Şimdi Ara

Yeni Dolandırcılık Yöntemine Dikkat!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sizlere hızlı yayınlan yeni bir dolandırıcılık yöntemiyle ilgili kısaca bilgi vermek istiyorum. Malesef o kadar hızlı yayılıyorki bir günde 3 kere aynı durumla karşı karşıya kaldım. İlk seferinde son dakikada durumu anladığımda diğer ikisini dikkate almadım fakat birçok insanı mağdur edeceklerinden eminim. 

Yöntem şu şekilde işliyor; dolandırıcı kendini zengin bir esnaf (kuyumcu, emlakçı vs.)olarak tanıtıp satmak istediğiniz 2.el ürünü telefon bilgisayar vs. İçin sizi arayıp “istediğiniz rakamı verebilirim yanlız ürünü bana getirebilirmisiniz “ diye soruyor. Fiyat iyi olduğu için satıcı ürünü götürmeyi kabul ediyor. Hemen size adres konum vs. Gönderiyor. Bir bahane ile Gittiğiniz adreste kendisini bulamıyorsunuz. Ürünü oralardaki önceden ismini öğrendiği herhangi bir manav, bakkal, kasap vs. Bir yere bırakmanızı ödemeyi 200-300 metre ilerde bir dükkan ismi verip (genelde kuyumcu ismi veriyorlar) ordan almanız gerektiğini söylüyor. Bunun sebebi olarakta arkadaşıma, çocuğuma, sevgilime sürpriz yapıyorum görmesin ürünü şeklinde bir yalan söylüyor. Siz ürünü bırakıp 200-300 metre ilerdeki yerden parayı almaya gittiğiniz anda ürünü bıraktığınız yerden alıp gidiyor. Sonrasında kendisine ulaşmanız imkansız. Elinizde sadece bir telefon numarası ile ortada kalıyorsunuz. 

Amacım hızla türeyen bu dolandırıcılık yöntemi ile ilgili insanların bilgilendirilmesi ve daha çok insanın bu konuda mağdur olmamasıdır.

• Bunu yiyen varsa elimde bi bogazici koprusu var cuzi bi miktara birakirim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.