@UberJager Hocam ne diyorsunuz bu işe? Siz yıllarca az yakmak için hypermiller yapıyorsunuz. Konu sahibi bunları yapmadan az yaktırıyor. Bence Cruze'dan kurtulup Civic alma vaktiniz gelmiş. |
Yeni Honda Civic Deneyimlerim ( C sınıfının Rakipsizi - En Az Yakanı ) (10. sayfa)
-
-
Bende haftaya gidiyorum bakalım ne kadar yakacak..
LPG'yi kaç liradan aldınızda o kadar ucuza gittiniz ? :)
Baya uyguna gitmişsinizde.
Esk-Ant arası yaklaşık 480 KM.
Yani sizin araç KM'de 62 kuruş civarı yakmış.
-
100 sabit hızla gittim. Bende inanamadım. Lpg 10 tl gibi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şimdilik rakipsiz diyelim, yeni Opel Astra ve Peugeot 308 gelince Civic'i piyasadan sileceklerdir diye tahmin ediyorum
Merhaba hayırlı olsun öncelikle.
lpg li olanı satın aldınız. elegance donanım paketi olanı aldınız. ve ne kadara ?
memnunmusunuz ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 30 Temmuz 2022; 10:30:41 > -
Corolla nın 1.6 132 lik atmosferik benzinlisi bence bu kategorinin en verimli motoru; hem gidiş hem de yakıtı fena değil.
Ben 1.6 132 HP Corolla ile Ankaradan Çamlıdereye çıktım (dağa yani) sonra değerleri sıfırladım ve sıcak motorla yaklaşık 20-30 km rampa aşağı gaza basmadan geldim 4,1 lt yaktı. 😁 Nası ama?! Normalde yaz kış ortalaması 7,2-7,5 lt şehir içi.
Corolla atmosferik motorlu araçlar içinde en az yakanlardan birisi. 2011 model Avensis kullanırken de oldukça makul seviyelerde yakardı.
-
785 bine aldım hocam elegance ve çok memnunum alcaksanız özellikle Sis Mavi renk alın efsane bir renk. Çok az yakıyor ve performansı süper basınca gidiyor sollama vs. rahat yapılıyor efsane
-
Hayırlı olsun hocam. Çok sıra bekledinizmi ?
-
Hala turbo var en az turbo motorlu araç az yakar diyebilen cahiller var bu forumda. Sanki turbo olunca tüketim yerle bir oluyor.
Ağırlığı var, şanzımanı var, rüzgar direnci var, bir sürü parametre var.
Kıyaslamada en az yakan atmosferik olmuş. 1.0 ve 1.3 turbodan az yakmış. Çok ilginç.
Yalın Gülmez - Kim Geçer?youtubeTürkiye'nin en çok satılan sınıfı olan C Sedanlar en iyiyi bulmak için bir arada. Artık son aylarını yaşayan Honda Civic, yeni nesliyle satışa sunulan Hyundai Elantra, makyajlanarak yeni motorlara kavuşan Renault Megane, kısa süre önce yeni nesline kavuşan Skoda Octavia ve yeni motoruyla kafaları karıştıran Toyota Corolla, sedan severlerin favorileri arasında. 2 videodan oluşan bu seride, Yalın Gülmez ve Halit Bolkan bu modellerin tüm özelliklerini inceleyip en iyisin bulmaya çalışıyor. İlk bölüm kullanışlılık ve modellerin genel özellikleri üzerine. Sürüş ve sonuç ise bir iki gün içinde yayında. Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://www.youtube.com/channel/UCp6CtJeG3-TXFrhaqftCpjg/joinhttps://www.youtube.com/watch?v=naYUtpzbv-8 -
civic, Corolla’nın anca fasonu olur. Zaten çıkış noktasıda tam olarak budur.
civic, japon iç pazarında çok tutulan taksicilerin favorisi corollaya rakip olarak çıkmıştır.
Yani civic; daha ucuz corolla, daha kalitesiz corolla, daha güvenliksiz corolla demektir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Turbo motor 80-90 km/h hız ile az yakar. Yüksek süratte çok yakar. Gidin sürün tecrübe edin. Burada çelik çocuk ağzıyla cümle eveleyip geveleyenlere inanmayın.
-
Yav Corolla dediğin araçta deri koltuk yok. Kim kimin fasonu bi bak istersen. Koltuk ısıtma nedir bilmez Corollacılar mesela. Bu mu fason?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ya arkadaş civicin koltuğu deri mi ? akatlar semt pazarında 60 liraya satılan deri mont daha deridir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Civic gibi corollanın da üst donanımında deri koltuk, koltuk ısıtma gibi çok da önemli olmayan donanımlar var.
-
Civic corolladan daha iyi bir araç. Corollanın bu kasa civic karşısında tek artısı fiyat avantajı olabilir.
Boşver sen civici, avrupa satış rakamları konusu var. Orada golf var. 7. olmuş ama olsun, segmentinin lideri oluşunu bir kutla.
-
Günlük 15 bin lira kazanıyorsun ve civic mi aldın vizyoner kardeşim:)
Neyse efsane civic hayırlı olsun :)
Ya commandx, dostum, beni hakikaten boğuyorsun, otomotiv konusunda ki cehaletinle boğuyorsun beni. Okurken darlandım mesajınla.
Yıl 365 gün, satış verileri 365 günü baz alır. 365 günün 10 günü Golf satışlarda 7. olmuş bunla mutlu olacaksan sevin dostum.
Ayrıca civic, corollonun yalın halidir, soyulmuş halidir, fakirleştirilmiş versiyonudur.
Sen hiç arka tampon altında darbe emici demiri olmayan corollo gördün mü ?
Sen hiç kendine kendine kaportası göçen corollo gördün mü ?
Sen hiç yağmur altında fazla kalmış (!) diye cam kenarlarından çürümeye başlayan corollo gördün mü ?
Göremezsin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X