Şimdi Ara

Yeni işlemci alacağım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    SAPPHIRE AMD R9 380 NITRO 4GB
    AMD FX 8120 EIGHT CORE 3.10 GHZ
    asusTek Computer M5A97 R2.0
    650W 80+ PSU

Bu seneki oyunların ultra ayarlarında 30-35 fps alıyorum. Bu kartla daha yüksek birşeyler bekliyorum sorunumun işlemci de olduğunu düşünüyorum.
    Evet bu yüzden işlemci alacağım zamanında bir hata yapılmış ve AMD alınmış :) :) Intel'e dönmek istiyorum. Anakart da değişecek. Ne yapmalıyım ?
    Önerilerinizi bekliyorum. Almam gereken anakart DDR4 olacak büyük ihtimal çünkü DDR3 ün bundan sonraki senelerde kalacağını pek düşünmüyorum yinede bilen
    arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim. I7 alacak kadar bütçem yok. Ama iyi performans verebilecek bir I5'in herşeyimi karşılacayacığını umuyorum.

• Ekran Kartı : MSI GTX 1060 GAMING X 6GB
    • Kasa : Zalman Z3 PLUS
    • PSU : FSP Hydro 700 Bronze 700W
  • Önccelikle o kart ultrada her konuda size cevap verebilecek bir kart değil. 2si darboğaz olduğunu düşünüyorsanız işlemci ve gpu kullanımına göz atmanız gerekiyor. Tahmin yürüterek gereksiz harcama yapmaktan kaçının.

Ayrıca sizin 2. bir şansınız daha var. Sadece soğutucu alarak işlemciye hız aşırtma uygulayabilir, performans çıtasını artırabilirsiniz.

Orijinalden alıntı: Suppordle

Önccelikle o kart ultrada her konuda size cevap verebilecek bir kart değil. 2si darboğaz olduğunu düşünüyorsanız işlemci ve gpu kullanımına göz atmanız gerekiyor. Tahmin yürüterek gereksiz harcama yapmaktan kaçının.

Ayrıca sizin 2. bir şansınız daha var. Sadece soğutucu alarak işlemciye hız aşırtma uygulayabilir, performans çıtasını artırabilirsiniz.

Haklısınız fakat internette yapılan testler de gördüğüm kadarıyla GTA 5 vb. oyunlarda ayarlar sona dayatılmış biçimde 60 FPS alındığını görüyorum. En azından AC Syndicate gibi bir oyunda ortalama 35 fps alıyorum veya H1Z1 tarzı oyunlarda da aynı şekilde. Ama Sapphire R9 280 DUAL-X kartını i7 2600k işlemci ile kullanan arkadaşım saydığım tüm oyunlarda benden daha yüksek fps alıyor. Benim kartımında ona oranla biraz daha iyileştirilmiş bir kart olduğunu biliyorum. Bu yüzden bir yerlerde sorun olduğunu sezdim ve tahminimce sorunun işlemciden kaynaklandığını düşünüyorum. Tabiki sizlere danışmakta fayda var :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piwi -- 5 Mart 2016; 17:34:59 >

• Afterburner i kurup sol üsttten işlemci ve gpu kullanımlarına göz atın derim, gpu kullanımı dalgalanıyor işlemci yüksek seyirde kullanım yaşıyorsa dediğiniz gibi, ama overclock potansiyelini göz ardı etmeyin. Ufak bir deneme yapıp 0,3 ghz artırın mesela, bakalım farkı görebiliyorsunuz. Eğer bu şekilde sonuç elde ederseniz overclock a yönelin derim, paranız cebinizde kalır.

Orijinalden alıntı: Suppordle

Afterburner i kurup sol üsttten işlemci ve gpu kullanımlarına göz atın derim, gpu kullanımı dalgalanıyor işlemci yüksek seyirde kullanım yaşıyorsa dediğiniz gibi, ama overclock potansiyelini göz ardı etmeyin. Ufak bir deneme yapıp 0,3 ghz artırın mesela, bakalım farkı görebiliyorsunuz. Eğer bu şekilde sonuç elde ederseniz overclock a yönelin derim, paranız cebinizde kalır.

Afterburner kurulu işlemci kullanımı %100 olmadığını biliyorum. Tam hatırlayamıyorum şuan. %100e yakınlaşmıyorda . Fakat anlamadığım bir şekilde performans kaybı var.
    Aslında olayı şuna bağlıyorum. Intel'in tek çekirdek performansı ile amd nin tek çekirdek performansı arasında fark olduğu o yüzden intelin şuan ki işlemcilerinin amd den daha iyi olduğunu araştırmıştım . Yani intel işlemci ile daha yüksek performans almak mümkün olduğunu söylemişlerdi. Tabiki overclock performansı ne kadar yararlı olur bilmiyorum ama onuda düşünüyorum.

• Stok halde amd pek işe yaramaz o işlemci güzel o.c olmaz diye biliyorum ancak hiç yoktan 4.1-4.2 seviyesinde stabilite yakalarsanız fpsniz yükselir diye tahmin ediyorum. 8120 ilk çıkan seri olduğu için az o.c imkanı oluyor. Bana sorarsan sen bu sistemle idare et sene sonu bakarsınız zen mimarisi güzel olur ona geçersiniz. Tabi sıkıldıysanız -bezmişseniz- kimse niye geçtin demez.

i5 6500 işlemci

b150m bazokaa anakart

Kabaca böyle bir şey işini görür.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Skylake Alma Ya Kabylake Al Yada Zen islemci Al. Ben Yamulan islemci Almam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

8gb 2133 mhz ddr4 ram

i5 6500 işlemci

b150m bazokaa anakart

Kabaca böyle bir şey işini görür.

Performans artışı alır mıyım sizce ? Bu sisteme geçmem mantıklı mı ?
  • İntel de oyun performansın min max fps lerin yükselir

380 bu saydıklarımla ne veriyorsa onu alırsın işlemci den kaynaklanan handikapın azalır

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

İntel de oyun performansın min max fps lerin yükselir

380 bu saydıklarımla ne veriyorsa onu alırsın işlemci den kaynaklanan handikapın azalır

Peki bu sisteme geçmeme değecek bir fps artışı olacak mı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.