< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
MBR Error 1 ve MBR Error 3: Nedenleri ve Çözümleri
Bilgisayarınız önyükleme sırasında "MBR Error 1" veya "MBR Error 3" hatasıyla karşılaşıyorsanız, bu, bilgisayarınızın ana önyükleme kaydında (MBR) bir sorun olduğu anlamına gelir. MBR, işletim sisteminizin bulunduğu sabit sürücünüzün ilk sektörüdür ve bilgisayarınızın önyükleme işleminde kritik bir rol oynar.
MBR Error 1 Nedenleri ve Çözümleri
- MBR'nin hasar görmesi: MBR, virüsler, kötü amaçlı yazılımlar veya ani elektrik kesintileri gibi çeşitli nedenlerle hasar görebilir.
- Çözüm: MBR'yi onarmak için bir Windows kurtarma diski veya USB'si kullanarak bilgisayarınızı başlatın. Komut İstemine "bootrec /fixmbr" komutunu girin ve Enter tuşuna basın.
MBR Error 3 Nedenleri ve Çözümleri
- MBR'nin geçersiz olması: MBR, yanlış yapılandırılmışsa veya işletim sisteminizle uyumlu değilse geçersiz olabilir.
- Çözüm: MBR'yi yeniden oluşturmak için bir Windows kurtarma diski veya USB'si kullanarak bilgisayarınızı başlatın. Komut İstemine "bootrec /fixboot" komutunu girin ve Enter tuşuna basın.
- Sistem dosyalarının bozulması: Windows sistem dosyaları bozulursa, bu da MBR Error 3'e neden olabilir.
- Çözüm: Sistem Dosyası Denetleyicisini ("sfc /scannow" komutunu Komut İstemine girerek) çalıştırın ve bozuk dosyaları onarın.
MBR'yi Koruma İpuçları
- Antivirüs ve kötü amaçlı yazılım koruması kullanın: Kötü amaçlı yazılım, MBR'ye zarar verebilir.
- Ani elektrik kesintilerinden korunun: Kesintisiz güç kaynağı (UPS) kullanın veya bilgisayarınızı aniden kapatmaktan kaçının.
- MBR'nizi düzenli olarak yedekleyin: Kişisel dosyalarınıza ek olarak MBR'nizi de yedekleyin.
MBR Error 1 veya MBR Error 3 ile karşılaşırsanız, bu adımları izleyerek sorunu çözmeye çalışabilirsiniz. Sorun devam ederse, bir bilgisayar teknisyeninden profesyonel yardım almanız önerilir.