Şimdi Ara

yeni harddiskim bozuk mu değil mi?kafayı yiyeceğim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 5 mayısta netsiparişten seagate 500gb 7200 ncq sata2 32mb st35003 harddisk aldım.aldıktan sonra windowsu yükledim.ilk önce problemsiz yüklendi.sonra norton ghostla aldığım imajı yüklemek isterken birden dondu yüklemedi.işte herşey ondan sonra başladı.diske format atmak istedim ama disk biçimlenmedi.sonra eski diskimi takıp windows içinden yeni aldığım diski biçimlendirmek istedim.hızlı biçimlendirmeyi problemsiz yaparken yavaş biçimlendirme sırasında sürekli donuyordu ve cızırtılı bir ses çıkarıyordu.ben de bad sector taraması yaptırdım.benim yaptığım tüm testlerde bad sector çıktı.bunun üzerine ben de harddiski netsiparişe geri gönderdim.onlarda dispritör olan arenaya yollamışlar.arena da yapılan testler sonucu diskin sağlam olduğunu söyleyip geri gönderdi.ama benim için ne yazık ki sonuç değişmedi.disk yine eskisi gibi biçimlenmiyor.sonra arkadaşımın bilgisayarında denediğimde disk çok rahat biçimde biçimlendi.

şimdi bunun anlamı ne?arenada ve arkadaşımda biçimlenen disk ben de neden biçimlenmiyor?
    aklıma tek gelen şey biosla ilgili bir durum olabilir mi?
    bu konuda sizden yardım bekliyorum

• arkadaşlar ben mi derdimi anlatamadım yoksa daha önce kimse böyle bir sorun yaşamadı mı?
  • yaptığın testlerde bad sector çıkmış ... bilgiğim kadarıyla bad sector lu diskleri değiştiriyorlar... seninkini niye değiştirmediler anlamadım ..
  • arkadaşlar anladığım kadarı ile arenayla bu sorunu yaşayan sadece ben değilim. sikayetvar.comda arenadan temin edilen harddisklerde genel bir problem var ve nedense arena bunlara çözüm üretmek yerine garanti dışı bırakmayı tercih etmiş.

bu arada arkadaşımın bilgisayarında yaptığım testlerde de bad sector hatası çıktı.sanırım harddiski arenaya bir daha göndereceğim.bu sefer de değiştirmezlerse artık hukuki yollardan hakkımı arayacağm
  • Belli ki diskler badsectorlü olarak satılıyor.
    Doğal olarak buda sorun çıkartıyor. Tek yapmanız gereken iade vermeye çalışmak. Ama firmanın bu konuda özel bir kuralı, şartı var ise hukukta hiçbirşey yapamaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.