Şimdi Ara

YENİ C5 (101. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.247
Cevap
13
Favori
386.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
  • exclusive 2.0 motorlarda var ben 1.6 almayı düşünüyorum.
    HDI SX PK ile Dynamique arasındaki arkı söyleyebilecek?

Ben 2 aydan beri kullanıyorum, şu anda 7,000 km'deyim. Daha evvel 2008 C4'üm vardı, aldıktan bir sene sonra satmıştım. Bu C5 şirket arabası olduğu için 4 sene kullanmak zorundayım.

C4 ve C5 i kullandıktan sonra sizlere tavsiyem Fransız arabalarından uzak durmanızdır. Güzel özellikleri var ama içinize tam olarak sinmiyor işte. Benim yepyeni arabada bluetooth'dan motor parazit sesi geliyor, servis ise bu arabalarda bu kadar oluyor işte diyor sorunu kendisi de görüp.

Yakıt tüketimi inanılmaz güzel. Ama hızlı gitmezseniz. Şehirlerarası 6 litre, şehiriçinde 7,5 litre 100 km'de. Lakin MCP şanzıman adamı bayıyor. Hemen vites yükseltiyor ve araba yapışıp kalıyor. Biraz gaz verirsenin hemen turbo devreye giriyor ve araç patinaja kalıyor, o sırada antipatinaj devreye girip gücü kesiyor ve yine yapışıp kalıyorsunuz araç bu sırada vites yükseltirken.

Direksiyonu hafif ve aracın manevrası boyuna göre süper, ama direksiyon hissiz. Kendini toplamıyor. Merkez konumunda iken sanki buzun üzerinde gidermiş gibi hissediyorsunuz; asfaltta mısınız yoksa donmuş gölü üstünde gidiyorsunuz anlamak mümkün değil.

Benimkisi SW, haliyle içi çok büyük. Ön ve arka koltuklarda yer bol. Çok rahat oturuyorsunuz koltuklarda. Lakin ön koltuktan inmesi çok zor. Ben debelenip iniyorum şahsen arabadan.

Sesli park sensörleri, park yeri ölçüm fonksiyonu, direksiyondan kumandalar çok hoş eğlencelikler ama yine de araba içime sinmiyor bir türlü. Hep tedirginim kullanırken o hissiz direksiyondan dolayı.

Haftasonu Ankara'dan gelirken 190 bastım, motor gürültüsü çok azdı. Otobanda seyahat güzel. Süspansiyonu oldukça yumuşak, engebeli yolda deniz tutabilir insanı.

Parasını şirketim verdi, benden çıkmadı. Ama şahsen 70 milyar vermezdim bu arabaya....

• quote:

Orijinalden alıntı: vectracdx

Dynamic'ten başka versiyon yok ki. Nasıl karşılaştıracaksın? Citroen ithalatçısı işi ucuza getirmek için az sayıda versiyon getiriyor.

Ben 2 aydan beri kullanıyorum, şu anda 7,000 km'deyim. Daha evvel 2008 C4'üm vardı, aldıktan bir sene sonra satmıştım. Bu C5 şirket arabası olduğu için 4 sene kullanmak zorundayım.

C4 ve C5 i kullandıktan sonra sizlere tavsiyem Fransız arabalarından uzak durmanızdır. Güzel özellikleri var ama içinize tam olarak sinmiyor işte. Benim yepyeni arabada bluetooth'dan motor parazit sesi geliyor, servis ise bu arabalarda bu kadar oluyor işte diyor sorunu kendisi de görüp.

Yakıt tüketimi inanılmaz güzel. Ama hızlı gitmezseniz. Şehirlerarası 6 litre, şehiriçinde 7,5 litre 100 km'de. Lakin MCP şanzıman adamı bayıyor. Hemen vites yükseltiyor ve araba yapışıp kalıyor. Biraz gaz verirsenin hemen turbo devreye giriyor ve araç patinaja kalıyor, o sırada antipatinaj devreye girip gücü kesiyor ve yine yapışıp kalıyorsunuz araç bu sırada vites yükseltirken.

Direksiyonu hafif ve aracın manevrası boyuna göre süper, ama direksiyon hissiz. Kendini toplamıyor. Merkez konumunda iken sanki buzun üzerinde gidermiş gibi hissediyorsunuz; asfaltta mısınız yoksa donmuş gölü üstünde gidiyorsunuz anlamak mümkün değil.

Benimkisi SW, haliyle içi çok büyük. Ön ve arka koltuklarda yer bol. Çok rahat oturuyorsunuz koltuklarda. Lakin ön koltuktan inmesi çok zor. Ben debelenip iniyorum şahsen arabadan.

Sesli park sensörleri, park yeri ölçüm fonksiyonu, direksiyondan kumandalar çok hoş eğlencelikler ama yine de araba içime sinmiyor bir türlü. Hep tedirginim kullanırken o hissiz direksiyondan dolayı.

Haftasonu Ankara'dan gelirken 190 bastım, motor gürültüsü çok azdı. Otobanda seyahat güzel. Süspansiyonu oldukça yumuşak, engebeli yolda deniz tutabilir insanı.

Parasını şirketim verdi, benden çıkmadı. Ama şahsen 70 milyar vermezdim bu arabaya....

Süper açıklama olmuş.Özellikle hissiz direksiyon olayını çok iyi anlatmışsın.Resmen gözümde canlandı olay...

• Öncelikle kısaca sorularınızı cevaplayım dynamigue 2011de makyaj yedikten sonra eski sxpk donanıma verilen isim.Sxpk ile dynamigue arasında bluetooth,gündüz led farı farklı ve 110yerine 112hp ama eskisiyle birebir aynı motor var.Comfortta eski sx yerine verilen isim . ben aracı alalı 1sene olucak nerdeyse, benimki sedan ve sw c5süren arkadaşın bahsettiği şikayetleri yaşamadım bu 12.aracım ve şuana kadar kullandıklarımda orta ve üst segment araçlard C5in yol tutuşu ve knforu enson laf soyleyenecek alanlardır bence.Sw bir aracın sedan kadar konforlu yada yoltutuşu yüksek olması beklenemez keza piyasada sw olan her markanın modeli sedan yada hb den daha zor yol tutar bu bir FİZİK kuralıdır ve konforu daha düşüktür .C5in yada herhangi bir modelin hb versiyonu olsa diğerlerine oranla daha iyi yol tutuşa sahip olması gerekir fiziken.Birdefa aracın motoru volvodan forda pegueottan citroene kadar psa gruba ait 10dan fazla modelde 7/8senedir başarıyla görev yapan bir motordur.1700d/dk dan itibaren 270tork inanın aracı kaldırmakla kalmıyor fazlasıyla tatminkar.Aynı aracın 112 hp benzinlisi olsa tork farkından dolayı kaldırmakta zorlanırdı ama araç DİZEL.Otomatik vites araçlar ise otomatikleştirilmiş vitestir aslında yani çift kavrama değil keza çift kavramalısı 2,0motorda var yığılma olması normal.Yakıt tüketimi diye soranlar için dediğim gibi araç motoru yaygın ve şüpheye mahal bırakmıycak kadar kişi farklı araçlarda bunu zaten kullanıyor deposu 71litre ve 65litre civarı alıyor 1450km yaptım en son bir depoyla.Ş.içi 7/7,5 ş.dışı 4,8/5 civarı yakıyor.İçi gayet ferah arka koltuk mesafesi 1,85 boyuma rağmen yeterli diz mesafeside yeterli ön koltuktan inmek uzun boylu insanlar için birçok spor sedanda sıkıntıdır çok görmemek lazım.Dışına laf söylemek imkansız keza ençok dikkat çeken aracın dizaynı kendine fazlasıyla baktıran bir araç.Uzun yolda akıp gidiyor 200km hızla uzun süre gittiğim halde güven sorunu yaşatmıyor yeterince ağır ve orjinal 18inç jant ve michelin lastikler fazlasyla başarılı.Ses izolasyonu yeterli düzeyde aracın ama ses sistemini beğenmiyorumj açıkcası bana yetersiz geliyor.Kronik sıkıntısı olan bölümler vardı mesela deri vites topuzu soyuluyordu garantiden değiştiler çoğununkini ben dahil.Bagajı orta büyüklükte iç eşya koyma gözleri biraz kullanışsız.Aracı kullanmayan yada turbodizel araç kullanımından bihaber olanların hiçbir model hakkındaki yorumuna bakıpta araç alımınıza yön vermeyin bence.Mesela C5dahil 250/300nm torka sahip bir aracı çok dik yokuşta geri geri uzun süre götürmeniz bir anda baskıbalata üzerinde sadece geri vitesteyken tüm torkun baskısını yüklemek demek buda baskı balatayı erkenden bitirmek demek.Yada turboyu yeni çalışmada fazla zorlamak demek bir süre sonra turbo pervane yada milinin eğilmesi ses çıkarması vs. sorunlara yol açar demek.Citroencilerin birçoğu burdan ayrılıp 2ayrı foruma gitti o forumlarda paylaşım yaptıklarından buralar boş kalıyor ama varsa sorunuz cevaplayabilirim elimden geldiğince...saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enteresavar -- 31 Ekim 2011; 23:17:43 >
    GERİ SAYIM;Sen doğduğunda başladı ! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin Ölümden ! Bil ki (7) Düvele sultan dahi olsan yerin (6) Mekan olacak sana. En fazla (5) Metre kumaş götürebileceksin ! Kapatacaksın (4) açsanda gözlerini ! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsanda nafile EceL geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak. Çünkü,
    ÖLÜM BİR YOK OLUŞ DEĞİL,YENİDEN DOĞUŞTUR !

• arkadaşlar merhaba, ben de pek çok d segmenti potansiyel alıcısı olarak passat, 508 ve c5 arasında sürekli gidip geliyorum. şu an c5'in fiyat avantajından dolayı ağırlığım biraz o tarafta. düşündüğüm model de 1.6 THP BVA exclusive. fakat modellerin donanım listesi internet sitesinde yok. bu yüzden bir kaç sorum olacak. exclusive donanımda passat veya 508'de olan şu donanımlar mevcut mudur?

- anahtarsız giriş sistemi veya kontak yerine engine start butonu ile arabayı çalıştırma
    - arka led farı
    - multimedia sistemi (navigasyon, dvd, tv, bluetooth, geri görüş kamerası)

şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris_ayt -- 20 Kasım 2011; 0:19:18 >

Orijinalden alıntı: atieng

arkadaşlar merhaba, ben de pek çok d segmenti potansiyel alıcısı olarak passat, 508 ve c5 arasında sürekli gidip geliyorum. şu an c5'in fiyat avantajından dolayı ağırlığım biraz o tarafta. düşündüğüm model de 1.6 THP BVA exclusive. fakat modellerin donanım listesi internet sitesinde yok. bu yüzden bir kaç sorum olacak. exclusive donanımda passat veya 508'de olan şu donanımlar mevcut mudur?

- anahtarsız giriş sistemi veya kontak yerine engine start butonu ile arabayı çalıştırma
    - arka led farı
    - multimedia sistemi (navigasyon, dvd, tv, bluetooth, geri görüş kamerası)

şimdiden teşekkürler.

Saydiginiz ozelliklerden bluetooth ve led var digerleri yok fakat digerlerinde olmayan hydropnomatic suspansiyonlar , elektrikli hafizali ve isitmali koltuklar var sanirim deri dosemede standart.

• benim bu arabada ve diğer araba modellerinde en çok kafama takılan yarı otomatik şanzımanlar.
    Tam güven alamıyorum burası veya başka forumlarda yazılanlar nedeniyle.
    Almışken otomatik alayım diyorum ama sorunları görünce manuele yöneliyorum.

Orijinalden alıntı: copyright05

bende de 2011 modeli var ama düz yolda yada yokuşta araç kalkmıyor kasa çok ağır... ancak uzun yolda kasa insana inanılmaz güven veriyor ;)

aynı aracı kullandığımızdan şüpe duydum.

benimde c5 var bu zorlanmayı hissetmiyorum.

daha önce 150 bg aracımdan sonra bana sizin hissettiklerinizi hissettirmedi. 1.6 hdı 112 bg 280 tork bu araca yetiyor. tabi gönül 2.0 nı ister ama vergilendirme bizim ülkemize has bir durum olduğundan 1.6 yetiyor.

Orijinalden alıntı: tigu52

quote:

Orijinalden alıntı: copyright05

bende de 2011 modeli var ama düz yolda yada yokuşta araç kalkmıyor kasa çok ağır... ancak uzun yolda kasa insana inanılmaz güven veriyor ;)

daha önce 150 bg aracımdan sonra bana sizin hissettiklerinizi hissettirmedi. 1.6 hdı 112 bg 280 tork bu araca yetiyor. tabi gönül 2.0 nı ister ama vergilendirme bizim ülkemize has bir durum olduğundan 1.6 yetiyor.

Alıntıları Göster

Arkadaşım bende sana katılıyorum.Hantallık zorlanma gibi şeyler hiç hissetmedim ben.Gayet seri atak ve güçlü bir motoru var C5 in..

• Arkadaşlar geçen hafta 2. el 2010 C5 1.6 HDI SXPK araç aldım. Araç 2010 Şubat ayında alınmış.

Arabanın doluluğu gayet iyi seviyede. Fazla kurcalama fırsatım olmadı. Fakat ne kadar aradıysam AUX/USB girişini bulamadım. Olmayacağını düşenemiyorum bu kadar dolu arabada.

Acaba AUX/USB girişleri var mı/ yok mu?

Varsa nerede bu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: onrkrtc

Arkadaşlar geçen hafta 2. el 2010 C5 1.6 HDI SXPK araç aldım. Araç 2010 Şubat ayında alınmış.

Arabanın doluluğu gayet iyi seviyede. Fazla kurcalama fırsatım olmadı. Fakat ne kadar aradıysam AUX/USB girişini bulamadım. Olmayacağını düşenemiyorum bu kadar dolu arabada.

Varsa nerede bu?

Maalesef yok . Makyajlı olanlarla geldı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: MINERVAL

quote:

Arkadaşlar geçen hafta 2. el 2010 C5 1.6 HDI SXPK araç aldım. Araç 2010 Şubat ayında alınmış.

Varsa nerede bu?

Maalesef yok . Makyajlı olanlarla geldı.

Hocam cevap için teşekkürler.

Şöyle arabaya zamanında nasıl koymamışlar garip. Napalım cd ile idare edeceğiz artık.

• quote:

Varsa nerede bu?

Arabanız hayırlı olsun. Allah kaza göstermesin. İyi bir seçenek c5. Size bir şey sormak istiyorum. C5'lerin 2002, 2003 ve 2004 modelleri hakkında bir araştırma yaptınız mı? Bazı kronik arizaları var mı? Çünkü c5 aldığınıza göre araştırma yapmaşsınız diye düşünüyorum. Teşekkür ediyorum. Tekrar söylüyorum. Arabanız hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: ZNGN 61

quote:

Varsa nerede bu?

Arabanız hayırlı olsun. Allah kaza göstermesin. İyi bir seçenek c5. Size bir şey sormak istiyorum. C5'lerin 2002, 2003 ve 2004 modelleri hakkında bir araştırma yaptınız mı? Bazı kronik arizaları var mı? Çünkü c5 aldığınıza göre araştırma yapmaşsınız diye düşünüyorum. Teşekkür ediyorum. Tekrar söylüyorum. Arabanız hayırlı olsun.

Alırken C5 kullanan (Biri 2009, diğeri 2006 model) abilerime sorduğumda alınmayacak bir araç olmadığını söylediler. Sonuç olarak verdiğiniz paraya alınabilecek en iyi araçlardan biri C5.

Benim beklentilerim;

Az tüketim, (Ş. İçi 7-8 Lt)
    Konfor,
    Görüntüsünün kalbur üstü olmasıydı.

Bu beklentilerimi fazlasıyla karşıladı.

• nasıl bir forum burası yaa.. 25 ocaktan beri kime yokmu burda...

bilgi paylaşımı - sohbet olmıyacaktı madem böyle bir başlık niye açtınız arkadaşlar....

canlanın birazz
  • Birkaç gün önce 2011 model 2.2 hdi Exclusive kullanma fırsatım oldu. Çok kısa bir sürüştü ama tadı damağımda kaldı. :( "Lanet olsun şu vergi sistemine." Gerçekten iyi bir araçmış, süspansiyon, sessizlik ve yol konforu çok iyiydi. Aracın sahip olduğu 2.2 lik motora söylenecek kelime bulamıyorum. Araca çok yakışmış bence bu motor. Sanırım 170 bg civarı bir makine var tork ne kadar bilemiyorum.

bu araçların özelliklerine baktıgımda yakıt konusunde farklı değerler gördüm.

bu araçtan kullanan arkadaşlar yakıt konusunda kendi tecrübelerini paylaşırlarsa çok sevinirim...

iyi günler.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.