Arkadaşlar yaratanın eşrefi mahlukat olarak yarattığı insanoğlundan intikam almak istiyorlar aslında. Bu yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere insanları köpeklere öldürtme bundan kaynaklanıyor. |
Yeni Hayvan Yasası Çıkıyor : 30 Gün Sahiplenilmeyen Köpekler Uyutulacak (28. sayfa)

-
-
-
x (formerly twitter)
ibrahim Haskoloğlu (@haskologlu) on Xhttps://x.com/haskologlu/status/1794463977906282573 -
Komiksin sen değil mi ?
Çok mu komiksin sen ?
Yan çar gelmiş racon kesiyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu eski bir açıklama diye hatırlıyorum. Ankara'da köpekler tarafından parçalanan bir çocuk vardı. O çocuğu hastanede ziyaret ettikten sonra bu açıklamayı yaptı diye hatırlıyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Burada tek komik var, o da kendini bilmiyor.
İçeriğe bir cevap varsa ya da laptop / PC lazımsa yazın. Yoksa " yan çar " diye saçmalayıp durmayın.
Kim niye yan çar açsın sanki bana yüzünüze söylenmeyecek bir şey yazılıyor.
Ben buranın yönetimi ile kavga edip forumu bıraktığımda binlerce mesajım vardı, oturdum hepsini teker teker elle sildim yar olmasın diye.
Aklı sıra yeni çar diyene 800 tanecik mesaj atmış köylü mü diyeyim?
Not : Ciddi alıcıysan laptopta 50, PC de 500 indirim yaparım. O kadar hukukumuz yok.
-
Beyinle yönetilmeyen ülkelerde sistem de yoktur standartlar da. Böyle ülkelerin sokaklarında inek, köpek her şey olabilir.
-
O haberi kim yazdıysa o kalitesizin ima ettiğinin aksine o 84 milyar TL rakamı sahipli sahipsiz tüm hayvanların toplam pazar payı, zaten ortalaması yılına göre 300-500 milyon dolar çıkmakta. Belediyelere özellikle CHP belediyelerine öyle bir para verildiğini sanan varsa Allah ıslah etsin.
Ben köpekler 10 milyonluk mama yedi demedim, bakın müthiş belge buldum diyenin müthiş sandığı paradan bahsettim. Ayrıca bütçeye konunan parayla harcananın (iki anlamda da) aynı olmak zorunda olmadığını da bilmiyorsanız öğretmek lazım. Aynı belediye 2023 yılı için ihalesinde ek ihale dahil 8 milyon harcamış, buna kediler de dahil.
500 milyon dolarlık pazarın içinde belediyelerin payını bilmeden, herkes kedi ve köpekleri mama ile besliyor sanarak nereye ulaşacaksınız bilmiyorum.
Ama bildiğim kısım yazan o kadar şeyden mal bulmuş mağribi gibi anca buraya atlayabildiğiniz.
Madem çok iyi biliyorsunuz mama lobisini, gidin adamlarla konuşun, "kardeşim sen mamanı gene yap ama köpek değil kedi yap, Age of Empires oynar gibi binadan köpek basma onun yerine kedi bas, mutlu mesut yaşayalım" deyin anlaşın.
-
Köpeklerin saldırgan yapısı ve tehlikesi nedeniyle sokaklarda başıboş olmasın isteniyor tamam da bazıları kedileri niye katıyor işin içine? Şu gariban kediyi köşeye sıkıştırıp öldüresiye kadar tekmeleyen hastalıklı veledi zindan varlığa o kedi ne yapmıştı mesela?
Ayrıca dünyada milyonlarca kanı bozuk, çevresine zararlı insan var. Onların yüzünden bütün insan türüne hatta kendine nefretle bakan var mı? İnsan görünce kaçan sokak köpeği de dolu. Bu sorun böyle nefret söylemleriyle çözülmez. Hayvana nefretle bakanlar, çevresindeki insanlara da nefretle bakma potansiyelindedir. Medenice çözüm üretmek ya da talep etmek başka, böyle "gebertilsiner, kurşuna dizilsinler" tarzı ifadeler kullanmak başka.
Bunları birkaç kez parçalanma riski atlatmış biri olarak yazıyorum. Daha yakın zamanda inşaat kumunun üzerinde yatarlarken onların hizalarına gelince hazırda bekliyomuş gibi fırlayıp 5-6 köpek beni çembere alıp saldırganca havlamaya başladı. Soğukkanlı olmayıp panikle hareket etsem parçalanmıştım. Sabah 6 sokakta kimse de yoktu. Evet ciddi bi risk artışı var son yıllarda ama dediğim gibi nefretle hareket kimseye fayda getirmez. Bu hayvanların düzensiz, sağlıksız yaşamlarının sebebi de insanlardır. İki uç taraf da dengesizce hareket ediyor. Türkiye'de her olayda olduğu gibi illa bi radikallik olacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Türkiye'de %5 hanede kedi ve köpek oldugu söyleniyor. 84 milyar liralık mamayı, bu kedi ve köpeklerin yemediği belli. Daha cok arastırırsan, hangi belediye, sokak köpegine kac milyon liralık ihaleyle mama almıs verilere daha detaylı ulasacaksın. Cünkü bunu hizmet olarak halka yutturdukları icin ( milletin parasını sokağa neden döküyorsunuz diyen yok cünkü) onun senin söyledigin gibi 10 milyon lira falan olmadıgını göreceksin..
Bak haberde D*rıca belediyesi diyor.. D*rıca neresi? allah'ın unuttugu yer.. Sen hayatında hic böyle bir belediyenin ismini duymus muydun? 44 TON mama da bunlar alıp dökmüs.. Bu milyon liralar sana kücük görünüyor olabilir fakat böylelikle milyarlarca liralık mama alınıyor..
darıca gazetesi - cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun!
Darıca Belediyesi, sokak hayvanları için tonlarca mama aldıhttps://www.daricagazetesi.com.tr/darica-belediyesi-sokak-hayvanlari-icin-tonlarca-mama-aldi/44170Sokak köpegi duyarı, aynı zamanda ev hayvanı sahiplenmeye de özendiriyor.. Millet ne kadar köpekci ve duyarcı olursa, kedi ve köpeğe yakınlık hissediyor, evine köpek ve kedi alma sansı da yükseliyor.. Böylelikle mama üreticileri, veterinerler, pet shoplar köpek ürünleri üreticileri ve daha fazlası kazanıyor..
Yani 84 milyarlık mama rantı, hem sahipli, hem sahipsiz tüm köpekler ve hatta kediler üzerinden dönüyor.. Sahipli köpekler, bu rantın cok daha düsük bir yüzdesini olusturuyor zaten de o yüzden sürekli sokak köpekleri üzerine oynuyorlar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 26 Mayıs 2024; 8:34:34 >
-
Köpek yerine kedi bassa ne olacak? Kedi zaten basıyorlar. Her 3 harfli marketin önünde oranın müdavimi bir kedi var zaten. Ayrıca sokak kedilerine yardım mamaları da satılıyor yine aynı marketlerde. Sokak kedilerini mama satın alıp besleyen insanlar da var. Belediyelerin döktügü mamalardan kediler de yiyor zaten. Sürekli neden kedi kedi diyorsun. Kedi ne alaka? Mama lobisi, Sokak Köpeği degil, Sokak Hayvanı terminolojisini kullanıyor zaten.. Sokak köpeği seklinde biz yazıyoruz, cünkü en zararlı olarak bunları görüyoruz.. Sokak kedisinden de rant var zaten..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 26 Mayıs 2024; 8:7:29 > -
-
Yılmaz Özdil, korunaklı sitelerinde yaşayan ve tweet atan ünlülere çok pis giydirmiş. Tweet atmakla olmuyor o işler. Barınakların yemek saatinde barınakların halini görmek istemeyen ve sadece köpekleri seven sahte hayvan severlerede giydirmiş. Hayvan seven hepsini sever sadece köpekleri sevmez. Köpekler hem sokaklarda hem de barınaklarda korku filmi hayatı yaşıyorlar. Yaşam mücadelesi veriyorlar demiş. Belediyelere borçlarından haciz geliyor, barınaklara 365 gün yemek tedarik edebilmelerinin mümkünatı yok demiş. Hiç bir medeni ülkede sokak köpeği olmaz demiş. Hem sokaklarda hem de barınaklarda köpeklerin çok sorun yaşadığından bahsetmiş.
20. dk dan sonra başlıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Chp denen oluşumun bu işten rant yarattığı, yandaş beslediği yavaş yavaş ortaya çıkıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Köpek mamasında rant öyle büyük ki;
Tanıdığım 2 petshop kuş balık satmayı bıraktı. Akvaryum ve kafeslerin kapladığı alana tavana kadar köpek maması yığdı. Hayırdır dedim, köpek maması hespinden iyi satıyor dedi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 26 Mayıs 2024; 9:15:39 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
+1
Sonrada biz hindistan pakistan degiliz derler bu konuda aynisin farkin yok ha inek ha kopek bi fark yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 26 Mayıs 2024; 23:12:57 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Geçen kış bir tanesi şehirlerarası karayolunda siste şeridin ortasında öylece ayakta bekliyordu çıldırmamak elde değil kaza yaptıracaktı. İstisnasız her yerdeler devlet geç kaldı geç.
-
Karşı çıkanların büyük çoğunluğu. Şehirde sokak köpeği olmaz. Kedisi de olmaz. Ha kedi olacaksa da belli bir sayı altında olmalı.
KEDİ genel olarak ortaya dışkılamaz, toprağa yapar. Köpek öyle düşünmüyor insanların arasına bırakıyor. Kedi insana nadiren saldırır ve ciddi yaralamaz, köpekler ciddi yaralar ve öldürebilir. Kediler fareleri, böcekleri yok eder. Köpekler her şeye saldırabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben zaten oy vermiyorum artık.. Canlar manlar diye malı cukkalıyorlar.. Ülke bitmis oy kullanmaya gerek yok..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 26 Mayıs 2024; 15:0:34 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X