Şimdi Ara

Yeni İstanbul-İzmir yolu test edildi onaylandı! 3,5 değil 5 saat sürüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
2
Favori
10.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul ile İzmir arasındaki mesafeyi 3,5 saate indirdiği belirtilen yeni otoyolu gazeteci Timur Akkurt test etti. Akkurt 'un yaptığı yol testinin yanı sıra Türkiye'de en çok kullanılan navigasyon sistemlerinden biri olan Yandex Haritalar uygulaması da yeni yoldan verdiği yol tariflerinde İstanbul'dan İzmir'e 4 buçuk saat ile 5 saat arasında gidilebileceğini belirtiyor.

Yapımı sırasında çeşitli tartışmalara neden olan ve açıldıktan sonra İstanbul’dan İzmir’e giden bir otomobil sürücüsünün 500 liradan fazla ücret ödenmesiyle eleştirilen yeni otoyol test edildi.

Gazeteci Timur Akkurt, Youtube kanalında yayınladığı “İstanbul İzmir otoyolu kaç para? Gerçekten 3.5 saat mi?” adlı test videosunda yeni açılan İstanbul-İzmir otoyolunda hız limitlerine uyarak 3,5 saatte İstanbul’dan İzmir’e gidilemeyeceğini belirtti. Test sırasında tünel geçişleri ve diğer yollardaki hız limitlerine uyulduğu takdirde İstanbul’un Beşiktaş ilçesinden İzmir’e yaklaşık 5 saat civarında ancak ulaşılabildiğini belirten Akkurt yolda mola verilmesi halinde sürenin uzayacağına dikkat çekti.

Akkurt ayrıca yol üzerinde henüz yeterince otoyol tesisi ile benzin istasyonu bulunmadığını ve yola çıkacak sürücülerin tam depoyla yola çıkmaları gerektiği uyarısında bulundu.

NAVİGASYON ŞİRKETLERİ DE 3,5 SAATTE GİDEMİYOR

Yol ücret fiyatlarının fahiş olması nedeniyle vatandaşlar tarafından eleştirilen proje hız limitlerine uyarak 400 km’den fazla bir mesafeyi 3,5 saatte alınabileceği vaadiyle kabul edilebilir olarak tanımlanıyordu. Ancak Türkiye’de çokça kullanılan navigasyon firması Yandex’in verilerine göre, açılan yeni İstanbul-İzmir otoyolu kullanılarak İstanbul’un merkez ilçesi olarak kabul edilebilecek Fatih’ten Avrasya tüneli kullanılarak İzmir Alsancak’a 4 saat 30 dakika gibi bir sürede ulaşılabiliyor. Yaklaşık 5 saat süren bu yolun maliyeti 500 liradan fazla.

ESKİ YOL DA 5 SAAT CİVARINDA SÜRÜYOR

Apple firmasının cep telefonlarında kullandığı harita uygulamasına göre eski yoldan yapılan yolculuklarda ise İstanbul Fatih’ten İzmir’e gidiş süresi 5 saat civarında sürüyor. Her iki yolculuğunda Avrasya tüneli ve Osmangazi Köprüleri kullanılarak yapılması gerekiyor.

https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/yeni-istanbul-izmir-yolu-test-edildi-onaylandi-35-degil-5-saat-suruyor-5269117/

• Test etmeye gerek mi var?

Özel şirketin yolu devletin yoluna göre 100 KM kadar daha avantajlı. Buna sanırım körfez dahil değil. Körfez dahil olsa zaten 10 km falan daha kısa olacak demektir.

Bu sebeple köprü + 100 KM avantajın 8.5 saatlik yolu 3.5 saate düşüreceğine inanan var mı? Yani bu 5 saatlik tasarruf nereden geliyor? Ya 8.5 saat abartı ya 3.5 saat abartı.
    İl teber İ kullanıcısına yanıt
    İ İl teber demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: İl teber

Bir konu başlığına baktım bir de kaynağa baktım. Okumadan çıkıyorum. 5 dakikada 5 dakikadır.
    kafaya bak içmiş belli.. 382 lira ekstra ücret veriyorsun o 5 dakikada 5 dakikadır dediğin yola..
    süre osmangazi köprüsünden itibarendir. Eski yol süresi de körfezin uç noktasındandır..
    Tabii süreler tam atmasyon, belki 3,5 saat sürer osmangazi köprüsünden ama eski ol 8 saatmiş kısmı komik olmuş.
    yanyana yapılan 2 ayrı yolun biri 8 ,diğeri 3,5 saat sürmesi için ya bunu söyleyen sağlam kafa yapmıştır ya da eski yolda kasisler çoktur
  • Ortamlarda İstanbul-İzmir arası 3.5 saate indi dersin pampa, gitmeyen nereden bilecek.
  • Test etmeye gerek mi var?

Özel şirketin yolu devletin yoluna göre 100 KM kadar daha avantajlı. Buna sanırım körfez dahil değil. Körfez dahil olsa zaten 10 km falan daha kısa olacak demektir.

Bu sebeple köprü + 100 KM avantajın 8.5 saatlik yolu 3.5 saate düşüreceğine inanan var mı? Yani bu 5 saatlik tasarruf nereden geliyor? Ya 8.5 saat abartı ya 3.5 saat abartı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 6 Ağustos 2019; 21:55:58 >
  • Bir konu başlığına baktım bir de kaynağa baktım. Okumadan çıkıyorum. 5 dakikada 5 dakikadır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya bende bunu anlamıyorum mesela yandex 5 saat vermiş ama İstanbul'un neresinden bu. Çıkış tabelasından mı yoksa Anadolu'dan mi Avrupa'dan mı? İstanbulda yaşamıyorum ama iş icabı çok gidiyorum ve geçiyorum bazen İstanbulun içinden 3 saatte zor çıkıyoruz zaten hani nerde 5 saat

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben 3 saat altında giderim, isteyenle ölümüne iddaaya girerim.

• por favor kullanıcısına yanıt
    Sana güveniyorum hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: por favor

Ben 3 saat altında giderim, isteyenle ölümüne iddaaya girerim.
    Senin ölme ihtimalin %80, kalan ihtimalde birini öldürme ihtimalin. O yüzden git çatıdan atla da kurtul, madem bu kadar intihar etmek istiyorsun.
  • Tüm navigasyon firmalarının fetöcü olduğunu söylememize gerek yok heralde.

• Polisin kapattığı yolda, Maybach ile hız sınırlarına aldırış etmeden rahat rahat 3.5 saatte gidilir işte, onu demek istemiş.
    Radar cezaları ve sıkışık trafik normal vatandaşa özgü problemler...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabah trafiği dahil mi

• "Hep yalan dolan, hile hurda, milleti kandırma, gerçi kendileri de kandırılıyor ya!"

Yeni Çağ Gazetesi
    '3,5 saat' denilen yol bakın kaç saatmiş
    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/35-saat-denilen-yol-bakin-kac-saatmis-244669h.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merkur -- 7 Ağustos 2019; 9:4:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: İl teber

Bir konu başlığına baktım bir de kaynağa baktım. Okumadan çıkıyorum. 5 dakikada 5 dakikadır.
    kafaya bak içmiş belli.. 382 lira ekstra ücret veriyorsun o 5 dakikada 5 dakikadır dediğin yola..
  • quote:

Orijinalden alıntı: por favor

Ben 3 saat altında giderim, isteyenle ölümüne iddaaya girerim.
    ağıza bak..
  • zaten eski yol da otobusle 6 saat suruyor (Osmangazi'ye kadar)

• daha neyini test ediyorlar ki? yarı yarıya bile daha açılmadı yol.

ayrıca bu mesafe olayında da aldatmaca var. harbi istanbullu olan biri, otobanın tamamı açılsa bile 3,5 saatte izmire gidilemeyeceğini bilir. acele giden ecele gider daha fazla da söze gerek yoktur. ortalama saatte 120 km ile gitmek demek motor devirini yüksek tutmak, cebin de delineceği anlamına gelir. hiç mi viraj yok bu yolda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tropeus77

Alıntıları Göster
    Ben haberi okuma süresine 5 dakik dedim yolların zaman farkına değil

• Boşa yapılan bir proje daha yarasın yandaşları iyi götürmüşlerdir.

• Instagram Facebook yorumları da efsane.

30-50-60 la mi gittin

Reisi mat etmeye çalışıyorsunuz ama Allah izin vemez.
    Heykel yapanlar yol testi yapıyor.
    Reis yapmasa nasıl yol testi yapacaktiniz?
    Hizmet düşmanları gelmiş yine.

Vs vs

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.