Şimdi Ara

Yeni Opel Grandland (Ana Konu) - 1.2 Hybrid ve 73kWh Elektrikli Model Satışta (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
361
Cevap
31
Favori
42.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

@hslk merhaba,

Bende yakın dönemde aynı aracı alacam gibi duruyor. 1 aydır kullandığınızı söylediniz, birkaç sorum olacak. Paylaşırsanız sevinirim;

Dik yokuşlarda durulup kalktığımızda yokuş kalkış desteği nasıl, dur kalklarda hemen geri kaydırıyor mu, tutuyor mu? Rampa aşağı parketmek istediğimizde durup R'ye aldığımızda tutuşu nasıl hemen öne doğru kaydırıyor mu tutuyor mu? Ve uzun yol yaptınız mı, uzun yolda motor şanzıman performans nasıl? Vites gecişleri nasıl, hissediliyor mu bir kararsızlık oluyor mu. Ufak tefek hallolabilecek sorunlar hariç can sıkan kronik ciddi bir sorun yaşadınız mı? Cevaplarınızı beklerim. Teşekkürler.

Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

dün gs ultimate paketimizi teslim aldık

2011 Chevrolet Aveo LS Classic Sedan 1.4 AT - Siyah / Continental AllSeason Contact 195-50 R15

Nikon D7200; Nikkor 18-300; Nikkor 50; Tokina 100 Macro; Tokina 10-17 FishEye; Nikon SB910
  • degobar kullanıcısına yanıt

Hayırlısı olsun. Kaça aldınız?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

2011 Chevrolet Aveo LS Classic Sedan 1.4 AT - Siyah / Continental AllSeason Contact 195-50 R15

Nikon D7200; Nikkor 18-300; Nikkor 50; Tokina 100 Macro; Tokina 10-17 FishEye; Nikon SB910
  • grandland almadan evvel jeep compass ile deneme sürüşü yapmıştım ilk kalkış elektrik ile hız 35 civarında benzine geçiyordu, bizim araçda bu özellik yok galiba benzinle kalkış yapıyor, batarya durumuna göre yüksek hızlarda zaman zaman elektrikliye geçiyor 90 civarında giderken elektrikliye geçtiğini gördüm, jeep'de de böyle bir özellik yoktu

• degobar kullanıcısına yanıt

Yüksek hızlarda elektrikli motorda seyretme jeep'te de var ancak belirli koşullarda tabi ki. Denk gelmemişsinizdir. Tabi asıl yakıt tasarrufu sağlanan yerler düşük hızlar, burada fiatın mild hybrid sistemi çok başarılı bir iş çıkarıyor, piyasadaki en verimli mhev diyebilirim.

Hayırlı olsun, güle güle kullanın

Hayırlı olsun, ben de aynı renk ve donanımı 2 gün önce Balıkesir bayisinden teslim aldım. İlk sahibi olduğum hatasız 2020 1.5 3008'i 1.630'a saydılar, üzerine 950 ödeyerek toplam 2.580'e maloldu. Ama fiyatı uygun tuttuk dedikleri için ppf vs işlem yapılmadı, sadece yan 2 cama cam film çektirdim bayide.

Bu arada teslim sırasında sorduğumda ellerinde 2.580'den verebilecekleri birkaç araç daha olduğunu söylediler.

İlginç olan, geçtiğimiz cumartesi yol üstünde öylesine uğradığımız Bursa bayisinde Ultimate için fiyat sorduğumda 2.490'dan ellerinde bir tane araç olduğunu, hemen karar verirsek ppf, cam filmi vs de hediye edeceklerini söylemişlerdi. Tabi biz o sırada siparişi kesinleştirdiğimiz ve takas üzerine kalan ödemeyi yaptığımız için mevcut siparişimizi iptal edememiştik.

Uzun lafın kısası bu araçlarda ciddi bir kar marjı var ki bayiler arasında bu kadar farklılıklar yaşanabiliyor.

Tekrar hayırlı olsun, kazasız sürüşler diliyorum.

• Caner114 C kullanıcısına yanıt

Merhaba. Aldıktan bir hafta sonra istanbul dan ankara ya gidip geldim. 1.650kg lık araca 1.2 motor yeter mi acaba diye tereddütteydim ve youtube videoları izlemiştim aracı almadan önce bolca. Oradaki yorumlar olumluydu. Gerçekten haklılarmış. Motor performansı gayet iyi. Bir ara baktım 180km hıza ulaşmışım hiç farkına varmadan. Yani hızlı gittiğinizi hissettirniyor araç. Yol tutuşu da gayet iyi. Süspansiyonlar da iyi bence. İçeri fazla ses almıyor. Moda tabirle premium bir havası var genel olarak aracın. Yokuşta kalkışta kaydırma yok. Geri viteste denemedim ya da hatırlamıyorum. Şanzımanda uzun yolda hiç bir olumsuzluk hissetmedim, geçişler hiç hissettirmiyor ama dur kalk trafikte biraz keyifsiz. Beni şimdiye kadar rahatsız eden şeyler; star stop sevmediğim için kapalı tutayım dersem elektrikliye geçmemesi, klima açıksa yine geçmemesi, dolayısıyla hibritin tasarrufundan pek faydalanamamak.(Amamuhtemelen bütün mild hibritlerde durum böyledir. Daha önce kullanmadığımdan bilmiyorum). Bir de trafikte durur vaziyetteyken hissetiğim titreşim ve bu titreşim klima açıkken daha fazla oluyor malesef. Daha önce bir komşum da aynı araçtan almıştı ona sordum sende böyle bişey var mı diye yok dedi. Kronik olarak ciddi sorun diyebileceğim birşey yok şimdilik.Aldığıma memnunum açıkçası.

• Aracın kontağını kapattıktan bir müddet sonra çaatt diye bir ses geliyor sanki kondansatörden elektrik boşalması gibi sizin araçlarda da motoru kapattıktan sonra ses geliyor mu

• Görsele göre, yaptığım toplam 14 km yolun 8.1km sini sadece elektrikle, kalanı sadece benzinle gitmişim ve benzinle gittiğim kısım için (6x7.5/100=) 0.45 litre benzin mi harcamış oluyorum. Tam çözemedim de olayı.

Yeni Opel Grandland (Ana Konu) - 1.2 Hybrid ve 73kWh Elektrikli Model Satışta

bence bu yol 14 km değil de 100 km olsaydı bu sürüş şekline göre deponzdan 7.5 litre benzin harcayacaktınız onu demek istiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 9 Eylül 2025; 16:24:54 >

Siz diyene kadar fark etmemiştim. Evet bende de geliyor o ses.

14 km nin 6 km sini sadece benzinle gitmişim görünüyor. En azından ben öyle yoırumladım diyelim. Bu durumda yukarıdaki mesajımda yer alan hesabı devam ettirip orantı hesabı yaparsam 6km de 0.45 lt benzin harcadığım varsayımıyla 14km için 100 km de (100x0.45/14=) 3.21 lt harcamış oluyorum bana göre. Yani elektirikli sürüş mesafesinden dolayı 100km de 7.5lt değilde, aslında 3.21lt harcamış oluyorum. Aksi takdirde yolun yarıdan fazlasını elektirikle gitmiş olmama rağmen 100 km de 7.5lt çok fazla olur ve hibritin hiçbir anlamı kalmaz diye düşünüyorum. Zira eski aracım hibrit değil benzinliydi ve onda aynı yere giderken 8,5 9 lt civarlarında benzin harcıyordum zaten.

Yeni Opel Grandland (Ana Konu) - 1.2 Hybrid ve 73kWh Elektrikli Model Satışta
    32 km.nin sadece 7.6 km.sini elektrikle gittiğim halde 5,9 lt. ile tüm yolu daha efektif gitmiş oluyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi degobar -- 9 Eylül 2025; 17:39:30 >

• hslk kullanıcısına yanıt
    Bence ben hakliyim ama denemesi kolay,

100 km lik bir guzergah belirleyin depoyu doldurun 100 km sonra tekrar doldurun.

O zaman ak koyun kara koyun ortaya cikar.

Aracınız mild hibrid, tam hibrid honda toyotalar bile 3.2 e zor inebiliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 9 Eylül 2025; 18:14:50 >
  • tasshelhoff kullanıcısına yanıt

Batarya kapasitesi Corolla Cross'unkinden daha küçük olsa da araç belirli bir süre yalnızca elektrik motoru ile yol alabildiği için aslında Grandland de tam hibrit oluyor hocam.

Opel Grandland 1.2T Elegance AT8 '22
    Lenovo LOQ 15IRH8 w/RTX 4060 || ROG Strix Scope II 96 Wireless || Razer Viper V3 HyperSpeed || Razer Hammerhead HyperSpeed
    PlayStation 5 Pro || LG OLED evo C3 48" || ROG Cetra True Wireless SpeedNova
    Samsung Galaxy S24 Plus || Huawei Watch GT4 || Huawei FreeBuds 6i
  • sarppy kullanıcısına yanıt
    Uygun şartlarda 100 - 110 km süratle giderken de elektrik motoru devreye giriyor

• sarppy kullanıcısına yanıt
    bu aracta yanlis hatirlamiyorsam 21 kw gucunde bir elektrik motoru var.

Buna karsilik Corolla Cross ta 70kw jazz da 90 kw gucunde elektrik motorlari var.

Jazz 180 ile giderken de elektrik motorunda gidebiliyor mesela ( pilde değil elektrik motorunun cekisinde)

Yani o kadar ufak bir elektrik motoru olduktan sonra duz yolda biraz pilde ilerleyebiliyor diye psa hibridini japon hibridleri gibi sanmak mantiksiz.

firmaninda tam hibrid iddiasi yok zaten heryerde mild hibrid olarak geciyor psa hibridleri.

Arada cok buyuk bir guc farki var.

Jazz da klima acikken de ev modunda gidebiliyorsunuz mesela klima benzin motoruna bagli degil

Mars motoru yok, start stop yok, alternatör yok, v kayisi yok en onemlisi bir sanziman yok.

Bunlar sizin araclarda var diye biliyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 9 Eylül 2025; 22:0:37 >
  • hslk kullanıcısına yanıt

Elektrik desteğine rağmen 7.5lt yakmış. 14km için 1.05lt benzin harcamış o da km başına yaklaşık 4tl yapıyor

Elektrikte götürmesi tam hibrit için yeterli değil, gelişmiş bir mild hybrid bu. Psa'nın hev aracı yok zaten, mhev ve phev var

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.