Şimdi Ara

====Yeni Honda City Bölümü====Ana Başlık====buradan devam (207. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.838
Cevap
52
Favori
1.090.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arabamı aldığımdan bikaç gün sonra kurban bayramıydı ve uzun yolu çıktım Bandırmaya gittim hava yağışlı ve rüzgarlı olduğu için yol tutuş problemi yaşadım bizim oraların rüzgarı meşhurdur döndüğümde ilk işim honda merkezi aramak oldu niçin elit donanımında 185*55*15 ölçüleri olmasına rağmen aynı arabanın comfort donanımına 175*65*14 ölçüleri kullandınız sorusuna bunun yol tutuşla alakalı olmayıp sadece konfor donanımıyla alakalı olduğunu aracın yüksek bir araç ve türkiye yolları için ideal yol tutuşu bulunduğu gibilerinden bir cevap verdiler temmuz ayına kadar lastiklerimi değiştirmedim sonunda 185*55*15 lastik ve jant aldım sorunum biraz ortadan kalktı yaz tatilende uzun yolda bir sıkıntım olmadı asıl önemlisi bu bayramda rüzgarları ile meşhur Bandırmaya gene gittim bu yolculuk benim daha ölçü olacaktı araba virajlarda felan savrulması yok ama yanal rüzgarlardan eskisi kadar olmasada etkilendiği gerçek işin kötüsü tam arife günü iftar vakti yemege giderken oruç kafa gözümmü karardı ne arkamdaki koca ağacı görmedim sensörü bilem duymamışım çarptım canım arabamı gelir gelme honda mutluhana bıraktık bakalım ne zaman alırız bilemem kesin tarih veremediler.
    xmasterx arkadaşımın dediği gibi honda merkeze hep beraber yüklenelim bir daha belki bir çözüme ulaşabiliriz.
    Kazasız günler.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKINAKIN -- 27 Ekim 2006; 14:56:57 >




  • http://www.honda.com.tr/otomobil/pages/?page=genelbilgi_40
    sayfasında son yazdıgım asagıdaki gibidir;

    Burada yazılanlar sizler icin bir sey ifade ediyormu. (http://forum.donanimhaber.com/m_4938361/mpage_69/key_/tm.htm ) Burada yazanlar CITY kullanıcılarıdır. Honda nın diger firmalardan cok cok daha ciddi konuları es gecmeyen firma oldugunu dusunuyorum/dusunuyoruz. Lutfen urettiginiz arabalarınızla ilgileniniz.

    Insallah adresini verdigim bu form yazılarınıda bir sekilde okuyorlardır.

    Arkadaslar, Sorunları burada bir asagı bir yukarı yazarak cozemiyorsak memlekette tuketici sorunlarıyla ilgilenen daha bir cok kamu kurulusu var. sadece bir dilekceye bakar. Bir de su varki.

    Ben arabamda olan uc kurusluk benzinide serviste "bakayım yol tutus sorunlumu..." diye kullanılmasını istemiyorum. gecen sefer yarın depo bıraktıgım arabada ısık yanıyordu yuh dedim. eger arabayı cagıracaklarsa bu aracların sorunlu oldugu gostermektedir. olmadı satısta duran benim arabanın aynısı kullanıla bilir o araba icin yapılan bir sey var ise sonrasında benim arabaya uygulasınlar, yeter kardesim benzini bedava almıyoruz.




  • honda city yi 3 ay once aldım. Tek cümlelik tanımla : ucuz aile arabası .! daha fazlasını bekleyen / isteyen yanılır! 1.4 motor şehir için gayet normal ve yeterli. Ben şahsen 5,5 şehir içi 4,4-,4,8 arası şehir dışı yakıtan gayet memnunum. Haaaa kullandıkca şuarası burası daha iyi olsun dediğim yerler var ! Örneğin işcilik Hondaya da yazdım. Resimleri aşağıda vereceğim.Aynanın ordaki dikmede olan kaynak acaip gözüme battıyo örneğin, görmedim başka bir arabada bu kadar görünür bir kaynak izi.Plastikler de aynı şey" özen yok". Yol tutuşu vs girmeycem lastik havasından asfaltın kalitesine kadar cok değişken var "Güven vermiyo falan " buda izafidir adamına göre değişir.Ben deneme olsun diye 170 bastım düz gitti abs devreye girecek kadar fren olayım 1-2 kez oldu bu arabadan beklenecek seviyede ne varsa onu buldum.


    Bir konuda bu foruma zaman ayırıp yazan okuyan city sahiplerine hatta biraz daha buyütüp "HONDA" sahiplerine ulaşalım ve örneğin SERVİS GİDERLERİ konusunda birlikte hareket edilim derim . Bir moderator vs birisi metni hazırlasın tek tek gödenrelim. sadece her servisten sonra "çoooookkkkkk Pahali biizm servis " demekle olmaz. "Birlikten kuvvet doğar" Hesabı deneyelim ne kaybederiz!!!









  • Shellby arkadaşım özürdilerim senin soruna cevap vermemişim,

    Eski aracım 98 model Honda Civic 1.6 ies Sedan dı. Ve tek problemim çok yakmasıydı ama 1 depoyla (42 lt) 450 km menzil yapabiliyordum. Üzülerek söylüyorum ki şu an city ile aynı menzili ancak yakalayabiliyorum. Ama bu benim şanssızlığım olabilir, çünkü buradaki birçok arkadaşım katalog verilerini tutturabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmasterx -- 27 Ekim 2006; 12:14:54 >
  • city34 arkadaşım biz işçiliği geçtik zaten, işçiliğe girersen benimde ekleyeceğim var, arabayı hangi temizlikçiye bıraktıysam abi bu arabanın taban döşemesi nedir böyle 5 para etmez dediler :) adamlar haklı malesef çünkü sıfır özenle yapılmış bir taban döşemesi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: xmasterx

    Arkadaşlar araca sahip olduğumdan beri iyi yanlarından çok kötü yanlarını ortaya koymaya çalıştım ve son mesajımda da bunun patlaması vardı.

    Aracımda en son yolculuktan sonra olanları aktarayım,

    -Sağ arka kapı kenarında boya resmen dökülmüş, hiçbir çarpma veya hasar verilmeden boya dökülmesi çok garip değilmi sizce? ayrıca bu 4 aylık otomobilde 3. kere başıma geliyor.
    -İçeriden gelen tıkırtıları servise zar zor dinletip çözlemelerini bekliyorum fakat çözüm yerine daha fazla tıkırtı hatta yerine tam olarak oturtulmamış parçalarla otomobili servisten geri alıyorum.
    -Artık yol tutuşu konusunda birşey söylemeye gerek yok zaten.
    -Birçoğumuz yakıt la ilgili problem yaşamasa da malesef ben bayram da bütün depoyu neredeyse şehirdışında bitirmeme rağmen 470 km menzili geçemedim ve gittikçe tüketimim artıyor.



    Yukarıda yazdıklarınızın hiç biri benim karşıma çıkmadı. Özellikle yakıt konusu bana sizin aracınızda bir problem olabileceğini düşündürüyor. Yol tutuşu konusunda şöyle söyleyebilirim: bayram dönüşü 120km/s hızla hiç problemle karşılaşmadım. Şehirlerarası yakıt tüketimi ise 5.0lt oldu. Aracın içinde asfalt sesi haricinde ses yok. Boya dökülmesi de yok. Bence sizin aracınızda problem var, problemleriniz genel değil.

    quote:



    -Kim söyleyebilirki daha 4 aylık otomobilden gelen bu seslerin 1 yıl sonra tam bir gürültüye dönüşmeyeceğini? belki ben askere giderken satacağım otomobili fakat ya bu city kullanan arkadaşlarım ya siz bu otomobilin sizi yıllarca sorunsuz taşıyacağını düşünüyormusunuz? açıkçası ben çok umutsuzum bu konuda. Bu otomobilinde tamamen ticari kaygılarla satış amaçlı yapıldığını düşünmekten kendimi alamıyorum. Peki ya bu otomobili satın alanlar daha sonra Honda ya ne kadar güvenecek ? Hadi ben eski Honda kullanıcısıyım ve belki bundan sonraki aracım yine Honda olur. Peki ya ilk aracını Honda City olarak tercih edenler ve bu ortak sorunları yaşaynlar bir daha bu markaya bu servise güvenirmi? Yıllardır yurtdışında vtec motorlusu bile kullanılan bu aracın sadece Türkiyede üretilen serisinde mi bu problemler var ?

    Bu konuların tamamını honda türkiyeye iki kere yazdım. İlk seferinde 2 hafta sonra telefonla geri döndüler ve beni bir servise yönlendireceklerini söylediler fakat herhangi bir servis bana bu konuda telefon etmedi.
    2. mesajımı geçen hafta ve gayet zehir zemberek yazdım ve cevap geleceğinden şüpheliyim.

    Bizim bir sonuca ulaşmak için toplu olarak bir grup adına ortak bir oluşum adına belki plaka numaralarımızı da belirterek belki bir protesto yöntemiyle honda türkiye ye fax çekmemiz ve bu otomobil ve hatta yetkili servisler hakkında gerekenin yapılmasını istememiz gerekiyor.

    Biz bu otomobile yediğimizden içtiğimizden para ayırarak satın almak için milyarlar döküyorsak bu milyarların karşılığını vermeyen City ve üreticisnden hakkımızı aramalıyız. Aksi halde sırtımıza yük vuran çok olur.



    Hangi sorunumuz için birleşip fax çekeceğiz anlamadım ben. Yakıt tüketimi konusunda birşey söylemeye nasıl yüzümüz olacak? Tamam sizin aracınızda sorun var ama bizde yok. Boya dökülmesi de yok. Yol tutuşu konusunda genel şikayetleri okuyorum, belki o konuda bir ortak payda bulunabilir.




  • nyucel arkadaşım senin problem yaşamamana ciddi manada sevindim. Evet yakıt problemini sadece ben yaşıyor olabilirim zaten bunu yazarken buradaki diğer arkadşların problemi olmadığınıda söylüyorum.
    Bayram dönüşü 120 km yaptım ama hiçbirşey hissetmedim demişsin. Öyle anlar oluyorki bende işten eve gelirken 140 yapıyorum ve birşey hissetmiyorum. Bu karşılaştığımız durum en elverişli hava koşullarında oluyor diye düşünüyorum. Yol tutuş problemi malesef artık herkesin bildiği birşey. Boya dökülmesi ile buradaki herkes karşılaşmıyor olabilir. Ama bu forum dışında da city kullananlar var. Bu aracın boyasının çok ince olduğu bir gerçek. Bırak kaput boyasını iç malzeme boyası, jant kapak boyası döküldüğü için garantiden değiştirenler var. Bende iç tarafta ve jant kapağında bir problem yok ama kaput boyası dökülüyor. İnşallah kimsenin başına gelmez.

    Sonuçta siz problem yaşamıyor ve bu durumda ortak olarak Honda ya birşey iletmek istemiyor olabilirsiniz benim amacım problem yaşayanları bir araya getirmek.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: xmasterx

    nyucel arkadaşım senin problem yaşamamana ciddi manada sevindim. Evet yakıt problemini sadece ben yaşıyor olabilirim zaten bunu yazarken buradaki diğer arkadşların problemi olmadığınıda söylüyorum.
    Bayram dönüşü 120 km yaptım ama hiçbirşey hissetmedim demişsin. Öyle anlar oluyorki bende işten eve gelirken 140 yapıyorum ve birşey hissetmiyorum. Bu karşılaştığımız durum en elverişli hava koşullarında oluyor diye düşünüyorum. Yol tutuş problemi malesef artık herkesin bildiği birşey. Boya dökülmesi ile buradaki herkes karşılaşmıyor olabilir. Ama bu forum dışında da city kullananlar var. Bu aracın boyasının çok ince olduğu bir gerçek. Bırak kaput boyasını iç malzeme boyası, jant kapak boyası döküldüğü için garantiden değiştirenler var. Bende iç tarafta ve jant kapağında bir problem yok ama kaput boyası dökülüyor. İnşallah kimsenin başına gelmez.

    Sonuçta siz problem yaşamıyor ve bu durumda ortak olarak Honda ya birşey iletmek istemiyor olabilirsiniz benim amacım problem yaşayanları bir araya getirmek.



    Ben hiç problem yok demiyorum. Sizin problemleriniz servisin hemen üzerine gitmesi gereken problemler bence. Yakıt konusunda hiç probleminizin olmaması lazım. Yakıt da sorun olursa neden bu arabayı kullanalım ki? Aracın boyasının ince oluşu, işçiliğin kötü oluşu, bagaj döşemesinin berbatlığı filan hepimizin bildiği şeyler ama bu konuda Honda ne yapar bilmiyorum. Döşemeyi, işçiliği gördük öyle aldık. Cidden arızalanan parçalar da garantiden değiştiriliyor. İşin doğrusu pek ümitli değilim.




  • Evet malesef benimde pek ümidim yok, tabiki bu saatten sonra döşeme değişsin demiyoruz ama en azından mekanik/teknik problemlerin giderilmesi için gerekeni yapsalar yeter bize.
  • Abi, sadece Türkiye'deki City'ler mi böyle? Benim ilk Honda'm City, zaten daha önce Doğan L'm vardı. Şayet böyle ise ben şahsen bir daha kolay kolay Honda falan almam. Bazen "Seat Cordoba dizel mi alsaydım veya Corolla, hatta dizel Albea, Fabia.... "diye düşünüyorum. Yani şu bagaj hacmi ve düşük yakıt tüketimi de olmasa ....
    Xmasterx arkadaşım senin City ciddi ciddi sorunlu anlattıklarına göre. Allah'tan benimkinde öyle bir şey yok üstelik ilçenin yolları epey kötü olmasına rağmen.Bindik bir alamete gidiyoz gıyamete.
    Hayırlısı olsun.




  • Almayın kardeşim şu city i o nasıl araba yapmış adamlar JAZZ alın fıstık gibi
  • Birazdan çıkıp çiftkurtlar a gidiyorum, daha önce yaptığım gibi bütün bu durumu anlatıp bu sefer çözüm bulana kadar arabayı almayacağımı söylicem gerçi bunun zararı onlara değil bana ama tavır olsun işte
  • ARKADAŞLAR BEN İLK CİTY ALANLARDANIM.ARABAYI ALMADAN ÖNCE ÖNCE JAZZA BAKTIM VE ÇOK BEGENMİŞTİM.EŞİM HATTA SON ANA KADAR JAZZ ALMA TARAFTARIYDI.BEN YENİ MODEL DİYE CİTY OLSUN DEDİM VE HATA ETTİM.JAZZIN KALİTESİNİ TÜRKİYEDE ÜRETİLEN CİTYDE BULACAGIM KONUSUNDA BÜYÜK GAFLETE DÜŞTÜM .ŞUNDAN EMİN OLUN YURTDIŞINDA ÜRETİLEN CİTYLERDE BİZMKİLERDE OLAN SORUNLAR OLMUYORDUR.BİZDEKİ MANTIK AYNI MALI SATANA KADAR HERŞEY GÜZEL.ONDAN SONRA İŞ BİTİYOR.
  • bayramın 2, günü lapseki biga arsında bir city ile yolda karşılaştık. plaka 19 uı veya 19au gibi birşeydi. eğer forumda ise el kaldırsın. aleyküm selam...... yolda 2-3 tane daha city gördüm. city epeyce artmış yani. 750 nüfüslu bizim köyde bile 3 tane var......
  • arkadaşlar bu arabanın bence en büyük problemi yol tutuşu ve boya problemi ben daha önce cant kapaklarını ve vites topuzunu garantiden değiştirdim. aynı problemlerin devam etmesini bekliyorum.Ayrıca tampon üstü boyada atmıştı. bu arabanın saç kalınlığı 0.4 mm imiş, yani biraz ince, birisi yaslansa bile içine göçebilecek gibi. şimdi olsa kesinlikle jazz alırdım. bu araba Türkiye de üretiliyor bence problem bundan. Almışız bir kere bu arabayı yapacakta pek bir şey yok. tek korkum 5 sene sonra arabada boya kalır mı acaba.
  • Noldu böle topice yahu.Bir anda millet patladı . Herkes göklere çıkarmıştı aracını. Az yakmasından vs birçok özelliğnden grur duyan topic gitmiş yerine şikayetçi topic gelmiş
    Şaka bir yanada gerçekten olumlu adımlar atılabilir gibi. Aracımızn olumlu yanlarını gösterdiğimiz gibi olumsuz yanlarınıda göstermek bence çok anlamlı.İnşallah bu kadar city kullanıcısının sorununa Honda çözüm bulur ) ( Ümidim yok ama neyse )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maniavolkan -- 27 Ekim 2006; 20:38:21 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: l_a_b

    bayramın 2, günü lapseki biga arsında bir city ile yolda karşılaştık. plaka 19 uı veya 19au gibi birşeydi. eğer forumda ise el kaldırsın. aleyküm selam...... yolda 2-3 tane daha city gördüm. city epeyce artmış yani. 750 nüfüslu bizim köyde bile 3 tane var......


    Çanakkalede misiniz yoksa? 17 AL benim araç. Çanakkalede 4 tane city var benim görebildiğim. Bayramda yollarda ben de birkaç tane gördüm, bir kısmıyla selamlaştım bile ;)
  • arkadaşlar herkes umutsuzum umutsuzum diyor ama umut gerektirecek de bir iş yapmıyor kaç kişi mesaj attı honda ya 2 kişiyle olcak iş değil bu
    bari plakalarınızı verin tek mesaj altına bir link bir de plakalar eklensin bir kişi atsın nasıl ki millet fun club kuruyo onun gibi
    plakalar toplansın tek yere yazılsın yeni konuya genel sorunlar yazılsın buraya link verilsin mesaj defalarca farklı kişilerce atılsın işte ondan sonra umutsuzum deme hakkını kendinizde hissedin böyle neyden umutlu olacaksınız ki umutlu olmanızı gerektiren bir konu yok ortada.....
  • Bugün gittim çiftkurtlar a, bütün problemleri bir bir anlattım ve artık bu konuya çok kızdığımı ilettim. Onlar da çok ilgili davrandılar bu sefer durum gerçekten biraz daha faklı oldu ve çarşambaya randevu aldım. Bu arada Honda Türkiye ye attığım mesaj sonucunda da Çiftkurtlar aradı beni ve bizi şikayet etmişsiniz dedi, bende yanlış anladıklarını ben Çiftkurtları değil bu problemlerden dolayı Hondayı yine kendilerine şikayet ettiğimi söyledim. Yani Honda Türkiye beni aramak yerine servisi arayıp fırçalamayı tercih etmiş.

    Bu arada son sorunumdan bahsedeyim sizin başınıza geldimi bilmiyorum, havalandırma/klima sıfır konumundayken bile 80 km nin üstünde hava kanallarından hava sızıyor. Bir anda bu hava nerden geliyor kapatayım derken zaten kapalı olduğunu farkettim. Yalnız bu sorun tıkırtıları çözelim diye servis ön torpidoyu sökmeden önce yoktu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: xmasterx

    Bugün gittim çiftkurtlar a, bütün problemleri bir bir anlattım ve artık bu konuya çok kızdığımı ilettim. Onlar da çok ilgili davrandılar bu sefer durum gerçekten biraz daha faklı oldu ve çarşambaya randevu aldım. Bu arada Honda Türkiye ye attığım mesaj sonucunda da Çiftkurtlar aradı beni ve bizi şikayet etmişsiniz dedi, bende yanlış anladıklarını ben Çiftkurtları değil bu problemlerden dolayı Hondayı yine kendilerine şikayet ettiğimi söyledim. Yani Honda Türkiye beni aramak yerine servisi arayıp fırçalamayı tercih etmiş.

    Bu arada son sorunumdan bahsedeyim sizin başınıza geldimi bilmiyorum, havalandırma/klima sıfır konumundayken bile 80 km nin üstünde hava kanallarından hava sızıyor. Bir anda bu hava nerden geliyor kapatayım derken zaten kapalı olduğunu farkettim. Yalnız bu sorun tıkırtıları çözelim diye servis ön torpidoyu sökmeden önce yoktu.


    bendede var o problem arabaya hep hava sızıo ve bunaltıo haliyle garip.....




  • 
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.