|
|

|
|
|
|
Şirketi de üstüne yapıyorlarmış. |
|
Abartma kanka
|
|
Şirketi de üstüne yapıyorlarmış. |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0alametifarika0 -- 6 Ekim 2023; 11:41:18 > |
|
|
|
Valla biz bi gune asgari alioz ankarada. Pratikte full time bi sekilde oyun sirketinde 1.siniftaj beri okuz gibi tecrubesi olan data scienceda calisan biri filan degilse (bunu mezun maaslarina bakip en olasi uc maasli olabilecek senaryoda olarak kafamdan 10 saniye once uydurdum, bu ütopik senaryomda bile max 30k aliyo bu cocuk kafamda) 20nin üzerinde alan yoktur bence okurken. Nis uluslarasi sirketlerde 3-4k dolar arasi başlangıç maasi var mi bar ama burada bachelor mezuniyeti sonra çalışan insan sayisi max 15 filandir (is de pek tutulan bir alanda degil cunku, zor). Savunmada en cok aselsan veriyo su an, 16 maasin uzerindeki primleri saymazsak neti 43-44 arasinda, her kidem de 12% koyuyo olmali. Cv/kallavi signal processing filan yapan startuplarda 50 civarı başlangıçlar var, yanilmiyosam huawei tarzı lokallesmis (dogru bir tanim mi emin değilim) diyebilecegim uluslararası firma ofislerinde de bu civards maaslar mevcut İstanbul'da (ankarada calismak -20% koyuyor eger iki sehirde de aktif bir firmayda genelde). Oyun firmalarinda abuk maaslar var, tabi o tam eeci isi olmayacagi icin katmak ne kadar dogru bilmiyorum ama 70+ maaslar var buyuk firmalarda. 100e baslayan duydum mu hayir, 100e baslansa millet euda master filan kovalamazdi zaten. |
|
i7 14700k, rtx 4070ti super, g80sd 32", xps 14 platinum, iphone 17 pro max silver, galaxy s24 ultra titanium green, galaxy tab s10+ moonstone gray, watch series 10 natural titanium 46mm, galaxy watch6 classic 43mm silver pm'lere çok dönemiyorum, aciliyeti olan şeyler için konudan haberdar edin
|
|
Geçen Boğaziçi EEM’de hazırlığa başlayan bir arkadaşla buluştum.Bana “benim ilk işte beklentim 100k’dan aşağı olmaz” dedi.Ona bu miktarı saçma bulduğumu ve hayalperest olmamasını söylediğimde 3.sınıf birinin işte 80k aldığını söyledi.Bilenler açıklayabilir mi böyle bir şey mümkün mü?Benim bildiğim 7-8 sene tecrübeli eleman o kadar anca alıyor. |
|
|
|
Hocam benim zaten genel duyduğum rakamlar yeni mühendisler için 20 küsur bin falan oluyor.Top üniversiteler 30-40 ile başlayabiliyor.Orta seviye mühendisler 50k,üst seviye mühendisler(senior yazılımcının sektördeki karşılığı:başmühendis,yönetici pozisyonu falan) 70-80k alıyor.Sizin dediğiniz gibiyse zaten mezun olduklarında tecrübeli sayılacakları için 30-40k alırlar duyduğum gibi.Arkadaşın 80k rakamını ise saçma buldum çünkü Türkiye’de bir yeni mezun birine(yetenekli bile olsa)80k verecek kadar katma değer üreten firma yok bence. |
|
|
Bilader ben boun’da mühendislik okuyorum öyle bir şey olsa akademi denen bir şey kalmazdı kimse lisansüstü hiçbir şey yapmazdı sence hulk gerçek olabilir mi? Provoke etmeye mi çalışıyorsun tam anlamadım ama öyle paralar mevcut değil hiçbir bölümün yeni mezunu için. |
|
öyle bi maaş mümkün değil başlangıç için, gerçi şimdilerde piyasa çok karışık, kimin ne aldığı belli değil ekonomiden ötürü. 2-3 senelik eleman olsa bi ihtimal derim fakat üniversiteden yeni çıkmış adama o paraları verecek şirket yok. |
|
>Koç EEM’de 3.sınıf olup 80k alan var Mümkün hocam bunlar da bu beklentiyle girmek saçma. Top üni mezunu eğer köklü bir şirkete girerse 30-50k alır, yeni kurulan şirketlerde maaşlar daha yüksek oluyor doğal olarak (Mühendise olan ihtiyacı daha yüksek). O yüzden yeni açılan şirketlerde 60-80k alır belki, o da top üninin 150 mezununun 10-15'i anca. |
|
|
|
|