Şimdi Ara

Yeni Kiracı İçin Önlemler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar malum kiracı problemleri başlı başına bir sıkıntı halinde , evimi yeni bir kiracıya vermek istiyorum . Kira sözleşmesini 1 yıllık yapacağım , amma velakin bu 1 yıl içinde para ödememeler , sıkıntı çıkarma durumlarına karşılık tahliye taahhütnamesi yapmak istiyorum .

Örneğin ;
    Kira başlangıç kontratı 08.06.2016 Kira bitiş zamanı 08.06.2017
    Tahliye taahhütnamesi başlangıç 16.06.2016 tahliye taahhütnamesi bitiş 16.06.2017

bunu kendi rızası ile imzalar ise eve girebilir . Elektrik su doğalgaz gibi etmenlerin aboneliklerini kendi üstüme mi yapmalıyım yoksa kiracının üzerine mi ? Kaçıp giderse faturalar bana kalır , onun üstünde olup kaçıp giderse ben tekrar başka kiracanın üzerine veya kendi üstüme abonelikleri aldırabilir miyim . Sizce başka dikkat etmem gereken bir unsur var mı ?

• Sen o evi paketle depoya kaldir kardes

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı şeyleri bende merak ediyorum.
    Yalnız kiracı kötü niyetli ise ne yaparsan yap kardeşim uğraştırır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mq8 F9Brute kullanıcısına yanıt
    buraya yazdiklarini aynen gidip emlakcina aktariyorn o sana en guzel yolu ve sozlesmeyi soyler
    elektrik suyu kesinlikle adamin adina yaptir , bak millete binlerce TL borc takip kacan abuk subuk kiracilar var aman dikkat et
  • Doğalgaz su elektriği kiracıya ver.Evi kiraya verirken de rastgele birisine verme araştır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mq8 F9Brute kullanıcısına yanıt
    1. Tüm tesisatları kiracı kendi üstüne yapsın. Artık tesisatlar adrese değil aboneye bağlıdır. Yani ödemezse bile yeni kiracı kendi adına aynı adrese tesisat açtırabilir.
    2. Tahliye taahhütnamesini boş tarihle alın.
    3. Mümkünse saygın bir emlak bürosuna verin onlar kiralamayı yapsınlar. (Turyap, Remax ..vb gibi kurumsal bir yer)
    4. En az 1 kira ama tercihen 2 kira depozit alın.
    5. Kontrat matbu değilse 2 ay peş peşe kira ödenmezse tahliye sebebi olacağını belirtin.

Eğer bu konularda tecrübeniz yoksa yukardaki 3.maddeyi çok ciddi düşünün!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şeriat Sucuğu

Sen o evi paketle depoya kaldir kardes

Kiracı ile uğraşmak zor önlemi mi almak suç mu kardeş?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: atmosferikmotor

1. Tüm tesisatları kiracı kendi üstüne yapsın. Artık tesisatlar adrese değil aboneye bağlıdır. Yani ödemezse bile yeni kiracı kendi adına aynı adrese tesisat açtırabilir.
    2. Tahliye taahhütnamesini boş tarihle alın.
    3. Mümkünse saygın bir emlak bürosuna verin onlar kiralamayı yapsınlar. (Turyap, Remax ..vb gibi kurumsal bir yer)
    4. En az 1 kira ama tercihen 2 kira depozit alın.
    5. Kontrat matbu değilse 2 ay peş peşe kira ödenmezse tahliye sebebi olacağını belirtin.

Eğer bu konularda tecrübeniz yoksa yukardaki 3.maddeyi çok ciddi düşünün!

Teşekkür ederim hocam bu güzel bilgiler için bizim burada saygın emlakci pek yok kontratı kendim hazırlayacağım malum örnekleri nette var birde tahliye taahutnamesi için boş tarihli olması olması istediğim vakit çıkara bilirim demek ama hukukta en az 1 yıllık kiracı kaldıktan sonra uygulana bilir yazıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Mq8 F9Brute

quote:

Orijinalden alıntı: Şeriat Sucuğu

Sen o evi paketle depoya kaldir kardes

Kiracı ile uğraşmak zor önlemi mi almak suç mu kardeş?

Suc degil de bokunu da cikarmamak lazim. Ben de kiraciyim 3 ay once tasindim bana 4000 + bir ton eziyete mal oldu. Ciktigim evi boyadim girdigim evi boyadim iflahim s....

Oyle eve kiraci alip bir sene sonra cik diyeceksen hic bosuna kiraya verme. Bundan once ki ev sahibim de evini kiraliyordu ama bizi de sahiplendigini saniyordu butun aile meselelerime burnunu soktugu icin en sonunda kavga edip ciktim.

Ver abonelikleri uzerine al depozitonu zarar verirse verirsin mahkemeye ugrassin dursun. Yok su boyle su soyle olacak diye birsey yok.

Yeni evimde de eski kiracidan illlalah demisler ama adamin cocuvu 6 aylikken dogmus 3 ay kuvezde kalmis o ara adam da issiz kalmis. Sorumsuz diyorlardi bu adam icin. Ulan o adamin yerinde kim olsa kafayi catlatir ne sorumsuzu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.