Şimdi Ara

Yeni ekran kartı aldım fakat oyun performansımda hiç değişiklik yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce nvidia geforce2 mx/mx400 vardı ve 64 mb idi.

C Strike oyunu oynuyorum ve performans için nvidia geforce2 fx5500 256 mb aldım.Birde ram yükselttim ramde sorun yok

yeni kartımı çok güzel şekilde taktım ve en güncel driverini sitesinden indirip tanıttım.

ama şimdiki oyun performansım eskisiyle aynı ve hatta eskisinden daha kötü bile diyebilecek durumdayım ne olur yardım edin ? nerde yanlış yaptım ?

• Format attınmı taktıktan sonra ?
  • Anakart agp 8x desteklemiyorsa fark olmayabilir.
  • İşlemcin ne?
  • Yanlışı FX5500 almakla yaptın sen
  • İki kartta eski ancak fx5500 tabiki geforce2'den daha iyi bir kart başka bir oyunda deneyebilirsin daha yüksek grafik isteyen çünkü counter strike çok sınırlı bir oyun pek birşey farkedemezsin onda.
  • FX5500 alman en büyük hatan olmuş mesela Crysis,COD4 gibi oyunlarda performans sergileyemezsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ONURcan L23

FX5500 alman en büyük hatan olmuş mesela Crysis,COD4 gibi oyunlarda performans sergileyemezsin

Arkadaş CS için almış sen Crysis'ten bahsediyorsunTam kopmalık gece gece
  • hayret bişey arkadaş yaaa.
    cevaba bak. bukartla crysis, cod4 güzel oynayamazmışsın.
    hadi canım.
    yazmak için yazmayın şuralara yaaa lütfen.
    ne okuma iştahı kalıyo adamda ne girme iştahı kalıyo.
  • önceki sistemle şuanki sistem arasında alınmış bir test sonucu olsa bişeyler derdim ama bu halde sadece format at driver kur gibi genel şeyler söyleyebilirm...

cs source ise gf2mx dx7 modunda açar... ama fx5500 ise dx8 de açar ve doğal oalrak daha fazla kasar belki bi ihtimal bu olmuştur....
  • Counter Strike Geforce Mx serisinde DX7 açıldığı için daha iyi performans verir.

Geforce Fx5500 alabileceğin en kötü karttır zaten. Geforce Mx onunla beraber çalıştırabildikleri her oyunda kapışır.

Tabi çalıştırabildikleri, zira Fx5500 hiç bir oyunu çalıştıramaz doğru dürüst.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sdurust

Counter Strike Geforce Mx serisinde DX7 açıldığı için daha iyi performans verir.

Geforce Fx5500 alabileceğin en kötü karttır zaten. Geforce Mx onunla beraber çalıştırabildikleri her oyunda kapışır.

+1 sdurust, mx440 bazı durumlarda fx5500'den daha iyi bir karttır ki zaten. .ayreten cs gibi oyunlarda vsync açıksa zaten max alacağın fps 30'dur, iki kart da bu seviyeye rahatça ulaşacağı için fx5500'ün sana getireceği 3-5 fps'lik artışı fark etmezsin bile...
  • quote:

Orjinalden alıntı: nadir_en

quote:

Orjinalden alıntı: sdurust

Counter Strike Geforce Mx serisinde DX7 açıldığı için daha iyi performans verir.

+1 sdurust, mx440 bazı durumlarda fx5500'den daha iyi bir karttır ki zaten. .ayreten cs gibi oyunlarda vsync açıksa zaten max alacağın fps 30'dur, iki kart da bu seviyeye rahatça ulaşacağı için fx5500'ün sana getireceği 3-5 fps'lik artışı fark etmezsin bile...

ya milleti yanlış yönlendirmeyin 5500 440mx ten nerde iyi yaaa
    2side aynı ayarlarda iken 440 feci fark yer
    zaten onu geçtim arkadaşta gf2 mx400 varmışki fx5500 2-3 kat daha iyidir...

• Arkadaş.CS oyunu monitörün HZ değerine göre fps sınırlar.Mesela oyunu 60 hz de oynarken fps maximum 60 olur.Monitörün hertz ini arttırırsan mesela 75 yaparsan fps 75 olur.FPS ne bak eğer 60 ise monitörün hertz ini arttır yani yenileme süresini arttır fps de artar.
  • Öncelikle Ekran kartı ayarlarından V-sync ayarını kapat. Böylece Ekran yenileme hızıyla Fps Limitini kaldırmış olursun. Ayrıca REFRESHLOCK adlı programı indir. Çok ufak bişi ve o programdan oynadıgın Ekran çözünürlüğü, hertz hızını ve 16 mı yoksa 32 bit mi ayarla. Bunları yaparsan ne kadar iyileşme olduğunu göreceksin

Bu arada tabiki sürekli cs de o ekran kartın 99fps veremeyecegi için sana takılıyormus gibi gelebilir. Ama Cross daha hızlı kapanır.

Bi de şöyle bişi yaparsın;

V-sync ayarını açarsın, ekranı 60hz yaparsın ve refreshlock u da ona göre ayarlarsın. oyunda sürekli 60 fps verir. Bu Takılma hissini ortadan kaldırır, Sanki kaymak gibi akıyormus hissi verir oyun ama, Eğildiğinde felan Silahın Cross'u daha yavas Kapanır.

Karar senin istediğini seç..

Ekran kartının driver i Türkçe ise V-sync yazmaz Dikey senkronizasyon yazabilir. (Bu ekran kartı ile yapabileceğin seçenekler sadece bunlar)

Edit: Ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SinanOz -- 13 Eylül 2008; 10:25:45 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.