Şimdi Ara

Yeni dönem kadro kombinasyonları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle lütfen konuya benim yaptığım gibi teknik heyete ve yönetime olan önyargılarınızı bi köşeye bırakarak girin.

Birçok insan gibi yapılan transferlerin kalitesiz olduğunu düşünmüyorum, fakat eksik olduğunu düşünüyorum. Bugüne kadar forumda oynanan oyunu en çok eleştiren üyelerden birisiyim, bundan sonra da süreç bu şekilde ilerleyebilir ama hiç değilse bir sefer daha takıma güveniyorum. Yapılan transferler kötü transferler değil. Öncelikle Emre için birçok konu açtım. Emre kadar katkı veren adamı 20-30m euro versen de bulamassın çünkü Emre diğer tüm futbolculardan fazla olarak ruhuyla kalbiyle oynuyor. Takımın zor zamanında sakatlanma pahasına extra işler yapıyor. Gidiyor ta defansın önünden top alıp takımı ileri çıkartıyor. Bana göre bu seneki en büyük sorunumuz oyun kurmada etkisiz kalmamızdı. Şimdi burayı Emre gibi bir oyuncuyla doldurduk. Hem Türk hem maliyetsiz. Çok yerinde bir transfer oldu.
    Ziegler yerine Santos alınmalıydı bunu çok savundum ama artık Ziegler geldiyse bunun üstünden yorum yapmak lazım. Ziegler kaliteli yetenek kokan teknik kapasitesi yüksek bir adam değil fakat ne derece gönülden ruhuyla oynadığını anlatmaya gerek yok sanırım. Yedek kalmayı sorun etmeyecek kadar egosuz ve karakterli. Bunun yanında ofansif yönü eleştirilse de geçen sene 40 maçın 38'inde oynayıp 1 gol 6 asistlik bir performans sergiledi. Maliyeti yok ya da çok az. Çok extra olmamakla beraber takıma olumlu bir hava katacak transfer.
    Pierre Webo, futbolla ilgilenen birçok arkadaş İbb'den önce çok yakından olmasa da ismini duyacak kadar tanıyordur onu. Özellikle geçen sezon ilk hafta Galatasaray maçında baya etkili bir oyun oynayınca elimden geldiğince izlemeye çalıştım. Bu sene yanında Doka dahi olmamasına rağmen çok önemli bir istatistiğe ulaştı. Her şeyden önemlisi klasik andolu takımı forveti değil. Tek özelliği alıp gitmek değil. Sırtı dönük oynayan adam eksiltebilen usta bir ayak. Evet büyük bir transfer değil, fakat küçümsenecek bir oyuncu hiç değil. Bu sene 18 maçta 9 gol 3 asistlik geçen sene 36 maçta 15 gol 8 asistlik etkileyici bir performansı var. Tekrar söylüyorum klasik bir anadolu takımı forveti olduğunu düşünmüyorum. 3 milyon euroluk maliyete de çok diyenlerin bu takımın geçmişte kimlere ne para verdiğini bir düşünsünler.

Kadro kombinasyonlarına gelecek olursak, öncelikle 4-4-2 mi oynayacağız 4-3-3 mü tam belli değil her 2 ihtimali de düşünmek lazım.

4-4-2 olarak;

Sanırım 4-4-2 oynarsak bu tarz bir kadro ile oynarız. Kuyt çok gezgin oynadığı için pek farketmiyor sağ ya da sol. Topuz ile daha önce karşılıklı kanatlarda oynamışlardı ve durmadan kanat değişiyorlardı. Yani sağa sola pek takılmayın derim 4-4-2'de. Bu sistemde özellikle orta sahadaki oyuncuların 4'ü de var gücüyle mücadele edebilecek oyuncular. Sow ve Webo'nun da siyahi özelliklerini göz önüne alırsak oldukça savaşçı bir takım olur. Ama bu sistemde Sow ve Webo'nun iyi anlaşıp takımı ileriye çekmeleri lazım. Bence mantıklı düşünebilecek bir kadro.

Diğeri kadar olmasa bile bu şekilde de oynayabilme ihtimali var. Webo'yu her ne kadar beğeniyor olsam da kariyerinde muhtemelen ilk defa liginin en büyük takımlarından birinde oynayacak. Formsuzluk falan yaşarsa bu da düşünülebilir. Tabi Aykut Kocaman'ın Stoch'a karşı tavrı değişirse. Stoch kesinlikle kullanılması gereken bir oyuncu. Bu seçenekte ayrı kadro kurmadan aynı orada Caner de oynayabilir onu da hesaba katmak lazım.

4-3-3 olarak

Açıkçası oynamamıza en çok ihtimal verdiğimiz kadro. Kimilerine çok defansif görünebilir. Fakat Raul ve Mehmet'in asıl sorunları koordinasyondu. Yani bir türlü dengeli bir şekilde yer tutamıyorlardı. Emre'nin en büyük artısı yanındakileri de oynatabiliyor olması. Hele ki gerilimi yüksek haftalara yavaş yavaş girmeye başlarken Raul ve Mehmet de biraz daha sorumluluk alırsa Raul Emre Mehmet orta sahası harika olur. Mehmet Topal bu forumda çok sevilmese bile benim sonuna kadar desteklediğim bir adam. Son haftalarda formsuz fakat son haftalarda Sow hariç formda olan adam yok zaten. Tek ümidimiz bu dönemlerde takım olarak birlik beraberlik bilincinin oluşması. Bunun yanında ileri 3'lünün hiçbirisi tam kanat oyuncusu değil. Arkadan Emre ve Raul tempoyu ayarlayarak bekleri öne kaçırıp içeride çoğalırsak bu 3'lü ile gol bulmamamız mümkün değil. Dediğim gibi 3'ü de hem golcülük yeteneği hem de yeterli derecede top tekniği olan oyuncular. Bu sistem eğer ki tutarsa bence çok uygulanası bir sistem. Büyük işler yapabiliriz bu şekilde.

Yine Stoch bazıları tarafından eleştirilse de formda bir Stoch'un ne denli tehlikeli olduğunu, topu ayağına her aldığında inanılmaz işler yapabildiğini birçoğumuz biliyoruz. Stoch sadece şut çekmiyor. Adam eksiltebilip oyunu yönlendiriyor. 4-3-3 gibi bir sistemde bir kanat oyuncusunun bunu yapması çok önemli. Bu daha tertipli bir diziliş ama Stoch oynar mı muamma.

Burada Topal yedeğe çekilip yerine Salih ya da Baroni gibi daha ofansif bir oyuncu konulabilir. Pek taraftarı değilim bu kadronun ama işlerse iyi şeyler yapılabilir. Özellikle Salih ya da Baroni kim oynayacaksa extra şeyler yapması gerekli.

Benim kafamda bu 5 kadro dönüyor. Ya 4-4-2'nin 1.sini ya da 4-3-3'ün 1.sini oynarız diye düşünüyorum. Sol beke net birisini yazmadım Aykut Kocaman'a kalmış bir durum orası. Evet Galatasaray çok kaliteli transferler yapmış olabilir fakat kendi takımımıza da güvenmeyi bilmeliyiz diye düşünüyorum. En azından bir şeylerin değişmediğini görene kadar bir destek olalım. Bunu benim gibi bir Aykut Kocaman karşıtı insan söylüyor. Herkesin öfkesini anlayabiliyorum ama bu kaosun içinde Fenerbahçe'nin başarılı olma şansı yok. Biraz daha destek diyorum ben. Ve sizlerden de yorumlar bekliyorum.

• Bi çırpıda okudum, gerçekten güzel yazmışsın ancak Stoch'a karşı Aykut hocanın bi tavrı olduğunu düşünmüyorum. Kupa maçlarında formsuz olduğu, kendine güvenini kaybettiği çok açık. Yazdıklarından en çok aklıma yatan ise 4-3-3, dediğin gibi sistem tutarsa harika olur. Zaten Aykut hoca oyuncuları belli bi yere sabitlemiyor, Kuyt-Webo-Sow durmadan yer değiştireceği için o sistemde çok ama çok tehlikeli olur. 2 tane tecrübeli ve bi tanede süper yetenek Sow'umuz var, leblebi gibi gol atarız diye düşünüyorum ancak Meireles-Topal defansif oyuncular sadece Emre ofans gücünü karşılarmı orta sahanın orasını bilemem. Eğer orta sahada oturursa 4-3-3 harika olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cumadangeldim

Bi çırpıda okudum, gerçekten güzel yazmışsın ancak Stoch'a karşı Aykut hocanın bi tavrı olduğunu düşünmüyorum. Kupa maçlarında formsuz olduğu, kendine güvenini kaybettiği çok açık. Yazdıklarından en çok aklıma yatan ise 4-3-3, dediğin gibi sistem tutarsa harika olur. Zaten Aykut hoca oyuncuları belli bi yere sabitlemiyor, Kuyt-Webo-Sow durmadan yer değiştireceği için o sistemde çok ama çok tehlikeli olur. 2 tane tecrübeli ve bi tanede süper yetenek Sow'umuz var, leblebi gibi gol atarız diye düşünüyorum ancak Meireles-Topal defansif oyuncular sadece Emre ofans gücünü karşılarmı orta sahanın orasını bilemem. Eğer orta sahada oturursa 4-3-3 harika olur.

Bence Meireles kesinlikle ofansif anlamda da başarılı olabilecek bir oyuncu. Ki ilk geldiği zamanlarda bunu da yapıyordu. Çünkü Meireles'in top tekniği zayıf değil aksine gayet iyi. Sadece sorumluluk alması gerek biraz daha.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fidel Castro.

quote:

Orijinalden alıntı: Cumadangeldim

Bi çırpıda okudum, gerçekten güzel yazmışsın ancak Stoch'a karşı Aykut hocanın bi tavrı olduğunu düşünmüyorum. Kupa maçlarında formsuz olduğu, kendine güvenini kaybettiği çok açık. Yazdıklarından en çok aklıma yatan ise 4-3-3, dediğin gibi sistem tutarsa harika olur. Zaten Aykut hoca oyuncuları belli bi yere sabitlemiyor, Kuyt-Webo-Sow durmadan yer değiştireceği için o sistemde çok ama çok tehlikeli olur. 2 tane tecrübeli ve bi tanede süper yetenek Sow'umuz var, leblebi gibi gol atarız diye düşünüyorum ancak Meireles-Topal defansif oyuncular sadece Emre ofans gücünü karşılarmı orta sahanın orasını bilemem. Eğer orta sahada oturursa 4-3-3 harika olur.

Bence Meireles kesinlikle ofansif anlamda da başarılı olabilecek bir oyuncu. Ki ilk geldiği zamanlarda bunu da yapıyordu. Çünkü Meireles'in top tekniği zayıf değil aksine gayet iyi. Sadece sorumluluk alması gerek biraz daha.

Ben Meireles'e o konuda hiç güvenmiyorum, ama Emre'yle durum değişirmi bilemem.

• Meireles aslında defansif bir oyuncu değil. Ofansa daha yakın olması lazım, oyuncu kumaşı bunu gerektiriyor. Chelsea'de öyleydi mesela. Hücuma yakındı. Ama burada böyle değil son zamanlarda.
    Son Sivas kupa maçında da çok gözüme takıldı bu olay ve aşırı kafaya taktım. Adam bildiğin stoperlerin arasına girdi çoğu zaman. Topal daha çok ileri çıktı ondan. Sanki görevleri değişmişler gibi.

Oyuncu kaynaklı bir şey olmasından korkuyorum. Umarım hoca kaynaklıdır. Çünkü oyuncu kaynaklıysa, adam besbelli oynamak istemiyor artık, geride öylece duruyor, kendini ikinci plana atıyor, oyuna dahil olmuyor.
    Çoğu zaman Salih, Topal, Stoch bir şeyler yapmaya çalışırken Meireles'in yokluğu hissedildi. O ise hala geride, stoperlerin önündeydi.
    Bizim istediğimiz Meireles bu değil. Mönchengladbach, Gençlerbirliği maçlarındaki Meireles geri gelmeli.
  • Aykut hocanın ne yapmaya çalıştığını anlamıyorum açıkçası. Formunda bir krasic - stoch kuyt ve webodan kat kat faydalı olacaktır önemli olan eldekini kazanabilmek bence. Fenerbahçe'nin en belirgin özelliği pas yapmasıdır emre'nin gelmesi ile ileriye daha rahat gideceğiz.
  • ilk yazdıgın kadroda webo yerine semih daha uygun olur . çünkü webo santrafor değil sow tarzı o yüzden semih daha faydalı olur .
    ikinci kadroda ise stoch bu formuyla değil ilk 11'de 18'de bile yer bulamaz bence
    üçüncü kadro üretkenlik konusunda ilk 2 kadronun gerisinde kalır ama avrupa maçlarında bu kadro daha ideal gibi ancak webo ile sow yer değiştirdiği taktirde
    dördünce kadro 3 ile aynı ancak stoch yerine webo oynamalı stoch formsuz
    son yazdıgın 5. kadro ise bence bu yazdıklarının içinde en kötüsü .

bence

volkan

gg bekir yobo hasan

topuz raul emre
    kuyt semih sow

veya

topuz raul salih emre
    semih sow
    şeklinde oynamalız . yoksa üretkenlikten hep uzak kalırız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • meireles gitmek istiyor mutlu değil o adam ben bu kadar söylüyorum....şimdi bu sene bizi bitiren en büyük etken stoch ve krasiç oldu..bu kadar dangalak iki futbolcu olur ancak bir türlü bir forma giremediler şaşırıyorum yani inançlarını kaybetmişler resmen bu adamlar bnm öz eleştirim yani bu sene başarısızlığımızın en büyük sebepleri bu ikisi olduğunu düşünüyorum .....

Kadrolara gelirsek olabilcek en iyi kadroları yapmışsın emeğine sağlık uğraşmışsın fakat sabah ben bir konuyada yazdım yine yazıyım en son maçımız gazozuna bir maç ve yine tek forvet oynadık....senin yaptığın ilk kadro benim aklımda ki kadro , en güzel olabilecek kadro , olması gereken kadro , fakat yine olmuyacak ben yazıyım bir tane kadro gör renkdaş , bu olucak kadro inşallah yanılırım ben rezil olurum fenerbahçe başarılı olsun ama olucak kadro bu olur..

------------------volkan-----------

-------gg----bekir---yobo----reto-hak--

--------meireles(topal)-----emre(salih)---

--kuyt(topuz)-----baroni(salih-sezer)----caner(stoch)---

-----------------sow(webo)-------------

yani anlıyacağın papaz pilav olayı olur yine 4-2-3-1 sistem aynı olur bi maç stoch bi maç topuz oynar tek değişen bu olur....salih sezer baroni topal topuz krasiç semih beykan gibi adamlar yedek kalır bu durumda da o yüzden bir sistem için bu kadar adamı harcamaz diye dşünüp 4-4-2---4-3-3 oynar diye düşünmek istiyorum , umut ediyorum inş öyle olur..bnm kendi görüşlerim bu ama keşke snn yaptığın kadrolardan biri çıksa oynasa sahada..ama ilk kadro çok iyi dediğin gibi orta saha müthiş dirençli olur topuz dediğimiz adam şampiyonluk sezonunda 354 km koşmuş adam kadroya ilk yazacağım adamlardan biri bnm için...

• 4-3-3 kadrosu ile ligde yenemeyeceğiz takım yok.İnşallah Aykut 4-3-3 oynatır gerçekten herkes bunu istiyor.
  • 4-2-3-1 dönmez bu takım gladbach maçını hatırlayın kırma 4-3-3 gibi oynamıştık ve müthiş top oynadık o maç o kadro çok iyiydi...şuna bak iyi oynadığımız maç teee ilk avrupa maçı sivas maçında 35 dk olduğunda kaleye bir şut vardı :)
  • Krasic ve Stocha yüklenenlere artık resmen sinir oluyorum. Kaçınız amator ya da prof olarak top oynadı da ekran basindan salliyorsunuz bu adamlara ? Krasic olmus konusunda da uzun uzun yazdim bu adamlar bu kadar zamanda kazanılmadiysa tek sorumlusu teknik direktör.

Kadro olarak 4-3-3 taraftariyim, Sow ucta Stoch solda olmak kaydiyla. Artık Baroni kesilmeli . Bu kadar plan yaparız da pazar gunu yine Baroni ile cikarsa..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emre'nin alinmasiyla hemen aklima 433 geldi,

Gokhan Yobo Mehmet Topal Ziegler(Hasan)
    Meireles Emre Baroni
    Krasic(kuyt) Sow. Stoch

Super olurdu defansif futbol izlemek istemiyorum artik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. kombinasyona katılıyorum. Geçen gün topuz'un bu sezon oynamamış haliyle 6 asist yaptığını gördüm. Çift forvette bu adam asist kralı olur. Solda da Kuyt'ı kullanırız. Kuyt'ın yedeği stoch caner topuz'un yedeği krasic olur. İki tane de ortasaha göndersek iyi olurdu. Ha tabii Stoch aşırı formda olur ya da krasic ya da semih. Kadro değişir. Ama benim kafamdaki diziliş birinci
  •  Yeni dönem kadro kombinasyonları

1.kadro lig için,2.si Avrupa için. Böyle oynarsa çok can yakar bence Fenerbahçe.
  • 4-3-3 en iyi kadro gözüküyor.Neden mi, orta saha iyi oldumu takım iyi savunmada yapar iyi atakta yapar. bizim takımın orta sahanın ortası iyi olmadığından kanatlardan gitmeye çalışıyoruz, aykut hoca geldiğinden beri böyle. Rakip kanatları kitledimi kaleyi şut çekmeyi bırak topu ileri taşıyamıyoruz.
    Bu nedenle kanatsız oynayıp ortayı sıkı tutup ortadan ilerlemeliyiz..

---topal---
    raul-----emre---
    kuyt-webo-sow

bundan gerisi yalan... rakip sahaya yayılmadığımız için sowla topu buluşturamıyoruz ve gollerimiz anca extrem şekilde olmak zorunda kalıyordu..böyle olursa stoperler 1-1 oyuncuları paylaşırsa daha rahat olucaklardır ileri uçtaki golcülerimiz..
  • Kardeşim atladığın bir nokta var. Meireles'i AMC gibi oynatmak. Meireles futbol kariyerindeki en verimli dönemi Liverpool'da AMC oynarken geçirdi. Bence Salih ve Emre ikilisi yan yana oynamalı. İki isim de basan, sürekli alanlara deplase olan isimler. İşin savunma kısmında da, hücum kısmında da bulunuyorlar.

Benim fikrim takımın çift forvetli bir kombinasyonla oynaması. Sow ve Webo atletik, güçlü isimler. Ligdeki çöp şiş savunmacıları dümdüz etmek için birebirler. Neden çift forvet derseniz, bir kere tek forvetin kreatif oyuncusuz olmayacağını gördük. Emre tamam bu eksikliği bir ölçü kapatabilir ancak, yine de bir Alex etkisi beklemek aşırı olur. Bizim yapmamız gereken çift forvete gelene kadar istasyonlar oluşturmak. Meireles bu konuda bence önemli oyuncu, pasları temiz, gereksiz işlere girmeyen bir isim.

Ayrıca çift forvet demek 3. bölgede daha fazla şans demek, kalabalık olmanın bir getirisi.

Emre ve Salih orta sahası ise fazlasıyla agresif ve çift yönlü. Topal'ı bana kalırsa skoru elde ettikten sonra oyuna dahil etmeli. Topal'ın Valencia'daki görevi de buydu zaten. Takımı agresif kurup, sonuca ulaştıktan sonra daha pasif bir takım kurmakta fayda var.

Ayrıca Kuyt'ın son haftalardaki oyunu çekilmez bir halde, aşırı pas hataları, gereksiz yere topla oynamalar, savunmaya yardım etmemeler...Kuyt bence dinlendirilmeli bir süre. Topuz'u sakın unutmayın, son şampiyonluğumuzda en büyük paylardan biri de ondaydı. İşin hamallık kısmı Topuz'daydı.

Ancak ben Aykut Kocaman'ın çift forvet çıkmayacağını ve Baroni'yi kesmeyeceğini düşünüyorum. Belli basma kalıp düzeni var çünkü. Muhtemelen Sivasspor maçına mevcut formasyondaki şöyle bir kadro ile çıkacaktır.

Volkan-GG-Bekir-Serdar-HAK-Raul-Emre-Baroni-Kuyt-Stoch (Caner)-Sow

Cristian hıyarını sevmesem de Topal denen yeteneksiz, faydasızdan iyidir. Ben bu kadroyu istiyorum, Aykut'a da uygun aslında hem öz evlatları Baroni ve Kuyt var hem de defansif değil.
  • Elimizde Sow ve Webo gibi 2 tane forvet varken 4-4-2 oynamalıyız.Orta 4 lünün 3'ü belli Mehmet Topuz, Emre, Meirles sol tarafta kim oynayacak bu konuda soru işaretlerim var.
  • emre avrupa maçlaında yok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.