Şimdi Ara

Yeni Clio 4 0.9 TCe mi yoksa 1.5 dCi mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
20.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yılda 10-15 bin km yaptığınızda yakıta ödediğiniz para vergiye ödediğiniz parayı kat be kat çıkartır dizel araçta syrıca bakımları hiçte pahalı değil benzinliye göre 100 tl fazla verirsiniz o da mazot flitresi için diğer bakımları tamamen aynı para kaçtıldır dizel benzinli tüplü hepsini kullandım elimden sayısız araç geldi geçti 76 yılından bu yana ehliyet ve araç sahibiyim hepsini denedim gördüm ve bundan sonra zorda kalmazsam yine dizel alırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhan5656

    quote:

    Orijinalden alıntı: engin_er_26

    dizel clio aracımla bir depo doldurup (215 TL) şehir içinde 925 km yol yapıyorum her ay hemen hemen aynı yol ve yakıt kullanıyorum, siz benzinli aracınızla maalesef bu kadar yol yapamayacaksınız, üstelik 0,9 motorla ve tam yükte rampalarda bayılacak aracınız. bir ay önce Esk-İzmir arası gidiş dönüş bir kısmı şehir içi olmak şartıyla 197 TL yakıt yaktı aracım. hızım yer yer 160-170 ortalama ise genelde 120-140 arası hızla gidip geldim.

    kardeş 0.9 tce kullandın mı hiç? bu kadar yaktığını yokuş çıkarken baydığını kendin tecrübe ettin mi? ben 1 aydır kullanıyorum şehir içi sakin kullanım şu anda 6,8 lt gösteriyor. evim dik bir rampada hergün o yokuşu çıkıyorum yokuşta bile düz yol gibi ivmeleniyor bu meret... lütfen ön yargılı olmayalım...

    Alıntıları Göster



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 4 Şubat 2020; 20:55:5 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Swezentje

    Herkese merhabalar, Clio IV almayı düşünüyoruz, sizden ricam bu iki seçenek arasından hangisi seçilmeli sizce ? (-)'leri ve (+)'ları nelerdir bu iki modelin ? (not: 2. el alacağız)

    Öncelikle facebookta,forumdonanım vb. sitelerde 0.9 TCe'den oldukça olumlu sözler duydum performansı hakkında, yani dürüst olmak gerekirse bende biraz şüphe duyuyordum 3 silindir araba ne gider, ne de yokuş çıkar diye fakat herkes memnun olduğunu söyledi.Youtube'de videolarını falan izledim bayağı güzel gibi bu motor seçeneği.Sanırım tek olumsuz yanı fabrika verilerinden uzak kalması yani 6,5 lt'nin altına indiğini söyleyen görmedim henüz internette.Dizel'e gelirsek eğer bana göre tek avantajı 200 Nm tork'u olması yani yokuşta falan iyi gider,ekonomi kısmına geldiğimizde ise dizelin pek bir esprisi olduğunu sanmıyorum şöyle ki dizelde benzin istasyonunda yakıttan kazandığın kârı, vergi öderken geri ödüyorsun, Mesela 2013 model bu iki arabanın yıllık vergisi ;

    2013 Dizel 1.5 motorun yıllık vergisi......: 945,00 TL
    2013 Benzinli 0.9 motorun yıllık vergisi..: 591,00 TL
    --
    __________________________________________________ _____
    Fark = 354,00 TL

    Peki bu iki aracın aynı benzin istasyonunda 20 Litre yani 100 TL'ye yakın yakıt aldığını düşünelim ve Benzinin litresini 5 TL , Mazotun litresini ise 4,50 TL olduğunu farzedelim.(Şuan ne kadar olduğunu bilmiyorum o yüzden). Hesapladığımızda ise ; 0.9 TCe sahibi 100 TL ödeme yapacak iken 1.5 dCi sahibi 90 TL ödeme yapacak.. Fark = 10 TL

    Şimdi tekrar en başa soruma dönersek , sizce hangi model alınmalı ?
    (Not: Öyle yılda 15.000-20.000 km yapan birisi değilim)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 4 Şubat 2020; 20:54:28 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: engin_er_26

    quote:

    Orijinalden alıntı: orhan5656

    quote:

    Orijinalden alıntı: engin_er_26

    dizel clio aracımla bir depo doldurup (215 TL) şehir içinde 925 km yol yapıyorum her ay hemen hemen aynı yol ve yakıt kullanıyorum, siz benzinli aracınızla maalesef bu kadar yol yapamayacaksınız, üstelik 0,9 motorla ve tam yükte rampalarda bayılacak aracınız. bir ay önce Esk-İzmir arası gidiş dönüş bir kısmı şehir içi olmak şartıyla 197 TL yakıt yaktı aracım. hızım yer yer 160-170 ortalama ise genelde 120-140 arası hızla gidip geldim.

    kardeş 0.9 tce kullandın mı hiç? bu kadar yaktığını yokuş çıkarken baydığını kendin tecrübe ettin mi? ben 1 aydır kullanıyorum şehir içi sakin kullanım şu anda 6,8 lt gösteriyor. evim dik bir rampada hergün o yokuşu çıkıyorum yokuşta bile düz yol gibi ivmeleniyor bu meret... lütfen ön yargılı olmayalım...

    kullanmadığım araç yok gibi, 0,9 şöyle dursun 1,2 bile klima butonuna bastığın anda frene basmış gibi irkiliyor ampada tam dolu iken bayılıyor vites düşüyor.
    küçük motorlu araçlar şehir içinde kullanmak için genelde ve şehir dışında büyük motorlu araçlara göre daha çok yakar mesela 1600 cc motorda rampa çıkarken gaz pedalına ayağınızın ucu ile basarken bunda tam gaz yapmak zorunda kalırsınız. yani şöyle söylemem gerekirse ilk aracım değil son aracım hiç değil
    ehliyeti aldığım 76 yılından bu yana sayısız araç kullandım, az çok ne olduğunu iyi bilirim, bir çok arızayıda ustaya ben söylerim o yapar çünkü her şey tecrübe meselesi.

    karıştırdığın nokta burada işte. 0.9 şöyle durmasın 1.2 motor atmosferik 0.9 turbo beslemeli. 0.9 tce kullan ondan sonra yorum yap lütfen. çevremde araç yok diyorsan ben istanbuldayım buluşalım kullan gör.




  • orhan5656 kullanıcısına yanıt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 4 Şubat 2020; 20:53:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0.9 turbo beslemeli bir araç bindim araba süper kaçıyor ayrıca şu dizelci arkadaşlar arabanın triger nolcak ? hani benzinlide zincir var
  • yıllık 10.000 km yapmayacaksanız kesınlıkle benzınlı. kendı aracımda dızel keske az km yapsamda benzınlı araca bınsem. herseyı ıle dert. uzun yolda 80km/s ile (kavacık-viaport arası) 3,3lt ortalama ile gittim. ama sehır ıcı 6,5lt nın altı zor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engin_er_26

    Eskişehir de buluruz bir araç deneriz sorun değil

    Bak hergün çıktığım yokuşun videosunu çektim. 0.9 kedi gibi tırmanıyor

    https://www.youtube.com/watch?v=36U5YNn4DFU




  • Swezentje kullanıcısına yanıt
    Ya güzel kardeşim hesap ortada hesap ortada diyip durmuşunda senin kadar kafası az çalışan adama normalde laf anlatılmaz ben yine anlatayım belki jeton geç de olsa düşer.
    11 sene 1.4 benzinli clioya bindim. Sıfır almıştım. Gaza basarken boğazım düğümleniyordu. İstanbul trafiğine çık 2 saat sonra depo yarı oluyordu dur daha ileri gidemedik olduğumuz yerde duruyoruz :D dur kalk dur kalk. Dizel aldım gazın sonuna kadar basıyorum çok yaksın diye keyifle basıyorum hemde döşemeye yapıştırıyorum 6 litreden çıkmıyor arkadaşlar sağolsun hastalık derecesinde arabayı nazik kullanıp 2.9 L - 2.7L yaktırıyorlarmış. Fotografları donanımhaberde var. Gelelim benim benzinli eski clioya 10-12 litreden aşağı hiç düşmedi ama arabanın suçu yok, tamamen trafikten. Bu arada benim benzinli cliodan daha seri dizel clio tabi yaş farkı da var.

    Şimdi senin şu hesap işine gelelim.

    Neymiş benzinli aracın vergisi 500 müş dizelin vergisi 1000 TL miş :)
    aradaki fark 300 müş 400 müş ben 500 TL den hesaplıyorum. Senin için benzinlinin vergisi 500 tl az olsun 1 yıllık vergi bu.

    Ben ayda 1500 km yol yapıyorum (Yılda ortalama 10-15 bin km)
    Şimdi sen demişsinya yukarıda 1 depoda 110 tl fark oluyor diye. o kadar daolmuyordur belki ama istanbul trafiğinde ara açılıyor.
    bir ayda ortalama 2 defa mazot alıyorumhemen hemen fulluyorum. ayda 200 TL hadi 150 tl diyelim mazottan karım

    150 TL * 12 ay = 1800 TL Mazottan az para ödedim daha uzun yol gittim.

    500 tl fazla vergimi oduyorum ben
    1800 - 500 = 1300 TL kardayım 1 yılda
    8000 / 1300 = 6 senede arabanın parası çıkar. Ama çıkmasına gerek yok Pahalıya aldığım araba yine pahalıya satılacak.
    benim benzinli clio 22 den verdim dizelleri 25-26 27 fiyat çekmişlerdi emsal temizliktekilere. Hiç olmazsa 3-4 bin tl oradan cepte.

    Birde şu var her benzinliğe girdiğinde cebinde para olmayabiliyor.
    Acil cenazen olsa memlekete gidecek olsan dizelde 100 tl at memlekete çık. İnsanlık haliya bu olmayabilir zaten çok zengin olsak clioya binmeyiz.
    Çık bakalım benzinliyle Adapazarından geri dönersin :D
    Benzinli cliomla satmadan 2 gun once adapazarına geçtim :D geri geldim 125 tl full du dönüşte fullettim.
    Dizelle gittim geri geldim 65 tl :D daha ne olsunnnn...




  • Sevgili @greatturk

    Keşke senin kafanda benimki kadar bassa be kardeşim ama nerdeee kalkmışsın 11 senelik 1.4 motorlu clio ile bugünkü yeni nesil 0.9 turbo motoru bir tutuyorsun neymiş 1.4 motor ile 11lt'nin altına düşmüyormuş benzin deposu yarı oluyormuş, yukarda uzun uzun bir ton laf söyledim örneklerle ve videolarla destekleyerek anlattım ama senin kafanda tıpkı araban gibi 11 senelik veya daha geri kafalı olduğundan kafan basmıyor bir türlü,hani benim kafam az çalışıyormuş ya keşke senin ki de benim ki kadar çalışsa amenna ama o kadar da çalışmıyor senin ki git bir güncelle beynini hala 2004 senesindeki clio'da takılı kalmış,şuan 2016'dayız yeni nesil giyilebilir teknolojiler,yeni nesil hibrit araçlar falan tanıtıldı haberin olsun..

    Tekrar etmeme gerek yok yukarda bir ton laf anlattım yetmezmiş gibi hem örnek verdim hem videolarla destekledim,çok değil biraz kafası çalışan insan aradaki farkı anlar.Ayrıca dinazor devrinden kalma 1.4 motoru yeni nesil turbo motorla kıyaslama gafletinden bulunarak otomobil bilgini bize göstermiş oldun..
    Ne diyeyim ki sana kafan miss gibi pırıl pırıl güle güle kullan kardeşim..(yalnız arada bir güncelle kafanı,10-11 sene geriden gidiyor haberin olsun.Bak bu tavsiyeyi kimseye yapmam sana kıyak geçiyorum..)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Swezentje -- 2 Nisan 2016; 21:22:44 >




  • Sivri zekalı dostum video mideo anlamam ben matematiğe bakarım. :D
    şimdi senin vergi farkı muhabbetin mazotun farkını nasıl karşılıyor. bana onu anlatırmısın.
    1 yılda 15 bin km yol yapıyorum ben.

    Kaç defa benzin almam lazım kaç defa mazot almam lazım söylermisin
  • Artık yoruldum daha fazla anlatamayacağım yani IQ20 falan olsa bile anlaması gerekir bir insanın yukarıda anlattıklarımı.. Özel mesaj yolu ile 4 kişi mesaj attı, bırak ciddiye alma şunu vaktine yazık diye..Vallahi bir tuhaf oldum 11 senelik atmosferik motoru 0.9 turbo beslemeli motorla bir tutup çok yakar bunlar diyen adam hâla matematikten bahsediyor yaa şaka gibi böyle salağa yatarak acaba dalga mı geçiyorsun benle diye düşünmedim değil hani ?!?

    Gazali'den bir söz ile seninle muhatabı kesiyorum.
    " Cahillerle Tartışmaya Girmeyin, Zira Ben Hiç Yenemedim.. " İmam El Gazali
    Bu arada cidden Kafan çok güzelmiş miss gibi pırıl pırıl güle güle kullan birader..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Swezentje -- 25 Nisan 2016; 14:53:23 >




  • Uyduk size Allah belamızı verdi galiba.

    2013 1,2 TSI Jetta ortalama 12 nin altına düşüremedim hani az yakıyodu bu DÜDÜK.
    1.5 DCİ vardı ortalamam 5 e geld,mi çok diyorum yahu...
    Aylık 200-250 TL zarardayım.
    Aynı güzergah aynı yol aynı Km aynı saat aynı trafik
    aylık 200 tl depo fulluyordum 4 hafta yetiyordu.
    Şimdi haftalık 100 TL benzin alıyorum yetmiyor. Abone oldum petrole.
    Hesap hatası olmuş düzelttim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greatturk -- 27 Ocak 2018; 11:34:6 >
  • Hocam geç oluyor fakat , sizin gibi söyleyipte pişman olanını çok gördüm. Bizim burda Symbol 0.9 tce alan adam var. Benzinli kraldır en iyisidir dizelin dumanıyla ilerde vergisiyle uğraşamam diyordu aynı sizin gibi. 7000TL zararına sattı. Ben 1.5 dci Clio kullanıyordum. Hakikaten mükemmel bir arabaydı. 230TL mazot ile İstanbul'dan Rize'ye gelmiştim. Tek depo ile.
  • greatturk G kullanıcısına yanıt
    200x12=10000 ilginç bir hesap olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • engin_er_26 kullanıcısına yanıt
    0.9 Clio kullanmadan yorum yapanlara gícik oluyorum 1.2 clio , 1.5 Stepway ,0.9 Clio 1.4 ,,1.6 1.8 ,,2.0 motor yaklaşık 15 arabam oldu 0km ve ikinci el lütfen binmeden yorum yapıp insanları yanlış bilgilendirme yapmayalım 0.9 Clio çekmez bayılır laflarına inanmayın .gayet başarılı bir motor.biraz sarsıntılı okadar fazlada rahatsız etmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün itibari ile yıllık 20 bin km için hangisi mantıklı her iki aracı da değerlendirirken?

    Mesela 0.9 tce Clio sahibi bir üyenin soğuk motor ile kontak açıp videolu yakıt tüketimi videosu var ki dCi clio ile sadece 1 lt fark ancak var gibi görünüyor şehir içi trafiğinde?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • engin_er_26 kullanıcısına yanıt
    Tabi tabi dizelin mazot pompa fiyatı yada enjektör fiyatlariyla benzin enjektör ve benzin pompa fiyatlarını da bi kıyaslama yapın aradaki fiyat farklarını da bi yazınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sürekli şehir içi ve kısa mesafede ise ağırlıklı kullanım. O zaman 0.9 işinizi görür. Ama performans beklentiniz varsa genelde uzak mesafe ve uzun yol olarak kullanacaksanız dizel derim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1.5 Dci sahibi olarak her türlü dizel diyorum.

    Basmayayım çok yakar gibi derdiniz de yok, hafif araba, motor iyi, otobanda 150-160 gidene kadar çok yakması çok zor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.