Şimdi Ara

YENİ CITROËN C3 AIRCROSS ANA KONU(2021 MAKYAJLI KASA GELDİ) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.007
Cevap
76
Favori
250.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba millet. 1 temmuzda 2020 model 1.2 puretech 110hp live paket 6 ileri manuel vites olanını satın aldım.
    henüz fazla yol yapamadım 380km kadar mesafe kat edebildim şehir içi kullanımda işe gidiş geliş vs.
    araç başlangıç paketi olmasına rağmen oldukça dolu olduğu için tercih ettim.
    başlıca özelliklerini sayarsam;

    - stop & start
    - yokuş kalkış desteği (hill hold)
    - şerit ihlal uyarı sistemi
    - sürücü yorgunluk uyarı sistemi
    - hız sabitleyici ve limitleyici
    - hız limit panoları okuma sistemi
    - far sensörü
    - lastik basınç sensörü
    - elektrikli katlanır dikiz aynaları
    - 7" dokunmatik ekran
    - android auto ve apple carplay desteği
    - arka park sensörü ve park yardımcısı
    - yükseklik ve derinlik ayarlı elektrikli direksiyon
    - eve giriş aydınlatma sistemi (follow me home)
    - 6 hoparlör

    vs. ilk bakışta aklıma gelenler. bu donanım özelliklerinin çoğunu diğer markalarda giriş paketinde bulamazsınız. citroen bu konuda oldukça cömert davranmış diyebilirim. 1.2 puretech zaten PSA grubun 3 sene üst üste ödül aldığı yakıt/performans özellikleri ile ön plana çıkan bir motoru. fabrika verilene göre karma olarak 5.8lt tüketim yaptığı belirtilen motorda bu sıcak yaz günlerinde klima kullanımına mecbur olduğumuzdan ve rodaj süresini henüz tamamlamamış olmamdan dolayı 10 günlük şehiriçi kullanımda 7.7lt gibi bir ortalamadayım ki kışa doğru fabrika verilerine tam olarak düşmesede 6.0-6.5lt civarına ineceği düşüncesindeyim. 6 ileri manuel vites gayet yumuşak ve kullanışlı oldukça konforlu bir kullanımı var. otomatik vites olanı için 30 bin lira kadar fiyat farkı vardı buna değmeyeceğini düşündüğümden manuel vites olan live donanımı tercih ettim. kullanmaya devam ettikçe burada deneyimlerimi paylaşmaya çalışacağım.

    gördüğüm kadarıyla C3 Aircross kullanıcıları olarak çok fazla değiliz. Ülkemizde neredeyse Polo, Clio, i20 gibi "piyasa" araçların benzer özelliklerdeki araçlarından daha ucuza daha geniş iç hacim ve konfor vaad eden bu modelin sırf "daha sonra satamam piyasası yok" kaygısı ile tercih edilmemesi mantık dışı. Modeli almayı düşünen arkadaşlara tavsiyem hiç çekinmeden gidip bir citroen bayisinde aracın kokpitine bir otursunlar hatta imkanları varsa test sürüşü yapsınlar. ön yargılarının ve şüphelerinin ortadan kalkacağına ve bu aracı satın almak isteyeceklerine eminim.




  • Croatoan C kullanıcısına yanıt
    merhaba,
    sınıftaki birçok araç için sorgu yapıyoruz. çoğu 2-3 ay bekleme süresi veriyor. c3 için böyle bir durum söz konusu mu peki? bayilerde araç var mı?

    bir de shine pakette benzin-dizel arasında yaklaşık 15 bin tl fark var, vermeye değer mi acaba? yılda 10-15 bin km gibi yol yapabileceğimizi düşünüyorum, çoğunluk şehirlerarası ve yurtdışı olur. şehir içi kullanma ihtiyacımız yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hashus1099

    merhaba,
    sınıftaki birçok araç için sorgu yapıyoruz. çoğu 2-3 ay bekleme süresi veriyor. c3 için böyle bir durum söz konusu mu peki? bayilerde araç var mı?

    bir de shine pakette benzin-dizel arasında yaklaşık 15 bin tl fark var, vermeye değer mi acaba? yılda 10-15 bin km gibi yol yapabileceğimizi düşünüyorum, çoğunluk şehirlerarası ve yurtdışı olur. şehir içi kullanma ihtiyacımız yok.
    hocam 23 haziran'da c3 aircross 1.2 puretech shine paket için sıraya girdim. 1 ay dediler ama 1 ayda teslim edilmeyecek gibi duruyor. benim gibi başka bir arkadaş da yine shine model için 21 haziran'da sıraya girmiş. o da bekliyor.
  • hashus1099 kullanıcısına yanıt
    Citroen müşteri temsilcisi bana pandemiden dolayı üretimler durduğundan sipariş alınmadığını, fabrika Fransa'dan ne gönderirse mecbur kabul ettiklerini ve bekleme sürelerinin 2020 sonuna kadar vaad edilen sürelerden daha uzun sürebileceği söyledi. bende bu muallakla uğraşmak istemediğim için showroomda ellerinde var olan araca müşteri olma yolunu seçtim ve hemen teslim aldım.
    dizel/benzin tercihi ise dediğiniz gibi piyasada kabul edilen veriye göre 15.000km üzeri senelik kullanım için dizel tavsiye edilir. dizel biraz daha nazlı ve bakım maliyetleri açısından benzinliye göre pahalıdır fakat söylediğiniz gibi daha çok şehirler arası ve yurtdışı seyahatleri yapacaksanız dizel sizin için mantıklı seçenek gibi gözüküyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ondrakku O kullanıcısına yanıt
    Bugün aracımı(Opel) servisten almaya gittiğimde C3 Aircross u inceledim. Malum şimdi Opel ve Citroen plazaları birleşti..Aracı çok beğendim..Crosland X e de baktım ancak C3A daha yüksek ve tok duran bir araç ,iç malzeme daa kaliteli ve arka koltuklar kayar özellikli..Doğrusu ikinci el kaygısı olmadığı taktirde (benim gibi 10 yılda bir araç değiştirenler için) çok da önemli değil bence..Yalnız satış temsilcisi hanım yeni araçların ancak Eylül de geleceğini söyledi..bilginiz olsun
  • tartekin kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba,

    ben de bi bayinin elinde daha önce vermiş olduğu siparişe göre sıraya girdim. 1 saat önce aracın üretim bandından çıktığını söylediler ancak tabi ki pandemi dolayısıyla geliş uzayabilir.
  • ondrakku O kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

    Biz de arkadaşım için haziran sonu 1.2 shine için kapora verdik. Halen üretimde görünüyormuş, şimdi tekrar sordum. 10 ağustos gelmesi beklenen tarih. Siz hangi bayiden aldınız?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Emre The Sorcerer E kullanıcısına yanıt
    ekrandan üretimden çıktığını gördüklerini söylediler. doğuda bi bayiden aldım. muhtemelen haziran sonu verilen siparişler aynı tarihlerde ülkeye gelecek. pandemi dolayısıyla süreç uzuyormuş. ülke içi sevkiyatlar bile daha yeni başladı.
  • Herkese merhaba. Aracın yakıt göstergesini nasıl sıfırlıyoruz. Örneğin uzun yola veya bir yere gideceğimiz zaman başlangıçtan itibaren ne kadar benzin yaktığını, kaç km yaptığımızı nasıl öğreniyoruz? İstanbul'dan Tokat'a geldim bu işlemleri yapamadığım için ortalamayı ne öğrenemedim.
  • Croatoan C kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı aracı haziranda aldım. Benim bildiğim android auto ve apple carplay desteği yok. Eğer varsa nasıl yapıldığını biliyorsanız bilgi verebilir misiniz? Ayrıca mahsuru yoksa aracı kaça aldınız? Ben aynı aracı 151.500 TL'ye aldım.
  • opsiyonel olarak sunulan "mirror screen" özelliği sayesinde geliyor apple carplay ve android auto. benim satın aldığım araçta şansıma mirror screen, kol dayama ve urban kırmızı ambiyans opsiyonları mevcut idi. aracınıza kesilen faturaya bakın opsiyonlar arasında mirror screen varsa halledilir.
    biz 2 arkadaş satın aldık aynı anda farklı şehirlerde aynı paketi. 1 temmuzda teslim aldım ben 151.000 liraya arkadaşım aldı 156.000 liraya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir bayi gelecek ay gelecek 1.2 benzin otomatik shine paket c3 aircross için 210 bin tl fiyat verdi. kampanyalı fiyattan 20 bin tl daha yüksek. sebebi araç azlığıymış.

    içimden söylediklerimi telefonda da söyleyemedim, burada da söyleyemem. ama bu şartlarda almaktan vazgeçtim. böyle bir piyasaya para kazandırmam.
  • hashus1099 kullanıcısına yanıt
    ben 1,2 110 bg manuel kullanıyorum.
  • salserol kullanıcısına yanıt
    Hocam servise götürdüm ayar yaptılar. Sorun çözüldü. Maalesef Türkiye’de işini dört dörtlük yapan kurum çok az. İlk teslimde biri baksaymış keşke de bizi uğraştırmasaymışlar.

    Bu arada ben ek olarak orijinal kauçuk paspas, bagaj havuzu ve kol dayama aldım. Paspası mutlaka alın. Çok güzel duruyor. Ancak bagaj havuzunun oturacağı plaka bizim versiyonlarda olmadığı için eğreti duruyor. Kol dayama ise çok işlevsiz. İçi küçük. Yükseklik ayarı veya ileri geri fonksiyonu yok. Hani orada duruyor öylece. Oturma pozisyonuma göre kolum bile değmiyor, o derece. Keşke kol dayama ve bagaj havuzunu almasaydım dedim.

    Bizim araçlarda apple carplay veya android auto yok. Hackleyen de yok. Navigasyon için ekranın arkasında yer alan kasanın değişmesi lazımmış. En azından benim bilgilerim bu yönde. Sadece mp3 ve radyo ile mesaj okuma vs. Yani radyo diyip geçelim. Keşke ekranı da koymasalarmış. Bu kadar az özelliğe o ekran çok bence. Fırsat aracı ve güzel fiyat olmasa kesinlikle almazdım. Üzerine 10-15 bin koyup tutulan araçlardan da alınabilirdi.

    Edit: Croatoan gerekli bilgilendirmeyi yapmış apple carplay ile ilgili...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1520extreme -- 17 Temmuz 2020; 23:17:35 >




  • Croatoan C kullanıcısına yanıt
    Ben de merak ettim şimdi hocam. Apple carplay olmayan araçta nasıl hallediliyor? Yazılım atabiliyorlar mı serviste? Ben güncelleme de yaptım fakat böyle bir özellik çıkmadı.
    Faturaya bakmadım ama demek istediğim şu; velev ki benim araçta öyle bir opsiyon varken yine de yüklü gelmeyebiliyor mu? Yüklü gelmemişse sonradan yükletebiliyor muyum?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1520extreme -- 17 Temmuz 2020; 23:26:52 >
  • 1520extreme 1 kullanıcısına yanıt
    önceki mesajımda dediğim gibi "mirror screen" opsiyon olarak satılan bir seçenekmiş benim şansıma var olan araçta ekli olarak geldi ve bu sayede apple carplay ve android auto özelliğini kullanabiliyorum. spotify ve google maps i ekranda görmek güzel bu sayede. yoksa dediğiniz gibi 7" ekranın pek bir esprisi olmuyor. sonradan ekleme malesef olmuyormuş komple multimedya seti degistirmeniz gerekiyor sanırım. benle beraber satın aldı dediğim arkadaşımın aracında da çıkmadı mesela.

    güncellemeyi yaptım demişsiniz bende indirdim fakat kurulum yapmadım hazırda olan bir durumu bozar yada engeller mi endişesi ile. gözle görülür bir fark yada yenilik gördünüz mü güncelleme sonrası?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar , Ben de dizel shine paketini aldım , bu ay sonunda gelecek inşallah , ama nedense tatmin edici hiç yorum yok araç hakkında internette , umarım pişman olmam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Croatoan C kullanıcısına yanıt
    Yok gözle görülür bir iyileşme olmadı bende. Teşekkür ederim bilgilendirme için. Bu arada benim araçta da yokmuş maalesef.
  • fizikci_ F kullanıcısına yanıt
    Araç çok güzel hocam. Beklentileriniz nedir bilmem ama konforlu bir araç. Shine paketinde yok yok zaten. Bir defa motoru asla üzmez. Hakkını veriyor. Ancak yakıt tüketimi öyle şehir içi 5.8-5.9 falan değil. Yukarıda bir üstat paylaşmış, o değerlerde dolaşacaktır. Yazın klima açık 7.5 litrelere kadar şehir içi. Kışın 7 nin altına iner ancak öyle 6 altını çok göremezsiniz. Bunu bilin. Lakin araçta turbo iyi iş görüyor. Sizin talip olduğunuz araçta 130 beygir var benim aracın aksine. Mutlaka bu performansa yansıyordur. Bastınız mı gidecektir. Şüpheniz olmasın.
    İki tür lastik var araçta, Michelin olanların yol sesi daha az, bridgestoneda bu biraz daha fazla var. Ancak bridgestone micheline göre biraz daha dayanıklı bir lastik, onu da belirteyim. Araç 105 km sonrası rüzgar sesi alıyor. Ama 150-160 a kadar da sabit seyrediyor, artmıyor pek fazla. Motor sesi rölantideyken duyuluyor. Araç seyir halinde duymanız zor. Ya da rahatsız etmiyor diyebilirim. Benim araçta motor kaputunda ve alt tarafta yalıtım yoktu. Shine’da da aynı mıdır bilemem... 183 km/h a kadar çıktım araçla, hızlanması vs si iyi. En dik yokuşta bile ciddi bir şekilde hız artırabiliyorsunuz 110 beygirle. 130 beygir daha iyi olacaktır. Araç yeterince geniş. Dokunmatik ekranda lag mevcut. Ancak güzel bir menüsü var. Ben beğendim. Her ne kadar andorid auto veya apple carplay kullanamıyor olsam da...
    Ben burada ne desem boş aslında. mutlaka test sürüşü yapın.




  • Çok teşekkürler , benzinlisi ile test sürüşü yapmıştım , kalkışta çok hafif titremişti , 3 silindir den dolayı dedi satış temsilcisi , sizin dizel de bu olmayacaktır , diye ekledi . Vites geçişlerini çok beğenmiştim , o rüzgar sesi olayını duymuştum bir youtube kanalı incelemesinde ancak bir aile babası olarak zaten 120 yi çok nadir geçiyorum , sıkıntı yaşayacağımı zannetmem , aracım gelsin , deneyimlerimi burdan paylaşacağım ... iyi günler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.