Şimdi Ara

Yeni Corolla, 1.4 d4d MMT ve 1.6 Multidrive s: Test Sürüşü, İncelemesi ve Karşılaştırması. (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
2
Favori
41.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Berk Erden

Aslında auris fiyat olarak daha mantıklı bir seçenek fakat ülkemizdeki sedan fetişi gün geçtikçe arttığı için corollanın fiyatı düşmez aksine artar

Aynen hocam. İki aracın arasında premium donanıma bakıyorsun, cam tavan, koltuk ısıtma, otm park pilotu ve anahtarla kapanan ayna yok. Aradaki fiyat farkı benzinlide 4 bin dizelde 8 bin tl gibi fark var. Bu farklar indirimler hesaba katılarak yapıldı. E donanım olarak 3 bin tl gibi fark yine çıkar. Sır sedan diye bu kadar parayı kaptırmamalı diye dusunuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iç mekan biraz daha başarılı olabilirdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: HondAta

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Orijinalden alıntı: 207m

quote:

[size=2]Fiyat hariç yazdıklarına katılmıyorum. İnsanlarin birikimlerini yatırdıkları araçlara bu tarz eleştiri hoş olmuyor. Japoncalara kızıp araca hakaret ediyormuşsunuz gibi geldi bana.

Yani diyorsun ki araç kaliteli, M/M şanzıman çok iyi, 1.4 D-4D performans olarak rakiplerine nal toplatır. Tasarıma birşey diyemem. Zevk renk meselesidir.

Lütfen birazdan eleştireceğim araçların sahipleri alınmasın.

Yani diyorumki arac jettadan kaliteli ve donanımlı ve cok daha uygun fiyatli. Comfortline jetta dsg 70 bin lira. Klima manuel yazarım gerisine gerek yok.
    Ben mm sanziman iyi falan demedim lafı çarpıtma oluyor senin yaptığın. Yarım otm sanziman olup mimli olmayan yok zaten. En azından alırken adamdan 8-10 bin tl istemiyorlar. 1.4 dizel vasat evet 1.6 tdı ne ucak falan mı ? Ben performansını beğenmiyorum ve chip tuning yaptırmıştım cihan da yaptırdı. 90 lik d4d nal toplatmaz ama tdı ayni hacimdeki rakiplerinin nalını toplar. Hatta 1.5 dci lerin bile.

Daha fazla araçlara vurup sahiplerinin tepkisini çekmek istemiyorum. Bütün araclar eleştirilir ama saygı çerçevesinde.

Toyotanın hiç bir aracı VW'den daha kaliteli değil

Şimdiye kadar hiç olmadı bu kafa ile giderse hiç olmaz zaten

O dandik motor ve şanzıman ile Yeni corollaya 72,000 verene kadar Bu araaca Jetta 1.6 TDI 105 PS Tiptr. DSG Highline 74.200 TL bu parayı ben veririm

Kaldı ki çoğu unutuyor Jetta meksikada üretildiği için %10 ek vergi var

Ha hiç olmadı Elegance 1.6 TDI CR 105 HP DSG Greentech 68.600 bunu alırım yine yüzüne bakmam Corollanın

Hadi ya ? buna sen mi kara veriyorsun ?

Vw'nin hiç bi aracı toyota kadar kalitesiz değilmiş , pehhhh.

Adam anlatıyor işte , aracı incelemedim ama objektif bi şekilde yazmış güzelce. Jetta'dan da bi eksiği yok gibi görünüyor.

Gidip ekstra vergili meksikalı enkaz jetta alacağıma , yerli benim ülkemin vatandaşının ürettiği corolla alırım.

Sİzin kadar sığ düşünenler hayrete düşürüyor beni.

Senden bi tane daha var , eski vw satış temsilcisi , oda hayretler içerisinde jetta ile corolla'yı kıyaslanmış olmasına takılmış.

Sanki adam sizin direk şahsınıza küfür etmiş gibi.

1.4 dizel motor enkaz mış , 1.6 tdi motor uçuyor , kaçıyorda haberimiz mi yok ?

mmt şanzıman mimliymiş , ulan dsg mimlide noluyor gidip koşa koşa almıyormusun ? Sen ne hakla bu araca laf edersin ?

Boş boş konuşmaktan usanmadın cihan , 3 senede 1 adım öteye taşıyamadın kendini. Bi insan öğrenmeye bu kadar mı kapalı olur hayret....

Benim bos falan konustugum yok

Vw'de dizel benzinli farki cok olunca asarsiniz kesersiniz

Honda toyota aynisini yapinca kimsenin sesi cikmaz

Corolla hic bir zaman kalite anlaminda yalitim anlaminda motor anlaminda jettanin onunde olmadi

Corolla sorunsuz falan da degil

Eee mesele nedir ? Hala

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

[size=2]Fiyat hariç yazdıklarına katılmıyorum. İnsanlarin birikimlerini yatırdıkları araçlara bu tarz eleştiri hoş olmuyor. Japoncalara kızıp araca hakaret ediyormuşsunuz gibi geldi bana.

Yani diyorsun ki araç kaliteli, M/M şanzıman çok iyi, 1.4 D-4D performans olarak rakiplerine nal toplatır. Tasarıma birşey diyemem. Zevk renk meselesidir.

Yani diyorumki arac jettadan kaliteli ve donanımlı ve cok daha uygun fiyatli. Comfortline jetta dsg 70 bin lira. Klima manuel yazarım gerisine gerek yok.
    Ben mm sanziman iyi falan demedim lafı çarpıtma oluyor senin yaptığın. Yarım otm sanziman olup mimli olmayan yok zaten. En azından alırken adamdan 8-10 bin tl istemiyorlar. 1.4 dizel vasat evet 1.6 tdı ne ucak falan mı ? Ben performansını beğenmiyorum ve chip tuning yaptırmıştım cihan da yaptırdı. 90 lik d4d nal toplatmaz ama tdı ayni hacimdeki rakiplerinin nalını toplar. Hatta 1.5 dci lerin bile.

Daha fazla araçlara vurup sahiplerinin tepkisini çekmek istemiyorum. Bütün araclar eleştirilir ama saygı çerçevesinde.

O dandik motor ve şanzıman ile Yeni corollaya 72,000 verene kadar Bu araaca Jetta 1.6 TDI 105 PS Tiptr. DSG Highline 74.200 TL bu parayı ben veririm

Ha hiç olmadı Elegance 1.6 TDI CR 105 HP DSG Greentech 68.600 bunu alırım yine yüzüne bakmam Corollanın

Adam anlatıyor işte , aracı incelemedim ama objektif bi şekilde yazmış güzelce. Jetta'dan da bi eksiği yok gibi görünüyor.

Gidip ekstra vergili meksikalı enkaz jetta alacağıma , yerli benim ülkemin vatandaşının ürettiği corolla alırım.

Senden bi tane daha var , eski vw satış temsilcisi , oda hayretler içerisinde jetta ile corolla'yı kıyaslanmış olmasına takılmış.

mmt şanzıman mimliymiş , ulan dsg mimlide noluyor gidip koşa koşa almıyormusun ? Sen ne hakla bu araca laf edersin ?

Boş boş konuşmaktan usanmadın cihan , 3 senede 1 adım öteye taşıyamadın kendini. Bi insan öğrenmeye bu kadar mı kapalı olur hayret....

Corolla hic bir zaman kalite anlaminda yalitim anlaminda motor anlaminda jettanin onunde olmadi

Eee mesele nedir ? Hala

Bak bakim fiyat yorumu yapmışmıyım ? Ben aracı bile incelemedim , fiyatlarından ve donanımlarından haberdar değilim.

Umut hocam vw grubuna iyi seyler söylerken başınızın üstünde yeri vardı , adam objektif konuşuyor diye şimdi demediğinizi bırakmıyorsunuz.

Bide şu söylem çok komik

- hocam yaptıgın inceleme için teşekkür ederiz ama dediğin herşey yalan demeye getiriyonuz adama.

Ayıptır yahu , forumda adam bırakmadınız inceleme yazacak , test yapacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Eee mesele nedir ? Hala

Bak bakim fiyat yorumu yapmışmıyım ? Ben aracı bile incelemedim , fiyatlarından ve donanımlarından haberdar değilim.

Umut hocam vw grubuna iyi seyler söylerken başınızın üstünde yeri vardı , adam objektif konuşuyor diye şimdi demediğinizi bırakmıyorsunuz.

Bide şu söylem çok komik

- hocam yaptıgın inceleme için teşekkür ederiz ama dediğin herşey yalan demeye getiriyonuz adama.

Ayıptır yahu , forumda adam bırakmadınız inceleme yazacak , test yapacak.

Ne alakasi var ya

Sirvan abi ile ben haftada en az 3 kez tekefonla gorusuyorum

Adamla lastik alip vermisligimiz bile var

Ben hic bir zaman zaten vw'i aman aman savundugunu hatirlamiyorum adam ezelden beri toyotayi seviyor daha once auris araci olmus adamin

Konu aciyorsa herturlu elestiriyi alir iyi yada kotu

Ben sevmiyorum toyotayi elestirimi yapiyorum hepsi bu

• benim anlamadığım bişey var,arkadaş üşenmemiş gitmiş toyota bayisine,resim çekmiş incelemiş,araç fiyat ve donanımları hakkında malumat edinmiş ve hiç bir karşılık beklemeden bize aktarmış,,, biz de okuduk öğrendik faydalandık, arkadaşa teşekkür edeceğimiz yere kalbini kırıyoruz,çok ilginç,çok enteresan ve çok düşündürücü.... ben toyotanın eleştirilmesine şaşırmıyorum arkadaşa yapılan saldırıların düzeysizliğine şaşırıyorum,,, hele biri yazmış ; '' birkaç ay sonra corolla alıcan yavaş yavaş yerini yapıyon'' hey allahım bu ne yaa
  • tasarım iç mekan motor şanzıman fiyat her yönden berbat.
    ama alınır adı toyota!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kendi adıma yazayım, hiç bir markanın fanatiği degilim. Hem banane ki fanatiği olacağım. Sektörüm bile bambaşka. Bütün markaların iyi ve kötü yönleri var. Önemli olan her ikisini birden görebilmek. Seviyoruz veya sahibiyiz diye araçlarımızın eksik yönlerini kapatmaz. Birbirimizi kırdığımıza değmez bu mevzular icin karşılıklı atışmak. Ben hem vw nin hem Toyotanin bazi modellerini seviyorum. E ben opelin de bazi modellerini seviyorum. Ama daha cok bize satış yapanların satış politikasını sevmiyorum. Bizi keriz, ahmak yerine koyanları sevmiyorum. Bazılarımız bu kısmı bile eleştirmemize dayanamıyor. Unutmamak gerekir ki bunlar kişisel yorumlardir, zevk işidir. Hepimizin zevki aynı olmadığına gore benim beğendiğim kısmı sizler begenebilirsiniz ama bu karşımızdakine hakaret etme hakkını vermez.

• quote:

Ben kendi adıma yazayım, hiç bir markanın fanatiği degilim. Hem banane ki fanatiği olacağım. Sektörüm bile bambaşka. Bütün markaların iyi ve kötü yönleri var. Önemli olan her ikisini birden görebilmek. Seviyoruz veya sahibiyiz diye araçlarımızın eksik yönlerini kapatmaz. Birbirimizi kırdığımıza değmez bu mevzular icin karşılıklı atışmak. Ben hem vw nin hem Toyotanin bazi modellerini seviyorum. E ben opelin de bazi modellerini seviyorum. Ama daha cok bize satış yapanların satış politikasını sevmiyorum. Bizi keriz, ahmak yerine koyanları sevmiyorum. Bazılarımız bu kısmı bile eleştirmemize dayanamıyor. Unutmamak gerekir ki bunlar kişisel yorumlardir, zevk işidir. Hepimizin zevki aynı olmadığına gore benim beğendiğim kısmı sizler begenebilirsiniz ama bu karşımızdakine hakaret etme hakkını vermez.

Ben fanatigim abi

Vag grubu araclari seviyorum

Ama yanlis eksik birsey goruncede yazarim affetmem

Misal bugun alturda vw satis temsilcisi ile tartistim

Bir tane polo var kirmizi 1.6 tdi dsg ekstra olarak aracta esp ve digital klima var 51.500 tl fiyat yazmislar

Satis temsilcisine seat leon var 1.6 tdi dsg style 55.500 55.750 tl'ye satiliyor bu poloyu bu paraya kim be yapsin dedim

Ama dizel bu birde vw dedi iyice tepem atti

Lan dedim oruc agiz beni gunaha kufure sokma

Kapak jant ile 2 airbag ile poloya 51.500 tl istiyorsunuz kaliteli oluyor

6 hava yastigi hiz sabitleyeci alimunyum alisim jantli c sinifi leon kalitesizmi oluyor poloya gore adam sustu kaldi

Ben vw'i seviyorum ama babamin mali degil yanlisi oldumu yazarim

Ama suursuzca elestirin olursada tartisirim yazarim abi

• Cihana bazı konularda katılıyorum
    1.6 tdi 1.4 d4d dizele göre bence uçuyor. Yine dizelde dsg mmt ye göre uçuyor ve dorunsuzlukları eşit. Demekki dizel otomatikde vag önde. Bunu kabul etmek şart.
    Benzinli otomatikte yeni cvt ile toyota bence atak yaptı ve önde sorunsuzluktada önde. Performansda eşitler diyelim. Bu şekilde modelleri motorları, donanımları, şanzımanları özetle bütün kulvarları ayrı ayrı değetlendirmek lazım. Direk toyota vs vw olayı çok sığ...

• quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

Cihana bazı konularda katılıyorum
    1.6 tdi 1.4 d4d dizele göre bence uçuyor. Yine dizelde dsg mmt ye göre uçuyor ve dorunsuzlukları eşit. Demekki dizel otomatikde vag önde. Bunu kabul etmek şart.
    Benzinli otomatikte yeni cvt ile toyota bence atak yaptı ve önde sorunsuzluktada önde. Performansda eşitler diyelim. Bu şekilde modelleri motorları, donanımları, şanzımanları özetle bütün kulvarları ayrı ayrı değetlendirmek lazım. Direk toyota vs vw olayı çok sığ...

Oguzcum benim bir önceki aracım mmt 1.4 d4d auristi. Biliyorsun bizde birde corolla vardı aynı özellikte. Kalkisida gidişide aurisin daha iyiydi buna bağlı olarak 0,2 Lt falan fazla yakıyordu. Ben o aurisle cok vag grubu araca yolda denk gelmiştim. Beni hiç mahcup etmedi. Sattık leon tdı dsg aldık. Bir gün Sakarya'dan otoyola girerken onde ben leonla arkada tayfun corolla ile yapıştırdik. Benim peşimden ayrilmadigi gibi 200 de limitore takıldık birde yol verdik. O bisey degil tuketim ort 1 Lt fazla çıktı tdı da. Tdı uçmuyor malesef oguzcum dsg sana oyle hissettiriyor.

• O tdi ların ilk yazılımlı halleriydi. Yakın zamanda tekrar denemek lazım derim.
    Hacim farkı hp farkı tork farkı varken başarısızlık yazılımsal olmalı. @umutsirvan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 20 Temmuz 2013; 0:42:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

O tdi ların ilk yazılımlı halleriydi. Yakın zamanda tekrar denemek lazım derim.
    Hacim farkı hp farkı tork farkı varken başarısızlık yazılımsal olmalı. @umutsirvan

Artık deneyemem corolla satıldı auris 132 cvt alındı ve yine tokat yiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Toyota Japonya'ya bi mail atalım.

Kardeşim utanmıyor musunuz hala 1.4 motor koyuyorsunuz diye.

Bakalım dönerler mi

+1
    Bir de bagaja amortisör koymak çok mu zor olduğunu yazsaydınız.
  • sky_lark kullanıcısına yanıt
    Benim aracı görme şansım olmadı, ama okuduğum yorumlardan ve incelemelerden elde ettiğim bilgilere göre Toyota'da basit olan çok eksik var.
    Bunları gidermek teknoloji gerektirmez. Maliyeti de çok etkileyeceğini sanmıyorum.
    En azından yeni bir motor (1,6 Dizel 120-130 ps) geliştirmek kadar zor olmasalar gerek:

Örnek:
    1- Arka koltuklara havalandırma, (Arkadaşımın 2001 model Fiat Brava'sında bile var.)
    2- Torpido gözünde soğutma (en azından klimadan soğuk hava üfleme konulabilirdi), 2012 model VW POLO 1,2 TDİ Trendline da var. Uzun yolda aldığım soğuk su/meşrubat 1 saat sonra ferahlatacak kadar soğuk olmalı. Ya da aldığım küçük bir donmuş gıda ben eve gidene kadar çözülmemeli.)
    3- 4 camda tek dokunuşla açılmalı,
    4- Bagaj dışında açma düğmesi olmalı (VW bu konuda çok şık, logodan açma),
    5- ilk yardım çantası- reflektör- yangın söndürücü için yine bagajda yer, uygun bölüm olmalı. En azından bir file ya da kelepçe tarzı bir şey olmalı. Benim bagajda ortada geziyorlar.
    6- Ön kaputun altında yalıtım için keçe olmalı. (yeni Corolla'da var mı bilmiyorum.) 1997 model Opel Astra 1,6 Ecotech HB GL aracımda bile vardı.
    7- Ön kaputta amortisör olabilir. (yeni Corolla'da var mı bilmiyorum, ama çok ta önemli değil.)
    8- Arabadan inince kumanda ile açık olan camlar kapatılmalı, (örnek kumandadan 3 sn kapıları kapatma/kilitleme düğmesine iki kez basınca açık olan tüm camlar kapanmalı.) (Bazen araçtan iniyorum arka camın birazcık açık kaldığını görüyorum. Arabaya git kontağı çevir camı kapa, zor iş)
    9- Alarm standart olmalı. En azından orta donanımından sonra. Şahin'e bile 100 TL'ye takıyorlar. (gördüğüm kadarı ile yeni Corolla'da yok ya da opsiyonel)
    10- Cam açma/kapama düğmelerinde aydınlatma yok. (2004 Ford Transit Panel Van'da bile ön iki cam açma düğmesinde aydınlatma var.)
    11- Bu liste uzar gider.

Yanlışım varsa düzeltin. (belirttiğim gibi aracı görmedim ama bu özelliklerin beni aracımda olmadığını biliyorum ve yeni Corolla'da da olduğunu görmedim/gözüme çarpmadı)

Ben yıllardır Corolla kullanırım, Toyota'yı marka olarak severim. Millet olarak da Japonlara sempatim vardır.
    Babamın aracı 2012 model VW POLO 1,2 TDİ Trendline (en boşu) dır. Bu yüzden günlük kıyaslarım.
    Babamın aracında ya da alt sınıftaki- daha eski model araçlarda olup da benim aracımda olmayan bu bazı basit özellikler benim tuhafıma gidiyor.
    Toyota yeni kasada da düzeltmemiş gibi görünüyor. Bunun mantığı nedir?
    Bu özellikler basit ama günlük hayatta çok işe yarıyor.

Artıları da var tabii. Onlar zaten artı, keşke bunlarda olsaydı dediklerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

yav millet honda ile karşılarştırmış falan filan...

honda nereeee toyota nereee,
    hondanın fırın fırın ekmek yemesi lazım toyotaya yetişmesi için..
    hatta daha net civic nereeee corolla nereee....
    civicin kalbur kalbur saman yemesi lazım corollaya yetişmesi için..

Snde ne yiyip , ne içiyosun , ne soluyorsun belli değil.
  • Bu konuda, Corolla' yı ben ve cihanair' den daha ağır eleştiren tonla arkadaş varken nedense hep bizim yazdıklarımız göze batıyor. Ben de bu işi anlamıyorum. Yahu el insaf;

- Malzeme kalitesi vasatın altı diyorum
    - Dizel motor 5 para etmez diyorum ( tıpkı astra 1.3 CDTI gibi... )
    - M/M şanzıman kötü bir şanzıman diyorum.
    - Donanım ekipmanları yeterli değil diyorum ( full pakette bile... iki sensör koymakla full araç yapılmıyor )
    - Fiyat buna rağmen kaf dağına çıkmış diyorum

Bu söylediklerimin nesi yanlış, bende bunu anlamıyorum. Tutturmuşsunuz Jetta pahalı. Yavv arkadaş bırakında Corolla' dan 2 bin TL pahalı olsun. Adamlarda marka imajı var. Soruyorum size, 74.200 TL' ye Jetta TDI Highline DSG ve 68.600 TL' ye Octavia TDI Elegance DSG varken, yukarda saydığım eksikleri olan araca 72.000 TL kim verir.
  • Biz full paketi vw den öğrenecek değiliz.
    Biz kaliteyi de jettadan öğrenecek değiliz.

70 binlik jetta önce otm klima, katlanan ayna ve hiz sabitleme koysun aracına.

• 1.4 dizel motor seçeneği artık çok bayık geliyor. fiyatları bence ne ucuz ne pahalı, toyotadan zaten ince bir zerafet beklenmez, şirket arabası anlayışı var. genelde bu kesime hitap ediyor veya klasik aile arabası, eskiden toros vardı, modern çağımızda onun yerine toyota corolla var. kimse auiris ile mukayese etmesin bu sedan corollayı, çünkü aurisin bagaj derinliği toplam bir karış, hiçbi aile o arabayı almaz. ya yine öyle veya böyle bu araç satacağı kadar yine satar, a sadece bir patlama yapmaz, peynir ekmek gibi satamaz , o olur. japonlarda bence malzeme ve tasarım kalite anlayışında avrupaya göre bi gerileme var, esas sorun burda başlıyor. bizim türk tüketicilerinden 100 kişilik bir heyeti japonyaya yollasak sorun çözülecek, istediğimiz gibi malllar ozaman gelir.
  • quote:

Biz full paketi vw den öğrenecek değiliz.
    Biz kaliteyi de jettadan öğrenecek değiliz.

70 binlik jetta önce otm klima, katlanan ayna ve hiz sabitleme koysun aracına.

Sirvan hoca ya birak ugrasma su coluk cocukla. Valla surda 4 -5 konu var ve o konularda hep ayni kisiler bir wv reklami bir goklere cikarma cabasi sarfediyorlar. Nedir anlamadim bu alman hayranligi. Koskoca imparatorluk yiktirdi bu alman hayranligi ve hala devam ediyor.

Vallaha biktirdilar. Electrodan kurtulduk dedik cikti geldi yine 2 gundur hep ayni wv konulari acip duruyor

Yeter ya nefret ettim wv den de arabasindan da.... yav arkadas bizde kullandik bu arabalari neyi var yahu. Yha bizim kullandigimiz wv degildi ya da bu arkadaslara ozel araba uretiyo wv. La havle vela....

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.