedefin en azından 1 senelik bir iş deneyimi sağlamak olsun. sen yeterli derecede başarılı olursan merak etme zaten firma sene sonunda seni kaybetmek istemeyeceğinden yeterli zammı yapacaktır. ama sen direk ben şunu istiyom dersen hangi okuldan mezun olduğuna, kaç dil bildiğine, kaç yüksek lisansın olduğuna bakmazlar. adamların gözünde oluşacak imajın direk bu üç kuruşun hesabını yaptığına göre yarın daha iyi bir maaş veren biri gelse firmayı satar gider olacaktır.
    Vallaha zor iş,hele büyük şehirlerde 2000 tl gibi paralar ile bir de ev geçindirmek cidden zor,yanında nişan,düğün izdivaç işlerine girmek tam bir kaos.

Ev tutarsın evi kız beğenmez,kızın ailesi beğenmez.1200- 1500 tl'den aşağıda düzgün ev yok zaten İstanbul'da

Çok zor iş çok...

• quote:

Orijinalden alıntı: toyyl

Vallaha zor iş,hele büyük şehirlerde 2000 tl gibi paralar ile bir de ev geçindirmek cidden zor,yanında nişan,düğün izdivaç işlerine girmek tam bir kaos.

Ev tutarsın evi kız beğenmez,kızın ailesi beğenmez.1200- 1500 tl'den aşağıda düzgün ev yok zaten İstanbul'da

Çok zor iş çok...

Alıntıları Göster
    1000-1200 alırsın diye tahmin ediyorum. Nereden mezunsun ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Arda'

1000-1200 alırsın diye tahmin ediyorum. Nereden mezunsun ?

Alıntıları Göster
    Ford İnönü tesisinde 2300 tl ile yeni başlayan var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAVIAR

Eğer gerçekten işe girmek istiyorsan ve garantiye almak istiyorsan şirketi biraz araştır. Büyük çaplı AŞ mi yoksa orta halli bir LTD mi? Ona göre bir fiyat belirle. Ancak konuşmalarınla, cevaplarınla, hareketlerine bu fiyatı biraz yukarı çekebilirsin. AŞ ise 2000-2500, LTD ise 2000 civarı başlangıç uygun olur. Yalnız şuna çok dikkat etmelisin. Alacağın maaş ile net maaşın arasında fark olur. Sana 3500TL teklif ederler ancak belli kesintilerden sonra hesabına 2000TL yatar, bu da çok can sıkıcı bir durumdur. Bunların hepsini detaylıca konuş ve net maaşınla hesabına yatacak maaşı öğren. Şimdiden hayırlı olsun.

yeni mezun adama 3500 verirlermi dostum taş çatlasın 1500 alırsın ilk iş deneyimin orta derece ingilizcesi var ki artık pek işe yaramıo 1500 alırsan öpde başına koy...

• quote:

Orijinalden alıntı: Metalurjist

Ford İnönü tesisinde 2300 tl ile yeni başlayan var.

Alıntıları Göster
    Bi tanıdık gıda mühendisi 3.500 TL ile maaş ile işe başladı kız diyemi böyle oldu ne anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scrambled_

Bi tanıdık gıda mühendisi 3.500 TL ile maaş ile işe başladı kız diyemi böyle oldu ne anlamadım.

Alıntıları Göster
    çok az yazıyorsunuz bence. daha 3. sınıftayım ve yazılım geliştiriciyim. 2.5 gün part time çalışıyorum ve 4 haneli maaşım var. bizim patronlar mı enayi yoksa çok mu şanslıyım bilemedim şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 22 Kasım 2011; 15:52:32 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.