Şimdi Ara

Yeni Mezun Bilgisayar Mühendisleri Kaç Para Maaş ile Başlıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üni önemli değil iş başvurularında demişti bi bilgisayar müh abim. önemli mi? iyi bi okuldayım.
    3000 gibi bir rakama başlamış kendisi piyasası 3bin mi bunun? bin diyenlerde çok var internette aydınlatırsanız sevinirim.

yanlış yere konuyu açmış olabilirim ama bilgisayar mühendisleri en çok bu bölümde takılır diye açtım konu dışına açınca her kafadan bir ses çıkıyor. şikayet etmezseniz sevinirim.

• Üniversite önemli olmaz olur mu? :) Bir ODTÜ mezunu ile ERU mezunu mühendis çok farklı maaşlarda çalışabilir, bununla birlikte eğitimin süresi boyunca da kendini geliştirmen gerekiyor, sadece okul ile bitmiyor.

Konuyu eğitim forumuna açsaydın daha iyi olurdu aslında;

http://forum.donanimhaber.com/forumid_1979/tt.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: S

Üniversite önemli olmaz olur mu? :) Bir ODTÜ mezunu ile ERU mezunu mühendis çok farklı maaşlarda çalışabilir, bununla birlikte eğitimin süresi boyunca da kendini geliştirmen gerekiyor, sadece okul ile bitmiyor.

ben egedeyim egeyle odtü arasında çok mu fark vardır sizce? ege gibi yerkerden mezun olup kaçla başlayabilrim? algoritma hobi gibi geliyor şuan bana gerçekten çok hoşuma gidiyor bu dersler.kendimi geliştirmek için çalışıyorum. konuştuğum kişide ege mezunu.kafama takıldı o yüzden.

sınav bölümünde mezunlar değilde daha çok okuyanlar olur diye düşündüğüm için açmadım oraya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ılk etapda nerden mezun oldugunun onemınden cok ne kadar bılgılı, calıskan basarılı ve efendı oldugundur bunlar senın maasını belırler sonrasında calıstıgın fırmanın buyuklugu ve personelıne verdıgı deger ve kurumsalmı yoksa sahıs fırmasımı oldugudur. sen herseyden once kendını gelıstır. 4 degıl 10 yıl okuduktan sonra ısverenın ıstedıgını veremedıkten sonra masterlar olsa neye yarar? sen bunlara takılma sadece ıcındekı calısma hırsını yuksek tut, arastırmacı cozum odaklı işine sarılan bırı olursan baslangıca olmasada ılerde kendını hak ettıgını alan bırı olarak bulursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: 11numara

quote:

Orijinalden alıntı: S

Üniversite önemli olmaz olur mu? :) Bir ODTÜ mezunu ile ERU mezunu mühendis çok farklı maaşlarda çalışabilir, bununla birlikte eğitimin süresi boyunca da kendini geliştirmen gerekiyor, sadece okul ile bitmiyor.

ben egedeyim egeyle odtü arasında çok mu fark vardır sizce? ege gibi yerkerden mezun olup kaçla başlayabilrim? algoritma hobi gibi geliyor şuan bana gerçekten çok hoşuma gidiyor bu dersler.kendimi geliştirmek için çalışıyorum. konuştuğum kişide ege mezunu.kafama takıldı o yüzden.

sınav bölümünde mezunlar değilde daha çok okuyanlar olur diye düşündüğüm için açmadım oraya.

Bence kesinlikle vardır üniversite farkından dolayı maaş değişme durumu, ODTÜ mezuniyetinde bir pankart vardı bilgisayar müh. mezunlarında "puanımız tıpa da yetiyordu diye" orada okuyan adam o bilgiyle tercih ediyorsa orayı ne yapacağını da biliyordur aslında, kendini nasıl geliştirmesi gerektiğini vs. ODTÜ'ye giren adamın puanının yarısı ile Kıbrıs'ta da bilgisayar mühendisliği okursun. Diyelim ki iki kişide eş değer bilgiye sahip, aynı özellikte, birisi ODTÜ den diğeri yarı puanla girilen ODTÜ Kıbrıs tan sen hangisini tercih edersin işe alırken? Yada ikisine de aynı maaşı vermek ister misin? Eğitim aynı olsa bile sırf isim satar seni ;) Okulu dereceyle bitirmekte ciddi anlamda iş bulma konusunda etkili. Genel olarak kişisel değerlendirmem, normal bir üniversiteden dereceyle mezun olmuş, masaüstü programlama ve mobil programlamada farklı programlama dillerini iyi derecede bilen, ingilizcesi olan bir mezun 3000TL ile başlar. 1000TL yi copy paste yaparak web sitesi hazırlayan arkadaşım alıyordu :) Bence kısacası iyi üniversite + iyi eğitim = iyi para.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• S kullanıcısına yanıt
    okul aşırı önemli değil büyük okullar hariç anadolu ünileri eşit artık düzcesinden karabüğüne kadar kocaeli iyidir ama 1-2 seviye oynar iş kendini geliştirmede herkes odtü yada özel okulda zengin oldugu için okuyamaz sınav ayrı mühendislik programlama yetenegi ayrıdır nerde okuduna değil ne bildigine bakacaklar alırken yoksa hala 20 sene geriden bakarız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.