Şimdi Ara

nasıl bir kombi almalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dubleks evim var.alt kat net 85m2 üst kat net 58m2.evimde mevcut müteahhitin taktığı 20kw lik protherm kombi yetersiz.elim dar olduğu içinde değiştirememiştim.çok soğuk günlerde yüklenince arızaya geçiyor alet.şimdi kombi bakıyorum ev izalosyonlu.bana 1300-2000 tl arası önerebileceğiniz 26-32kw aralığında en uygun yoğuşmalı kombi hangisidir.değerli yorumlarınızı bekliyorum.İlave olarak ve güney-güney batı cepheli günün büyük bir bölümü güneş ışığı alıyor.bunuda dikkate almamız gerek sanırım bu nedenle güneşli günlerde düşük derece kazan sıcaklığınıda da çalışabilsin Şimdi sıra sizde herkese iyi çalışmalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: comanchee

herkese merhaba.
    dubleks evim var.alt kat net 85m2 üst kat net 58m2.evimde mevcut müteahhitin taktığı 20kw lik protherm kombi yetersiz.elim dar olduğu içinde değiştirememiştim.çok soğuk günlerde yüklenince arızaya geçiyor alet.şimdi kombi bakıyorum ev izalosyonlu.bana 1300-2000 tl arası önerebileceğiniz 26-32kw aralığında en uygun yoğuşmalı kombi hangisidir.değerli yorumlarınızı bekliyorum.İlave olarak ve güney-güney batı cepheli günün büyük bir bölümü güneş ışığı alıyor.bunuda dikkate almamız gerek sanırım bu nedenle güneşli günlerde düşük derece kazan sıcaklığınıda da çalışabilsin Şimdi sıra sizde herkese iyi çalışmalar.

merhaba
    ısıtılacak net 143m2 alanda radyatör metrajınız kaç metreydi? 28kw-29kw premix yoğuşmalı kombi öneririm.ama önceki protherm kombi ile kış boyunca en fazla 55c kazan sıcaklığında,evin iç ortam ısısı en az 20c-21c olmak koşuluyla ısındınız mı?
    en tasarruflu cihazlar premix yoğuşmalı kombiledir.premix yoğuşmalı kombileri kış boyunca en fazla 55c kazan sıcaklığında kullanmanız gerekli
    üstelik eviniz yalıtımlı premix teknolojili cihazlardan başka birşey düşünmeyin
    kombi olarak:1600-1900lira civarında f/p premix yoğuşmalı:
    28kw baymak falke condense,28kw baymak duo tec,30kw ariston genus premium evo,eca confeo premix s 30kw öneririm
    ayrıca dubleks evlerde alt kattaki bütün radyatörlere kaliteli termostatik vana şart:danfoss ra 2000

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

çok teşekkür ederim rasyatör hakkında evde ölçümden sonra cevap verebilirim
  • arkadaşlar yeni üye oldum.anne ve babama kombi alacağım yaşları 70-80 arası evde başka kimse yok ,ev haziranda teslim yalıtımlı,o yüzden yoğuşmalı düşünmüyorum.büyük ihtimalle salonu yakmazlar o yüzden evin iç hacmi 80-90 metrekare olur.bana yakıt bakımından ve sorunsuz modelerden öneriniz olursa sevinirim.ECA confeo Plus,demirdöküm atron,airfell ve ferroli divatech, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratberke

arkadaşlar yeni üye oldum.anne ve babama kombi alacağım yaşları 70-80 arası evde başka kimse yok ,ev haziranda teslim yalıtımlı,o yüzden yoğuşmalı düşünmüyorum.büyük ihtimalle salonu yakmazlar o yüzden evin iç hacmi 80-90 metrekare olur.bana yakıt bakımından ve sorunsuz modelerden öneriniz olursa sevinirim.ECA confeo Plus,demirdöküm atron,airfell ve ferroli divatech, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Slm.kesinlikle premix yogusmali bir kombi almalisin.1500 liraya dd nitromix,eca confeo premix ve ariston clas pre evo modellerini bulabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

arkadaşlar yeni üye oldum.anne ve babama kombi alacağım yaşları 70-80 arası evde başka kimse yok ,ev haziranda teslim yalıtımlı,o yüzden yoğuşmalı düşünmüyorum.büyük ihtimalle salonu yakmazlar o yüzden evin iç hacmi 80-90 metrekare olur.bana yakıt bakımından ve sorunsuz modelerden öneriniz olursa sevinirim.ECA confeo Plus,demirdöküm atron,airfell ve ferroli divatech, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

yakıt bakımından tasarruflu cihaz istiyorsanız 1400-1500liraya f/p premix yoğuşmalı kombi almanız gerekir:baymak falke condense,ariston clas premium...gibi
    illaki yoğuşmasız kombi istiyorsanız:ferroli divatech öneririm.modülasyon aralığı geniştir: %30 - %100 ayrıca ferroli kombiler 5 yıl garantilidir

• yoğuşmalı düşünmüyorum,çünkü anne ve babam yalnız kaldığı için salonu kapatıyorlar,petek sayısı az olduğu için yoğuşmalı yeteri kadar performans vermez diye düşünüyorum.Benim kafamda ferroli divatech ve buderus loğamax U042 modeli vardı.Ankara rüzgarlıya gittiğimde kombicilerin çoğu ECA confeo plusı önerdi.Buderusun U042 çok yaktığı,Ferrolinin ise Eca ve demirdökümden daha iyi olmadığını söylediler.Anne babam yaşlı olduğu için bende manuel modellerine döndüm.Fiyat önemli degil. yoğuşmasız modellerden en iyi yakıt ve en az sorun çıkartan bir model istiyorum.Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

yoğuşmalı düşünmüyorum,çünkü anne ve babam yalnız kaldığı için salonu kapatıyorlar,petek sayısı az olduğu için yoğuşmalı yeteri kadar performans vermez diye düşünüyorum.Benim kafamda ferroli divatech ve buderus loğamax U042 modeli vardı.Ankara rüzgarlıya gittiğimde kombicilerin çoğu ECA confeo plusı önerdi.Buderusun U042 çok yaktığı,Ferrolinin ise Eca ve demirdökümden daha iyi olmadığını söylediler.Anne babam yaşlı olduğu için bende manuel modellerine döndüm.Fiyat önemli degil. yoğuşmasız modellerden en iyi yakıt ve en az sorun çıkartan bir model istiyorum.Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

buderus u42'nin sıcak su verimi 2 yıldız
    ferroli divatech'in 3 yıldız
    buderus u 42'nin modülasyon aralığı %37 - %100
    ferroli divatech'in modülasyon aralığı %30 - %100
    buderus u 42 opsiyonel olarak oda sıcaklığına göre modülasyon yapamıyor,ferroli divatech yapıyor
    buderus u42 2 yıl garanti,ferroli 5 yıl garanti

• verdiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Aklımda ferroli vardı son kez rüzgarlıdaki kombicilere sorayım dediğimde aklıma ECA Confeo plus ve demirdöküm atronu soktular,Yaşlılar kullanacağı için diğital degilde manuel almamı tavsiye ettiler.Kafam karışınca da beklemede kaldım.Ferroli alırsam tek eşanşörlü mü yoksa çift eşenşörlü mü almalıyım.ECA confeo pluısla Demirdöküm atron(nitron da olabilir) arasında tercihiniz ne olurdu.
  • quote:

verdiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Aklımda ferroli vardı son kez rüzgarlıdaki kombicilere sorayım dediğimde aklıma ECA Confeo plus ve demirdöküm atronu soktular,Yaşlılar kullanacağı için diğital degilde manuel almamı tavsiye ettiler.Kafam karışınca da beklemede kaldım.Ferroli alırsam tek eşanşörlü mü yoksa çift eşenşörlü mü almalıyım.ECA confeo pluısla Demirdöküm atron(nitron da olabilir) arasında tercihiniz ne olurdu.

kombiciler kendi malını satmak isterler.atron, neva'nın çakması bir kombi ayrıca bu kombinin modülasyon aralığı dar,dd atron önermem
    eca confeo plus'ta zaman zaman sıcak su sabitleme sorunu yaşanan bir model,bu konuda şikayetlere denk geldik

• dd atron'un teknik tablolarında gördüğünüz gibi bu kombinin minimum ısıl güç tüketimi:9,2kw ve modülasyon aralığı çok dar: %39 - %100
  • Arkadaşlar hepinize merhaba...
    14. kışını geride bırakan DemirDöküm HK520 hermetik kombim yavaş yavaş su damlatmaya başladı. Tahminim değişmesi gerekiyor. Şimdiye kadar fazla sorun çıkarmadı. Genellikle senelik bakımlarını kendim yaptım. Hatta geçen sene meydana gelen bir arızayı da yetkili/özel servisler çözemedi çözmek bana nasip oldu.

Neyse; ev 110 m2, doğu-güney-batı cepheli orta kat. Binada yalıtım yok. Pencereler PVC. Şimdiye kadar pek ısınma sorunu yaşamadım. Ancak 14 seneden beri teknoloji çok değişti, ürünler değişti. Yeni ürünler hakkında pek fikrim yok. Sizden ricam;

1- Hangi marka ve model tavsiye edersiniz...
    2- Spot piyasasından alınan kombiye fatura kesiyorlar mı ve servis bir sorun çıkarıyor mu..
    3- İstanbul da spot kombi piyasası nerelerdedir? Nereden temin edebilirim?
    4- Ankara da spot kombi piyasası nerelerdedir? Nereden temin edebilirim?

teşekkür ederim...

• quote:

dd atron'un teknik tablolarında gördüğünüz gibi bu kombinin minimum ısıl güç tüketimi:9,2kw ve modülasyon aralığı çok dar: %39 - %100

değerli üstadım emek verip zhmet edip bizi bilgiendirdiğiniz için teşekkür ederim altta linkini verdiğim kombi nasıldır beğenmezseniz 140 m2 daire için baymak falke prmix alacağım

iyi günler dilerim
    saygılarımla

http://www.arcelik.com.tr/kombiler-premix-yogusmali-kombiler-DGK-Y-28-PRMX-Kombi.html

• quote:

Orijinalden alıntı: comanchee

quote:

dd atron'un teknik tablolarında gördüğünüz gibi bu kombinin minimum ısıl güç tüketimi:9,2kw ve modülasyon aralığı çok dar: %39 - %100

değerli üstadım emek verip zhmet edip bizi bilgiendirdiğiniz için teşekkür ederim altta linkini verdiğim kombi nasıldır beğenmezseniz 140 m2 daire için baymak falke prmix alacağım

iyi günler dilerim
    saygılarımla

http://www.arcelik.com.tr/kombiler-premix-yogusmali-kombiler-DGK-Y-28-PRMX-Kombi.html

arçelik dgk premixi baymak üretiyor,ama baymak'ın yerli üretim premix yoğuşmalı kombileri:baymak falke condense,baymak duo tec ve baymak brötje novadens ile tıpatıp aynı özelliklerde değil.teknik özelliklerinde biraz farklılık var,bazı özellikleri benziyor bazıları benzemiyor
    broşürlere göre minimum ısıl güç tüketimleri ve maximum güçleri birbirine yakın,dolayısıyla modülasyon aralıkları hemen hemen aynı
    kombinin en boy derinlik ölçüleri aynı.ama ağırlıkları biraz farklı,sıcak su verimleri biraz farklı
    arçelik çok pahalıya kombi satıyor

internette kombi spotçularında kombi+kendi orijinal bacası+kargo dahil:28kw baymak falke condense 1575-1600lira

yerinizde olsaydım 28kw baymak falke condense alırdım.ayrıca kombiye yakın radyatörlere kaliteli termostatik vanalar:danfoss ra 2000
    ekstra tasarruf için termostatik vana kullanımı şart

http://www.baymak.com.tr/UserFiles/AttachmentFiles/Kombi/ID_4006_tr_TR/3.CE%20Belgesi.pdf

• quote:

Orijinalden alıntı: slarguc

Arkadaşlar hepinize merhaba...
    14. kışını geride bırakan DemirDöküm HK520 hermetik kombim yavaş yavaş su damlatmaya başladı. Tahminim değişmesi gerekiyor. Şimdiye kadar fazla sorun çıkarmadı. Genellikle senelik bakımlarını kendim yaptım. Hatta geçen sene meydana gelen bir arızayı da yetkili/özel servisler çözemedi çözmek bana nasip oldu.

Neyse; ev 110 m2, doğu-güney-batı cepheli orta kat. Binada yalıtım yok. Pencereler PVC. Şimdiye kadar pek ısınma sorunu yaşamadım. Ancak 14 seneden beri teknoloji çok değişti, ürünler değişti. Yeni ürünler hakkında pek fikrim yok. Sizden ricam;

1- Hangi marka ve model tavsiye edersiniz...
    2- Spot piyasasından alınan kombiye fatura kesiyorlar mı ve servis bir sorun çıkarıyor mu..
    3- İstanbul da spot kombi piyasası nerelerdedir? Nereden temin edebilirim?
    4- Ankara da spot kombi piyasası nerelerdedir? Nereden temin edebilirim?

teşekkür ederim...

eski DemirDöküm HK520 kombinizle kış boyunca en fazla 55c kazan sıcaklığında konforlu ısındıysanız yani kombiyi kış boyunca 60c-65c kazan sıcaklığında kullanmak durumunda kalmadıysanız f/p premix yoğuşmalı kombi almanızı öneririm
    en son nesil teknoloji cihazlar ön/hava karışımlı tam yoğuşmalı cihazlardır
    fiyatları 1400liradan başlar. modülasyon aralığı geniş f/p tam yoğuşmalı kombi olarak:baymak falke condense ve baymak duo tec öneririm.alternatif olarak:eca confeo premix,ama baymak'ın modülasyon aralığı daha geniştir: %19,5 - %100
    istanbuldaki spot kombiciler genelde internetteki kombi siteleridir.bu işi düzgün yapan her spotçu fatura keser ve servis eve gelip kombinin açılışını yapar
    evde petek boyları 10metre ve altındaysa 24kw 10metrenin üstündeyse 28kw-30kw kapasitede öneririm
    ayrıca kombiye en uzak petekler hariç kalan peteklere kaliteli termostatik vanalar:gaz sensörlü danfoss ra 2000

• çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. "dd atron'un teknik tablolarında gördüğünüz gibi bu kombinin minimum ısıl güç tüketimi:9,2kw ve modülasyon aralığı çok dar: %39 - %100". burda bahsettiğiniz ısı tüketimi yakıt hakkında bilgi verir mi?Genelde yakma verimi %93 yazıyor. buna mı dikkat edelim.yoksa minimum ısıl güç tüketimine mi dikkat edelim.kombilerde yakıt verimin kıyaslarken minimum ısıl güç tüketimi düşük olan kombileri mi tercih edeyim.Birde ferrolide tek eşanşörlü mü yoksa çift eşenşörlü mü düşüneyim,teşekkür ederim zaman ayırıp cevap verdiğiniz için
  • quote:

çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. "dd atron'un teknik tablolarında gördüğünüz gibi bu kombinin minimum ısıl güç tüketimi:9,2kw ve modülasyon aralığı çok dar: %39 - %100". burda bahsettiğiniz ısı tüketimi yakıt hakkında bilgi verir mi?Genelde yakma verimi %93 yazıyor. buna mı dikkat edelim.yoksa minimum ısıl güç tüketimine mi dikkat edelim.kombilerde yakıt verimin kıyaslarken minimum ısıl güç tüketimi düşük olan kombileri mi tercih edeyim.Birde ferrolide tek eşanşörlü mü yoksa çift eşenşörlü mü düşüneyim,teşekkür ederim zaman ayırıp cevap verdiğiniz için

kombilerin (minimum) anma ısı gücüne dikkat etmeniz gerekir.atron'un modülasyon aralığı dar olduğu için anlık kapasite kullanımlarında geniş aralıkta modülasyon yapamaz yani yakıtı fazla harcar.tek eşanjörün ve çift eşanjörün kendisine göre avantajı var,tek eşanjörlü kombilerde 3 yollu vana yok,uzun vadede 3 yollu vana arızası belası bu kombilerde olmaz.çift eşanjörlü kombilerde 3 yollu vana vardır.uzun vadede bozulabilir
    çift eşanjörlü kombilerin avantajı 2 musluk açıldığında sıcak su verimi daha iyi oluyor.
    ikisininde kendine göre avantajı var. çift eşanjörlü ferroli divatech ve tek eşanjörlü ferroli domitech öneririm.örneğin ferroli domitech bu forumda yıllardır öneririm.sorunsuzluk açısından 10 numara bir kombidir
    karar sizin

• Üstadım verdiğiniz bilgiler ve yardımlarınız için teşekkür ederim...
    Kandiliniz mubarek olsun...
  • rica ederim.premix yoğuşmalı kombi mutlaka öneririm
    iyi kandiller
  • verdiğiniz bilgilere çok teşekkür ederim.ferroli domintech'e karar verdim.kandiliniz mübarek olsun çok sağolun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.