Şimdi Ara

Yeni Kredi Kartı Çıkartırken Limit Soruna Takılanlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
6
Favori
41.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yldrm51 Y kullanıcısına yanıt
    Otomatik limit arttirimi ver. Diger kartlarindan dusurdugun limit kadar parafin limiti artar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok tesekkurler, verdiginiz bilgiler sayesinde daha iyi anladim su limit olayini. Odeabanki iptal ettirdim. Ing bonus ve yapi kredi world kartimin yaninda paraf gelecek bi de. Parafin limiti gercekten cok komik bakalim nasil olacak. Bi gelisme olursa belirtirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok uğraştım net bir cevap bulamamış ümidi kesmiştim, geçen gün denk geldi halkbankta şubede sordum. limitime baktırdım milat limit muhabbetini biliyordu personel. Diğer bankalardan düşür o kadarlık kart çıkar muhtemelen dedi. Bir bankadan limiti düşürdüm, başka bankadan milat limitimi kontrol ettirdim, o düşen kadar arttırırız dediler tamam dedim halk bankın yolunu tuttum başvuruyu yaptım onaylandı kart.
  • Arkadaşlar ek kart etkiliyor mu? Yoksa sadece asıl kart sahibini mi bağlar ek kart limiti? Yani üzerimizdeki ek kartı iptal ettirip kendimizi ait asıl kart limitini arttırabilir miyiz ya da limitimiz dolu olduğu için kart alamıyorsak ek kartı iptal edip alamadığımız o kartı alabilir miyiz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emreeeeee

    quote:

    Orijinalden alıntı: zphr


    quote:

    Orijinalden alıntı: emreeeeee


    quote:

    Orijinalden alıntı: fusem

    Cevap 2. Seçenek.

    Valla şansımı denedim. Az önce limiti dediğim şekilde düşürdüm.
    Pazartesi tekrardan yeni kart için başvuracam. Sonucu bildiririm.

    Sonuç ne oldu acaba, benzer durumdayım. Ona göre davranayım.

    1. kartımın limitini 10.000
    2. kartımın limitini 1.000
    3. kartımın limitini 1.400
    toplam 3 kart yaklaşık 12binlik limit düşürdüm.

    NOT: limitlerin düşmüş hali bile maaşımın 4katından fazla olmasına rağmen yeni başvurduğum kart çıktı.
    Ama biraz uğraştırdı. Maaş bordromda net gözüken maaşı değil brüt maaşı yazdırdım bireyseldeki bayana.

    Merhaba herkes farkli bir gorus beyan etmis ama 3 ayda bir kkb guncellenmez olarak soze basliyim aylik olarqk herbanka kkb ye datalarinj gonderiyor kimi aybasi kimi ay ortasi limit dusurme isleminiz bir ay icinde duser en gec.(uzadiysa bankanizla gorusun hatali islemlerde hemen duzeltme yapabiliyorlar)
    Kart isine gelincede yasa ciktigi andaki limitiniz cati limit olarqk kabul edildi dusurdugunuz kart limiti kadar kart alabiliyor olmaniz lazim basvuru yaptiginiz arkadasa konuyu iletip kredi karti limit tahsis eden arkadaslar ile gorusmesini rica ederseniz isinizi kolayca cozebilirsiniz diye dusunuyorum.
    Bol sanslar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • merhaba hocam size kartlarla ilgili bişi sorcaktım

    garanti miles smiles prive mi iyidir yoksa yapıkredi adios premium mu ? kampanyalar ve mil kazanım açısından.

    uzun süredir miles smiles platinum kullanıyordum prive için aradılar 2 sinden birisini seçeceğim.

    şimdiden tşk ederm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi westernblew -- 24 Ekim 2015; 22:44:04 >
  • 18.000 limitli kartımın birini kapattım başka bir bankaya başvuru yaptım verilen cevap:''kartınız 18.000 limitle onaylanmış ancak yasa gereği 7700 limitle basılmıştır.''

    benim anladığım sana şu 18x verecektik ama 77x verdik.

    arada kalan limit farkı için yeni bir bankaya başvuruda bulunsam durum ne olur.
  • kredi karti limitini anladik. Yeni yasa ile maasin 4 misli. Peki bu 4 misli icinde kisinin o andaki krediside dahil mi?
    daha iyi anlatmak icin. Maas 3600. alinmis kredi 20 bin. Kredi karti limiti kac olur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2000watts

    kredi karti limitini anladik. Yeni yasa ile maasin 4 misli. Peki bu 4 misli icinde kisinin o andaki krediside dahil mi?
    daha iyi anlatmak icin. Maas 3600. alinmis kredi 20 bin. Kredi karti limiti kac olur?

    Kredi kartlarının toplam limiti, aylık gelirin 4 katını aşamıyor.

    Kredide ise durum değişken.

    Ev, araba, ihtiyaç kredileri için farklı prosedürü var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galiba iyi anlatamadim. Kredi karti limiti maasin 4 misli. Tamamda 3600 tl maasli birisinin 3600x4=14400 tl limitli kredi karti olmasi lazim. Ama olmuyor iste. Eger kredin varsa bu limiti banka vermeyebilir. Iste sorum bu.
  • 2000watts kullanıcısına yanıt
    kredi skor puanına ve geçmişine bakmak lazım.
    banka kredilerinin tutarı bu limitle alakalı değil,ancak bankalar borçlanma oranına ve kredi puanına bakarak limit tahsis etmekte serbest.
    kredi kartı toplam limitiniz maaşınızın 4 katından düşük ve yeni kart talebiniz veya limit artışı talebiniz onaylanmıyor sa bunu bir çok sebebi olabilir.Bankanız size bu konuda bilgi verir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dede06 -- 14 Aralık 2015; 18:54:19 >
  • Limit konusu hakkında soru sormak istiyorum yasadan önce Garanti bankasında 1.200 tl limitli kartım vardı daha sonra Yapı kredi bankasından başvuru yaptım 1.200 tl limit kart gönderdiler. Limit arttırdım gelirin dört katı olduğu için Yapı kredi 4.800 tlye yükseltti. Toplam da 6.000 tl limitim oldu. Aidat ücretinden dolayı Garanti bankasındaki kartımı kapattırdım. 1.200 tl Yapı krediye yüklensin diye limit artış talebinde bulundum red yanıtı şubeye gitmeden veya müşteri hizmetlerini aramadan. Yapı kredi de otomatik limit talebim var ileri otomatik artış olur mu yoksa gelir belgemle başvuru yapayım mı acaba? Garanti kartım 7 aralık 2015 tamamen iptal oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ercnsvn

    Limit konusu hakkında soru sormak istiyorum yasadan önce Garanti bankasında 1.200 tl limitli kartım vardı daha sonra Yapı kredi bankasından başvuru yaptım 1.200 tl limit kart gönderdiler. Limit arttırdım gelirin dört katı olduğu için Yapı kredi 4.800 tlye yükseltti. Toplam da 6.000 tl limitim oldu. Aidat ücretinden dolayı Garanti bankasındaki kartımı kapattırdım. 1.200 tl Yapı krediye yüklensin diye limit artış talebinde bulundum red yanıtı şubeye gitmeden veya müşteri hizmetlerini aramadan. Yapı kredi de otomatik limit talebim var ileri otomatik artış olur mu yoksa gelir belgemle başvuru yapayım mı acaba? Garanti kartım 7 aralık 2015 tamamen iptal oldu.

    Değişiklik findeks raporuna yansıdığında mümkün olabilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: miyagi41

    Özel bir bankada çalışıyorum, yeni limit mevzuatından birçok kişinin halen haberi yok.
    Resmi gelirin ilk yıl 2 katı ikinci yılda 4 katı kadar gelire bağlı limit kotası belirleniyor ve bu kotayı artık aşamıyorsunuz.
    Bddk bankaların ensesinde, denetleme sıkı.
    Limiti artırmak için gelirinize bağlı kredi kartı limitlerinizi ne siz ne de bankalar istediği gibi artık artıramayacak.
    Limitinizin artması için önce devlete beyan edilen gelir durumunuzun da artması lazım, aslında devlet burda çakal rolünde çünkü vatandaş güya ayağını yorganına göre uzatsın düşüncesinde bu mevzuatı çıkardı aslında perde arkasında beyan edilir gelir durumunda vergi kaybının önüne geçmek için alınan bir önlem aslında.
    Eğer resmi gelirin düşük gösteriliyorsa düşük limitin olur düşük kredi çekersin, eğer gelir yüksekten gösteriliyorsa vergin daha yüksek olur ama bankalardaki limitinde yüksek olur.
    Çünkü kimse kredi kartsız olamayacağı için düşük limit kimsenin işine gelmez, dolayısıyla da burda ince bir manevra yaptı Bddk resmi gelir kuralı koydu.
    Demem o ki; ya diğer kredi kartlarınızın limitini resmi gelirinizin 4 katına düşüreceksiniz, ondan sonra eğer KKB puanınız, bankaların risk politikaları, sizin borç durumlarınız, ödemeleriniz, sigortalı oluşunuz bunların hepsi olumlu ve bankanın işine geliyorsa limitiniz ancak o zaman artar.
    Yani bir bankadaki limitinizi hemen düşürüp diğer bankadaki limitinizi artıramazsınız, üzerinden minimum 3 ay geçmesi gerekiyor.
    KKB kayıtları 3 aydan 3 aya güncelleniyor, hemen limiti düşürseniz diğer banka tarafından görülmeyebilir, anında red alırsınız.

    Hocam ben ogrenciyim. Resmi bir gelirim yoksa iki farkli bankadar 1000er tl limitli iki adet k.kartim var. 3. Bir banka kredi karti talebimi onaylamis fakat yasal limit sinirinda oldugum icin limiti 0 olarak gelecegi soyleniyor. Bunun yasal limiti nedir diger kartlarimdan limit dusursem işe yarar mi acaba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Resmi geliri olmayan,yada belgelenemeyenlere maximum limit 2000 dir.diğer kartların limitini düşürüseniz düşürdüğünüz tutar kadar limit verilebilir.Hiçbir şartta toplam kart limitleriniz 2000 geçemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dede06 kullanıcısına yanıt
    evet dogru ama bazen istisna olabiliyor. Mesela ben yurt disindan emekliyim. Maasimda Turkiyeye bankaya gelmesine ragmen banka gerek duydugunda haciz koyamiyacagi icin bu maasi resmi gelir olarak gormuyor. Ama zamanla guven kazandirirsan icabinda banka kredi karti limitini yukseltiyor. Yani tuhaf bir durum. Belki resmi geliri olmayan ama belli bir para giris cikisi olursa icabinda banka kolaylik gosterebiliyor diyebilimiyim.
  • asgariden sigortali birisi için maks limit ne olabilir?

    kart aidatlarından dolayı 2 tane gül gibi kartı kapattık şimdi kart için ugraşıyoruz yazık ya :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 19 Ocak 2016; 4:40:25 >
  • selamlar,

    1 tane kredi kartım vardı onu da kapattım 30 aralıkta, kapattığım kartın limiti maaşım x 1 kadar. ardından ocağın ilk haftası kredi kartı başvurusu yaptım akbanktan fakat reddedildi ki maaşımı o bankadan alıyorum. sonrasında bir sıkıntı mı var acaba derken kkb sorgusu yaptırdım. puanım 1900 göründü findex raporuna göre. ki bence bir yanlışlık var. kapatmak istediğim kredi kartım kapanmamış görünüyor orada fakat diğer kartın çıkması için bir engel değil. borcum falan da görünmemesine rağmen bu kredi kartı neden çıkmamıştır. aynı şekilde kredi başvurusu yapsam o da mı reddedilecek. bankaya gittim oradaki çalışanlar da anlamadı neden onaylanmadığına. gelirinizi belgeleyin bize getirin biz buradan başvuru yapalım dediler. bunun için bordro yeterli midir, bu bordro nereden alınmalıdır.

    teşekkürler şimdiden
  • _freemaniac_ _ kullanıcısına yanıt
    KKB 1900 iken bende reddedilmistim. Sonra subeye gittim hemen kredim onaylandi. Musteri temsilcisi netten veya telefonla bas vuru yapmayin demisti. Fakat enpara ufak bir hesap actim. 1 ay sonra kendileri kredi actilar.kullanmak istersem. Ilginc bu bankalar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.