Şimdi Ara

Yeni Evde Yanıltıcı Aidat Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Hiç uzatmadan konuya giriyorum. Henüz 1 ayını doldurmadım yeni evimde ama daha şimdiden ev sahibimden illallah etmiş durumdayım. Bana eve girişte 15 bin lira zarar ettirdiği, bozuk eşya kakaladığı yetmiyormuş gibi şimdi de bana eve girişte belirttiği aidata aslında Şubat ayında zam geldiğini bina yönetiminden öğrendim.


    Evi Martın ortasında tuttum ama Nisanın ilk haftasında yerleştim zira paşamın evi boşaltmasını bekledim. Kira depozito komisyon derken hepsini tek kalemde ödedim sorun çıkarmadan. Bu evin sarı sitede ilanı Martın ilk haftasıydı. İlan şuanda güncel olmadığı için link bırakamıyorum ama ilanda aidat 420 lira yazıyordu. Ben eve yerleştikten sonra ev sahibi aidatın 450 civarı olduğunu söyledi. Zam şubatta gelmiş ve bu sırada ev sahibim bu evde oturuyordu hali hazırda yani bilmiyor olması imkansız. Ben Nisanın ilk haftası eve yerleştim. Maalesef böyle bir şey olacağı aklıma gelmediği için kira kontratına da yazdırmadım. Şimdi aidat olmuş 610 lira. İlan ve ev sahibi tarafından açık açık yanıltıldım.


    Bu durumda benim ne tür bir söz hakkım var? Sözleşmede bişey yazmadığı için ispatlayamıyorum da. Kendisine mesaj attım ama mesajlarıma genelde 3 gün sonra dönüş yaptığından henüz görüşemedim. İlk başta konuşacağım kendisiyle.


    Ben bu evi 1 yıllığına kiraladım o yüzden sözleşmeyi de 1 yıl yaptım. Ben 11. ayda aidattan oluşacak farkı kesip eksik yatırmayı düşünüyorum kirayı. 12. ay da zaten kira ödemem depozitodan sayarım. Bu düşüncem başıma bela açar mı merak ediyorum. Yada başka ne tür bir öneriniz olabilir tavsiye verebilirseniz sevinirim.


    Çok teşekkürler,

    Selamlar.








  • "Bu düşüncem başıma bela açar mı merak ediyorum."

    Evet açar. Sözleşmenizde aidata dair hükümler nasıl ona bakmak lazım. Ayrıca depozito kiraya saydırılamaz. Kira başka şey, depozito başka şey.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sertosman S kullanıcısına yanıt

    Sözleşmede aidat ile alakalı detay yok. Yönetim ile görüştüğümde Şubat ve Mart aylarını zamlı şekilde ödediklerini görüyoruz. Zamlı olmasına rağmen bana zam önce ki fiyatı söylediler.

  • Öncelikle, ev sahibinizin sizinle yaptığı yanıltıcı beyanlar nedeniyle tazminat talep etme hakkınız bulunmaktadır. Bu durumda, öncelikle ev sahibinizle görüşerek sorunu çözmeye çalışmanız uygun olacaktır.

    Ancak, eğer ev sahibiniz sorunu çözmek istemez veya çözüme yönelik bir anlaşma sağlanamazsa, kira sözleşmesinde belirtilen kira bedeli ile ödediğiniz aidat miktarı arasındaki farkı kesinti yaparak ödeme yapmanız uygun olmayacaktır. Çünkü, kira sözleşmesinde belirlenen kira bedeli dışında başka bir ödeme yapmanız sözleşme şartlarına aykırıdır.

    Bunun yerine, aidat artışı konusunda ev sahibinizin yanıltıcı beyanları nedeniyle tazminat talep etmeniz ve bu konuda hukuki yollara başvurmanız uygun olacaktır. Bu konuda bir avukattan yardım almanız tavsiye edilir.

  • Dilek Karakuzu D kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim. Tavsiyenize harfiyen uyacağım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.