Yök(?) Yeni Sistem
Galiba artık bazı üniversitelerin prestijlerini geri kazandırmaya çalışacaklar. Ytü / Odtü / boun / İtü bu 4lü sanırım. çok pis kontenjanlarla oynanmış mühendislik kontenjanları genel azaltılmış yine diş avukatlık vs inanılmaz azaltılmış. İlk 30k içinde sıralamalar aşırı fazla değişecek bence tıp önce çekecek mühendislikler bir tık daha kendini toparlayacak dişler de öne çekecek.
Bence baya güzel güncelleme yapılacak bir iyi hamle de bilgisayara kontenjan azaltmasıydı ( tahmini 1-2 yıla gelir o da mantık değişmezse bence )
ytd
Boun Kontenjan
Kesin olmayan bilgilerle
Boun bilg - 25
Ee -15
Ie -25
Insaat -10
Makine -10 kontenjan yemis
Bounu tekrar top 1 yapacaklar kafaya koymuslar ( odtu diss )
Mühendislikten Tıpa Yatay Geçiş
Evet galiba yapacağım olaydır. Tavsiyeleri veya keşkeleri olanlar varsa önerilere açığım
yeni mezun ceng hk.
arkadaşlar son senesinde veyahut yeni mezun bir kaç tane cengaver arkadaşımız varsa sektör cidden ölmüş bitmiş dileniyor durumda mı? Yoksa ekonomideki kemer sıkmaya rağmen hala paranın döndüğü fırsatların olduğu ve umut besleyebildiğiniz bir durumda mı? Bir kaç tane abi diyebileceğim insanlar cevaplarsa çok memnun olurum.
Bölümden bölüme değişeceğini tabii ki biliyorum ama her bölümden bir kaç arkadaşınız vardır ve kariyet gidişatlarını az da olsa takip edebilmişşinizdir
Uzun zaman sonra iç dökmece
Arkadaşlar merhaba beni geçen seneden belki hatırlayan bir kaç kişi çıkar belki hatırlayan çıkmaz bilmiyom tüm tercih dönemi tıp mı ceng mi diye burada kafa ütüleyip en son ceng yazıp gitmiştim. Aslında tıpa biraz kadersel olarak okey olarak cenge gittim çünkü ceng'in gelmeyeceğine ve tıp okuyacağıma inandırmıştım kendimi. Sonuçta aşşırı sevindim falan aşırı kaliteli bir hazırlık yılı okuduğuma inanıyorum baya iyi arkadaşlar edindim ama aklımda hep tıp kaldı bi. Ben doktor maaşlarını ( pratisyen hek ) 150-200 sanıyorken 90-120 aldıklarını öğrenmem biraz motivasyonu kırdı ama istanbulda deprem riski dayanıksız evde yaşamam falan derken bir daha tıpa olan iştahım bir kabardı. İşin en sonunda bu yıl ne yaptın derseniz c# öğrendim oyun geliştiriyom kendi çapımda ( daha başlamadım bile aşırı tembelim ama en azından mantığı öğrendik ) onun harici spor falan devam ediyor. Eğer ki geçen seneden agalar varsa yazarsanız sevinirim nasılsınız nasıl gidiyor hayatlarınızdan memnun musunuz? Ben açıkcası bugün tıp yazmaya çok uzak bakmıyorum ve hiçbir bölümün fanboyluğunu yapmayacak kadar olgunlaştığıma inanıyorum.
Güncel tercih dönemi için agacanlara tavsiyeler forumdaki fanboylardan uzak durun kendinizi iyice tartın hayatınızın nerede mutlu olacağını düşünün? Mesala en basitinden ailenizin yanında mı yaşamak isterseniz kendinizse ait bir ev / yurtta mı ? Tıp okuyup anadoluda görece iyi kazanıp ve eğer ki kültürel olarak değişim çok fazla yaşanmazsa saygı görüldüğünüz bir hayat mı sizi mutlu eder yoksa problemler üstünde saatlerce düşündüğünüz özel sektör mü? İşin en sonunda hayatınızın her alanında rekabete hazır mı olacaksınız yoksa sınıfı geçtiğiniz için bile %100 atanacağız bir bölüm mü? Yoğun ve riskli çalışma saatleri sizi ürkütür mü yoksa esnek ve evden çalışma gibi imkanları mı seversiniz? Tonlarca soru var kendinize karşı dürüst olmanızı tavsiye ederim. Ben bu sene kendimi sözde baya geliştirecektim ama biraz ingilizce biraz spor biraz yazılım biraz tasarım öğrendim ama inanılmaz yol kat etmedik.
Bla bla bla ben daha konuşurum cevap yazan olursa sizin de hikayelerinizi ya da hedeflerinizi dinlemek isterim ^^
Myp kontenjan dolması
Arkadaşlar sadece bilgi almak icin soruyorum. Bilgisi olan bir kisiye ulasabilirsem bile harika olur. Diyelim ki 22.7k yaptim. 26kdaki tipa myp atsam tutmama ihtimali var midir? Periferdeki tiplar doluyor mu? Bu sene 89 kisi myp atmis bahsettigim uniye ve hepsini almis. Bu %30 siniri sadece 1. Siniflar ozelinde mi gecerli acaba çünkü total tipa 110 kisi aldilar bu sene.
2021den 431 ve 432 puanla myp atabilenler mevcut.
Kimse okuduğu bölümü önermiyor. Herkes bir şeylerden bir yerde şikayetçi. Genelde tıp okuyanlar için bu durum geçerli değil sanıyorum fakat orada da tıpı bitirip doktor olan çoğu doktor / uzman doktor önermiyor. Bu hayatta yok mu bir bölüm okuyalım emeğimizin karşılığını alıp yaşayalım
BILGISAYAR BALONU PATLADİ
Nasil oldu bilmiyorum amq 18klik yere 22k ile girdim. Cerrahpasa bilgisayar geldi elim ayagim titriyo AAAAAA
Iü yapay zeka
Sizce kacla kapatir. Sadece 20 kisi alacak yeni harika bölüm
Tıpta yatay geçiş yapmak.
Arkadaşlar daha düşük puanlı bir üniversiteye gidebiliyor muyum? Ortalama isterler mi? Dönem tekrarı olur mu vs. bilgisi olan var mı
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 848
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 505)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 292 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
7 Yanıt
1