Şimdi Ara

Yeni Kia Sportage Alanlar ve Alacaklar (1335. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.257
Cevap
186
Favori
2.711.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13331334133513361337
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bende otomatik vites bir araç almak adına 2013 manuel Spo'ma veda edebilirim. Tucson ve yeni Sportage bana şuan için daha yakın. Nissan ve Renault'ta dizel seçeneği olmasına rağmen nedense bir türlü ısınamadım. Seat Ateca ve Skoda Kodiaq'a da haftasonu bir inceleme yapacağım, yakından inceleme şansım olmadı. Açıkcası Honda çok karakteristik bir görüntüye sahip ancak fiyat 154.000TL gibi bir fiyatla başlıyor...Açıkcası kafalar karışık...

    Bir de Sportage Premium paketteki otomatik atmosferik motor ile turbolu DCT model arasında kaldım. Turbo tamam, ancak otomatik vitesi ile DCT arasındaki fark ile ilgili bilgili arkadaşlardan destek bekliyorum. İki şanzıman arasındaki kullanım rahatlığı, arıza durumu vb. hakkında yorum yapacak arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.
  • Sportage Premium yada Exlusive de normal otomatik yoktur. DCT şu anda DSG mantığıyla çalışan çift kavramalı, geçişleri hissetmeyeceğiniz bir şanzımandır. Zaten Kia da 5 yıl garantiniz olacağından bence bu durumu kafanıza pek takmayın derim. Araçlar çok iyi ve 4*4 olduğundan dolayı gayet performanslı araçlar. bu sınıfta alacağınız en mantıklı araç. Çok km yapmıyorsanız dizele yönelmeniz gerekmez. Ama CRV de güzel araçtır. Ama piyasada 2. eli değer kaybeden bir araç olduğundan tavsiyem az kullanılmış bir CRV de olabilir ( Dizel olması ve neredeyse ayni fiyat olmasından dolayı ) Ama Spo yada Tuscon hem motor hemde garanti olarak tavsiye edebileceğim ilk araçlar olur. Tiguan şu anda en full modeli 177 bin listesi. Ama sanırım donanım olarak Premium çok daha keyif verici olacağı kanısındayım.

    DCT şanzımanlarda sadece çok ısındığında yani ağır trafikte çok ısınma yaptığında uyarı verip aracı dinlendirmeniz gerekebilir ki bu sorunu çok yaşayan olmamış sanırım.

    Aşağıda PRemium sıfır ama 2. el olarak satılan bir ilan var, buradan da alınabilir yada sene sonu avantajı kullanılarak Kia le sıkı bir pazarlık yapıladabilir.

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-kia-kia-bayi-fer-grouptan-kia-sportage-gt-line-prestige-dct-494721376/detay




  • Maceraya gerek yok. Yeni alınacak ise şu an en mantıklı seçenek yine Qashqai.
    16 Dci tekna otomatik 124 bin tl liste fiyatı. Donanım eksiği var tabiki ama gerekli donanımların çoğu mevcut.

    Eldekini satmak ve yerine bunu almak mantıklı değil. 70'e 80'e satacaksınız ve üzerine 50-60 bin gibi bir rakama QQ alacaksınız veya dizel otomatik başka marka SUV.
    Sebep? Sportage çok yakıyor.
    Motorin olmuş 5 lira bu arada. 6 - 7 litre yaksa 30 - 35 kuruş/km.
    Sportage ile 50 kuruşa gezersiniz benzinli haliyle. 15 kuruş fark.
    Yılda 20.000 km yapılsa 3 bin tl yapar.
    Değer mi?

    Bence arabayı sattıracak kadar yakıt konusu önemliyse LPG deneyin derim.
  • Hocam premium turbosuz modelde düz otomatik var, turboluda yok. Siz sanırım turbolu perimium pakette düz otomatik yok demek istediniz.

    Şuanki aracımın atmosferik motor olmasından yola çıkarak önceliğim biraz dolu bir araç ve otomatik olması..O yüzden Kia Premium paketi isteklerime cevap verebiliyor. Ancak Turbo DCT şansımanlı premium paket ile atmosferik düz otomatik arasında listede 18.100TL fark var.

    Yıl sonu kampanyaları ve indirimleri bekleyeceğim. Açıkcası bir önceki aracımı da yıl sonu kampanyası ile gayet güzel indirimlerle almıştım.

    Hyundai Tucson Elite paketinin Turbo ve DCT şanzımanlı olanının 124.600TL liste fiyatının olması da 137.600TL fiyatlı premium turbo dct Kia'yı ciddi sarsar. Tabi malzeme kalitelerini yakından görmek gerek. Tucson içini incelemedim henüz.
  • C4_1400 C kullanıcısına yanıt
    Üstad yorumlarınız için teşekkür ederim.

    Ankarada ağır bir trafikte aracımı kullanmadığım için şuanda 40kr civarı bir tüketimim var ve yıllık 10bin km civarı bir kullanımım oluyor. Bu sebeple dizel araç elzem mi bu biraz tartışılır.

    Benim önceliğim şuan için otomatik bir suv. Açıkcası hafta sonu Skoda ve Seat'lara da bakacağım. Yeni Qashqaiyi de incelemek planlarım arasında.

    Sportage'i 4 yıldır kullanan biri olarak sadece 3 defa yıllık bakıma gittim. Bu da tercihimi etkiliyor. Evet iç aksam çok aşırı kaliteli değil ancak ne bir yazı silinmesi, ne bir lamba patlaması vb. sorunlar yaşadım.
  • 2 Hafta önce Nissan eski kasa ama sıfır Skypack Dizel otomatiğe 124 bin Tl fiyat verdi ama iç hacmi beni tatmin etmedi. Ondan bir hafta önce fabrikada bir arkadaşımız Skypack 1.2 Benzinli otomatiği 102 bin Tl ye aldı. Eğer dediğiniz gibi 10 bin km yapıyorsanız dizele gerek yok. Şöyle düşünün gidip 125 bin benzinli Turbolu , 4*4 özellikli bir Kia Sportage mı yoksa donanım olarak biraz daha zayıf olan Qasqai mi ? şahsi tercihim Kia Sportage yada Tuscondur. Burada seçim sizin. Nissan' ın en büyük avantajı MTV si, ama 10 bin km de bir servisiniz var ki oda yılda bire denk geliyor sizin için.
  • Size katılıyorum. Kia Sportage ve Tucson bende 1 adım önde...Ateca incelemelerine baktım ancak Leon'un büyüğü gibi geldi bana.Kodiaq biraz fiyat anlamında yukarlarda. Dediğiniz gibi QQ kağıt üzerinde çok avantajlı ama ben şahsen görüntüsünü beğenmiyorum. İç tasarımı en çok hoşuma giden Kia oldu şu ana kadar. Ancak hepsinin koltuğuna oturup havasını koklamak gerek.
  • Arkadaşlar bende aracımı ilana koydum. Ankara'da tertemiz Sportage sahibi olmak isteyen arkadaşlar bir göz atsın derim.

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-kia-ilk-sahibinden-2013-kia-sportage-kazasiz-boyasiz-full-39.000km-498814577/detay
  • Arkadaşlar haftasonu Hyundai ve Kia bayilerine gittim. Tucson Elite ve Sportage Premium modellerini inceledim. İkisinin de birbirinden donanım, kalite ve özellik olarak çok ufak farklılıkları var, bariz bir üstünlük yok.

    Sportage, daha spor ve iç tasarım olarak beni daha çok cezbetti. Arka tavan yüksekliği Tucson'a göre daha iyi ancak ön kokpit ferahlığı Tucson'da daha başarılı.

    Sportage tuş kombinasyonları şoföre göre açılı olarak verilmiş, bence daha hakim bir hava veriyor. Tucson'da bir önceki Sportage gibi düz bir bir konsol var. Ayrıca Sportage ön göğüs diye tabir ettiğimiz yer premium bir hava katıyor araca. Beni Tucson'da hayal kırıklığına uğratan şey, aracın dışardan görünüşündeki heybetini iç tasarımda görememem. Neredeyse yüksek bir i30 hisse verdi bana. Bu arada Tucson'un multimedya ekranı daha geniş.

    Sportage'da elektronik el freni varken Tucson'da elektrikli sürücü koltuğu,cruze kontrol'a yer verilmiş. Ayrıca Tucson deri koltuk ile geliyor bu pakette.

    Toparlayacak olursak, 118.500 TL'ye ikisi de alınabiliyor. Tabi metalik renk bunlar. Hyundai opak renk tercih ederseniz 800,-TL daha düşerken Kia'da Opak seçeneğiniz yok. Burada birazda zevkiniz alımınızı belirleyecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tlg_gzl -- 6 Kasım 2017; 15:29:58 >




  • Hocam yazacaklarımı yanlış anlamayın lutfen.Bir ürünün fiyatını satıcısı belırler gönlünüzden ne geçiyorsa odur fiyatı ve/fakat son 3 ay icerisinde piyasa hızlıca artmamış ise (ki öyleyse sevinirim.Sizin aracınızla hemen hemen aynı özelliklerde araç almıştım) satış zamanı konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz.
    Diğer postlarınızdan anladığım kadarıyla 0 araç almak gibi bir planınız var.Üstünü kredi ile tamamlama planınız var ise çok beklemenızı tavsıye etmem.Takas secenegınıde dusunun bence 1-2k altınada olsa.Çünkü doların faiz artırımı yapılmadan tutulması çok zor görünüyor.2017 de halı hazırda yuksek olan enflasyon iyice yukselmesın dıye,2018 e ötelenmeye çalısılıyor bu artırım.Bu gerçekleştiğinde kredi çekerken 1.40-1.60 gıbı oranlar yerıne 1.8-2.0 gibi oranları konuşacağız.

    Hayırlı satışlar.
  • 2014 otomatik concept plus 80000 lira fiyat nasıl ?
    aracın km'si 14000 tertemiz.

    Aklımı kurcalayan otomatik ile manuel arasındaki konfora karşılık yakıt tüketim farkını hakedip haketmediği..
    Manuel ile ortalama 9 litre yakarım sanıyorum, otomatikte bu rakam 12-13 'lere çıkar mı şehir içi ?
  • 2015 model golf 7 mid plus aracım var,golf den hicbir sikayetim yok,fakat gözüme yeni sportage takılınca,aracı çok begendim,ilanlarda 2017 model 7000 km de concept plus var 95.000 lira yazmış,istanbul bayraktar bayii,fakat internette bol miktarda aracın astronomik yaktığı yazılıyor,golf de 6 litre yakarken bunda 10 küsür litre yakmayı pek istemiyorum acıkcası,acaba diyorum manuel sıfır mı alsam,8 litre en azından kabul edilebilir bir rakam,fakat bu kezde kia aracın donanımlarını çıkarmış,arka park sensörü bile yok,ki bu aracta kesin gerekli,golf 7 yi verip comfort almak nasıl olur sizce,golfün sessizliği az tüketimi,sorunsuz olması çok sevdiğim bir sey,Kia sportage alıp pişman olurmuyum acaba diye korkmuyor değilim
  • 12 13 lere çıkar mı değil 12 13 litreden aşağı iner mi sorusu daha makbul olur :)
  • alios26 A kullanıcısına yanıt
    Hocam elbette yazdıklarınızı yanlış anlamıyorum. Ancak 3 ay önceki kur ile şuanki kur bir değil. Daha geçen hafta baktığım Premium araç bu hafta yaklaşık 3bin lira zamlandı. Sizde bilirsiniz ki 0 araç fiyatları ikinci el fiyatlarına da yansıyor. Ayrıca aracı Ankara içinde yaş ve yaklaşık km değerlerinde filtrelerseniz ve fiyat artana göre sıralarsanız 6 sayfa içinde 3. sayfada olduğunu görebilirsiniz.

    Teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YozgatLee0666

    12 13 lere çıkar mı değil 12 13 litreden aşağı iner mi sorusu daha makbul olur :)

    Size katılıyorum. Sırf alırken daha az yakmayı başarabilir miyim diye manuel vites aldım.
  • Bende ayni mantiktan giderek acaba manuel sportage mi alsam diye dusunuyorum,nerdeyse 1.5 -2 litre farkediyor cunku

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar herkese merhaba
    Benim de aranıza katılmak gibi bi niyetim var
    Bi kaç sorum olacak, Sportage'daki bu versiyon model farklarını nereden anlıycaz? 2013 2014 manuel concept plus almayı düşünüyorum
    Bir de sizce aracın özelliklerini düşününce 2013 mü almalıyım 2014 mü?
    Şimdiden teşekkür ederim
  • cesur_yurek444 kullanıcısına yanıt
    Hemşerim selamlar,

    Bende 2013 model olan full modeli var ve tüm özellikler mevcut ( otomatik park, cruize kontrol,4 koltuk ısıtma vs.). Forumda 2014 yılından itibaren bazı donanımların eksildiği ile ilgili bazı yazılar okumuştum ama 2014 model araç sahipleri daha net bilgi verecektir.
  • Bugun aksam yine benzine zam gelecekmiş,benim sportage hayalim şu anda kapandı
  • YozgatLee0666 kullanıcısına yanıt
    İstanbul da Eşim her gün Ataşehir' den avrasyadan geçerek Fatih' e gidip geliyor. Ortalama 10,5-ile 11,5 arasında yakıt tüketimi var. 12-13 LT yi siz ancak araca çok yüklenirseniz elde edersiniz. Araç bu arada 2015 model comfort otomatik. Hem SUV hem otomatik alıp 7-8 lt yakıt tüketirim diyen bence hayal kurar. Bu sınıfta yok böyle bir tüketim şehir içinde.
  • 
Sayfa: önceki 13331334133513361337
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.