Merhaba arkadaşlar, ben yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum ve 2 yıldır donanım dünyasından uzağım ilgilenemedim zaten masaüstü bilgisayarımda yoktu. Ve yeni bir sistem toplamak istiyorum. Maksimum oyun performansını verebilecek bir sistem toplamak istiyorum. Acelem yok eylül ekime kadar, sorum da bu yüzden zaten.
Sizce yeni bir sistem şimdi mi toplamak mantıklı yoksa yeni ürünlerin ekran kartlarının, işlemcilerin çıkmasını mı beklemek mi daha mantıklı ayrıca fiyat/performans oranı olarak bu senenin en üst düzeydeki ürünleri önümüzdeki nesilden daha iyi olur mu ?
Son olarak yeni ekran kartları ve işlemciler yılın hangi ayında tanıtılıyor, sizin kesinlikle beklenmesi gerekli dediğiniz bir sistem parçası var mı? Bütçe olarak 3000tl civarı düşünüyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Ekran kartıları 2014 başı gibi çıkacak, belki 2013 sonu, yenilik beklenmiyor, hatta amd tarafında 7850 -- 8850 oem olarak adlanıdırlcak ufak yamalarla çıkacak gibi gibi, nvidia da ses yok, hepsi ps4 çıkışından sonra çıkartacağını belirtti zaten. İşlemci kısmında yine aynı oranda bi artış bekleniyor, i5 2.nesil, ve 3. nesil arasında %10 fark vardı, yine aynı orantı bekleniyor, sadece daha güçlü dahili gpu olacak gibi. AMD işlemci tarafını tam bilemiyorum.
Bence , şuan da alına bilir, ama bütçen yüksekken bari yeni nesil işlemcileri bekle 1-2 ay kaldı zaten, yeni nesil i5-i7 alırsın, güzel sistem kurarsın, şimdi alsanda ,pek bişey farketmeyecek, yinede adı eskiyecek :) ,o yüzden 1-2 ay beklemek iyidir.