Şimdi Ara

Yeni Citroen e-C3 ve C3 Aircross Türkiye fiyatları açıklandı (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
12
Favori
15.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • e-C3 kullanıcılarına sorum var. Kasko ne civarda çıkıyor bu araç için?

sigortayla beraber bayiye yaptırmıştım ikisi 15mi ne tutmuştu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Gayet güzel bir araç ve şu andaelektrikli araç düşünenler için tam bir fiyat performans aracı olmuş.

Keşke ÖTV %10'da kalsaydı, neyse bu farklı bir konu...

Genellikle şehir içinde kullanıp, senede 1-2 defa ben gibi uzun yol yapacaklar için geniş iç hacim ve bagaj kapasitesi ile uygun bir araç bu.

BYD modelleri teknik açıdan evet daha üstünler, fakat fiyat farkı makasları çok açıldı onların da. O kadar para verecek olsn Tesla Juniper alırım az daha ekleyip. Hayırlısı...

2) Bir B Suv'a göre heybetli. Büyük yani oturuş pozisyonu falan yüksek. Bir C Suv'dan farklı hissettirmiyor.
    3) Bagaji gayet büyük. Çocuklu aileler için bile yeterli.
    4) Arka yasam alanı geniş. Koltuğu geriye bile alsam arkadaki yolcular sıkışmadan rahatça yolculuk ettiler.
    5) Yol tutuşu ve süspansiyonları gayet iyi hissettiriyor.
    6) Havalandırma tesisatı ve konumlarını çok beğendim.
    7) Kör nokta, çarpışma önleyici, şerit takip, tabela okuma gibi güvenlik önlemleri yeterli.
    - tarafları
    1) En çok canımı sıkan olayı geri görüş kamerası. Direk çöp. Bu kadar kötü çözünürlüklü bir kamerası koymaya utanır insan. Satış danışmanına söyledim parası ile değiştirmek istediğimi haber bekliyorum.
    2) Anahtarlı giriş ve anahtar ile çalıştırma. Yedek anahtarda uzaktan kumanda bile yok. En son 90'li yıllarda anahtarla kapı açmıştım. Büyük nostalji yarattı bana. Anahtar ile çalıştırmak da büyük saçmalık bence ama hanım benim için önemli değil diyor.
    3) En önemli kısım batarya kısmı. Bu kısmın evden şarj imkani olanlar için çok sorun olacağını sanmıyorum ama dışarıdan sarj yapacaklar için büyük sıkıntı olur. İstanbul şehir içi kalorifer açık şekilde kullanılırsa tahminim 250 km anca gider.
    4) Aracın torku düşük. Araç elektrikli olduğu için torku hemen veriyor öyle yokuşta falan baymıyor ama araç atık değil. Öyle gaza yüklenince atılmıyor böyle yavaş yavaş hızlanıyor. İnsan biraz daha atık olmasını bekliyor. Yine de benzinli araçlara göre iyidir yanlış anlaşılmasın. Elektrikliden beklediğim atikliği sergileniyor.
    5) Ön yolcuya bir tutacak koymak çok mu pahalı?

Son söz, parasına göre evin ikinci arabası yapılabilecek bir araç. Ona göre bir beklenti ile alınırsa kullanıcısını her türlü memnun eder. Kısa bir süre içinde elektrikli araçların ÖTV oranlarının artacağını tahmin ediyorum. Kimse clio parasından ucuza elektrikli araç alamayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeric -- 17 Kasım 2025; 13:16:40 >

• Yaklaşık iki hafta önce aracım motor beyin arızası nedeniyle garanti kapsamında servise alındı. Parçanın yurtdışından geleceği ve toplam sürecin yaklaşık 1 ay sürebileceği bilgisi verildi.

Geçen hafta ikame araç talebim onaylandı, ancak aradan günler geçmesine rağmen henüz tarafıma araç teslim edilmedi. Üstelik herhangi bir teslim tarihi de paylaşılmıyor.

Servis sadece “bekliyoruz” demekle yetiniyor.

Benzer durum yaşayan var mı?

Marka/servis tarafı burayı takip ediyor ise desteğini rica ediyorum.

Gelişme oldukça güncelleyeceğim.

Ali Sağkol

garanti kapsamında hizmeti çok kötü umarım bu duruma düşmezsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

1 sene sonra yaşatacağı değer kaybını tahmin bile edemiyorum.

Hak ettiği de o zaten.

Copyright © 2011/2012/2013/2014/2015/2016/2017/2018/2019/2020/2021/2022/2023 Burada yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür ve gerçek değildir, zotacing sorumlu tutulamaz...Yazdıklarıma inanmayın ve üzerinize almayın/alınmayın.
  • zotacing kullanıcısına yanıt

1099 a çıkarken ÖTV %10 du. Şimdi ÖTV %25 oldu. Elektrikli araçların ÖTV si yine artarsa gayette güzel satilir ikinci elde.

Elektrikli araç piyasasını bildiğinizi sanmıyorum. 2 defa aldım sürdüm satarken rekor zarar ettirdi ve arkadaşım iX aldı 6.5 milyona şuan 4'e bile satamıyor. ÖTV arttığı halde hem de.

Copyright © 2011/2012/2013/2014/2015/2016/2017/2018/2019/2020/2021/2022/2023 Burada yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür ve gerçek değildir, zotacing sorumlu tutulamaz...Yazdıklarıma inanmayın ve üzerinize almayın/alınmayın.
  • Arabayı yatırım aracı olarak görüyorsanız öyle olur tabi. Alıp kar edeceğim dönemleri pandemide kaldı. Kar etmek isteyen araç almasın.

Hocam dayım max aldı ama onda ön park sensörü var. Ama onunki mild hybrid acaba ondan mı.

Max donanımda c3 de ön park sensörü yok c3 aircross da var.

Aircross o da doğru dediniz

sizce 44 kw bataryalı olanı mı tercih etmeliyim yoksa 54 kw olanı mı? Arada 100 bin tl fark var. Sizce bataryanın 10kw büyük olması ve bundan dolayı arabanın 100kg ağırlaşması bana fazladan kaç km kazandırır? Fazladan 100k vermeye değer mi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Şehir içinde yokuş falan da varsa kışın (kalorifer çalışacağı için) 250 km kısa menzille gidersiniz. Uzun menzille bu 300-310 km olur. Uzun yolda da benzeri avantajı olur. Bunun için 100 bin fazla vermeye değer mi siz karar verin. Bence evden şarj imkanı varsa kısa menzili tercih edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeric -- 24 Kasım 2025; 9:55:21 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam ilk elektrikli aracım ve biraz müsrif bir araç bu e-c3 serisi. bende düz e-c3 var aircross olanıda bizimkinden bir tık fazla harcıyor. ne kadar şehir içi kullanım için tasarlansalarda illaki menzile ihtiyaç oluyor. Ben alırken seçenek olsa düşünmez seçerdim. Araçlar evdeki telefonlar gibi taktım doldu aldım gibi değil. Şarj istasyonunda şarj ediyorsan sıra beklersin. Sitede oturursan orda sıra beklersin. kendi prizin varsa ısındı etti. Ufak tefek meşakkati olan işler. Olay sadece fazla yol gitmesi değil, daha seyrek şarj etmek için bile değer. 100k büyük bir fark değil. Ben olsam kesinlikle 54kw alırdım.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.