Şimdi Ara

Yeni Honda Jazz (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
231
Cevap
0
Favori
18.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: otomobilci_x

tasshelhoff listene aynen katılıyorum ancak yarisi oraya alırsan iş bozulur.çünkü bir grande punto bir corsa bir clio yaristen daha geniş bir diz mesafesi sunarlar yada en azından eşittirler. artı listende bir eksikte merivadır ve hatta meriva listenin başına adaydır.

ben meriva yı c segmenti sayıyorum.

baya büyük zira colta yada jazz a göre

bir de çok ağır ve 1.6 motorlu.

seni mi kıracağım merivayıda ekleriz :)
  • meriva nissan note ile b plus denen segmenttedir.kesinlikle c sınıfı değildir.ağır olduğu doğrudur.ancak ağırlıkla segment farklı şeylerdir. 1.6 motoru olduğu gibi 1.3 cdti motoruda vardır. jazz (hondanın tanımıdır bu) hatcback stilini compackt mpvlerin kullanışlılığı ile birleştirdiği iddasında yani jazzda bence aynı sınıfta sayılır.ayrıca tıpkı sizin coltla ilgili söylediğiniz gibi merivada öyle çok büyük boyutlarda değildir. jazzdan uzunluk olarak sadece 10 cm uzundur.

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.
  • meriva, note dan daha kısa ama akıl almaz dercede ağır, 1300 kg ile opelin en ağır modeli en azından aynı motorlu versiyonlar arasında.

1300 kg lik bir aracın ekonomik olması pek mümkün değil.
  • can ekonomik demedik ki zaten.o ayrı bir tartışma iç hacimden bahsediyorduk.
    kaldıki eğer perfomans ikinci planda ise 1.3 cdti motoru ile ekonomik bir arabadırda. (ama performansı çok kötüdür)

• quote:

Orjinalden alıntı: V.K.

quote:

Orjinalden alıntı: drdemir

bu millete donanım vermeyeceksin vereceksin kabak arabayı 20000 ytl den başlatacan fiyatları bu haktır bize adamlar donanımı dolduruyor arabaya vsa dan tut panaromik cam tavana kadar herşeyi veriyorlar tabi biraz fiyat tuzlu oluyor bizim millet burun kıvırıyor böyle yapacağına dediğim gibi 20000 ytl yap bu paketi şu paketi diye kattır millete
    neyse fiyat biraz baklenirse daha uygun duruma gelir herhalde ama donanıma göre bence çok fazla da değil fiyatı 40000 e bmw olsa keşke

öncelikle jazz 40000ytl değil durumu abartıp dramatize etmeyelim

ancak 40000 e bmw mevcut 2. el 116i ler 40000 ytl seviyesinde bulunabilir.

beni aydınlattığın için sağol bende farkındayım 40000 ytlye bmw olduğunun ama şu anda burada 2. elden bahsedilmiyor ki
    3 kuruşa 5 köfte bulmak zor artık neyse bence de ucuzlamalı tabi fiyatları hiçkimse kazıklanmaya meraklı değil ama diğer markalarla kıyaslamada donanıma göre fiyatın çok da uçuk olmadığını söylemek istiyorum

• quote:

can ekonomik demedik ki zaten.o ayrı bir tartışma iç hacimden bahsediyorduk.
    kaldıki eğer perfomans ikinci planda ise 1.3 cdti motoru ile ekonomik bir arabadırda. (ama performansı çok kötüdür)

demek istediğim boyut olarak b segmentine dahi edilebilir ama ağırlık itibari ile b segmentinin uzağında olduğu idi.

ekonomik olmamasını da ekstra bilgi olarak verdim.

(çevir kazı yanmasın :) )
  • tamam dostum anlaşıldı
    quote:

Orjinalden alıntı: 19can84

quote:

can ekonomik demedik ki zaten.o ayrı bir tartışma iç hacimden bahsediyorduk.

demek istediğim boyut olarak b segmentine dahi edilebilir ama ağırlık itibari ile b segmentinin uzağında olduğu idi.

ekonomik olmamasını da ekstra bilgi olarak verdim.

(çevir kazı yanmasın :) )

• tekrar jazz konusuna dönecek olursak bence bu araç için bu fiyat fazla değil.
    neden derseniz. bence aracın donanımı mükemmel.(bir tek eksiği kararan dikiz aynası ve zenon) bu donanınımda b segmentinde bütün araçların fiyatları 3 aşağı 5 yukarı aynı. o yüzden bu donanım aralığında b segmentinde araç arayanlar için şaşırtıcı bir fiyat değil.kaldıki yeni bir kasa dolaysıyla albeniside fazla.
    ayrıca motor özellikleride çok iyi.
    ancak tartışılacak bir diğer noktada (zaten yukarıda bazı arkadaşlarda bu nedenle focustan bahsetmiş) bu fiyatları verip full donanımlı bir jazz mı yoksa donanım olarak eksik c segmenti bir arabamı alınır işte orası tartışılır.

• usb giriş
    deri direksiyon-deri vites topuzu
    far-yağmur sensörü
    ekstra 2 hoperlör
    cruise control
    ön arka kol dayama
    soğuma fonksyonlu torpido
    ön sis farı
    elektrikli arka cam
    PANAROMİK CAM TAVAN
    16İNÇ ALİMİNYUM ALAŞIM JANT

ve bunların hepsi için istenen 2500 ytl.

bence jazz'ın fiyatlandırması son derece saçma.

fun bu donanımla 32750 ye satılıyor ise joy'un ederi 28 bana göre.

ya fun çok ucuz, ya joy çok pahalı ya da diğer firmalar opsiyonlarla milleti kazıklıyorlar,

opel-renault-peugeot gibi markalardan birinin b segmenti modeline bu donanımları içeren paket almaya kalkılsa 5-6 bin ytl den fazla tutar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 12 Kasım 2008; 19:26:53 >
  • _____________________________
    2017 Opel Astra K 1.6 Cdti 136 ps Dynamic - Sunroof - Manyetik Gri
  • bu gün biraz gezelim dedik ilk olarak hyundai getz i inceledik iyi sade güzel araç sonra jazz yeni kasa çıktımı diye hondaya bi bakalım dedik hondaya gittik jazz yerini almış ama ilk kasa ile abartılacak bi farkı yok eski fiesta ile yeni fiesta arasındaki gibi bi uçurum yok çizgilerini taşıyo. jazzın içine bindim göstergelere ve direksiyona hayran kaldım özellikle direksiyona bayıldım çok lüks bi havası var malzeme kalitesinden anlamam ama hoş duruyo sonra hemen arka koltuğa bindim diz mesafesi nasıl diye ön koltuk sonda olmasından dolayı sanırım kafamın tavana değmesine çok az bi mesafe vardı.bagaja diyecek bişey yok son derece iyi yakıt tüketimi süper donanımı süper yukarı bi arkadaş bahsetti az bi farkla yüksek donanıma sahip oluyoruz bence baz biraz daha düşük donanımlı olmalıydı fiyat olarak 30 görünce insan bi ürküyo

Orjinalden alıntı: froster2006

30000ytl ye focus alınabilir.2500ytl fazla verirseniz astra cdtı alınır ve hondanın meşhur ekonomiside ortadan kalkar.

astra cdti njoy alınır tamamda jazzda extra bunlar var

"perde havayastıkları
    "vsa
    "yağmur sensörü
    "far sensörü
    "hız sabitleyici
    "cam tavan

bu ops. astrada alırsan fiyat olur neredeyse 45 bin haksızmıyım

veya corsa 1.4 90 hp cosmo+ESP+otm. vites+panaroma sunroof = 37870 ytl şimdi jazz pahalımı sence

Orjinalden alıntı: cemoki

quote:

Orjinalden alıntı: froster2006

30000ytl ye focus alınabilir.2500ytl fazla verirseniz astra cdtı alınır ve hondanın meşhur ekonomiside ortadan kalkar.

astra cdti njoy alınır tamamda jazzda extra bunlar var

"perde havayastıkları
    "vsa
    "yağmur sensörü
    "far sensörü
    "hız sabitleyici
    "cam tavan

bu ops. astrada alırsan fiyat olur neredeyse 45 bin haksızmıyım

veya corsa 1.4 90 hp cosmo+ESP+otm. vites+panaroma sunroof = 37870 ytl şimdi jazz pahalımı sence

jazz a pahali diyenler polonun corsanin fiestanin fiyat listelerine bir daha incelesin es donanimlilari kac ytl. jazz ucuz bile sayilir.

• peki acaba bana servis görevlisinin söylediği şey hakkında bilgisi olan varmı yani bunlar lansman fiyatımı. yoksa aracın fiyatımı bumu.

• honda bu fiattan aşağı
    düşmüyormu

Orjinalden alıntı: tasshelhoff
    jazz a pahali diyenler polonun corsanin fiestanin fiyat listelerine bir daha incelesin es donanimlilari kac ytl. jazz ucuz bile sayilir.

tass
    32.500 ytl'ye mitsubishi lancer 1.5 invite düz vites veya fiat bravo 1.4 tjet dynamic düz vites
    34.500 ytl'ye mazda 3 sedan touring düz vites varken
    jazz'ın fiyatı sence yüksek değilmi?
    yada cebinde 34000ytl para olsa yukarıdakiler dururken birkaç donanım fazlası var diye c segmenti bir araba dururken b segmenti bir arabamı alırsın?
    fiyatlar c segmentinde düşüşe geçmişken jazz'daki bu fiyatlar bence yüksektir...jazz iyi araba ama fiyatı piyasa koşullarına göre yüksek....ucuz hiç değil

ayrıca başka bir yerde b segmenti bir araç en fazla 30000ytl olmalı demiştin...bende bu fikrine katılıyorum...b segmenti için 30000ytl üstü fiyatlar yüksektir

quote:

34 bine polo benzinli otomatik var efenim.
    alan varki satici bu fiyati koymus.
    bencede b segmenti bir arac 30 bine varmamali.
    hayirli günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 13 Kasım 2008; 15:14:50 >

• quote:

Orjinalden alıntı: TheGate

quote:

tass
    32.500 ytl'ye mitsubishi lancer 1.5 invite düz vites veya fiat bravo 1.4 tjet dynamic düz vites
    34.500 ytl'ye mazda 3 sedan touring düz vites varken
    jazz'ın fiyatı sence yüksek değilmi?
    yada cebinde 34000ytl para olsa yukarıdakiler dururken birkaç donanım fazlası var diye c segmenti bir araba dururken b segmenti bir arabamı alırsın?
    fiyatlar c segmentinde düşüşe geçmişken jazz'daki bu fiyatlar bence yüksektir...jazz iyi araba ama fiyatı piyasa koşullarına göre yüksek....ucuz hiç değil

ayrıca başka bir yerde b segmenti bir araç en fazla 30000ytl olmalı demiştin...bende bu fikrine katılıyorum...b segmenti için 30000ytl üstü fiyatlar yüksektir

quote:

34 bine polo benzinli otomatik var efenim.
    alan varki satici bu fiyati koymus.
    bencede b segmenti bir arac 30 bine varmamali.
    hayirli günler

söylediklerin süphesiz doğru fakat c segmenti aracların benzinlilerinin fiyatlarıyla jazz'ı karşılaştırmak doğru değil, onlar 9 litre yakarken jazz 6.5 litre yakıyor bu da 100 bin km de 8500 ytl gibi bir fark eder. Bu da demek oluyor ki jazz hem daha donanımlı hem de maliyet olarak çok daha ucuz

• quote:

söylediklerin süphesiz doğru fakat c segmenti aracların benzinlilerinin fiyatlarıyla jazz'ı karşılaştırmak doğru değil, onlar 9 litre yakarken jazz 6.5 litre yakıyor bu da 100 bin km de 8500 ytl gibi bir fark eder. Bu da demek oluyor ki jazz hem daha donanımlı hem de maliyet olarak çok daha ucuz

seninde söylediklerin şüphesiz doğru
    AMA aynı şeyi, C segmenti ile D segmenti arasında söyleyebiliriz....D segmentindeki arabalarında yakıt tüketimi ortalması C segmenti üzerindedir....daha üst segmente çıkmanında bir bedeli vardır...yakıt tüketimi tek kriter olsaydı herkesin bisiklete binmesi gerekirdi
    sevgiler

• quote:

Orjinalden alıntı: TheGate

quote:

seninde söylediklerin şüphesiz doğru
    AMA aynı şeyi, C segmenti ile D segmenti arasında söyleyebiliriz....D segmentindeki arabalarında yakıt tüketimi ortalması C segmenti üzerindedir....daha üst segmente çıkmanında bir bedeli vardır...yakıt tüketimi tek kriter olsaydı herkesin bisiklete binmesi gerekirdi
    sevgiler

farkın bu kadar büyük olmasının segmentle ilgisi yok,

b segmnetindeki 90-100 hplik motora sahip araçların tüketimi ortalama 8 litredir, jazz da eğer sınıfındaki diğer modeller gibi 8 litre tüketip üstüne bir de 30 bin ytl den başlayan fiyatlarla satılıyor olsaydı -ki jazz ile eş donanım seviyesinde olup 207-clio-polo vs gibi bunu yapan bir çok model var, - "bu paraya c segmenti modeller varken bu araç alınmaz" savı doğru olurdu, çünkü c segmenti 1,6 modellerle arasında maliyet olarak da bir fark olmayacak idi.

honda jazz'da 6.5 litre tüketim değerini üstelik 100 beygirlik bir motorla yakalayarak büyük iş yapmış, dolayısı ile de fiyatı c segmenti seviyesinde dahi olsa fiyatını hakediyor, özellikle full olan versiyonunda.

• quote:

colttan çok daha uzun olan b segmentlerinin arka diz mesafesi çok kısıtlı olabiliyor.

bence b segmentinde iç hacim arabayı farklı kılan şey önde 1.80 lik şoför otururken arkada 1.80 lik yolcunun oturması ve dizlerinin ön koltuğa değmemesidir. tabi kafasınında tavana değmemesi diğer bir kriter.

bunu da bildiğim kadarı ile; jazz- colt-note-modus-idea dan başka sağlayan yok. biraz da yaris.

hayırlı günler.

boyum 1.93 +125 kiloyum
    çoğu arabaya sığamıyorum bile.
    dün mecburiyetten palio kullandım resmen boynum tutuldu.
    hiç logana bindiniz mi
    kullanıyorum koltuğu geriye alıyorum daha sonra arkaya oturuyorum ne dizim değiyor ne kafam.
    b sınıfında daha geniş araba görmedim.
    yukarıda yazdığınız araçlarla kıyaslanamaz kesinlikle ama gerçekten çok ferah ve geniş..

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.