Şimdi Ara

Yeni Kia Sportage Alanlar ve Alacaklar (1357. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.257
Cevap
186
Favori
2.711.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13551356135713581359
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Hayırlı Ramazanlar herkese. T-Gdi Prestige ile Xtrail Platinum Premium arasında kaldım. Araçları ikinci el bakıyorum. Maalesef fiyatlar çok yüksek şu an. Uzun süredir inceliyorum araçları.
    Sportage'ın bana göre artıları aynı fiyatlarda 2017 çıkışlı Düşük km ve garantisi devam eden araçlar var. Fakat yakıt tüketiminden çok korkuyorum. Aracın şekli duruşu çok hoşuma gidiyor. Düşük km ve garanti için tercih edebilirim. (DAHA ÖNCE GSL Plus'ım vardı. Yakıt o zaman üzmüştü beni!)

    Xtrail ise daha önce Black edition sahibiydim zaten. Satıp pişman oldum açıkçası. Şimdi Platinum Premium bakıyorum. Km.ler de 75 80bin km.lerde var. 2014 2015(belki 2016) model olarak var.

    Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Özellikle benzin konusunda. Yıllık ortalama 10-12bin km yapıyorum. (2 tane küçük çocuğum var, Sportage bagajı nasıl bilmiyorum) çocuk arabası eşya vs. koyacağım içine)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yardımcı olacak kimse yok mu? Bagaj ve yakıt tüketimi konusunda bilgiye ihtiyacım var. Ona göre bir iki güne karar verip araç alacağım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gokdeniz33 G kullanıcısına yanıt
    Yakıt konusunda ben de turbo olmayan GDI otomatik vites modeli, şehir içi 10 litre şehirler arası 8lt yakıyordu (İzmir). Şehir içi kısa mesafe kullanıyordum. Bana fazla geldi prins vsi2 tüp taktım (Yılda 20 - 25 bin km yaparım). Eğer tüp konusuna uzak değilseniz, yakıt dert olmuyor. Prins 100 % uyumlu, performans çekiş gibi hiçbir sıkıntısı yok, AFR ayarı vs yapılmıyor, %45 tasarruf sağlıyor. X-trail ne kadar yakar bilmiyorum ama yılda 10 bin km ile çok fark yaratmaz diye tahmin ediyorum iki araba arasında.

    Bagaj konusunu da sizin gibi düşünerek (çocuk arabası vs) aldım. Açıkçası çok memnunum. Normalde stepne bölümü dünya kadar eşya alıyor, ki bende yedek teker yerine lpg tankı var ona rağmen bir sürü eşya koyabildim. Bagaj 470 lt. Ancak X-trail daha büyük bagaja saip 550 lt olması lazım. Yaklaşık 100 lt fark hiç az değil.

    Hiç X-trail kullanmadım, yakıt ve performans için yorum yapapam. Üstte kendi arabamın performansı için yorum yapmıştım, ona bakabilirsiniz ancak turbolu modellerde performans problemi hiç yok diye biliyorum. Ayrıca turbolu modeller biraz daha az yakıyor diye okudum forumlarda. Bagaj kapasitesi önemli ise X-trail seçilebilir.




  • Gokdeniz33 G kullanıcısına yanıt
    Sportage yakıt 10-11 litre bandında olur. Ancak kullanım tarzınıza göre 8,5'e kadar düşebilirsiniz.
    Ben de LPG takılı gayet uyumlu ve rahat. EKONOMİK DE.
    Ciddi tasarruf sağladı. Ancak bunu yıllık km'nize ve aracı elinizde tutuş süresine göre değerlendirin.

    Bagaj be arka koltuk hareketi çok güzel. Bunda da sıkıntı yaşamazsınız...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mirohingi kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim size cevabınız için. Xtrail bende vardı. Her şeyini biliyorum aracın, konforu, yakıtı, iç hacmi, bagaj hacmi vs. Fakat maaleaef alabileceğim fiyat aralığında şu an km.leri çok yüksek araçların. Garantili düşük km bir sportage alternatif olabilir diye düşündüm

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • s_mavus S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabınız için. Açıkçası LPG düşünmüyorum araçta. Genelde aldığım araçlara 2 3 yıl binerim.( Tabi bu aracın benzin tüketimi fikrimi değiştirtmezse bana) yılda 10 12 bin km yapıyorum genelde. Bunun 3 4 bini şehirlerarası uzun mesafe. Yaz kış tatillerinde. Genelde küçük yerde 5 dk.lık kısa mesafe. Aracı eşim kullanacağı için korkutuyor beni aslında kalkışlarda falan sert kalkar. Yakıt ekonomisine pek bakmaz da kendisi. Benzinliymiş dizelmiş demez :))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gokdeniz33 G kullanıcısına yanıt
    @Gökdeniz33 eski bir xtrail kullanıcısı olarak yeni 0 km 1.3 xtrail'i bana tavsiye eder misiniz? ÖTv indirimli alacağım. 5 yıl satamayacagim. Önceki araçlarım Corolla idi. Memnundum. Xtrail nasıldır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hdhancom -- 12 Mayıs 2020; 12:38:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hdhancom H kullanıcısına yanıt
    Öncelikle şekil, duruş ve donanım olarak mükemmel bir araç. Şu an bayilerde 1.3 turbo benzinli modeli vardır diye düşünüyorum. Ben de geçerken test sürüşü yapmıştım. Ayrıca bayiler ellerindeki test araçlarını da uygun fiyatlara satmaya çalışıyorlar. Xtrail Platinum modelinde bir araçta istediklerinizin yüzde 90'ını bulabilirsiniz. Açıkçası sıfır km araç alabilecek durumda olsam ben de Xtrail alırdım. Donanım olarak en üst seviye araçlardan biridir. İkinci eli çok hızlıdır.(Dizelini söylüyorum) içi geniş ve ferahtır, oturma yüksekliği iyidir. Yenilerde Bose müzik sistemiyle geliyor standart olarak. Benimki 2014 modeldi, ses ve navigasyon sistemi iyi değil açıkçası.

    Yalnız şöyle bir durum da var: Bu aracın yeni kasası 2021 yılında tamamen değişmiş olarak gelecek. Fiyatı ne olur, pandemiden dolayı gelir mi gelmez mi bilmiyorum. Bunu da dikkate almanız da fayda var. Onun haricinde Premium bir araç gibidir Xtrail. Donanımı ve kalitesini ben beğeniyorum.

    Dediğim gibi elimde daha fazla para olsa Xtrail tercih edeceğim ama Kia Sportage da düşük km. ve garantili araç olması beni cezbediyor. Yüksek km dizel araçlarda sorunlar yaşadım daha önce. O yüzden Sportage'ı da düşünüyorum.(Hani hoşuma da gitmiyor değil. Eskiden Sportage'ım da vardı :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • mirohingi kullanıcısına yanıt
    Merhaba, küçük geldiği için Micra aracımı satıp Kia Sportage düşünüyorum ve 2 adet arac buldum, biri LPG'li bir kaç yorumda LPG nin sıvı sistem olmazsa (tam ne olduğunu bilmiyorum) start stoptan dolayı sanırım pek bir faydası olmadığı belki %25 tüketimi düşürdüğü yazıyordu. Ve LPG li oluşu aracın motorunna bir zararı var mı? Baktığım arac 2015 model bu araclarda dikkat etmem gereken noktalar nelerdir, cevabınız için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kurbaga35 K kullanıcısına yanıt
    Hyundai ve Kia GDI (Gasoline Direct Injection) denen ve dizel motorların çalışma mantığını taklit eden bir motor kullanır. Bu motorlar direkt enjeksiyonlu oldukları için, klasik sistem motorlara takılan lpg kitleri ile fazla uyumlu değillerdir. Bu yüzden piyasada satılan yerli ve yabancı bir çok marka, dediğiniz gibi en fazla %25-35 arası bir tasarruf sağlar. Bu tasarruf miktarının düşük olmasının sebebi, normalde yakıt - hava karışımını ayarlayan kelebeğin, GDI motorlarda normal benzinli motorlara oranla farklı çalışmasıdır. Bu yüzden klasik lpg kitlerde benzin tüketimi de olmaya devam eder. Ayrıca, GDI motorla %100 uyumlu olmadığı için ileride problem çıkarma ihtimali vardır. Benzin tüketimini düşürmek için AFR ayarı tarzı, ya da kışın ve yazın ayrı ayrı ayar yapılmasına ihtiyaç duyar. Bu tür ayarları yapmazsanız da istediğiniz gibi yakıt tüketimini düşüremezsiniz.

    Sıvı sistem denen ve GDI motorlara uyumlu olarak üretilen ilk LGP kitler, %40 - 45 arası tasarruf sağlayarak tüketimi düşürüyorlar. Bu sistemde hiç benzin tüketimi yoktur. Ancak sistem, GDI motor mantığını taklit etmek olduğundan oldukça pahalı (16.000 TL civarı) bir sistemdir. Bildiğim kadarıyla, sıvı sistemde sübaplarda da problem çıkmaz. Prins firması geliştirmiştir, ki firma LPG sektöründe dünya devidir. Daha sonra ülkemizde Marjet firması sıvı sistem bir kit çıkardı ancak ne kadar iyi bilmiyorum.

    Prins firması daha sonra direkt enjeksiyonlu motorların artması sebebiyle, klasik kitlere benzeyen ancak direkt enjeksiyon ile çalışabilen bir kit çıkardı. Prins VSI-2 DI. Benim de kullandığım bu kit, %40 - 45 arası tasarruf sağlar, AFR ayarı ya da kış-yaz ayarı gibi ayarlar yoktur.İlk montaj esnasında tüm ayarlar tek seferde yapılır. Benzin tüketimi sadece aracı ilk çalıştırırken vardır, araç kışın dahi en geç 1-2 dk içinde LPG ile çalışmaya başlar. Bu sistemde bakımlar 15.000 km'de bir yapılır, Japon Keihin enjeksiyonları sorunsuzdur. Ancak bu sistem de, diğer klasik LPG kitlere oranla oldukça pahalıdır (9.000 TL civarı). Zaten Prins, VSI-2 kitini çıkardıktan sonra sıvı sistem LPG kitinin üretimini sonlandırdı. O yüzden araca ilk defa lpg taktıracaksanız Prins size sadece VSI-2 DI sistemini sunuyor. Son olarak Prins LPG kitinde performansta hiçbir şekilde değişim hissetmezsiniz.

    Diğer klasik kitler 2.500 TL'den başlıyor (Atiker) - 6.000 TL'ye kadar gidiyor. Klasik sistemi de kullanan çok ama ben şahsen hem sorun çıkarma potansiyelinden dolayı hem de tasarruf oranı düşük olduğu için tercih etmedim. Ayrıca ben yılda 25.000 km civarı yol yapıyorum, bu yüzden Prins pahalı bile olsa sağladığı tasarruf benim için önemliydi. Son olarak, hangi kiti taktırmaya karar verirseniz verin, LPG kit montajında ustanın tecrübeli olması çok önemlidir, montajın kalitesine direkt etki eder.

    Ben Toyota Yaris'den bu araca geçtim, doğal olarak ilk etapta yakıt tüketimi gözüme fazla geldi. Çok km yaptığım için ve aracı da uzun yıllar elimde tutmayı planladığım için piyasadaki en uyumlu ve en iyi kiti taktım. Micra'dan sonra size de yakıt tüketimi muhakkak fazla gelecektir. Araç almak sonuçta bütçe meselesi, eğer yılda az km yapıyorsanız ve bütçenize uygunsa benzinli modeli tercih edebilirsiniz. Ancak lpg'li araçta alınmaz demiyorum, sadece yukarıdaki bilgiler ışığında karar verin.

    Son not olarak, diğer lpg kitlerini de sorunsuz olarak kullananlar var, kişinin kullanım karakteristiğine göre, şehrin trafik yoğunluğuna göre, kısa mesafe-uzun mesafe kullanıma göre ve otomatik ya manuel vites olmasına göre %35'e kadar tasarruf ettiğini iddia eden kullanıcılar gördüm forumda. Benzinli ya da lpgli, aracınızı uzun yıllar sorunsuz kullanmanızı dilerim.




  • Herkese merhabalar 2014 concept plus sıvı sistem li aracımı sattım cok az kullanılmış k&n kutu ici hava filtrem satılıktır tertemizdir ( sadece kn orjinal temizleme kiti ile temizlenmistir) fiyat 250 dir.

    https://letgo.com/tr-tr/product/6d003592-f738-4bdd-b3fd-15894ef0bb38?utm_source=android_app&utm_campaign=product-detail-share&utm_medium=copy-link&af_sub1=f6f81fd4-e7b2-45f2-ba13-35a045a92358&pid=af_app_invites&shortlink=32a9b994&af_sub2=%C3%AF%C2%BF%C2%BDzg%C3%AF%C2%BF%C2%BDr%20%5Eahin&af_referrer_customer_id=f6f81fd4-e7b2-45f2-ba13-35a045a92358&af_channel=copy-link&af_siteid=android_app&c=product-detail-share&af_referrer_uid=1583615246139-7164283003160556336



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurr1903 -- 26 Mayıs 2020; 18:49:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mirohingi kullanıcısına yanıt
    Detaylı bilgilendirme için çok teşekkürler, yılda 7 bin / 8 bin km yol yaptığım için sanırım LPG düşünmüyorum. Micra %7 desek , Sportage da %12 desek yılda şu anki tüketimden 2000 lira gibi fazla ödeme yapacağım yani LPG nin kendini amorti etmesi minimum 3/4 sene (ekstra bir sorun acmazsa)
    Donanım olarak concept ve concept plus arasında pek fark göremedim ama sanırım en çok tutulan model concept plus. Ve siz gibi bu mesajı okuyan Sportage kullanıcılarından öğrenmek istediğim şudur; aracı alırken dikkat etmem gereken özel bir konu var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gokdeniz33

    Arkadaşlar merhaba. Hayırlı Ramazanlar herkese. T-Gdi Prestige ile Xtrail Platinum Premium arasında kaldım. Araçları ikinci el bakıyorum. Maalesef fiyatlar çok yüksek şu an. Uzun süredir inceliyorum araçları.
    Sportage'ın bana göre artıları aynı fiyatlarda 2017 çıkışlı Düşük km ve garantisi devam eden araçlar var. Fakat yakıt tüketiminden çok korkuyorum. Aracın şekli duruşu çok hoşuma gidiyor. Düşük km ve garanti için tercih edebilirim. (DAHA ÖNCE GSL Plus'ım vardı. Yakıt o zaman üzmüştü beni!)

    Xtrail ise daha önce Black edition sahibiydim zaten. Satıp pişman oldum açıkçası. Şimdi Platinum Premium bakıyorum. Km.ler de 75 80bin km.lerde var. 2014 2015(belki 2016) model olarak var.

    Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Özellikle benzin konusunda. Yıllık ortalama 10-12bin km yapıyorum. (2 tane küçük çocuğum var, Sportage bagajı nasıl bilmiyorum) çocuk arabası eşya vs. koyacağım içine)
    Herkese merhaba. Sportage GT-Line araç almaya karar verdim. Birkaç araç baktıktan sonra birinde karar kılıp kaporasını verdim. Pazartesi günü inşallah aracı ekspertize sokup alacağız nasipse.
    Sormak istediğim şey aracın 45.000 km bakımı geldiğini söyledi sahibi. Yetkili servis bakım fiyatlarını bilen var mı? Son zamanlarda uygun fiyatla yaptıran var mı?
    Ve de ikinci olarak aracı kullanırken dikkat etmem gereken şeyler nelerdir (şehiriçi kullanım şekli, güvenli sürüş, yakıt ekonomisi, kronik arıza belirtileri, vites geçişlerindeki durum vs..) ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yaklasik 7 Aydir gt line prestij kullanıyorum. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Bir defa sağ kapıdaki hoparlör bozuldu iyi niyet garantisinden ücretsiz değişti. Yanlış hatırlamıyorsam Bakım için servise 1000 plus bir Ücret vermiştim. Tüketim olarak işe gidip gelirken E5 trafiğinde 11 civari yakıyordu.Pandemi sonrası açık yolda sport mode açık kullanıyorum. Şu anda 9.4 gösteriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamazingo Z kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkür ederim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gokdeniz33

    Herkese merhaba. Sportage GT-Line araç almaya karar verdim. Birkaç araç baktıktan sonra birinde karar kılıp kaporasını verdim. Pazartesi günü inşallah aracı ekspertize sokup alacağız nasipse.
    Sormak istediğim şey aracın 45.000 km bakımı geldiğini söyledi sahibi. Yetkili servis bakım fiyatlarını bilen var mı? Son zamanlarda uygun fiyatla yaptıran var mı?
    Ve de ikinci olarak aracı kullanırken dikkat etmem gereken şeyler nelerdir (şehiriçi kullanım şekli, güvenli sürüş, yakıt ekonomisi, kronik arıza belirtileri, vites geçişlerindeki durum vs..) ??

    Alıntıları Göster
    ben denizlide 1100₺ ye bakım yaptırmıştım 5 ay önce yağ hava su polen standart bakım yapılmıştı




  • fearuq kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Şu an internet sitesinde 930tl gibi bir fiyat var. Tabi altında da servisler fiyatı değiştirebilir falan yazıyor . Demek ki 1000tl yi bulacak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sayın arkadaşlar ben de eski bir Spocu olarak bugün yeniden GTLine ile aranıza katıldım. Buradaki yazılan tecrübeler çok işime yaradı. Ben de tecrübe ettikçe bilgi sahibi olmak isteyenler için paylaşımda bulunacağım. Paylaşım yapan arkadaşlara teşekkür eder, herkese kazasız belasız günler, sürüşler dilerim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tavsiye edermisiniz şuan günümüz 2.ci el fiyatları ile
  • Avcı10 kullanıcısına yanıt
    Uzun zamandır beğendiğim takip ettiğim bir araç. Bu forumun da başlangıcından itibaren tüm sayfalarını okudum. Gsl plus sportage ımı da alırken buraya bakarak aldım. Bu aracı da. Gt line serisi özellikle çok hoş duruyor. Ayrıca Prestige olanlar full donanımlı. Daha tecrübe etmedim yeni aldım. Genelde yakıt fazla yazmış arkadaşlar. Onu bilerek aldım. Özellikleri harika. Duruşu çok güzel. Tavsiye ediyorum ben şahsen. 2.elde Km olarak düşük olması güzel. Her hafta maalesef zam koyuyor satıcılar, uzun süre araç fiyatlarının düşmeaini bekledim, düşmedi, fırsatçı galericiler her hafta zam yapıyor fiyata daha fazla bekleyemedim. Maalesef tüm araçlar çok pahalı şu an. Fiyat performans özellik olarak bu aracı seçtim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 13551356135713581359
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.