Şimdi Ara

Yeni BMW iX3'ün Türkiye fiyatı belli oldu: 160 kW'lık motorla geliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
3.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bunu Türk milletine anlatamazsın, premium der o aradaki kazığı öder

Sonra da çıkar vergi ÖTV yazarYeni BMW iX3'ün Türkiye fiyatı belli oldu: 160 kW'lık motorla geliyor 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Fiyatına göre çok güzel hizmetmiş hocam, özellikle içten yanmalı modeller için daha da avantajlı. Zaten araç ne olursa olsun, ayda 1 kere yıkatıyorsanız bile hizmetin parası fazlasıyla çıkmış oluyor.

Lakin ix3 konusundaki düşüncelerimi değiştirmiyor. Bence araç, motor gücüne ve sunduklarına rağmen Türkiye'de pahalı; özellikle Tesla'ya kıyasla çok pahalı. 7.9sn hızlanma çok standart bir değer ve bu araç Tesla Performans modelinin %75'lik dilimine kıyasla %55 vergi diliminde yer alıyor ve buna rağmen hatırı sayılır derece pahalı. O nedenle interneti ücretsiz verdiğini düşünmüyorum, ödemesini peşinen alıyor gibi daha çok.

BMW'nin kendine göre albenisi vardır muhakkak ancak Tesla'nın otonom sürüş ve ADAS güvenlik testlerindeki başarısı bir tarafa; performans, iç hacim, ucuz şarj (burada bir parantez açmak istedim. 5 şarj %10 indirimle 14,4 tl/kWh birim fiyata gelirken Supercharger 9,4 tl/kWh birim fiyata veriyor. İndirimli fiyatlarla arada %50 fiyat farkı var hocam ve bu çok büyük bir fark) gibi artıları var. Detaylı kıyaslama yapanlar da çıkar muhakkak ama dediğim gibi araç gücü, iç hacmi arasında muazzam fark var; BMW'nin %20 vergi avantajına rağmen fiyatı 2 milyon+ daha pahalı. Analitik bakınca bana anlamlı gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 17 Şubat 2026; 8:29:52 >

• Cam'a ekmek banan Kemal abim gibiyiz

• quote:

Yeni BMW iX3 tasarım tarafında Neue Klasse felsefesine uygun olarak sade, teknolojik ve zamansız bir duruş sergiliyor.

Acayip sade ve zamansız görünüyor gerçekten. İyi ki sade yapmışlar:

Yeni BMW iX3'ün Türkiye fiyatı belli oldu: 160 kW'lık motorla geliyor

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt

Yok hocam kesinlikle pahalı, yanlış anlaşılmasın. Ben fiyatı savunmadım, net pahalı :) ama tesla ile bmw'yi de kıyaslamam, yolları da yılları da farklı. Eleştirdiğiniz konularda tesla daha beter bir firma. İnternet paralı, adas sistemleri sonradan satılıyor, yani tesla cam tavanını tavan döşemesiyle kaplayıp cam tavansız olarak satıyor ya standart donanımda başka söze de gerek yok. Şunu bırakın bmw'nin opel falan bile yapsa söylenmedik söz kalmazdı

ADAS'dan kastım aslında kaza senaryolarındaki sürüş güvenliğiydi hocam. Çin'de yapılan detaylı bir ADAS testi vardı, izlediniz mi bilmiyorum ama izlemediyseniz bir bakın. Mercedes'in bile bodoslama girdiği yerlerde Tesla güzel sıyrılıyor. Test birincisi Tesla olmuştu, ona istinaden söyledim.

Diğer taraftan Tesla'da otonom sürüş standart geliyor, tam otonom sürüşe ücret ödüyorsunuz ama Amerika ya da yeni yapılan Avrupa (mesela İtalya) testlerini izlediyseniz nispeten yoğun trafik ve kontrolsüz kavşaklarda şaşırtıcı derecede iyi iş çıkarıyor. Sektördeki en iyi otonom sürüş sistemi desek yanlış olmaz sanırım.

Tam otonom paketi Türkiye fiyatıyla 200bin küsürdü yanlış hatırlamıyorsam, ülkemizde uygulanabilir olduğu taktirde verilebilecek bir tutar bence. Diğer taraftan yalnızca abonelik bazlı sisteme geçecek olmalarını hoş karşılamadım açıkçası. Yani bu modelin bir kere satın al ya da abonelik bazlı kullan şeklinde çeşitlendirilmesi kullanıcı tarafında daha hoş karşılanırdı diye düşünüyorum.

Yine de abonelik bazlı yazılım lisansı da ilk defa görüp duyduğumuz bir model değil, fiziksel bir özellik de olmadığı için eleştirdiğim konuyla ters de düşmüyor aslında.

Cam tavan döşemesinin kaplama olayı ilk başta çok saçma görünse de bunun maliyet düşürmek için yapılmış bir hamle olduğu da aşikar. Zira standart diye adlandırdıkları modelde kullanılan cam tavan diğer modellerdeki uv korumalı, yalıtımlı malzeme ile aynı değil. Üretim maliyetlerini yükseltmemek adına üretim bandında aynı kasa kullanılıyor dolayısıyla böyle bir çözüm üretmişler. Yani para verince cam tavanı kullanılabilir oluyor gibi bir durum da söz konusu değil. Şunun gibi düşünebilirsiniz, aracınız en üst donanım paketine sahip değilse (mesela çift bölgeli klima sizin paketinizde yoksa) aracınızda kullanılamayan fake butonlar ya da kapaklar olması gibi. Madem buton yok niye yeri var sorusunun cevabı da yine maliyet.

• Zamansız tasarım? Gelmiş geçmiş en çirkin ve en tipsiz BMW bu. İçi ayrı dışı ayrı çirkin.

• BMW sevdiğim bir marka. Bu domuz burnu gibi tasarım nedir yahu?

Yeni BMW iX3'ün Türkiye fiyatı belli oldu: 160 kW'lık motorla geliyorthe drive
    BMW Commits to Subscriptions Even After Heated Seat Debacle
    https://www.thedrive.com/news/bmw-commits-to-subscriptions-even-after-heated-seat-debacle

hı en sevdiğiniz milyar dolarlık alman şirketleri zaten elektrikli araçta başarısız olmasına rağmen niye kolladığınızı anlamıyorum. hisseniz mi var? araban var desen bile arabanın değeri gün geçtikçe azalacak. insanlar şikayetçi olmasa o da kaldırılmayacaktı. yani şu evet öyleydi ama artık yok deme kafasını anlamıyorum. kendileri çıkardığı sorunu kendileri çözünce alkışlayalım mı? arabayı onlar sürüyor zaten. Yeni BMW iX3'ün Türkiye fiyatı belli oldu: 160 kW'lık motorla geliyor 

şu cümleyi kurmak da hoşuma gitmiyor ama söylemem lazım, ben işime geleni alırım. marka hastası biri değilim. bmwnin iyi aracı varsa alır kullanırım mesela ama gidip de bmw'nin gtünü bunun için yalamam.

• idontremember kullanıcısına yanıt

Teslada internete para veriyorsan uzaktan erişime para veriyorsun demektir. Bmwde internete de uzaktan erişeme de para vermiyorsun. Sen bayat espirilerinle para ödemeye devam et

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hıhı. alacağın ix3 çok mu klas? gidip bindin mi gördün mü? içi dışı plastik kokuyor. her zaman bir what aboutism çünkü neyin ne olduğunu bilmiyorsun. gidin alın o dandik "premium" arabanızı. teslayı övdüğümden değil ama tesla olmasa hala 150 bin küsürdeki 5-6 yaşında dındık g20'lere 2-3 milyon vermeye devam edersiniz. son 10 yıldır çıkan elektrikli arabaların özellikle de alman tarafında ne kadar kötü ve vasat olduklarını gördük. istiyorsan git avrupada 2. el taycanların ix1-ix2'lerin ve eqe'lerin fiyatına bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 17 Şubat 2026; 16:35:11 >
  • fiyat korkunç Yeni BMW iX3'ün Türkiye fiyatı belli oldu: 160 kW'lık motorla geliyor 

Euro/dolar dönüşümü yapsanız da realite aynı:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 17 Şubat 2026; 20:1:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teslataparlar konuya dolusmus yine hala bmw ile tesla kiyaslamaya calisanlara gülmüyorum aciyorum :)

Tasarimi farkli ve güzel zaten hazirana sonuna kadar teslim yok, avrupada ise üretilen tum araclar satilmis durumda.

İx3 zaten ucuz bir arac slogani ile satilmiyor almaya fiyati bile 71 bin euro.

Onumuzdeki 5 yil bmw tasarimi bu sekilde olacak

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.