Şimdi Ara

Yeni bir saat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni yıla girmeden ERA-300RB model saat aldım. Birkaç resmini sizler için çektim :
     Yeni bir saat

]
     Yeni bir saat

Yeni bir saat

Şimdi bu saat hakkında ne gibi şeyler önerebilirsiniz? Yani daha önceki saatlerim bu değerlerde olmamıştı, dolayısıyla dikkat edilmesi gerekilen bir konu aslında.

Aklımda en çok hırsızlık konusu var. Daha önceki bir saatim 60 saniye içinde çalınmıştı. Aynı şeyin bu saat içinde başıma gelmesini istemiyorum En basitinden bunun için bir öneriniz var mıdır ?

Teşekkürler ..

• güle güle kullanın, hoş gözüküyor. Çalınma kısmını anlayamadım eski saatinizi kolunuzdan mı çaldılar? Yok çıkartıp bir yere koydunuz ve çaldılarsa saatinizi dışarıda çıkartmayın 10 Bar yani 100 metre su geçirmez bir saat olduğuna göre ne ellerinizi yıkarken ne duşta ne denizde havuzda çıkartmanıza gerek yok.

Keyfini çıkartın en kısa zamanda otomatik bir saatiniz olur umarım.
  • banyo yaparken takmayınız. Sıcak suya dayanıklı değil bunlar. Genleşme ile saatinizin içine su kaçabilir.

Saat çok güzel ancak redbull ve infiniti yazısı olmayanları mevcut sanırım. Onlardan alsaydınız daha iyi olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ptahba

güle güle kullanın, hoş gözüküyor. Çalınma kısmını anlayamadım eski saatinizi kolunuzdan mı çaldılar? Yok çıkartıp bir yere koydunuz ve çaldılarsa saatinizi dışarıda çıkartmayın 10 Bar yani 100 metre su geçirmez bir saat olduğuna göre ne ellerinizi yıkarken ne duşta ne denizde havuzda çıkartmanıza gerek yok.

Keyfini çıkartın en kısa zamanda otomatik bir saatiniz olur umarım.

Otomatik derken hocam? Yorumun için teşekkür ederim, yok kolumdan da çalınmadı

60 saniye bir çıkarmak zorunda kaldım, o arada 300 liralık saati gömmüşler. Hani çip felan taktırmak var aklımda bu saati o kadar önemsiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retrower -- 27 Aralık 2014; 21:01:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Otomatik yani pilsiz kolda kurulan mekanik saat bahsettiğim hani saniyenin tık tık değil kayarak (yüzerek) hareket ettiği saatler. Quartz dan sonra taktığınızda kolumda birşey var hissi veriyor o saatler. Saati çıkartmamaya dikkat etmeniz lazım demek ki hani ne önerilebilir bilemedim saat çalınmasın diye

@SpEeDy! neden esnesin bu saatin kasası 316L değil mi? Baya çelik bilezik olduğuna göre çelik kasa demektir, çelik kasa sıcak suda genleşmez hiçbirşey olmaz. uzağa gitmeyin kızım swatch klik klak saatini hiç çıkartmaz kolundan (babasının kızı) banyo yaparkende kolundadır tabi hiç su almadı 1 seneyi geçti saat. Ki swatch hem de klik klak saf plastik meret.

Duşta çıkartmayın biraz espirili bir yaklaşım sergilemek içindi tabi ama bir casionun duşta zarar göreceğini hiç sanmıyorum.

edit: kontrol ettim evet paslanmaz çelik yani şiddetle muhtemel 316L çelik ki en kalitesiz 316L bile duş suyu ısısından esnemez genleşmez. Hatta bizim dayanabileceğimiz bir ısıda da esnemez merak etmeyin Ha şu var contaların ömrü sıcak su veya buharda azalabilir (5 yıl yerine 3 yılda sertleşebilir gibi) ama olup olacağı da budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ptahba -- 27 Aralık 2014; 21:14:17 >

• ptahba kullanıcısına yanıt
    Casio saatim bulaşık yıkadığım zaman su almıştı. Saatçiye götürdüğümde sıcak su ile temasından kaçının dedi.

Ben de bu deneyimimden yorum yapmıştım.
  • SpEeDy! kullanıcısına yanıt
    sizinki büyük şanssızlık olmuş. Annemin seiko artık çizikten camı gözükmüyor her dakika kolunda bulaşık çamaşır hatta fırından tepsi alırken elini fırına sokarken bile ama hala şaşmadan çalışıyor. Tek casio taktım o da ünlüüü f11 askerde. Hiç sorun çıkarmadı o yüzden şaşırdım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok şekil bir saat yapmışlar
    Güle güle kullan
  • quote:

Orijinalden alıntı: SpEeDy!

banyo yaparken takmayınız. Sıcak suya dayanıklı değil bunlar. Genleşme ile saatinizin içine su kaçabilir.

Saat çok güzel ancak redbull ve infiniti yazısı olmayanları mevcut sanırım. Onlardan alsaydınız daha iyi olurdu.

Valla zaten banyoda takmam , ki takarsamda hocamında dediği gibi sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum.
    Bu arada neden Redbull yazısı olmayanı alsaydım ?

quote:

Otomatik yani pilsiz kolda kurulan mekanik saat bahsettiğim hani saniyenin tık tık değil kayarak (yüzerek) hareket ettiği saatler. Quartz dan sonra taktığınızda kolumda birşey var hissi veriyor o saatler. Saati çıkartmamaya dikkat etmeniz lazım demek ki hani ne önerilebilir bilemedim saat çalınmasın diye

@SpEeDy! neden esnesin bu saatin kasası 316L değil mi? Baya çelik bilezik olduğuna göre çelik kasa demektir, çelik kasa sıcak suda genleşmez hiçbirşey olmaz. uzağa gitmeyin kızım swatch klik klak saatini hiç çıkartmaz kolundan (babasının kızı) banyo yaparkende kolundadır tabi hiç su almadı 1 seneyi geçti saat. Ki swatch hem de klik klak saf plastik meret.

Duşta çıkartmayın biraz espirili bir yaklaşım sergilemek içindi tabi ama bir casionun duşta zarar göreceğini hiç sanmıyorum.

edit: kontrol ettim evet paslanmaz çelik yani şiddetle muhtemel 316L çelik ki en kalitesiz 316L bile duş suyu ısısından esnemez genleşmez. Hatta bizim dayanabileceğimiz bir ısıda da esnemez merak etmeyin Ha şu var contaların ömrü sıcak su veya buharda azalabilir (5 yıl yerine 3 yılda sertleşebilir gibi) ama olup olacağı da budur.

Önerileriniz için teşekkürler, ne bileyim çip taktırma felan var mıdır acaba bu saatlere
    Şaka bir yana öneri derken yani dikkatli olmam gereken hususlar var mıdır, o ve onun gibi hani her yeni eşya alımlarında vardır ya şu şuna dikkat edin diye, o bakımdan soruyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: myanemicnick

Çok şekil bir saat yapmışlar
    Güle güle kullan

Eyvallah

• Sponsor logosu yer kaplıyor, saatin şıklığını baltalıyor; bana göre.
  • güle güle kullanın, düşürmemeye, sağda solda çıkartmamaya ve manyetik olarak yüklememeye dikkat edin yeter daha ne olacak. Gerçi manyetik yüklenme daha çok otomatik saatleri etkiler ama bunda da sensörler olduğundan yazdım. Başka da birşey olmaz saate merak etmeyin tadını çıkartın. En fazla kolunuzda çok terlediyse çıkarttığınızda bir selpakla kurularsınız.

Onun dışında tam bir toolwatch ben daha çok tema saatler sevdiğimden yorum yapamıyorum ama bu zamanda cebinden telefon çıkarak saate bakan tipler dışında kalıp koluna saat takan kişileri görmek beni mutlu ediyor. Gerisi zevk meselesi
  • quote:

güle güle kullanın, düşürmemeye, sağda solda çıkartmamaya ve manyetik olarak yüklememeye dikkat edin yeter daha ne olacak. Gerçi manyetik yüklenme daha çok otomatik saatleri etkiler ama bunda da sensörler olduğundan yazdım. Başka da birşey olmaz saate merak etmeyin tadını çıkartın. En fazla kolunuzda çok terlediyse çıkarttığınızda bir selpakla kurularsınız.

Onun dışında tam bir toolwatch ben daha çok tema saatler sevdiğimden yorum yapamıyorum ama bu zamanda cebinden telefon çıkarak saate bakan tipler dışında kalıp koluna saat takan kişileri görmek beni mutlu ediyor. Gerisi zevk meselesi

Teşekkürler hocam, o manyetizmadan nasıl koruyabilirim saati peki ? Birde pusula ayarı 2.5 sayfada anlatılmış. O konuda da bilginiz var mıdır acep ?

• Elektrik santralinde çalışan biri olmadığınızı varsayarak söylüyorum saatinize mıknatıs yapıştırmayın yeter

Pusula yı bilmiyorum ama kardeşimde Timex vardı bir ara onun pusulasının çalışması için koldan çıkartılıp manyetik olmayan (tahta) gibi bir yüzeye konması gerekiyordu.
  • tek kötü yanı safir cam olmaması bence.. aydınlatmasıda çok şık bunun . 500rbk modeli bence daha şık ama ondada aydınlatma yok mesela. iyi günlerde kullanın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.