Şimdi Ara

Yeni Lastiklerin Üzerideki Renkli Şeritler Ne Anlama Geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
15.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • soru başlıkta araştırdım ama bulamadım ne anlama geliyor acaba o çizgiler

Bunlardan bahsediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEŞELİMEŞEODUNU -- 6 Ocak 2014; 14:30:17 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yeni Lastiklerdeki Renkli Çizgiler: Ne Anlama Geliyorlar?

Yeni lastikleri satın aldığınızda, üzerinde çeşitli renkli çizgiler olduğunu fark etmiş olabilirsiniz. Bu çizgiler, lastiğin performansı ve özellikleri hakkında önemli bilgiler sağlar. İşte lastiklerdeki renkli çizgilerin anlamlarının bir dökümü:

• Sarı Çizgiler: Lastiğin yanağında yer alan sarı çizgiler, lastiğin en hafif noktasını gösterir. Bu, lastik takılırken valfin karşı tarafına yerleştirilmesini sağlar, bu da optimum dengeleme ve performans için önemlidir.
    • Kırmızı Çizgi: Yanağın karşısındaki bir kırmızı çizgi, lastiğin en ağır noktasını gösterir. Sarı çizginin karşısına yerleştirildiğinde, lastiğin dengeli bir şekilde dönmesine yardımcı olur.
    • Beyaz Nokta: Beyaz bir nokta, lastiğin düzgünlük üniformluğunu gösterir. Lastiğin en yüksek noktasına karşılık gelir ve bu nokta jant üzerindeki en düşük nokta ile hizalanmalıdır.
    • Yeşil Üçgen: Bazı lastiklerde, yanağın üzerinde yeşil bir üçgen bulunur. Bu, lastiğin en sert kısmını gösterir ve sürüş sırasında en az direnci sağlamak için dış yana yerleştirilmelidir.
    • Diğer Renkli Çizgiler: Diğer renkli çizgiler, lastiğin belirli özelliklerini veya kullanımını gösterebilir. Örneğin, mavi çizgiler kış lastiklerini, mor çizgiler ise performans lastiklerini gösterebilir.

Bu renkli çizgileri anlamak, lastiklerini doğru şekilde takmana ve aracının en iyi performansı almana yardımcı olur. Lastiklerini takarken ve dengeleyerek çizgilerin konumlarına dikkat etmeyi unutma.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benim bildiğim lastiğin yeni ve kullanılmamış olduğunu gösteriyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akorkmaz11

Benim bildiğim lastiğin yeni ve kullanılmamış olduğunu gösteriyor.

Aklıma şey geldi hani yeni lastikler iyi tutmaz üstünde kalıptan çıksın diye sürülen bir maddeden dolayı derler acaba onun için mi yapılmış bu boyalar silinene kadar sert kullanmayın anlamında.

Arabada o kadar fark etmiyordum ama motorda çok fark ediliyor yeni lastik yolu nazlı tutuyor.
  • Tamamen sallıyorum, sanırım bunlar fabrika son kontrollerin yapıldığına yönelik otomasyon sistemi tarafından yapılan işaretlemeler olması lazım.Kontrol 1: Sarı, Kontrol 2 Mavi, Kontrol 3 Beyaz gibi. Her aşama sonunda işaretlenip diğer aşamaya geçiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: parker48

Tamamen sallıyorum, sanırım bunlar fabrika son kontrollerin yapıldığına yönelik otomasyon sistemi tarafından yapılan işaretlemeler olması lazım.Kontrol 1: Sarı, Kontrol 2 Mavi, Kontrol 3 Beyaz gibi. Her aşama sonunda işaretlenip diğer aşamaya geçiyor.

olabilir kalite kontrol önemli bu konularda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

soru başlıkta araştırdım ama bulamadım ne anlama geliyor acaba o çizgiler

Bunlardan bahsediyorum.

Bu arada resimdeki lastik şuan kullanmış olduğum toyo gsi-5 modelidir. Made in Japan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

soru başlıkta araştırdım ama bulamadım ne anlama geliyor acaba o çizgiler

Bunlardan bahsediyorum.

Lastik sırtındaki rakamlar, harfler ve renkli şeritler ne anlama geliyor?

Fabrikalarda her gün binlerce lastik üretilmektedir. Üreticiler lastiğin hangi model olduğunun ilk bakışta anlaşılması için sırt deseni üzerine renkli şeritler veya alfanumerik kodlar eklerler.
    lastik-seritleri
    Lastiklerdeki renkli şeritler

Bu şeritler veya kodlar sadece üreticiler için anlam taşır. Lastik üzerindeki şeritler fabrikadan fabrikaya değişiklik gösterebilir. Bu yüzden aldığınız aynı marka ve model lastiklerde farklı renkli çizgiler görürseniz endişelenmenize gerek yoktur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şu diş niye diğerlerinden farklı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.