Şimdi Ara

4.20 Güncellemesi Yeni Orman Eşyaları Yardım ve Destek Konusu [Özet bir şekilde eşya açıklamaları!]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
4
Favori
1.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle ormancılar olarak kafamız çok karıştı diye düşünüyorum. 4.20 yamasında yeni gelen orman eşyaları hakkında hepimizin kafasında soru işaretleri var. 4.20'nin yayınlandığı yerdeki yorumlara baktığımda kalem kağıtla okuyanları gördüm Konudaki amacım yeni eşyalar hakkında kısa bir özet çıkarıp arkadaşlara yardımcı olmak ve konunun sonunda en azından şu alışma sürecine kadar bazı şampiyonlara hangi eşyalar daha yararlı olabilecekse onların kısa bir rehberini hazırlayıp koymak. Bu rehberleri sizin yorumlarınıza göre şekillendirip koyacağım. Şimdilik konu altına bir kaç metada ve çok oynanan orman şampiyonunun adlarını yazacağım ve neye hangisinin daha iyi gittiği hakkında tartışma yapacağız. Sonucu ve nasıl bir gidişat sergilenebileceğini konunun aşağısına kısa kısa yazacağım.

Öncelikle yeni ormancı eşyaları;

Aynen klasik oyun başlarken avcı palamızı alıyoruz. Ancak avcı palamız artık 400 gold ve 2 adet iksir alabiliyoruz. Bu konu hakkında arkadaşlardan yardım istiyorum. Sizce 2 iksir ile nasıl daha rahat ormanı dönebiliriz? Acaba yeni metaya WW, Fiddle, Shaco gibi şampiyonlar mı girecek?

Neyse, avcı palamızdan sonra geliştirebileceğimiz 4 tür geliştirilmiş avcı palası var diyebiliriz. Ayrıca artık sadece çarpı olanlar avcı palasını alabilecek. Yani Fiddle oynuyorum çarpa gerek yok falan demeyin.

Genel özellikler;

-Her geliştirmede Avcı palası + 350 gold ister.
    -Hepsi çatışma dışındayken saniye başına 5 mana 10 can yenilenmesi verir.
    -2 saniye içinde 45 büyü hasarı verir.

Av Bıçağı;

4.20 Güncellemesi Yeni Orman Eşyaları Yardım ve Destek Konusu [Özet bir şekilde eşya açıklamaları!]

Bu daha çok Counter Jungle yapacaklar için veya rakip ormancıyı rahatsız edebilecek şampiyonlar için iyi.

-Rakip ormanda çarp kullanırsan çarpın süresi yarıya iner.
    -Fazladan 20 gold kazanırsın.
    -Azalarak biten 175 hareket hızı (2 saniye).

İzci Yeli;

Bu ise bence Yaban Alevi yerine konulmuş bir eşya. Daha çok orman dönmek isteyen şampiyonlar için yapılmış.

-15 Saniye azalır.
    -Vurulan canavarın etrafındakileri 1,5 saniye sersemletir ve yarı yarıya hasar verir.
    -Eksik can ve mana değerinin %15'ini yeniler.

Bunların dışında yine aynı kategoride ama çarpı rakip üzerinde kullandırtabilen 2 yeni orman eşyamız daha var.

Akıncı Palası;

Daha çok ofansif ve gank'e yönelik şampiyonlarda kullanılabilir diye düşünüyorum. Misal Lee Sin veya Kha'Zix

-Çarp atılan şampiyon 6sn. işaretlenir ve işaretlenen şampiyona;

18-69 gerçek hasar verilir.
    Hedef açığa çıkar.
    %20 daha az hasar alınır.

Sinsi Kılıç;

Çarp atılan şampiyona;

28-164 gerçek hasar verilir.
    2sn.'liğine %50 hareket hızı azalması.

Buraya kadar bir sıkıntı yok. Birde bunların üstüne aynı itemlara alınabilecek efsunlar var.

4 Adet efsunumuz var. Her efsun her palada kullanılabilir. Her efsunu almak için özelliklerine göre alt itemlarını almak gerekiyor. Misal Hançer + Hançer + Pala + Altın gibi.

Efsunlar şu şekilde;

Zıpkın;

Hançer + Hançer + geliştirilmiş Avcı Palası + 600 altın şeklinde toplamda 2250 altın.

+40 AP ve +%50 Saldırı hızı. Büyük canavar öldürmek büyü hasarını +1, şampiyon öldürmek +2 arttırır.

Yavuz

Alazcevher + Yakut Kristal + geliştirilmiş Avcı Palası + 250 altın şeklinde toplamda 2250 altın

+500 can, %10cdr ve %35 sıvışma.

Büyüsübol

Şeytanî Külliyat + geliştirilmiş Avcı Palası + 680 altın şeklinde toplamda 2250 altın

80 AP ve %20cdr.

Cengaver

Hırpalayan + geliştirilmiş Avcı Palası + 163 altın şeklinde toplamda 2250 altın

40 AD, %20cdr ve 10 zırh delme.

[Aklıma Takılan Bazı Sorular]

1-Öncelikle sizce Jungle Tier List nasıl olmalı?

2-Bazı yerlerde önce mavi güçlendirme yerine gromp alıp maviye yönelenebileceğini okudum. Sizce orman rotası değiştirilir mi değişirse nasıl olur?

3-Yeni karışımlar, iksirler ormancılarda core item haline gelir mi? Misal 2., 3. geri dönüşte şu karışımı almak yararlı olabilir gibi gibi...

4-Sizce zıpkın efsununda bir snowball etkisi yok mu? Hani riot snowball etkisini öldürmeye yönelik çalışıyordu?

5-Bu orman eşyaları Rün ve Kabiliyetleri çok etkiler mi?

6-Bu orman eşyaları ve yeni ormancıların diğer rollere etkisi nedir?

Bütün şampiyonlar hakkında hangi eşyanın daha uygun olabileceğini düşünüyorsanız yazmanızı istiyorum. Konuya eklenecektir.

Bazı Yararlı Cevaplar

quote:

Orijinalden alıntı: Br00klyn28

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1U_l0GPl6LVdYJeqa70Vdfdok4QcgxfebWX34cuzUyGM/htmlview?sle=true#gid=0

nightblue nun listesi.Yeni başlayanlara baya yardımcı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vinicius -- 21 Kasım 2014; 18:00:07 >

• devlet dairesi gibi başlık açmışsın kardeş hayırlı olsun.

değerlenir buralar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hele bi goreliler ne oynuyor bi görek şimdilik sustaini bol champlarla jungle oynamak lazım.
  • Hiç mi preseasonda Nightblue izlemediniz? Redden başlayacaksa golemler ile başlıyor, red buffını alıyor ve 4'lü eski adıyla ifritleri kesip base atıyor. Alacağı jungle itemı için alt itemı alarak blue yoluna koyuluyor.

• Blue'dan başlayacaksanız kurbağayı smite ile kesiyorsunuz. ( leash alıyorsunuz ) sonra tek başınıza blue'yu kesip , wolf yapıp base atıyorsunuz.
  • Bugün 4-5 el attım taşıdım ama bu tabiki bu bufflar gelmeden bir ay önce ne geleceğini bildiğim için zorluk cekmedigimden olabilir

• Yararlı konu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sinsi kılıç+ cengaver jarvan ile ilk oyunu attım bu item ile slow u stun ı olan olan herhangi bir champ+çarp attığınız gank %100 başarı veriyor ama ormanı item ı tamamladıktan sonra bile çok zor dönüyor herkes kullandığını deneyimleri ile aktarırsa yararlı bi konu olur denedikçe yazarım takip
    edit: orman canavarları artık daha az exp daha fazla gold veriyor sanırım eskiden blue+ küçüğünü kestiğim anda 2 olurdum şimdi 3. yü de kesmem gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacobıan -- 20 Kasım 2014; 19:53:28 >
  • Güzel olmuş hocam eline sağlık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Talk2MyHand

sinsi kılıç+ cengaver jarvan ile ilk oyunu attım bu item ile slow u stun ı olan olan herhangi bir champ+çarp attığınız gank %100 başarı veriyor ama ormanı item ı tamamladıktan sonra bile çok zor dönüyor herkes kullandığını deneyimleri ile aktarırsa yararlı bi konu olur denedikçe yazarım takip
    edit: orman canavarları artık daha az exp daha fazla gold veriyor sanırım eskiden blue+ küçüğünü kestiğim anda 2 olurdum şimdi 3. yü de kesmem gerekiyor

Şu şekilde olmuş şimdi;

Aslında buradaki amaçları 2. mavi ve kırmızıyı apc veya adc'ye verirken deneyim ve altından düşmemek. Mavinin o büyük golemi 100 deneyim 50 gold veriyorsa küçüklerin bir tanesi 50 deneyim 22 gold veriyor

• bilginiz olsun arkadaşlar şu an oyundaki en iyi jungle herosu elise oldu.

Nedenini soracak olursanız; genel oynanış mekaniği zaten orman temizleme ve koridor baskınlarında etkili olan şampiyona çıkılacak jungle itemleri ile birlikte bu etki katlanıyor. Ben üşendiğim için tüm şampiyonları denemedim fakat elise'i denediğimde bu kadar etkili olacağını düşünmemiştim.

Kesinlikle tavsiye ederim.
  • smite'ı olabildiğince efektif kullanın gidip lane'de minyona sallamayın misal gank atacaksanız kurtlara smite atmak yerine kurbağaya atın ya da rakip üstünde kullanmak üzere geliştirdiyseniz rakibe atın nehirdeki hamamböceği? ni almaya bakın free vision ve hp. ormanınızı kaybettiyseniz red'e smite atmak yerine wraithlere atın ward temizleyin mid side bushları temizleyin vs. oyunda smite spellinin farkı 4 sezon sonra cıkıyor. çok güzel olmuş tişikkirlir rito

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SteppinUp -- 20 Kasım 2014; 20:03:26 >
  • size olayı özetlyeyeim ey dh ahalisi;

junglerleri iki gruba ayırıyorum high sustain ve normaller olarak

high sustain örn: lee sin , elise, ww,fidd,nunu shaco vs...

ve diğerleri örn; j4 ,wuk,kha,rengo,amumu,nauvs...

high sustain olanlarada eski orman rotanızı bozmanıza gerek yok ve ganklerinizde sıkıntı yok

diğerleri olanlarda rotanızı red tarafından başlanıcaksa golemler + red + kuşlar bu rotayı çok az canımız kalacak şekilde tamamlıyoruz ve 430 gold civarı goldla base atıp avcı palamızı enchantliyoruz sonra blueye giderek kesiyor ve gank atmak için lane bakıyoruz yaklaşık olarak 3.45 4. dklerde ilk gankimiz için hazırlanıyoruz vs..

diğerlerinde farmer junglerlar adlı bir alt küme daha var ve bunların blueyi hemen alması gerekmiyor maksimium rota için kurt blue ifrit yapıyoruz olay bu kadar jungle sustaini sağlamak için yeni çıkan jungle yaratığınada arada uğramnızda yarar var

bu metanın en güçlü bulduğum şampiyonları udyr,ww,amumu,shaco,fiddle,(lee ve elise)

sorularınız varsa alabilirim.

• Master yi , udyr , ww gibi sampiyonlar tarih mi oldu yoksa artik daha fazla ganklimi oynayacagiz yoksa afk stacking devam mi ?

• abi golemlere yardım etmediler kestim smite ile sonra redde öldüm direk. yapamadım bir türlü :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cowinenge

Master yi , udyr , ww gibi sampiyonlar tarih mi oldu yoksa artik daha fazla ganklimi oynayacagiz yoksa afk stacking devam mi ?

udyr ww op kere op şuanda. masterin bilmiyorum durumunu.
    aslında farmlı oynamayla gankli oynamayı denkleştirmeye çalışmışlar. Farmlı oynayanlar kolay kill çıkarabiliyor ganklerden.Kolay kill çıkaranların da sustaini azaltıldı ama itemlar onu sağlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cowinenge

Master yi , udyr , ww gibi sampiyonlar tarih mi oldu yoksa artik daha fazla ganklimi oynayacagiz yoksa afk stacking devam mi ?

afk stacking seni xp olarak çok öne geçirmiyor artık. yeni itemi şöyle açıklayayım ferali düşün stacklemene gerek kalmadan 40 damage ile başlıoysun ve her stacklediğinde 1 damage artıyor masteyiyi pek denemdeim ama ww ve udyr şuan canavar .
  • Şu anda eşyaların tamamı ve geliştirmeleri op, jungle hard carry oldu yine,nerf yiyene kadar elo kasmalık.Benim denediğim ve cuk oturmuş eşya kombinasyonlarımda bunlar

• Yavuz efsunundaki sıvışma ile mr çizmesindeki sıvışma birikiyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Wi5rty

bilginiz olsun arkadaşlar şu an oyundaki en iyi jungle herosu elise oldu.

Nedenini soracak olursanız; genel oynanış mekaniği zaten orman temizleme ve koridor baskınlarında etkili olan şampiyona çıkılacak jungle itemleri ile birlikte bu etki katlanıyor. Ben üşendiğim için tüm şampiyonları denemedim fakat elise'i denediğimde bu kadar etkili olacağını düşünmemiştim.

Kesinlikle tavsiye ederim.

Fiddlestick de epey iyi gibi.Normal gamede denedim ama yine de oldukça etkili buldum.Gerçi önceden de çok iyi bir şampiyondu ama earlyde camp temizlemenin zor olması Fiddle ı daha da ön plana çıkardı bence.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.