Şimdi Ara

YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR (340. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21.354
Cevap
394
Favori
1.675.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 338339340341342
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, ilk uzun yol deneyimimi paylaşacağım;

- İstanbul’dan Keşan’a , hız limitlerine uyarak 6.7 litre ortalama yaktı. Yolun büyük kısmında hız sabitleme yaptım.

- otoyol sürüş paketini kesinlikle tavsiye ediyorum, Etiler’den TEM’e çıktım , bağlantı yolları hariç uyarı verdiği icin direksiyona dokundum. Ne gaz ne fren ne de direksiyon, resmen keyif yapa yapa gittik.

- kör nokta uyarı gayet stabil çalışıyor

- dönüş yolunda 3. Köprü yoluna çıkıp hızlanmaya baktım, 180 beygir gayet tatmin edici. Daha önce golf 7 sahibiydik, bu aracın yüksekliğinden ve amortisörlerin yumuşaklığından dolayı virajlarda daha fazla yatma hissediliyor ama tedirgin edici değil.

- navigasyon yönlendirmeleri gayet başarılı, arada sağ sol karıştırıyor ama ekrandaki yönlendirmeler anlaşılır.

- navigasyonu ön ekrana yansıtmak süper rahatlık sağlıyor. Avrupa’dan kaydırılan araçlarda var bu, düşünen varsa 3-5 bakmasın bassın parayı alsın.

Not: araç 1.6 shine sx edition

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• krcy67 K kullanıcısına yanıt
    Görüşleriniz ve yorumlarınız çok güzel ve de olumlu. En son söylediğiniz cümleye kesinlikle katılıyorum. Otonom sürüş ve navigasyon özellikleri bencede çok yararlı. Kesinlikle 3e 5e bakıp kaçırmamak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: CengoCenk

Bu sabah aracı çalıştırdığımda multimedia ekranı simsiyah olarak kaldı. Radyo çalışıyor ses geliyor ancak ekran açılmadı. Anlık çözüm; Dokunmatik tuşlardan media butonuna (🎵) 10 sn boyunca basın. Ses sistemi restart oluyor. Sonrasında düzeliyor. Daha önce konuşulmuştu, Ancak bilgi kaybolmaması ve denemesi yapıldığı için yeniden hatırlatmak istedim.

NOT: En son güncelleme yapılmıştı benim sistemde.

Bu bilgileri face de grupta paylaşmıştım. Ancak burada face gruba girmeyen arkadaşlar olabilir düşüncesi ile burada da paylaşayım dedim.
    Aynı sorunu 2 gündür yaşıyorum. Bahsettiğin gibi aracı çalıştırdığımda görüntü gelmiyor, radyo sesi geliyor, müzik tuşuna basıp ekranı resetleyip düzeltiyorum. Kalıcı bir çözümü var mı? Servise götürmeden halledebilirmiyim? Şehir dışında olduğum için servise de gidemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: krcy67

Merhaba arkadaşlar, ilk uzun yol deneyimimi paylaşacağım;

- İstanbul’dan Keşan’a , hız limitlerine uyarak 6.7 litre ortalama yaktı. Yolun büyük kısmında hız sabitleme yaptım.

- otoyol sürüş paketini kesinlikle tavsiye ediyorum, Etiler’den TEM’e çıktım , bağlantı yolları hariç uyarı verdiği icin direksiyona dokundum. Ne gaz ne fren ne de direksiyon, resmen keyif yapa yapa gittik.

- kör nokta uyarı gayet stabil çalışıyor

- dönüş yolunda 3. Köprü yoluna çıkıp hızlanmaya baktım, 180 beygir gayet tatmin edici. Daha önce golf 7 sahibiydik, bu aracın yüksekliğinden ve amortisörlerin yumuşaklığından dolayı virajlarda daha fazla yatma hissediliyor ama tedirgin edici değil.

- navigasyon yönlendirmeleri gayet başarılı, arada sağ sol karıştırıyor ama ekrandaki yönlendirmeler anlaşılır.

- navigasyonu ön ekrana yansıtmak süper rahatlık sağlıyor. Avrupa’dan kaydırılan araçlarda var bu, düşünen varsa 3-5 bakmasın bassın parayı alsın.

Not: araç 1.6 shine sx edition
    Dediginiz gibi araç yüksek olduğu için virajlarda yatma hissediliyor ancak bu sabah başıma gelen bir olayı anlatmak isterim. Sabah kısıtlamaya denk gelmemek için otoyolda hız limiti üzerinde ilerlerken önüme köpek cıktı. Eski aracimdan kalma bir anlık refleks ile frene dahi basmadan direksiyonu çevirip sağ seride geçtim ve bu hareket esnasında araç, yüksekliğinden ve yumusakligindan beklenmeyecek derecede dengeliydi. Ne fazla yatma hissettim ne de arkadan kayma oldu ki normalde o hizda o hareket boylesi bir araçta devrilme ve takla içten bile değildir. Sonrasında riske attığım için pişman oldum gerçi çarpıp geçseydim dedim. Çarpma ikazı sesli ve kırmızı görselli uyarı verdi fakat fren yapmadı. Gerçi o an için fren yapmaması manevrayı riske sokmadı ve bizi kurtardı fakat bu kez de ya ihtiyaç halinde de yapmazsa tedirginliği yaşattı ya neyse. böylesi zor bir durumdan bizi kolayca kurtardığı için c5a alarak ne kadar doğru bir tercih yaptığımı bir kez daha anladım.

O nedenle ekrana navigasyon yansıtmaması, klima performansı, döşeme bağlantısı gibi minör nedenler canınızı sıkmasın, güvenli ve dengeli bir araç kullandığınızı bilin.

Bu arada, 224km yolda 109km/sa. Ortalama hızda klimalı 6.8lt tüketim gösterdi uygulama. Aracım 2020 fa eat 6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MSTF26 -- 29 Haziran 2020; 2:22:2 >

• ismailayas İ kullanıcısına yanıt
    En son 19.06 güncellemesi çıktı. 85C. Bu güncellemeyi yapmanızı tavsiye ederim. Şu anda hiç bir sorun yaşamıyorum.

• Arkadaşlar aracınızın motor kapağı bu şekilde mi?

Yoksa bu şekilde mi? Dizel benzin farkı mı bu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerasuslu -- 29 Haziran 2020; 10:20:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hs37

Ortaya karışık gibi olacak lakin belki katkı verecek arkadaşlar bulunur.
    Önümüzdeki hafta 3008 ve C5 Aircross incelemesi yapıp en üst donanım paketlerini düşünüyorum.
    Her iki marka da da yepyeni donanım paketleri fırsat araçları olarak gözüküyor.
    C5 için aldığım bilgi İspanya için üretilen modellerin Türkiye'ye kaydırıldığı yönünde.
    3008 Pazartesi bilgi alabileceğim.
    Kullanım profilimi yazayım :On yıllık km ortalamam 12 bin.km(Önceki aracım TOYOTA COROLLA VERSO 1.6 Benzinli)
    Yılda iki veya üç defa bin km.lik uzun yol yapıyorum.
    Geri kalan kısmı istanbul şehir içi trafiği.

Benim için Zurnanın zırt dediği yer.DİESEL mi alsam BENZİN'li mi alsam!
    Zahmet edip cevap yazan,okuyan forum müdavimlerine şimdiden teşekkür ediyorum.
    bende shine s paket düşüyorum ama bulabilir miyim bilmiyorum. genel merkez de stok bilgisi vermiyor bayi bayi arayın dedi

• selcuk_3277 S kullanıcısına yanıt
    exclusive paketin cam tavanlısı var mı?
  • krcy67 K kullanıcısına yanıt
    aracı ne zaman kaça almıştınız?
  • Kerasuslu K kullanıcısına yanıt
    Aynen benzin dizel farkı bu.
  • 1717 1 kullanıcısına yanıt
    baktım bendede böyle, hiç dikkat etmemiştim, önceki arabalarımdada dikkat etmemiştim ne yalan söyleyeyim. başka arabalar denk geldikçe binip bakayım bi
  • HakanGurol H kullanıcısına yanıt
    Var

• HakanGurol H kullanıcısına yanıt
    Mayıs ayında 284’e almıştık

• cinman C kullanıcısına yanıt
    Hangi bayii acaba

• eczaci20 E kullanıcısına yanıt
    Mar İstanbul

• quote:

Orijinalden alıntı: CengoCenk

En son 19.06 güncellemesi çıktı. 85C. Bu güncellemeyi yapmanızı tavsiye ederim. Şu anda hiç bir sorun yaşamıyorum.
    Cevabın için Teşekkürler,
    Bahsettiğim gibi 2 gün üst üste araç ilk çalıştırıldığında ses geldiği halde görüntü gelmeme sorunu yaşamıştım. Sonraki 2 gün güncelleme yapmadığım halde bu sorunu yaşamadım. Ama yine de 85c güncellemesi bugün yaptım. Umarım bir daha olmaz.

Merak edenler için; Güncelleme de herhangi bir değişiklik yok. Muhtemelen bu güncelleme hata giderme ve performansa yönenelik çıkartıldı.

Bu arada aracın "HFQ radyo yazılımı" adında bir geri çağırma kampanyası var. Yaptıranlar olduysa ne amaçla yapıldığı, neler değiştiğ hakkında bilgi verebilirmisiniz.

• Bu akşam 20 gün üatüne aracı çalıştırınca ilginç bir durumla karşılaştım.
    Araca binince silecekler çalışmaya başladı. Silecek kolundan hiçbir şekilde kumanda edemedim.
    SonrA sürücü ekranında, airbag ve emniyet gergi kemeri hatası gibi bir uyarı cıktı. Aracı çalıştırıp yaklaşık10 dk kullandım. Sonra tekrar kenara cekip tamamen kapattım. 10 dk sonra çalıştırınca uyarılar gitti ve cam sileceğine kumanda edebildim.

Haftasonu uzun yola çıkıcam ama içimde bir şüphe var şu anda. Yolda tekrarlar mı bilmiyorum. Araç daha 500 kilometrede.
    Başına benzer bir sorun gelen oldu mu?

• Mutluthegreat M kullanıcısına yanıt
    Başka aracımda karşılaşmıştım aküdendi eğer yakında akücü falan varsa hemen kontrol ederler ama başka sebepdense bilemeyeceğim servisi arayıp sorun olmadı

• Bugün servise uğradım bir kaç sıkıntım vardı. Usta tamamına normal dedi

1.5 dizel aracım, size sorayım arkadaşlar cevap verirseniz sevinirim;

1- Araçta motordan tekrarlı şekilde bir ses geliyor. Kayış sesi gibi. Özellikle ışıkta durunca, veya sessiz bir ortamda rölantide net şekilde duyuluyor. Serviste kaputu açınca usta da duydu. Bu ses yüzünden gelenler var ama bu motorda normal ses biraz daha sür bakalım ayar yapabiliyoruz ama tamamen gitmez ses gibi bir şey söyledi. Bu tarz bir ses ile karşılaşan var mı? Ayar yapıyoruz lafından biraz kıllandım.

2- Frene basınca hız farketmeksizin ses geliyor. Böyle toz varmış gibi fıııvvvvvv diye ses geliyor. Boyalar tozlar var fren bir otursun bakalım dedi yine. Frenlerken aracından ses gelen var mı?

3- Düşük devirde özellikle 5. viteste hızlanırken motordan hırıldama sesi geliyor. Düşük devirde dizel ile hızlanırken olan vibrasyondan daha farklı geliyor bana ama usta buna da normal dedi tabi ki.

Bunların dışında trim sesleri mevcut araçta sprey sıktı şimdilik. Klima konusunu sordum 22 derecenin altına indirmen lazım başta dedi. Soğuk hava kelebeğini 22'den aşağı inince açıyor gibi bir şey söyledi. Anladığım şu bu araçta klimayı sert ayarlarda kullanmak gerekiyor. Biraz denedim 19-20 derecelere çekince soğuyor. Ben beklerdim ki aracımı oto 23 alınca içeriyi soğutup ayarlasın sonra hangi ayar düşecekse düşsün. Yani bence araçtaki klima otomatik değil yarı otomatik.

Bu arada Ankara'da olanlar ile buluşabilir tanışabiliriz. Hem araçlarımızdaki farklılıkları görür hem de sorunları tartışabiliriz.
    Ayrıca Ankara'da servis önerisi olan varsa bir de oraya uğrayayım. Buradan yazmayayım servisi PM atabilirim.

• Arkadaşlar merhaba. Dün ufak bir hasar oldu. Yol kenarına yanaşırken kaldırımın bozuk ve kırık olmasından sebep hem sağ ön lastik hem jant hasar gördü. Lastiğin yanak kısmı hafif soyuldu içerisinden hasar görmediği için fırında yama yapılacak ardından Ön taraf arka lastiklerle değiştirilecek. Yalnız jant hasar aldığı için onu da yaptırmak istiyorum. İzmit’te ikamet ediyorum. Önerebileceğiniz bir yer var mıdır? Not:(Lastik tamir olana kadar 1 günlük idareten çıkma lastik takıldı)

• 
Sayfa: önceki 338339340341342
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.