Şimdi Ara

Yeni kurulum pc çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dün VatanBilgisayar'dan yeni bir bilgisayar yaptım. Parçaları birleştirdim ancak power'ı verdiğim an anakarttan bir "cik" sesi geliyor ve o an birkaç fan saniyelik hareket edip duruyor. PSU'nun fişini birdaha çıkarıp takıncaya kadar power tuşuda hiçbir tepki vermiyor. PSU'nun fişi çıkarıp taktığımda bir defaya mahsus aynı "cik" sesini veriyor.

Sistem;
    Asus STRIKER 2 FORMULA NVIDIA 780i TRIPLE SLI DDR2 ANAKART
    Intel Q9300 QUAD CORE 2.5Ghz 6MB CACHE 1333FSB 45NM
    Corsair 2x2 GB KIT 1066MHZ DDR2 DOMINATOR RAM FANLI
    Cooler Master RC-690 390W nVIDIA SLI UYUMLU ATX SİYAH KASA
    Cooler Master RS-850 REAL POWER M 850W PFC GÜÇ KAYNAĞI (TAK ÇIKART KABLOLU)
    2x > Sparkle 8800GT 1GB GDDR3 PCI-E 2.0 EKRAN KARTI
    (Ekran kartlarına SLI köprüsü kurdum)

Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wwwturk -- 1 Temmuz 2008; 10:45:00 >

• hocam başka power'la denediniz mi ki??
  • denedim ancak sonuç yok:(
    Yardımınız için teşekkürler flashabu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wwwturk -- 1 Temmuz 2008; 11:23:18 >
  • LED kablolarını kontrol et bakalım Serhat :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Michael Kenji

LED kablolarını kontrol et bakalım Serhat :)

Malesef sonuç yok. Zaten anakartın power tusunu kullanıyorum.
  • Herşeyi söktüm. 2 gb ram'i ve işlemciyi bıraktım. yine tık yok.:(
    Resim;
  • Bence Vatan Bilgisayara götür, orada baksınlar arızalı bir parça varsa yenisiyle değiştir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: wwwturk

quote:

Orjinalden alıntı: Michael Kenji

LED kablolarını kontrol et bakalım Serhat :)

Malesef sonuç yok. Zaten anakartın power tusunu kullanıyorum.

dostum kısa devre var ben de aynı olay su soğutmayı ilk taktığımda olmuştu mutlaka sende öyle bi durum olmalı anakartı ve bütün bileşenleri sök ve uzay montajla çalıştırmayı dene büyük ihtimalle çalışacaktır çalışırsa tekrar ve daha dikkatli bir şekilde montajla

bu tür durumlarda pc nin performansını görebilmek için acele ediliyor ve hatalı montaj yapılabiliyor kendimden biliyorum

• İşlemci soğutucusu hariç gayet güzel sistem güle güle kullan.

Sorunun nedeni hatalı montaj büyük ihtimalle. Anakartın altındaki lehimler kasaya değip şase yaptırıyor olabilir. Tavsiyem hemen aldığın yere götürüp montajı yapmalarını istemen olacaktır. Bunun dışında anakartı kasadan ayırmak için anakart ile kasa arasına yalıtım yapmayı da düşünebilirsin ama bu konuda tecrüben yoksa hiç girme sorun çıkabilir.

O ilk "tek cik (bip)" sesi BIOS testlerinin sorunsuz geçtiğini ve açılışta herhangi bir sorun olmadığını gösteriyor. BIOS ile windows arasındaki reset ve kilitlenme sorunları ram sorunlarına, hatalı montaja ya da PSU ile ilgili bir soruna işaret edebilir. Bence sende bu olsa olsa hatalı montajdır. Götür Vatan'dakiler monte etsinler. "Eee... Edemiyoruz şirket politikası... Ehe..." falan derlerse mağaza müdürüyle görüşmek istediğini söyle. "Bu bilgisayarı sizden aldım dünya para saydım üç kuruşluk montajında da bi zahmet yardım ediverin yoksa iade edecem ben bu makineyi çalışmıyor çünkü..." dediğin zaman 3 saatlerini de alsa monte ediyorlar (tecrübe ile sabit)

NOT: AnseLmo82 ile aynı fikirdeyim. Çoğu durumda anakart ile kasanın yan paneli arasında 1mm kadar boşluk oluyor. CPU fanını veya başka bir şeyi takmak için abandıysan anakartta çok hafif bir bükülme olmuş olabilir o da temas yaratıyor olabilir. Ben CPU fanının arka kelepçesi ile anakart arasına küçük süngerciklerden koymayınca o tür bir kısa devre yaşamış ve anakartı mefta etmiştim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 1 Temmuz 2008; 18:02:47 >

• quote:

Orjinalden alıntı: AnseLmo82
    dostum kısa devre var ben de aynı olay su soğutmayı ilk taktığımda olmuştu mutlaka sende öyle bi durum olmalı anakartı ve bütün bileşenleri sök ve uzay montajla çalıştırmayı dene büyük ihtimalle çalışacaktır çalışırsa tekrar ve daha dikkatli bir şekilde montajla

bu tür durumlarda pc nin performansını görebilmek için acele ediliyor ve hatalı montaj yapılabiliyor kendimden biliyorum

Çok teşekkürler AnseLmo82. Hemen deniyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: yuemrek

Bence Vatan Bilgisayara götür, orada baksınlar arızalı bir parça varsa yenisiyle değiştir.

Teşekkür ederim yuemrek. Son çare olarak AnseLmo82'nin dediklerini yapacağım. Olmazsa yol vatan bilgisayara.:( Ulaşım sorunu olduğu içinde bayağı bir sıkıntılıyım. Umarım AnseLmo82'nin dediği gibidir ve hallederim.

• dostum sonucu burdan bildirirsen sevinirim
  • Çok teşekkürler AnseLmo82 ve thunderwatcher.
    Sorun kısa devreymiş. Uzay kasa canvar gibi çalıştı.
    Şimdi sorun sünger.:) Sünger yerine kullanabileceğim birşey varmı? veya bu süngeri nereden temin edebilirim?

Güzel dilekleriniz için teşekkürler thunderwatcher. Bu işlemci fanının 1 ayagını kırdım zaten, bir ayağıda gazi.:) Adam gibi bir işlemci soğutucusu alacağım.
    Kurulumu bitireyim son resimleride sizlerle paylaşacağım.

Sizlere ne kadar teşekkür etsem az.
  • acaba uzay nedir
    bilgisayarı kasasının dışında kurmak mı?
  • önemli değil dostum yardımcı olabildiysek ne mutlu

yalnız sünger olayına sıcak bakmıyorum ısınıp eriyebilir anakartın arkasında plaka vardı yanlış hatırlamıyorsam o kısımlara özellikle dikkat ederek montaj yapmanı tavsiye ederim ve anakart vidalarında mutlaka kağıt pul kullan
  • quote:

Orjinalden alıntı: nisso

acaba uzay nedir

evet dostum kasa olmadan anakartı düz bi zemin (masa tavsiyedir) üzerinde dikkatli bi şekilde kurup çalıştırmaktır tabi diğer parçalarla birlikte
  • quote:

Orjinalden alıntı: nisso

acaba uzay nedir

Evet. Parçaları kasa olmadan açığa kurmak.

quote:

önemli değil dostum yardımcı olabildiysek ne mutlu

yalnız sünger olayına sıcak bakmıyorum ısınıp eriyebilir anakartın arkasında plaka vardı yanlış hatırlamıyorsam o kısımlara özellikle dikkat ederek montaj yapmanı tavsiye ederim ve anakart vidalarında mutlaka kağıt pul kullan

Yardımcı olmak ne kelime. Hayat verdiniz bana.:)

Şimdi sünger kestim ve arkasına koyacağım. Erime sorunu canımı sıktı şimdi.
    Bu arada umarım kısa devreden dolayı bileşenlerde bir sorun olmaz.?

• İşte kestiğim sünger;

Bahsettiğiniz kağıt pul nasıl birşey?
  • valla bende olmadı dostum hatta öle bi durumduki işlemcinin yandığını düşünemeye başlamıştım ve sevinmiştim çünkü işlemci yanarsa garantiden bana E6600 olmadığı için benim o işlemciy alırken verdiğim 380 $ + KDV lik yeni bi işlemci göndermeleri gerekiyordu ama kısmet değilmiş 1,8 volt bile verdim yanmadı valla sünger konusunda sıkıntım olmadı çünkü hiç kullanmadım eriyebileceğini düşünerek bence kağıt pullarla tekrar bi montaj yap süngerden önce ve dene olmazsa sünger düşün
  • quote:

valla bende olmadı dostum hatta öle bi durumduki işlemcinin yandığını düşünemeye başlamıştım ve sevinmiştim çünkü işlemci yanarsa garantiden bana E6600 olmadığı için benim o işlemciy alırken verdiğim 380 $ + KDV lik yeni bi işlemci göndermeleri gerekiyordu ama kısmet değilmiş 1,8 volt bile verdim yanmadı valla sünger konusunda sıkıntım olmadı çünkü hiç kullanmadım eriyebileceğini düşünerek bence kağıt pullarla tekrar bi montaj yap süngerden önce ve dene olmazsa sünger düşün

Maşallahı varmış.:)

Bu arada sünger takıp yaptım yine aynı sorun.:( Sorun nerede acaba? PSU ile kasa teması kısa devre yaparmı?

Ne güzelde kurmuştum. Parmak uçlarım acıyor artık sök tak sök tak.

• dostum kasanın içinde bakır anakartı yükseltmek için kullanılan vidaları göremedim kullanmıyormusun yoksa onları
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.