Şimdi Ara

yeni honda civic e dizel motor gelir mi - gelmeli mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
0
Favori
6.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bugünlerde tüm otomobil firmaları dizel otomobillerle rekabet şanslarını arttırırken ve özellikle peg , citroen ve ford 1.6 dizeli ile , toyota 1.4 dizeli,renault ve diğerleri v.s. kendi dizel motorları ile başarılı satış rakamlarına ulaşırken sizce neden honda şöle esaslı bir 1.6 dizel getirip ortalığı kasıp kavurayım demiyor ?

• ihtiyacı yokta ondan.

bir kere civic serisinde hiç bir zaman diesel serisi olmadı .büyük olasılıkla da olmayacak.olmama ya da devam edecek diyebilirim.

zaten peynir ekmek gibi düzenli bir alıcı kitlesi var.neden değiştirsin ki.
    artacak diye düşünüyoruz diesel versiyonda çıkarsa haklısın ancak ya düşerse..

::)):):):):

quote:

Orjinalden alıntı: fiesta80

arkadaşlar bugünlerde tüm otomobil firmaları dizel otomobillerle rekabet şanslarını arttırırken ve özellikle peg , citroen ve ford 1.6 dizeli ile , toyota 1.4 dizeli,renault ve diğerleri v.s. kendi dizel motorları ile başarılı satış rakamlarına ulaşırken sizce neden honda şöle esaslı bir 1.6 dizel getirip ortalığı kasıp kavurayım demiyor ?

• quote:

Orjinalden alıntı: emrehanci

ihtiyacı yokta ondan.

zaten peynir ekmek gibi düzenli bir alıcı kitlesi var.neden değiştirsin ki.
    artacak diye düşünüyoruz diesel versiyonda çıkarsa haklısın ancak ya düşerse..

bence civis'in satışları o kadarda yüksek değil..
    rakiplerine göre satışlada geride
    gelmeme sebebini çok satması olarak belirtmek tam bir saçmalık..
    benzinlisi çok satıyorsa dizelini getirir daha çok satar..
    bunun arkasında çeşitli bir sürü sebepler vardır kesin
  • honda ekonomikliğe azıcık önem verseydi
    bu motor teknolojisiyle en az yakan 1.6 yı zaten yapardı
    ama malesef en fazla yakanı yapıyor :)

ne dizeli :) unut! unut !
  • çok güzel bir sözdü.

ilave olarak şunu da belirtmek isterim.

bir şeyi ne kadar kısarsanız performanstan da en az o kadar taviz verirsiniz.
    :):):):):)):)::):):)::)

quote:

Orjinalden alıntı: okyaypay

honda ekonomikliğe azıcık önem verseydi

• quote:

Orjinalden alıntı: Eswod

bence civis'in satışları o kadarda yüksek değil..
    rakiplerine göre satışlada geride
    gelmeme sebebini çok satması olarak belirtmek tam bir saçmalık..
    benzinlisi çok satıyorsa dizelini getirir daha çok satar..
    bunun arkasında çeşitli bir sürü sebepler vardır kesin

diesel motor yapmadğı için ben de dahil pek çok müşteriden olmuştur...
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrehanci

çok güzel bir sözdü.

ilave olarak şunu da belirtmek isterim.

bir şeyi ne kadar kısarsanız performanstan da en az o kadar taviz verirsiniz.
    :):):):):)):)::):):)::)

quote:

valla ben buna da katılamıyorum
    bu biraz mizac meselesi gibi geliyor
    ekonomi hondanın mizacına ters
    istese hızlısını da yapar ekonomiğinide
    ama sanırım ekonomi departmanından ekonomi yapıyor arkadaşlar
    ne kadar az yakıyosa o kadar performansı düşüktür lafına katılmıyorum

biraz araştırmayla sınıfında en performanslı olan mondeonun en az yaktığını
    jazz ile aynı tüketime sahip focus 1 in çoğu c segmente nal toplattığını görürsünüz.

şimdi doğruya doğru !

• baya önce okumuştum 2.2 140hp gücünde cıvıc dizeller gelecekti ama bir haber alınamadı zaten gelsede maliyet yüksek olacağından 40bin ytl ye aldığın benzinli civici 70bin ytl ye dizelini almak nekadar mantıklı? uzmanlar ne diyor tr 5yıl sonra dizel çöplüğüne dönecek küçük dizelelr bana hiç mantıklı gelmiyor. honda cıvıc dizel dir zaten ne dizeli hayatta dizele para vermem senede 25bin km yol yapiyorum tiraktörle gezemem kar kar kar. benzin abi sııııssssst
  • dizel arabalar benzinliye yetişmek için tam gaz gidiyorlar daha fazla tüketiyorlar sorsanız bir depoyla bin km derler yalan inanmayın. ist rizeye gittim geçensene bende cıvıc kuzende cadyy vardı aynı yakıtı yaktık. benzinli araba honda üzerine arabayok daha çıkmadı ben ist tirafiğinde hala 255ykr yakarken diğer benzinliler 350ytl yakiyor dizellerde 220ytl nin altına inen tek kangolar var birakın şu dizeli benzinli en güzeli
  • 775 km şehirlerarası 45 lt mazot 122 kuruş/km
    yahu niye yalan söyleyelim,kimseye yalan borcumuz yok
    az öncede mazot aldım 740 km şehir içi (ankara)41 lt mazot 152 kuruş
    dizel ekonomik diye dünya sallanıyor,sizin ettiğiniz laflara bakın...komik...hatta komik ötesi...
    neyse siz inanmayın, bilenler biliyor...
    quote:

Orjinalden alıntı: gacara_53

dizel arabalar benzinliye yetişmek için tam gaz gidiyorlar daha fazla tüketiyorlar sorsanız bir depoyla bin km derler yalan inanmayın. ist rizeye gittim geçensene bende cıvıc kuzende cadyy vardı aynı yakıtı yaktık. benzinli araba honda üzerine arabayok daha çıkmadı ben ist tirafiğinde hala 255ykr yakarken diğer benzinliler 350ytl yakiyor dizellerde 220ytl nin altına inen tek kangolar var birakın şu dizeli benzinli en güzeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hightech33 -- 14 Ocak 2008; 19:47:14 >

• bu uzmanlar hangi uzmanlar???
    AB bile otomobillerde düşük tüketim ve düşük emisyon nedeniyle DİESELİ destekliyor... lütfen sizde DESTEKLİ yazın...
    quote:

baya önce okumuştum 2.2 140hp gücünde cıvıc dizeller gelecekti ama bir haber alınamadı zaten gelsede maliyet yüksek olacağından 40bin ytl ye aldığın benzinli civici 70bin ytl ye dizelini almak nekadar mantıklı? uzmanlar ne diyor tr 5yıl sonra dizel çöplüğüne dönecek küçük dizelelr bana hiç mantıklı gelmiyor. honda cıvıc dizel dir zaten ne dizeli hayatta dizele para vermem senede 25bin km yol yapiyorum tiraktörle gezemem kar kar kar. benzin abi sııııssssst

• Bu ayki CAPİTAL dergisinde HONDA TÜRKİYE yetkilisi ile röpörtaj vardı . BUradan aklımda kalanları aktarayım.

Honda dünya üzerinde 3 yıldır aşırı bir taleple karşılaştığını , buna rağmen talebi yetiştirmekte sıkıntı çektiklerini ne yazıkki itiraf etti.
    Arz eksikliği yaşıyoruz dedi. Bunun çözümü için JAPONYA da devreye girecek yeni bir fabrika açılacağını 2009 dan itibaren devreye gireceğini
    TÜRKİYE de ise kapasitenin 2008 başından itibaren 50 bine çıktığını HİNDİSTAN da kapasite artırımını gittiklerini buradaki arz miktarının da
    100 bine çıktığını belirtti.

DİZEL ise B ve C segmentlerinde araştırmalara hız verdiklerini bu segmentlerde yer alabileceklerini belirtti.

Vergilerin aşırı yüksek olduğu bunun da TÜRKİYE pazarını daralttığından şikayet etti.

Ticari araç segmentinde ise bulunmayı düşünmediklerini, 30 yıl sonra belki diyerek bu segmentte yer almayacaklarını açıkladı.

SEVGİLER....

• civic dizel gelmez accord un dizelini bile doğru düzgün satamadılar Türkiye de
  • Arkadaslar Hondadanın da dizel çalışması var. Gelistirilmekte olan dizel motor küçük hacimli olacak. Benzinlide oldugu gibi en az yakıtla en fazla performansı verecek. Sanırım 2010 gibi satılmaya başlanır.
    İsmide biraz tanıdık D-TEC
  • quote:

baya önce okumuştum 2.2 140hp gücünde cıvıc dizeller gelecekti ama bir haber alınamadı zaten gelsede maliyet yüksek olacağından 40bin ytl ye aldığın benzinli civici 70bin ytl ye dizelini almak nekadar mantıklı? uzmanlar ne diyor tr 5yıl sonra dizel çöplüğüne dönecek küçük dizelelr bana hiç mantıklı gelmiyor. honda cıvıc dizel dir zaten ne dizeli hayatta dizele para vermem senede 25bin km yol yapiyorum tiraktörle gezemem kar kar kar. benzin abi sııııssssst
    dizel arabalar benzinliye yetişmek için tam gaz gidiyorlar daha fazla tüketiyorlar sorsanız bir depoyla bin km derler yalan inanmayın. ist rizeye gittim geçensene bende cıvıc kuzende cadyy vardı aynı yakıtı yaktık. benzinli araba honda üzerine arabayok daha çıkmadı ben ist tirafiğinde hala 255ykr yakarken diğer benzinliler 350ytl yakiyor dizellerde 220ytl nin altına inen tek kangolar var birakın şu dizeli benzinli en güzeli

bu ne perhiz bu ne lahana turşusu sayın gacara53!!
    quote:

valla çok iyi değerler yakıt konusunda baya cimriymiş corolla aslında d4 dizelin baya başarılı olduğunu okumuştum ama araca sanki 1400kg lik bir araç gibi gözüküyor. peki hocam araç maximum torkunu kaç bin devirde verebiliyor? o deviri geçmeden kaç km hızlara çikabiliyor? bu çok önemli benim için corollayı beğeniyorum alabilirim kafama yatarsa

• quote:

quote:

jazz ile aynı tüketime sahip focus 1 in çoğu c segmente nal toplattığını görürsünüz.

şimdi doğruya doğru !

Arkadaşım kendin yazmışsın kendin inanamıssın.

Focus1 le jazz ın yakıt tüketiminin aynı oldugu nerden duyduysan dalga geçmişlerdir senle

Arabam comun yaptıgı test sonuçlarını aşagıya yazıyorum. Fabrika verisi değil !

Jazz 2002 otomatik Civic Vtec 2002 otomatik Focus 1 2002 düz vites

Test tüketimi: 6.2 lt/100 km 7.5lt/100 km 8lt/100 km

ee hani na oldu senin Focus 1'e.

Üstelik iki hondada otomatik vites

Lünfet bilginizin olmadıgı konularda atıp tutumayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakNSX -- 14 Ocak 2008; 22:32:14 >

• biraz abarttın galiba mazotun litresi 2.65 civarında ben tavan da kayak bagajı ile sert kullanarak daha 5000kmye gelmeyen araçla 7 litreden az yakıyorum. tavan bagajı +1litre olarak etkiyor. 6 yakacak diyelim. 6*2,65/100 16ykr yapar şu anda 7 litre yaktığını düşün 18 ykr civarı yapar. biraz gaz olmuşsun tam gaz da gitse yine benzinliden az yakar dizel. o caddyde bir sorun vardır veya caddy zaten daha ağır bir araç olduğu daha rüzgar direncine maruz kaldığı hesaba katılırsa normal. ama aynı aracın dizeliyle benzinlisini otoyola bırak 160la gidin de kesinlikle dizel hem litre olarak hemde ykr olarak çok daha az yakacaktır
    quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: burakNSX

quote:

quote:

şimdi doğruya doğru !

Arkadaşım kendin yazmışsın kendin inanamıssın.

Focus1 le jazz ın yakıt tüketiminin aynı oldugu nerden duyduysan dalga geçmişlerdir senle

Arabam comun yaptıgı test sonuçlarını aşagıya yazıyorum. Fabrika verisi değil !

Jazz 2002 otomatik Civic Vtec 2002 otomatik Focus 1 2002 düz vites

Test tüketimi: 6.2 lt/100 km 7.5lt/100 km 8lt/100 km

ee hani na oldu senin Focus 1'e.

Üstelik iki hondada otomatik vites

Lünfet bilginizin olmadıgı konularda atıp tutumayalım.

nerden duyduğumu söyliyim
    bende üçüde de var
    ister inan ister inanma

aynı yerlerde kullanılar araçlarımın yol bilgisayarında yazan değerleri yazıyorum güncel
    jazz :7.2
    focus 1 : 7.4
    civic :9.4

istersen üşenme gel hepsiyle tek tek beraber gezelim ve servis kontrolü yaptıralım problem varmı yokmu diye

ekliyim

ışık yandımı hep 100 liralık alırım

tekrar ışık yanana kadar
    focus 420
    jazz 450
    civic 300
    km yol gider
    buradan da lt hesaplanır değilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okyaypay -- 15 Ocak 2008; 11:00:21 >

• o dediğin yöntemel hesaplanmaz malesef. depoyu doldurup boşaldıktan sonra tekrar doldurduğunda hesaplaman lazım. ışık her zaman aynı yerde yanmaz. yokuş inip çıkarken bile bazen yanar. en iyisi fulleyerek ölç birde öyle yaz. ama bende focusun civicten az yakacaı hissini taşıyorum
  • bu dediğim yöntemle bal gibi hesaplanır
    aynı şeyi 50 kere denersen ve her seferinde aşağı yukarı aynı sonuç çıkarsa doğrudur artık o yöntem

o dediğin doldurma olayını da yaptım bu arada
    aynı çıkıyor

yol bilgisayarı da aşağı yukarı aynı yazıyor zaten
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.