Şimdi Ara

Yeni Honda Jazz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
231
Cevap
0
Favori
18.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fiestanın içi küçük, jazz ın içine fiesta sığar falan...

ciddi mi bu yorumlar

kamyon mu alıyoruz ya..

olsa olsa fiestadan 5-6 cm büyüktür..

forumda teknik veri karşılaştırmaya meraklı arkadaşlar var... acabayeni fiesta ve yeni jazz ın boyutlar dingil mesafeleri bagaj hacimleri diz omuz vs karşılaştırma yapabilecek olan var mı? Ben çok yoğunum kimse yapmazsa kendim akşama doğru kesin yapacağım (tabii bu bilgiler yayınlanmışsa)

buradan anlaşılıyor ki fiesta daha uzun , daha geniş ve daha basık bu da onu daha sportif yapar. Bagajda jazz ciddi büyük . Jazz daha çok başüstü yükseklik olarak üstündür ki panoramik tavanlı modelde bu avantajın da ortadan kalktığı söyleniyor..

Amerikan fiestası ile amerikan jazz ı arasında karşılaştırma yapan şöyle bir makale buldum. Sanki fiestaya daha sıcak bakıyor çünkü daha sportif demiş..
    Edit: ayrıca fiestanın omuz mesafesi daha fazlaymış
    http://www.motortrend.com/future/112_0806_honda_fit_vs_ford_fiesta/index.html

Bana sorarsanız 1.4 benzinli ototmatik vites fiesta fiyatı jazz ile hemen hemen aynı..zaten MPV kullanmayı sevdiğim için , daha büyük bagaj, daha düşük tüketim nedeniyle aynı fiyatta olurlarsa jazz tercih ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-rayted -- 11 Kasım 2008; 10:49:19 >

• quote:

Orjinalden alıntı: x-rayted

fiestanın içi küçük, jazz ın içine fiesta sığar falan...

ciddi mi bu yorumlar

kamyon mu alıyoruz ya..

olsa olsa fiestadan 5-6 cm büyüktür..

forumda teknik veri karşılaştırmaya meraklı arkadaşlar var... acabayeni fiesta ve yeni jazz ın boyutlar dingil mesafeleri bagaj hacimleri diz omuz vs karşılaştırma yapabilecek olan var mı? Ben çok yoğunum kimse yapmazsa kendim akşama doğru kesin yapacağım (tabii bu bilgiler yayınlanmışsa)

ilk otomobil yeni jazz, 2.cisi civic hb 3. sü vw golf 5, jazz hepsinden daha geniş, b segmenti modelleri karşılaştırmaya dahil etme gereği duymuyorum.çünkü jazz bir üst segment modellerden dahi geniş iç hacme sahip
    .

Yeni Honda Jazz

Yeni Honda Jazz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 11 Kasım 2008; 12:52:22 >

• Fuarda binmiştim ikisinede.fiestanın arkası jazz a göre bariz dar ve kasvetli.jazz daha geniş. bence çok daha ferah içi.
  • b sınıfının bütün araçlarını (istisnalar belki vardır) incelemiş birisi olarak söylemek isterim ki.içerisi en geniş olan nissan notedur(yanlız note b+ sınıflanıyor tam olarak b sınıfının için sokmak çok doğru değil).daha sonra colt ve ondan sonrada jazz.ancak coltta bagaj olayı bu iki modelden de daha küçük.ancak bu aradaki farklar yukarıda arkadaşların abarttığı gibi değil yani birisi diğerini içeri alır falan değil.genişlik olarak tüm modeller arasında 3-5 santimetre farklar vardır. ancak burada diz mesafesi olarak modeller ayrılıyorlar. ve söylediğim modellerde diz mesafesi gerçekten daha iyi.
    sıralamalar değişebilir çünkü elime metre alıp ölçmedim. ama dediğim gibi araçların genişlik falan değilde genelde diz mesafesinde fark var.

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: otomobilci_x

b sınıfının bütün araçlarını (istisnalar belki vardır) incelemiş birisi olarak söylemek isterim ki.içerisi en geniş olan nissan notedur(yanlız note b+ sınıflanıyor tam olarak b sınıfının için sokmak çok doğru değil).daha sonra colt ve ondan sonrada jazz.ancak coltta bagaj olayı bu iki modelden de daha küçük.ancak bu aradaki farklar yukarıda arkadaşların abarttığı gibi değil yani birisi diğerini içeri alır falan değil.genişlik olarak tüm modeller arasında 3-5 santimetre farklar vardır. ancak burada diz mesafesi olarak modeller ayrılıyorlar. ve söylediğim modellerde diz mesafesi gerçekten daha iyi.
    sıralamalar değişebilir çünkü elime metre alıp ölçmedim. ama dediğim gibi araçların genişlik falan değilde genelde diz mesafesinde fark var.

haklısın nissann noteun aks mesafesi 2600 mm ama ondan sonra clio III gelir 2575 mm, colt ve jazıın ki ise 2500 mm. jazzın ve noteun clio III den farkı biraz yüksek olması ama clio III daha kaliteli izlenimi veriyor özellikle üst donanımları, daha jazz çarpışma testine girmedi herhalde ama clio III 5 yıldız almış sürüş konforu olarak da kaliteli bir arabadır tabi jazzın artıları da çok>> değişken koltuk yapısıyla çok işlevsel bir iç hacmi var bagajı ise c sınıfı hatchbacklerle yarışır 399 lt ekonomik benzinli bir motoru var ne kadar fiyatı yüksek densede o fiyata dolu bir donanımı var bence jazz eğer bu artılarına ek olarak güvenli olduğunu da kanıtlarsa çok satar

• quote:

Orjinalden alıntı: newmonarch

quote:

Orjinalden alıntı: funkmaster

quote:

Orjinalden alıntı: Bay KospiR

Allah aşkına bu fiyatların neresi normal yaw birde lansman fiyatıymış saçmalamayın arkadaşlar

honda alıyorsun

Hocam yapmayın etmeyin Acura'mı bu?

34 bin liraya acura bul, 100 150 tane alalım.

• quote:

Orjinalden alıntı: peugeot206WRC

Pardon fiyat iyi demişsiniz ama bu fiyata Focus alınır arkadaşlar...

bu fiyata bu kadar donanımlı ve az yakan focus al honda geri alır heralde zaten jazzı bulursan bende alayım focus kaliteli bir arabadır
  • eh bizde geniş iç mekan takıntısı olduğu için, gacırtılı ve petrol kokulu c segmentine 34 lira veririz, hakkımızdır :)

-40 milyar verdim abi

-ooo bmw mi aldın yoksa

-jazz aldım abi

• bu millete donanım vermeyeceksin vereceksin kabak arabayı 20000 ytl den başlatacan fiyatları bu haktır bize adamlar donanımı dolduruyor arabaya vsa dan tut panaromik cam tavana kadar herşeyi veriyorlar tabi biraz fiyat tuzlu oluyor bizim millet burun kıvırıyor böyle yapacağına dediğim gibi 20000 ytl yap bu paketi şu paketi diye kattır millete
    neyse fiyat biraz baklenirse daha uygun duruma gelir herhalde ama donanıma göre bence çok fazla da değil fiyatı 40000 e bmw olsa keşke

Orjinalden alıntı: hasanmerto

oha küçücük araba 30 milyar maşallah

-40 milyar verdim abi

-ooo bmw mi aldın yoksa

-jazz aldım abi

ya gerçekten 34bin çok para,20 gün önce lancia deltayı 42bine aldım.
    34bine jazz mi
    42bine lancia mı

zor bir hesap değil ha gayret basit bi çözümü var

Orjinalden alıntı: funkmaster

eh bizde geniş iç mekan takıntısı olduğu için, gacırtılı ve petrol kokulu c segmentine 34 lira veririz, hakkımızdır :)

"gacırtılı ve petrol kokulu" c segmenti arabalara örnekler;
    (bayi ile pazarlık sonucu verilen fiyat ikisindede 32500ytl)
    - mitsubishi lancer 1.5 105hp invite düz vites
    - fiat bravo t-jet 1.4 120hp dynamic düz vites
    aklı olan almaz zaten bu arabaları

Orjinalden alıntı: drdemir

bu millete donanım vermeyeceksin vereceksin kabak arabayı 20000 ytl den başlatacan fiyatları bu haktır bize adamlar donanımı dolduruyor arabaya vsa dan tut panaromik cam tavana kadar herşeyi veriyorlar tabi biraz fiyat tuzlu oluyor bizim millet burun kıvırıyor böyle yapacağına dediğim gibi 20000 ytl yap bu paketi şu paketi diye kattır millete
    neyse fiyat biraz baklenirse daha uygun duruma gelir herhalde ama donanıma göre bence çok fazla da değil fiyatı 40000 e bmw olsa keşke

öncelikle jazz 40000ytl değil durumu abartıp dramatize etmeyelim

ancak 40000 e bmw mevcut 2. el 116i ler 40000 ytl seviyesinde bulunabilir.
    geniş araba
    motor 1.4 100 ps
    tüketim şehir içi 6.5
    fonksiyonel araba

ama 30000 çok bence

ben yeni city yi bekliyorum ama fiyatlar böle olursa ki aşaği yukari ayni olcak city yi almam
  • quote:

Orjinalden alıntı: otomobilci_x

b sınıfının bütün araçlarını (istisnalar belki vardır) incelemiş birisi olarak söylemek isterim ki.içerisi en geniş olan nissan notedur(yanlız note b+ sınıflanıyor tam olarak b sınıfının için sokmak çok doğru değil).daha sonra colt ve ondan sonrada jazz.ancak coltta bagaj olayı bu iki modelden de daha küçük.ancak bu aradaki farklar yukarıda arkadaşların abarttığı gibi değil yani birisi diğerini içeri alır falan değil.genişlik olarak tüm modeller arasında 3-5 santimetre farklar vardır. ancak burada diz mesafesi olarak modeller ayrılıyorlar. ve söylediğim modellerde diz mesafesi gerçekten daha iyi.

genişlik olarak çok az fark vardır tüm b segmentleri arasında;

uzunlukta bir kıstas değil ( tuhaf ama öyle) söz gelimi colt sınıfının en kısa aracı 3.8 metredir) ama iç hacimde sınıf liderlerinden.

colta binmeyen arkadaşlar; lütfen brkcad 34 adlı arkadaşım colt yazısını bulsun okusun. beni taraflı görebilirler malum.

colttan çok daha uzun olan b segmentlerinin arka diz mesafesi çok kısıtlı olabiliyor.

bence b segmentinde iç hacim arabayı farklı kılan şey önde 1.80 lik şoför otururken arkada 1.80 lik yolcunun oturması ve dizlerinin ön koltuğa değmemesidir. tabi kafasınında tavana değmemesi diğer bir kriter.

bunu da bildiğim kadarı ile; jazz- colt-note-modus-idea dan başka sağlayan yok. biraz da yaris.

hayırlı günler.

• tasshelhoff listene aynen katılıyorum ancak yarisi oraya alırsan iş bozulur.çünkü bir grande punto bir corsa bir clio yaristen daha geniş bir diz mesafesi sunarlar yada en azından eşittirler. artı listende bir eksikte merivadır ve hatta meriva listenin başına adaydır.

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.