Şimdi Ara

Yeni Corolla, 1.4 d4d MMT ve 1.6 Multidrive s: Test Sürüşü, İncelemesi ve Karşılaştırması. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
2
Favori
41.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu kadar kaçak güreş bir cevaplama tekniği ancak sığı bir zihniyetin tezahürü olabilir.

Var mı Corolla'da otomatik park sistemi ya da Cruse Control..

Onları geçtim tek tuşla kapanan otomatik camı yapsın önce f/p olarak ilan ettiğin araç.

Ok, VAG iğrenç Focus kötü, bunlar araba değil zaten..

Forever Burulma Kirişi Forever 70bine Corolla 8v..
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

İmzandaki cümleye bayıldım, gercekten çok dogru.

Teşekkür ederim. Benimde ilk gördüğüm an çok hoşuma gitti anlamı çok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onder46

Bu kadar kaçak güreş bir cevaplama tekniği ancak sığı bir zihniyetin tezahürü olabilir.

Var mı Corolla'da otomatik park sistemi ya da Cruse Control..

Onları geçtim tek tuşla kapanan otomatik camı yapsın önce f/p olarak ilan ettiğin araç.

Ok, VAG iğrenç Focus kötü, bunlar araba değil zaten..

Forever Burulma Kirişi Forever 70bine Corolla 8v..

Önder bey yalan söylediğinizin farkında mısınız bilmiyorum ama cok çirkin oldu bu iddaniz. Ben f/p aracı ilan falan etmedim. Hatta ust mesajlara bakarsanız fikir isteyen bir arkadasa Toyota'nın pahalı oldugunu söyledim. Hb de c4 sedanda octavia önerdim. Malesef bundan sonra sizinle ikili tartışmaya görmeyeceğim çocukca ve yalan mesaj atıyorsunuz. Biraz önce zaten bazı donanımlardan bahsederek kendinizi ele verdiniz. Bundan sonra saglicakla kalınız. Bundan sonra ben alıntı veya cevap olayına girmeyeceğim. Pm atarsınız, daha fazla konuyu kirletmek istemiyorum. Sizde acarsınız bir tercih kıyas konusu içinizi orada boşaltirsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: zulu1616

quote:

Orijinalden alıntı: Anro

quote:

Orijinalden alıntı: zulu1616

" Yahu sen şakamısın bana hayatını anlatma."

Bu cümleden sonra sana seviyeli cevap veremeyeceğim kusura bakma.

Evet birçok kişinin seni neden ciddiye almadığını şimdi anladım. Seviyesizliğin ve bilgisizliğin birbiriyle yarışır derecede...

Sizin gibiler yüzünden yemin ediyorum forumdan soğuyorum.

Sen dergi okumaya devam et, google amcada araştırma yapmaya devam.

Biz otomobilden anlayan kişilerle otomobil tartışırız, sen takıl kafana göre.

Ben sana cevabımda toyota sağlam değil demedim. Sorunsuz marka değil demiştim sen bana sağlamlık ile yaptığın testi savundun. Bu beni ilgilendirmez senin hayatının içinde yer alan bir parça.

Yahu ben sana '' Toyota sorunsuz marka değil '' dedim. Sen bana gelmiş '' Toyota sağlam markadır aksine iddia eden olamaz '' felan gibi yorumlar yazdın bunu açıklasana.?

Lafı yediğin zaman hemen yok ciddiye alma vb. gibi yorumlar. Senin seviyen ve bilgin ortada. Ben A'dan bahsederken, sen bana B'yi anlatıyorsun.
    Bende senin gibiler yüzünden soğuyorum. Sorumuza cevap alamadan konuyu çevirip yaşa ehliyete ve ciddiyete vuranlara.

Zaten Google'dan bilgi almadıktan sonra burada konuşursan böyle tartışmalara maruz kalırsın. Araştır biraz sorunları ondan sonra gel tartışalım.

Ya bak yaşı genç ergen kardeşim. Seviyesiz cevaplarını gençliğine veriyorum, sana tecrübelerimizi aktarmaya çalışıyoruz, sen demogoji ve kelime oyunlarıyla kıvırmaya çalışıyorsun. Daha bıyıkların yeni terlemeye başlamış gelmiş bu işle alakalı abilerine otomobil dersi vermeye çalışıyorsun.

Evet toyota diğer markalarla kıyaslandığında daha sorunsuz bir markadır !! ayrıca gayet de sağlamdır !!
    Her araç kul yapısıdır. Arıza verir, sorun çıkarır. Ama bazı markalar vardır ki, diğerlerine nazaran başınızı ağrıtan büyük sorunlar çıkarmazlar, yürüyen aksamları o kadar sağlamdır ki 20 sene geçse de bakımını yaptıktan sonra tıkır tıkır çalışır. Sizi kolay kolay yolda bırakmaz. İşte Toyota da bu markalardan birisidir.
    (Günümüz teknolojisiyle üretilen hiçbir araç artık sizi kolay kolay yolda bırakmaz zaten, buda ayrı bir konu)

Bak güzel kardeşim benim, geçmişimi anlatsam şöyle karşılıklı oturup bi çay içsek seni bir iki firmaya götürsem, katalogda gördüğün arabaların imal edildiği fabrikalara soksam seni, inan burada kullandığın cümlelerden dolayı yüzün kızarır, özür dilersin.

Senin kataloglardan baktığın markalara zamanında parça ürettik biz, kontrollerini yaptım bizzat, hatta birde üzerine şuan çalıştığım sektör gereği çöl ortasında kullanma şansı buldum birçok marka ve model aracı. Bizzat test ettim.

Sana kibarca bildiğimiz birşeyi, hiçbir katalogda bulamayacağın değerli tecrübelerimizi aktarıyoruz. İlla üste çıkmaya çalışmak için pc başından çok bilmişcesine sallama.
    Bak ne demiş einstein üstad; " Önyargıları yok etmek, atom çekirdeğini parçalamaktan daha zordur. " Sen sen ol önyargılarını yık !!!

Eğer cesaretin varsa gel seni alayım özel oto servislerini gezelim. Yıllarını otomobil tamirine adamış onlarca ustayla görüştüreyim seni. Sana toyota hakkında bildiklerinden bahsetsinler.

Hatta kalk pc başından yarın kendin git oto servislerine dolaş. Abiler anlatın bakalım nedir bu toyota da neyin nesi bu corollayı nasıl bilirsiniz diye sor?

Sonra sende yarın gel burda o öğrendiklerinle ilgili bir konu aç ne dersin?

Hala yazdıklarım dikkatlice okuyup anlamadan "yok ama ben öyle demedim, ben o harfi kullanmadım" tarzı basit ve çocukça yorumlar yapacaksan daha da bana cevap yazma zaten tamam mı arkadaşım ?

Gerçekten bu son cevabım size o kadar ağır gelmişki, bu kadar sert ve saygısız bir yorum ile başladınız. Yaşım 17 demekki toyota'nın sorunsuz marka olmadığını anlamak için ehliyetimizin olması gerekiyor sendeki mantı bu. Senden gelecek tecrübe bana hayatımın hep yanlışını anımsatır. Çok saçma yerlere gidiyorsun.

Bak sorunsuz'luk olayı marka kıyaslamasıylan alakalı değil. O markanın KRONİK sorunları varsa o marka SORUNLUDUR. Ben zaten sağlam değil demedim boş boş aynı cümleyi sarf etme sağlam ama kalitesiz.
    Her araç kul yapısı doğru. Arıza verir buna lafım yok işte arıza ve sorun çıkarırsa bu sorunlar kronik genel ise o marka'nın KRONİK sorunları vardır. Bunu ortadan kaldırdığı zaman tekrar biz TOYOTA SORUNSUZ marka diye söyleriz ama şuan bu durumda söylemek İMKANSIZ.
    Zaten bu tarz satış yapan markalarda sağlamlık anlamında 2 marka gelir Volkswagen ve Toyota bu markalar sağlamdır. Ama bu 2 marka ufak tefek kronik sorunlar mevcut. Vw'de Polo GTI yağ yakması ve Dsg sorunu bu sorun çoğusunda varmı yok mu orası bile bulunamadı ama.

Beni bu fabrikalar götürsen ne olacak? Benim cümlem ortada ben sana ne diye cevap verdim. '' Toyota sorunsuz marka değil '' bu söz için sana cevap verdim. Bunun için fabrika gezmeye veya ehliyet sahibi olmaya gerek yok.
    Ayrıca ben katalog kullanmıyorum. Hiç oto dergileri felan okumuyorum.

Senin bütün cümlende bana amacın '' Toyota'nın sağlam marka olduğunu '' içeren sözler. Ben zaten söylüyorum '' TOYOTA SAĞLAM MARKA '' buna katılıyorum.

Not : Lütfen bak ben senin yazdığın yoruma ilk verdiğim cevabı oku hangi duruma karşı çıkmışım. Benim karşı çıktığım nokta '' Toyota'nın TR araçlarında kronik sorunlar '' olduğuydu. Ben orada hiç bir sağlamlık olayından bahsetmedim. Benim söylemek istediğim artık bunu sürekli vurguluyacağım '' TOYOTA SORUNSUZ MARKA DEĞİL ''.

Bu arada senin bilgine saygım var. Ama biraz araştır genel olarak TOYOTA'nın kronik sorunları ortaya çıkacaktır. Bunu kabullenirsen zaten ortada tartışma bitecek.

• umutsirvan kullanıcısına yanıt
    Yalancı da olduk o da güzel, ama gerçeği bilmeden beni Focus sahibi ilan ettiniz bu mu dürüstlük..

Hocam uzatmayacağım çünkü, soru soruyorum cevap ver(e)miyorsunuz.

Style dediğimiz araçta olan bir çok donanım 10 bin TL pahalı olan araçta yok, ama kaçak güreşerek netice ancak bu kadar oluyor maalesef.

Her neyse hayırlı cumalar...
  • Sonkarin oldugu yerde mi ? Aracla Ters taraftan gelince gormedim heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PentaRai -- 19 Temmuz 2013; 11:17:54 >
  • Ben e-5 den cikip spotcularin oldugu taraftan geldim direkt karsima sonkar geldi tesekkurler tekrar oraya gidecegim artik

• Hocam yukaridaki mesajlari okuyunca adam size auris f/p araci veya ford dan iyidir diye bir sey kullanmamis. Bana oneri verirken de kendi aracin pahali oldugunu soyledi

Hocam hoNda civic benzin/lpg alacagim fakat lpg kiti fiyata dahil degildir diyor. Ben tam anlamadim aralarinda 700 kusurat fark ayni aracin benzinlisi ile birde beni tatmin edecek orta seviyeli olan donanim seviyesi hangisidir. En fazla fiyat 59 Bin TL ye cikiyor fakat o kadar vermek istemem birde sizce bu aracta bir octavia daki c4 deki performans hiz cekis alabilirmiyim benim suan ki aracim brc otogazli arac cekisten dusmustu yani takdirdiktan sonra

• quote:

Orijinalden alıntı: metamorfik87

Hocam yukaridaki mesajlari okuyunca adam size auris f/p araci veya ford dan iyidir diye bir sey kullanmamis. Bana oneri verirken de kendi aracin pahali oldugunu soyledi

Hocam hoNda civic benzin/lpg alacagim fakat lpg kiti fiyata dahil degildir diyor. Ben tam anlamadim aralarinda 700 kusurat fark ayni aracin benzinlisi ile birde beni tatmin edecek orta seviyeli olan donanim seviyesi hangisidir. En fazla fiyat 59 Bin TL ye cikiyor fakat o kadar vermek istemem birde sizce bu aracta bir octavia daki c4 deki performans hiz cekis alabilirmiyim benim suan ki aracim brc otogazli arac cekisten dusmustu yani takdirdiktan sonra

Hocam LPG kitli olan arac 700 tl den daha yüksek farkla satılıyor. Ama tam rakamı bilemiyorum. Benzinli aracta cekis hissi 4 bin devirden sonra başlıyor dizelde 2 bin devir. Günlük kullanıma dizel daha uygun aslında. Ayağınızın altında her an sizi rahatlıkla görülebilecek torq mevcut. Ben c4 un su an en mantıklı seçenek oldugunu dusunuyorum sizin icin.
    Hem corolla ve civic bagaj hacmi c4 ten sadece 40 Lt daha büyük.

• Tesekkurler skoda tercih edecegimi zannetmiyorum b5 ve b6 kasa passat kullandim cok memnundum aractan triptronik sanziman ile bir problemim olmadi fakat octavia ya b6 passata benziyor Birde ben bu araclar icin yenibosna ya gidecegim yarin veya pazar gunu test etme sansim olur mu sadece hafta ici mi

• quote:

Tesekkurler skoda tercih edecegimi zannetmiyorum b5 ve b6 kasa passat kullandim cok memnundum aractan triptronik sanziman ile bir problemim olmadi fakat octavia ya b6 passata benziyor Birde ben bu araclar icin yenibosna ya gidecegim yarin veya pazar gunu test etme sansim olur mu sadece hafta ici mi

Pazar test sürüsu olur Toyota da. Diğerlerinde de olur ama 15:30 u pek geçirmeyin derim. Sonkar yeni Bosna'ya giderseniz şirvan benim arkadasım dersiniz Oktay beye yardımcı olur size.

• Hocam sonkara 2 gun once gittim oglen 1 gibi giderim skoda citroen zaman kalirsa renault captur bakacagim araci merak ettim bunlarda da test yapa bilirim heralde

Bu arada tum yardimlar icin tesekkurler arac incelemeye devam edin hocam merakla bilgileniyoruz baskalarini takmayin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PentaRai -- 19 Temmuz 2013; 12:03:30 >
  • quote:

Hocam sonkara 2 gun once gittim oglen 1 gibi giderim skoda citroen zaman kalirsa renault captur bakacagim araci merak ettim bunlarda da test yapa bilirim heralde

Bu arada tum yardimlar icin tesekkurler arac incelemeye devam edin hocam merakla bilgileniyoruz baskalarini takmayin

Hocam captur 1.2 edc test sürüsünü gecen aylarda yaptım. B sınıfı platformunda yükseliyor. Fena bir arac degil ama fiyat yüksek.

hocam izledim videosunu fakat pek iyi bir inceleme videosu olmamis arac ile ilgili pek bilgi verilmiyor.Birde onerebileceginiz mini crossover veya suv var mi yani boyle cok pahali olmayan dizel otomatik
  • quote:

hocam izledim videosunu fakat pek iyi bir inceleme videosu olmamis arac ile ilgili pek bilgi verilmiyor.Birde onerebileceginiz mini crossover veya suv var mi yani boyle cok pahali olmayan dizel otomatik

Dizel otm ve fiyatı uygun arac yok denecek kadar az hocam. O sınıfta yok biliyorum ama yanlış bilgi vermek istemem. Seçenekler çoğaldıkça kafa karışır hocam.

• Ben en iyisi c segmenti bir araca yoneleyim

• quote:

Ben en iyisi c segmenti bir araca yoneleyim

Aynen hocam

• Bugün bayiye bir uğradım geçerken corollaya cok ilgi var. Bırakmıyorlar ki fiyat düşsün. İnsanlar cok aceleci. Bu gidişle Auriste kampanya olur, kimse ilgilenmiyordu çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 207m

quote:

[size=2]Fiyat hariç yazdıklarına katılmıyorum. İnsanlarin birikimlerini yatırdıkları araçlara bu tarz eleştiri hoş olmuyor. Japoncalara kızıp araca hakaret ediyormuşsunuz gibi geldi bana.

Yani diyorsun ki araç kaliteli, M/M şanzıman çok iyi, 1.4 D-4D performans olarak rakiplerine nal toplatır. Tasarıma birşey diyemem. Zevk renk meselesidir.

Lütfen birazdan eleştireceğim araçların sahipleri alınmasın.

Yani diyorumki arac jettadan kaliteli ve donanımlı ve cok daha uygun fiyatli. Comfortline jetta dsg 70 bin lira. Klima manuel yazarım gerisine gerek yok.
    Ben mm sanziman iyi falan demedim lafı çarpıtma oluyor senin yaptığın. Yarım otm sanziman olup mimli olmayan yok zaten. En azından alırken adamdan 8-10 bin tl istemiyorlar. 1.4 dizel vasat evet 1.6 tdı ne ucak falan mı ? Ben performansını beğenmiyorum ve chip tuning yaptırmıştım cihan da yaptırdı. 90 lik d4d nal toplatmaz ama tdı ayni hacimdeki rakiplerinin nalını toplar. Hatta 1.5 dci lerin bile.

Daha fazla araçlara vurup sahiplerinin tepkisini çekmek istemiyorum. Bütün araclar eleştirilir ama saygı çerçevesinde.

Toyotanın hiç bir aracı VW'den daha kaliteli değil

Şimdiye kadar hiç olmadı bu kafa ile giderse hiç olmaz zaten

O dandik motor ve şanzıman ile Yeni corollaya 72,000 verene kadar Bu araaca Jetta 1.6 TDI 105 PS Tiptr. DSG Highline 74.200 TL bu parayı ben veririm

Kaldı ki çoğu unutuyor Jetta meksikada üretildiği için %10 ek vergi var

Ha hiç olmadı Elegance 1.6 TDI CR 105 HP DSG Greentech 68.600 bunu alırım yine yüzüne bakmam Corollanın

Hadi ya ? buna sen mi kara veriyorsun ?

Vw'nin hiç bi aracı toyota kadar kalitesiz değilmiş , pehhhh.

Adam anlatıyor işte , aracı incelemedim ama objektif bi şekilde yazmış güzelce. Jetta'dan da bi eksiği yok gibi görünüyor.

Gidip ekstra vergili meksikalı enkaz jetta alacağıma , yerli benim ülkemin vatandaşının ürettiği corolla alırım.

Sİzin kadar sığ düşünenler hayrete düşürüyor beni.

Senden bi tane daha var , eski vw satış temsilcisi , oda hayretler içerisinde jetta ile corolla'yı kıyaslanmış olmasına takılmış.

Sanki adam sizin direk şahsınıza küfür etmiş gibi.

1.4 dizel motor enkaz mış , 1.6 tdi motor uçuyor , kaçıyorda haberimiz mi yok ?

mmt şanzıman mimliymiş , ulan dsg mimlide noluyor gidip koşa koşa almıyormusun ? Sen ne hakla bu araca laf edersin ?

Boş boş konuşmaktan usanmadın cihan , 3 senede 1 adım öteye taşıyamadın kendini. Bi insan öğrenmeye bu kadar mı kapalı olur hayret....

Aslında auris fiyat olarak daha mantıklı bir seçenek fakat ülkemizdeki sedan fetişi gün geçtikçe arttığı için corollanın fiyatı düşmez aksine artar
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.