arkadaşlar 2 katlı müstakil evimiz var. sadece ilk katı kullanıyoruz 2. katı kullanmıyoruz. evin 3 tarafı açık ve dış cephe yalıtımı yok. kömürlü kaloriferle ısınıyoruz ve doğalgaza geçicez. evdeki petekler demirdöküm plus ve ilk katta 8-10 metre civarı.aynı şekilde üst katta da petek var. gerekirse üst kattaki petekleride kullanabileceğim şekilde kombi kullanmak istiyorum. ev toplam 200 metre kare ciarı ancak en fazla 150 metre karedeki petekleri kullanırım eve doğalgazcıları keşif için getirdiğimde 5000-5500 tl civarı bir para çıkardılar ve 2 ayrı kombiyi önerdiler. 1- Buderus GB072 Kombi Yoğuşmalı Logamax Plus (internette en ucuz 2450 tl) 2- Vaillant 296/3-5 ecoTEC Plus Yoğuşmalı Kombi (internette en ucuz 2350 tl)
çok daha ucuza daha yüksek kw lı kombiler var farkları ne? hangi markayı seçmeliyim? (örneğin demirdöküm marka kombiler daha uygun) farklı marka kombi ve modelini seçebilirim? 24 kw yerine daha yüksek kw lı kombi koydurtsam yakıttan tasarruf edermiyim?
arkadaşlar konu ile ilgili yapacağınız yardım için şimdiden çok teşekkür ederim..
evinize 24kw kapasitede kombi yeterli gelmez.iki katta toplam radyatör metrajı ne kadar?
disintegration
kullanıcısına yanıt
tam net metrajı bilmiyorum ama 15 den aşağı değildir. bunun yarısı alt kat yarısı üst katta. normalde sadce alt katı kullanıcam ancak üst katı da belki çalıştırabilirim. yüksek w lı komi taktırsam ve sadece alt katta kullansam sorun olur mu?