Şimdi Ara

Yeni F/P sistemim ve önerileriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba, uzun bir aradan sonra bu sefer eşimle bir PC toplayıp kurduk, gerçekten çok özlemişim, umarım f/p olarak başarılı bulursunuz, her indirimi kovaladık.

Parçalarla ilgili yorumunuz/öneriniz varsa alabilirim, özellikle ilk kez AMD sistem kullanacağım için her tüyo çok değerli olacaktır. Şimdiye kadar sadece RAM overclockunu yaptım.

Kurulum veya parçalar hakkında herhangi bir sorunuz varsa yanıtlayabilirim.

Parçalar:

- Kasa: HAVN HS 420 - VGPU
    - Anakart: Asus ROG X870E Hero
    - İşlemci: Ryzen 9 9950X3D
    - Ekan Kartı: Asus ROG Astral RTX 5090 - Dhahab Edition
    - RAM: G Skill Trident Z Royal Neo 2x48 GB (6000 MT/s CL28)
    - SSD: Samsung 9100 Pro 4TB PCIE5.0 + WD SN7100 4TB PCIE4.0 (kargoda)
    - Güç Kaynağı Corsair HX1500i (2025) ATX3.1
    - İşlemci Soğutucu: NZXT Kraken Elite 420 RGB
    - Kasa Fanları: 11 adet Corsair LX140 ve LX140-R
    - Monitör: Asus ROG Swift PG32UCDMR (4K-240Hz QD-OLED)
    - Monitör Kolu: Asus ROG Ergo AAS01
    - Mouse: Logitech G Pro X Superlight 2
    - Mousepad: 2 adet Artisan XL-Soft (Zero ve Type99)
    - Klavye: Wooting 80HE Zinc Alloy
    - Kulaklık: Logitech G Pro X 2 Lightspeed
    - Hoparlör: KEF LS50 Meta

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Hocam selamlar, öncelikle hayırlı olsun. Gece gece konuyu görünce uykum kaçtı kelimenin tam anlamıyla endgame bir sistem olmuş. Eşinizle beraber toplamanız da ayrı bir keyif katmıştır diye düşünüyorum elinize emeğinize sağlık.
    Kasayı ilk defa duyuyorum yurt dışından özel bir model sanırım. 420mm'lik Kraken'i ve 11 adet 140'lık fanı o kasaya sığdırmak nasıldı açıkçası merak ettim
    AMD sistemler için ilk tüyo olarak, BIOS'a girip precision boost overdrive ayarlarını kurcalamanızı tavsiye ederim. Özellikle
    Curve optimizer ile all cores negative değerini stabil bir şekilde ayarlayarak işlemcinizin hem daha serin çalışmasını hem de daha yüksek ve stabil frekanslara çıkmasını sağlayabilirsiniz. 9950X3D gibi bir işlemci için performansta hissedilir bir fark yaratacaktır.
    Tekrar hayırlı olsun, rüya gibi bir sistem. Güle güle, keyifle kullanın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Dediğiniz gibi kasa şu anda Türkiye’de bulunmuyor sanırım. Ben yaşadığım bölgede bir mağazada denk geldim ve direkt aradığım kasa bu dedim. HAVN şirketi daha yeni kurulmuş geçen yıl ve bu ilk kasaları, diğer bilindik kasa firmalarının eski çalışanları toplanmış. Güzel kavisli cam paneli var ve 11 adet 140mm fan alabiliyor. En beğendiğim yanı ise diğer kasalarda zor bulunan malzeme ve yapı kalitesi oldu.

PBO tavsiyesi için teşekkür ederim. Gördüğüm kadarı ile curve optimizer yanına curve shaper opsiyonu da eklenmiş. Baya bir kurcalama gerekecek gibi duruyor.

Umuyorum dilediğiniz gibi güle güle kullanılır

• alfo21 A kullanıcısına yanıt
    Hocam vakit ayırıp bu kadar detaylı ve güzel cevap verdiğiniz için asıl ben teşekkür ederim.

Kasanın hikayesi çok iyiymiş. Sektördeki tecrübeli isimlerin bir araya gelip böyle butik bir marka kurması heyecan verici. Demek ki o ilk bakıştaki malzeme kalitesi hissiyatı boşuna değilmiş.

Curve Shaper opsiyonunu da sayenizde öğrenmiş olduk, yeni nesil işlemcilerin ince ayarları gitgide derinleşiyor anlaşılan :)

Tekrardan iyi günlerde kullanın, sisteminizin detaylarını görmek ve öğrenmek büyük keyifti.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

|| Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, tabii ki haklısınız. Sonuçta sadece f/p yazmışım başlıkta, yüksek veya düşük oranda diye belirtmemişim f/p düşük diye düzeltebiliriz

Ram:GSKILL 64GB TRIDENT Z5 NEO RGB DDR5 6000mhz
    Sıvı Soğutma:DeepCool LD360
    Nvme M.2 SSD:Samsung 2TB 990 PRO SATA SSD:Crucial BX500 PSU:MSI MPG A850G Kasa:LIAN LI Lancool 216 Monitör:PG278Q VR:HP Reverb G2 / Index Controllers
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hiç bu makinayı,zorlamayın,bios ayarları ile falan. Zaten marsa giden roket gibi olmuş.

Sadece bi cinebench R24 testini mutlaka yapın. Single ve multi core puanlarını bi atın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 14 Ekim 2025; 2:35:21 >
    Merhaba, 180-250-300 vs derken fiyatı mı kast ettiniz acaba? Fiyatla ilgili bir yorum yapmamıştım o sebeple kafam karıştı da :D Fiyat olarak kast ettiyseniz zaten 500 bini bulan bir sistem oldu yaşadığım ülkede, Türkiye içi muhtemelen 1.5 katı olurdu en az.

Super serisi muhtemelen 2026 başı duyurulur ve stokta rahat bulması 2026 ikinci yarısını bulur gibi duruyor. Ek olarak zaten Superler sadece 5070,5070Ti ve 5080 için olacak diye biliyorum. 5090 Super olmayacak sanırım.

PBO öncesi multi-core testi 2432 ölçmüştü. 200 Watt ve 66 derece max sıcaklık

PBO sonrası ise multi-core 2572, single-core 142 ölçtü. Bu sefer 240 Watt ve 74 derece max sıcaklık oldu.

İki testte de RAM manuel overclocklu idi (6400 CL28 yapabildim 1.40 VDD ve 1.20 VSOC ile)

Puanlar olması gerektiği gibi. Performanstta hiç bi sorun yok .Single corede PBO nun etkisi olmuyor zaten.

FP fiyat performans demektir . Yani verdiğin paraya oranla en yüksek performansı aldığın, yani verdiğin paradan fazlasını alabildiğin sistemlere denir.

Senin kurduğun sistem sınırsız parası olan birinin verdigi performansı umursamadan en iyisini alma cabasi. Ancak sistemin hiçbir biçimde Fp değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 21 Ekim 2025; 5:5:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Dur çenemiz yorulmasın 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Birçok arkadaş şu sistem f/p olmuş mu, bu mu daha f/p olur diye başlık açıp biraz seçenekler içinde kaybolabiliyor. 40 bine şu kadar fps aldım, 60 bine bu fps iyi mi vs. Ben de ufak bir gönderme yapayım dedim.

Bırakalım insanlar mutlu olduğu gibi bilgisayarını kursun. Estetiğini, kurulum kolaylığını, sessizliğini vs. de önemseyebilir insanlar. Kurulum ve sonuç kişiyi mutlu ediyorsa f/p odur bence

• Hoparlörler çok iyi. OLED monitör de alınmış. Bence bu seviyede sisteme düzgün bir DAC/AMP ve üst düzey bir stüdyo kulaklığı da yakışır. Aldığınız kulaklık iyi bir oyuncu kulaklığı olsa da adam akıllı bir kafa üstü kulaklığın yerini tutamaz. 4K OLED de olduğuna göre film vs de izlersiniz diye düşünüyorum, iyi bir kulaklık bu açıdan da yarar.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.