Şimdi Ara

Yeni Leon 1.4 TSI 1 Yıllık Yakıt Tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
2
Favori
2.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracı aldığımdan beri birçok değerlendirme yazısı yazıp tüketim verilerini paylaşmıştım.
    Tam 1 yıl dolmuşken, yol bilgisayarı ile değil de, exelde yaptığım benzin fişi ve km hesabı ile gerçek değerleri paylaşmak istedim. Özellikle "dizel mi benzin mi" hesabı yapan arkadaşlar için faydalı olacağını düşünüyorum. En azından benzinli motor tüketimi açısından.
    Son aldığım Deponun bitmesine yaklaşık 700 km kaldı, onu da eklediğimde, yani Allah'tan bi mani çıkmaz da depoyu bitirirsem:

1 YILDA:
    Alınan Benzin: 1.137 Litre
    Tutar: 5.620,72 Lira
    Gdilen Yol: 16.770 KM
    Ortalama Benzin Fiyatı: 4,945 Lira
    Tüketim: 6,78 Litre/100 km ( 0,3352 lira)

Uzun süre 6.6 litre yakıyordu, epeydir uzun yola gitmediğim için ve epeydir sürekli klima açık kullandığım için tüketim arttı.

Kullanım tarzı genelde sakindi, uzun yolda İlk başlarda 100,110 la gittim, ilk 2.000 km den sonra 120,140 aralığında kullandım. Bazen müsait yollarda arabanın keyfini çıkartmak için gaza yüklendim.Ş.içinde yüksek hız yapma şansım olmuyor.%90 sabah iş başı, akşam iş sonu trafiğinde Kullandım.
    Ortalama hız bazen 18,19 km, bazen 28-30 km oluyor. Yani bu aralıkta değişiyor.
    Tam Olarak söyleyemem ama tahminen 9.000 Km ş.içi, kalanı (7.770 km) uzun yol kullanımı diyebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hep söylüyorum tsı varken lpg ile uğraşmak anlamsız.

• quote:

Orijinalden alıntı: bağkur_borcu

Hep söylüyorum tsı varken lpg ile uğraşmak anlamsız.

bence de. Zaten çoğu atmosferik benzinli, lpg ile birlikte bile aşağı yukarı bu kadar yakıyor. Bazıları daha ekonomik olabilir, ama yine de kurulum maliyeti, lpg ye geçene kadar yakılan benzin, muayenesi, kısa menzili, daha sık benzinliğe girme vb eklenince fark azalıyor. Ayrıca çok daha konforlu Ve performanslı bir sürüş sözkonusu. fazla yaksa bile bu keyife değer.

• Bu derece bir hesap tutmanız etkileyici.

Tamamen tüketim odaklı kullanıyor olmalısınız. arkadaşımdaki tsi jetta 8,9 lt yakıyor ankara şehir içi, ve kendisi de çok dikkat ediyor. gaza biraz dokunsa 10-11 lt ortalamaları görüyor.

gerçekten güzel değerler yakalamışsınız, Şahsen böyle verileri görünce Biraz daha cesaretim artıyor TSI motorlara karşı ( LPG uyumu olmayan motor olarak ( vialleyi saymıyorum ) )
  • Tsi bence benzinli motorlar icinde en ekonomigi, benzinin 5tl oldugu gunumuzde 30kurus civari yakmak bence cok iyi bir deger

• Keske ortalama hizlarinizi da tutsaydiniz.
    Misal jetta 1.2 tsi 56 km ortalama ile 7.8 yakarken, 18 km ortalama hiz ile 14.2 yakiyor.

• Aynı tarz kullanımla güncel atmosferikler de o kadar yakar zaten. Hatta bazıları daha az bile tüketir. Lpg ile her türlü daha ekonomik olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: superstreet

Passat 1.4 TSi (b6 kasa DSG)

İnandık forumlara eyle beyle dediler, 13-14 litreyu elimuze verduler
  • mükemmel tüketim,ben 1.2 16v arabayla daha fazla yakıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Bu derece bir hesap tutmanız etkileyici.

Tamamen tüketim odaklı kullanıyor olmalısınız. arkadaşımdaki tsi jetta 8,9 lt yakıyor ankara şehir içi, ve kendisi de çok dikkat ediyor. gaza biraz dokunsa 10-11 lt ortalamaları görüyor.

gerçekten güzel değerler yakalamışsınız, Şahsen böyle verileri görünce Biraz daha cesaretim artıyor TSI motorlara karşı ( LPG uyumu olmayan motor olarak ( vialleyi saymıyorum ) )

:) Hocam öncelikle şunu söyleyim, zengin değilim, halime şükür orta halliyim. çoğu şeye para harcarken 3 defa düşünürüm. Ama iş arabaya gelince hiç hesap yapmam. Diyeceksiniz ki daha nasıl hesap yapacaksın exelde tablo yapmışın:) arabaya, temizliğine, bakımına, yakıtına hiç acımam. Bu gerçi yeni, ama 14 yıllık aracımı kullanırken bile hep yetkili servise götürür, her yıl boya korumasını yapardım vb. O açıdan samimi olarak söylüyorum, dikkatli kullandığım da oldu, ama keyfini çıkara çıkara sürdüğüm de çok oluyor. Yok ben hiç gazlamam derseniz bu rakamın da altına inebilirsiniz. Ama bu motoru kullanıp sürekli sakin sürmek de gerçekten mümkün değil, sağlam irade ister. Ama asla hız yapma anlamında değil. En fazla gördüğüm 170 oldu, bi kaç kez, kısa süreliğine o da. Belki otobana çıkarsam, boş yolda ufak bi deneme yapabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Keske ortalama hizlarinizi da tutsaydiniz.
    Misal jetta 1.2 tsi 56 km ortalama ile 7.8 yakarken, 18 km ortalama hiz ile 14.2 yakiyor.

Hocam bahsettiğiniz paylaşımları zaten sık sık yapıyorum forumda. konularımı ya da mesajlarımı görebilirseniz çeşitli hızlardaki değerlerimin resimleri mevcut. geçen gün 18 km hızla 6.5 lt tutturdum, ama makina evde kalınca çekemedim resmini.onun dışında uzun yoldaki en iyi Tüketimim 100 km ortalama hızla 5.5 lt olmuştu.Yine ş.içi 30 km hızla 5.3 litreyi gördüm geçen. Bunların paylaşımını yapmıştım. Leon jetta,passat,octavia vb lere göre daha hafif olduğu için onlara göre daha az yakıyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Buffa

quote:

Orijinalden alıntı: superstreet

Passat 1.4 TSi (b6 kasa DSG)

İnandık forumlara eyle beyle dediler, 13-14 litreyu elimuze verduler

;) hocam passat nire, leon nire. Passat kocaman araba, ayrıca 122 hp lik tsi ise, o bariz fazla yakar güncel 1.4 tsi lerden.

• TSI'ın gözünü seveyim Leon zaten az yakan bi araba epey bi tartıştık bu sonuca vardık.
  • Aynı yolu lpgli corolla ortlama 8 lt yakarak tamamlıyor.

Lpg fiyatı değişken. 2,29 a da var 2,8 e de. Hadi 2,5 diyelim

8*2,5=20 kuruş.

16 bin km de 2400 tl daha az yakıt parası ödersiniz. Lpg kiti vs 2400 tl desek.Bu andan itibaren her on bin km sizin cebinize 1300 tl para kalır.

Tsi az yakıyor mu ? Evet az yakıyor.
    Kullanımı keyifli mi? Evet keyifli.

Ama bu etkenler onun lpg den daha ekonomik olduğunu sağlamıyor. Kendimizi kandirmayalim.

• leon -1,4 tsi süper kombinasyon..kasa hafif az yakıyor..gerçekten lpg lüzümsuz oluyor..
    polo ve golf içinde kısmen geçerli..
    ama passat cc jettada tsi ağırlıktan dolayı gereğinden fazla yakıyor
    hele şehir içinde
  • 1.6 atmosferik LPG aracımla toplam 14.000 km %60 şehirdışı, %40 şehiriçi olmak üzere 2 yıllık ortalama tüketimim 8 litre, ortalama LPG fiyatı 2,54 TL olmak üzere kilometrede 21 Kuruş olarak gerçekleşti.

LPG cidden gerek(siz)

@BojanBogdanovic @bağkur_borcu
  • kimsede hangi şehir dememiş..
  • vw ve tsi motor candır, kalitedir.
  • Bu tamamen kullanılan rota ve yol durumu ile ilgili bir durum, dizel araçların 6-7 LT yaktığı güzergahlarda TSI motor 6 LT yakmayacaktır misal.
  • Benzinli bir araç için başarılı değerler ama ekonomik bakımdan . Lpg ile kıyaslamak saçma olur. Kilometre başına en az 12-13 kuruş kar söz konusu . Buda uzun vadede 5-10 bin lira arası net kar demek.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.