Şimdi Ara

2012 Citroen c4 start stop sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Ankara’dan selamlar.

    Bir hafta önce Mini Cooper aracımı verip bir arkadaşla citroen c4 modeliyle takas yaptım. Arabayı aşalı bir hafta oldu alırken akü bitik demişlerdi. Ben de 1200 tl verip Bosch marka akü taktırdım. Aküyü taktırmadan önce aracımın start stop(eco modu) aktif olmuyordu ve servis ışığı yanıyordu. Taktırdıktan sonra servis ışığı sönmedi bir citroen ustasına ulaşıp durumu izah ettim. Belli bir süre geçmesi gerekiyor sönmezse gel kalibre edelim dedi. Velhasıl gittim ayarı yaptı servis ışığı söndü ancak bu seferde eco modda iken araçla durduğumda motoru kapatıyor ve geri aktif etmiyor. Gaza basmaya calıstıgımda ciyak ciyak ses cıkarıyor. Ekranda n ye al marşa bas uyarısı cıkıyor. Bu hatayı usta elektrikçiyi arayıp sordugunda direk ayar mayar demeden şarj dinamosu dedi ve bu da çok tuzlu geldiği için yaptırmadım. Forumlarda 200-300 e sorunu halledenler olmuş diye duydum. Bilen anlayan varsa bu kardeşini yönlendirirse çok duacı olurum.







  • Aynı arızayı bende yaşadım. Alternatör kayışı gergi takozunu değiştirince düzeldi. Tavsiyem kayış ve 2 gergi takozunu takım olarak değiştirin. 300+300+ 65 tl kayış. Benim aldığım fiyatlardır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif wise -- 10 Aralık 2021; 17:39:56 >
  • Öncelikle aldığınız akü nedir ? AGM akü takmanız gerekiyordu ve servis ışığı yanıyorsa ustanın ilk önce bu arızayı silmesi gerekiyordu ve akü takıldıktan sonra yaklaşık 1 gün sonrasında devreye girmesi gerekiyordu. Start stop çalışmama nedeni şarj dinamosu değil, aracınız stop edip çalışmıyorsa eğer alternatör kitini değiştirmeniz gerekiyor rulman ve kayış set olarak değiştirebilirsiniz. Benim aracım 2013 ve 1 ay olmuyor 1100 TL'ye orjinal aldım taktırdım. Benimde start stop devreye girmiyordu ama aracın kullanımına göre şarj durumuna göre girip girmediği için ben üzerinde durmuyordum yol yapınca devreye girer diye. Benim problemim direksiyonu çevirince rulman gerginliği sağlayamıyordu ve ciyaklamaya başlıyordu araba bu nedenle değiştirdim akabinde 2 gün sonra da start stop çalışmaya başladı yine.

  • Tesadüf müdür bilemem ama geçtiğimiz günlerde V kayışı ve gergileri değiştirdim. 1.5 senedir çalışmayan stop start yeniden çalışmaya başladı.

    Aküm Varta agm ( 5. yılına girdi)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.