Şimdi Ara

YENİ BİSİKLETİMDEN ÇIT ÇIT SESLER GELİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iki gün önce aldığım bianchi marka bisiklet ilk gününde bişey yoktu [yağmurlu gündü] ertesi gün birşey farkettim ve bisikeltimde pedal atarken her turda demiyim azıcık yüklendiğimde her tur çıtçıt sesler geliyor ve bu benım cok sınırımı bozuyor arkadaşalr neden böyle oluyor bi bilen varsa yardım etsın daha yeni bisiklet napabilirim ayrıca hızlanınca pedal atınca ses gelmiyor

• Bu ses sadece pedaldan gelmiyor olabilir. Baska bir yerden de geliyor olabilir. Garantiden faydalanmak istiyorsan aldigin yere gotur. Ugrasamam dersen sirasiyla gidon vidalarini kontrol et. Siki olmali. Sele bogazi ve kilidi gevsekse en ufak harekette ses yapabilir. Sele bogazi greslenmemisse olabilir. Buralarda bir sorun yoksa arka attiriciyi kontrol et. Zincir ve disliler yaglanmamissa ses yapabilir. Son bakacagin yer ise aynakol yataklari yaglanmamis olabilir. Bosluk kaldiysa pedal ses yapiyordur ya da aynakol yerine oturmamis olabilir. Belki de sert bir sekilde kaldirimdan indin ve gobegi dagitmis olabilirsin. Baska pedallar ile de deneyebilirsin. Aluminyum pedallardan bu tarz sorunlar hep geliyor. Bu da govdenin ve vidanin aluminyum olmasindan kaynaklaniyor. Yine de sen olaya pedal gozu ile bakma. Baska bir yerden de kaynaklaniyor olabilir...

Bol sans.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Victor Branco

Bu ses sadece pedaldan gelmiyor olabilir. Baska bir yerden de geliyor olabilir. Garantiden faydalanmak istiyorsan aldigin yere gotur. Ugrasamam dersen sirasiyla gidon vidalarini kontrol et. Siki olmali. Sele bogazi ve kilidi gevsekse en ufak harekette ses yapabilir. Sele bogazi greslenmemisse olabilir. Buralarda bir sorun yoksa arka attiriciyi kontrol et. Zincir ve disliler yaglanmamissa ses yapabilir. Son bakacagin yer ise aynakol yataklari yaglanmamis olabilir. Bosluk kaldiysa pedal ses yapiyordur ya da aynakol yerine oturmamis olabilir. Belki de sert bir sekilde kaldirimdan indin ve gobegi dagitmis olabilirsin. Baska pedallar ile de deneyebilirsin. Aluminyum pedallardan bu tarz sorunlar hep geliyor. Bu da govdenin ve vidanin aluminyum olmasindan kaynaklaniyor. Yine de sen olaya pedal gozu ile bakma. Baska bir yerden de kaynaklaniyor olabilir...

Bol sans.

KIRILMA RİSKİ VARMI

• aynısı benim başıma geldi. yağmur altında kullanmıştım ve bırakmıştım. sabaha kullanırken cırt cırt değişik sesler geliyodu. pedalde falan hiç bi sıkıntı yoktu. önce zinciri yıkamıştım sonra zinciri yağlarken pedalı geriye doğru hızlıca çeviriyodum içindeki pislikler falan hep aktı gitti çok hızlı çevir baya bi 2-3 dk falan. sonra geçti
  • Bazen bisiklet yeni olduğu zamanlar yapabiliyor, daha sonra geçiyor o ses.Onun dışında yağmurlu bir gündü demişsin büyük ihtimalle hareket eden aksamlardan birine su kaçtı o yüzden öyle bir ses yapıyor. Sesin nereden geldiğini anlamaya çalış. Uzun süre devam ederse bir bisikletçiye götürmeyi ihmal etme.
  • Yeni değil her bisiklette bu tarz sorunlar yaşanabilir, senin olayın ise Rodaj geçişi. Sele borusu, ayna kol, pedallar veya zincirden bu sesleri duyabilirsin. Ancak ilk aklına gelecek durum Sele borusu ve pedallar olması gerekiyor. Bahsettiğim yerlerin herhangi bir gevşeme durumunda ki bu şu an senin önünde 3 ay boyunca sürecek bir durum, bu tarz sesleri duyacaksındır. Bisikletçine götür benim görüşüm pedalların yağlanması ve sıkılmasına ihtiyacı var.

Ek olarak su teması gibi durumlarda bisikletinden ses duyman çok normal, yağsız kalması durumunda her parçadan ses gelebilir.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.