Şimdi Ara

İsviçre'den ne saat alınabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Sürpriz bir şekilde İsviçre'den bir akrabam geliyor.


    Pek araştıramadım, sürem kısıtlı ve hala araştırıyorum, Tudor'a sıcak baktım. Bir göz attım ama ''İsviçre saatleri İsviçre'de ucuzdur'' gibi bir sonuca ulaşamadım, bu yüzden genel olarak saatler yurtdışında daha ucuz olduğu için herhangi bir markayı alabilirim.


    İnternetten baktığım fiyatlar değil de bizzat mağazaya gittiğimde daha ucuza bulma şansım olur mu İsviçre markalarını acaba?


    Sürem kısıtlı olunca sizlerden de destek alayım dedim konu açarak. Bilgisi olan varsa sevinirim.


    Edit: 1k-2k dolar arası bir bütçe ayıracağım, kısıtlı bir bütçe ama bu kadarını ayırmak istedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wojtek -- 23 Eylül 2023; 22:58:55 >



  • İsviçre saatleri arada sırada soruluyor. Bir kategorizasyona internette de rastlamadım. Bu sebeple, görülen lüzum üzerine üç kuruşluk fikrimle, kendimi bilmez ve subjektif bir şekilde kategorize edeceğim.


    Kolay ulaşılabilen İsviçre saatlerini üçe ayırabiliriz:


    Rolex

    Omega

    Swatch gurubu.


    Swatch gurubunun altında eskiden isim yapmış pek çok marka vardır ve hesaplı olanlar da bunlardır. Yalnız hepsi benzer mekanizmalar kullandıkları için eskiye oranla biraz daha değersiz görülüyorlar. Yine de...


    Longines. Markaların babası, bugün dükkandan satın alınabilen markaların en eskisi olabilir. Swatch gurubunun kaynak ve komponent paylaşımı sayesinde ucuz yapılınca biraz forsu düştü. Yoksa bir dönem Rolex'ten de pahalılardı. En ince, rahat kullanımlı saatler bu markadan çıkmıştı. Büyük saatlerin moda olmasıyla da iyice arkada kaldı, tasarım sebeplerini kaybetti. İsviçre saatçiliğinin mekanik devrimlerin, rönesansın İtalya ve Fransa'sından farkı mekanizmaları küçültebilmesiydi. Bu yüzden İsviçre saati denilince benim aklıma önce Rolex değil Longines gelir. İnce kasa stilinde orjin noktasına gitmek istiyorsanız Longines tercih edersiniz. Tıpkı otomatik Seiko 5 stilinde orjinal olanı isteyince Rolex Datejust tercih edeceğiniz gibi. Kuvars devriminin talihsizliğinin bir sonucu olarak Swatch'a satıldı.


    Rado. Hyper-chrome, tungsten, seramik gibi malzemelerden çok iyi kasaları vardır. Görüntüsünü korumak kosunuda Rolex'le yarışabilir. otuz sene sonra da kullanabileyim ama Rolex harcaması yapmak istemiyrom diyorsanız Rado'nun hyper-chrome, seramik veya tungsten modellerinden birini beğenmeye çalışmanızı tavsiye ederim. Biraz ağırdırlar yalnız.


    Mido. Türkiye'de yok, hava geçirmeyen vakumlanmış kapaksız kasalar yapmıştı böylece içindeki yağlar çok uzun süre bozulmaz ve bakım istemezdi. Kapaksız olduğu için kendine ait bir stili de oluştu. Commander serisi kendi içinde bir kült.


    Tissot. Eskiden beri Türkiye'de var ve bilinirliği yüksek. Türkiye'de dakikliğiyle tanındı.


    Tudor, Fortis, Tag-Heuer ve saire... Yarın öbür gün de Omicron'u hatırlayıp çıkarır, eskiden amma da saatler yapmıştık, kurma kolununun ortasına ilk defa biz adımızı yamıştık diye Formula 1'de, kayak ve bisiklet yarışlarında pahalı reklamları beş sene boyunca gösterip içinde bütün Swatch gurubunda bulunan mekanizmalardan birini koyarak pazarlayabilirler. İsimlere para verdiğimizi unutmadan, burada hala akılda kalan benim için yukardaki üç dört isim. Şimdi hatırlamadığım ama hatırlanmayı hak eden bir kaç marka daha vardır... Mido artık vakumlu falan değil tabii, bugünkü sentetik yağlarla gerek de yok, Longines'in de dalgıç ve otm. saatlerine hiç meraklı değilim. Harcamayı isme yaptığımı bilince otantiklik arıyorum galiba.


    Bunlara ek olarak Alman Junghans, Sinn, Stowa ve Nomos'u da eklemek isterim. Pek çoğunun kendi mekanizması vardır ve alternatif olarak düşünülebilirler. Junghans en ince saatleri üretti ve Alman'ların Longines'idir.


    Omega... Değerli, çünkü kendi mekanizmaları, kendi yöntemleri var. Söhnle gibi özel saatlerle seri üretim arasında bir yerde görülmeye başlandığı için değerleri çok yükseldi.


    Rolex... Bunun arkasında epeyce Hollywood görünürlüğü de var. ABD ve İngiltere'de çok pazarlandı. Klişe otomatik saat formu Rolex'e ait. Sadece Seiko-5 değil, otomatik mekanizma üreten hemen her markanın bir datejust sitili vardı. Artık ayları düzelten takvim, görüntüsünü koruyabilen kaliteli üretimleriyle değerli oldu. İlk popüler otomatiklerden biri.


    * * *


    Tabii bu en çok, kişisel stil meselesi, İsviçre saatçiliği zaten, mekanizmadan daha çok mücevherat becerisidir. Japon saatlerinden farkları bence görüntülerini daha uzun süre korumasıdır. Ama eğer soru İsviçre'den ne alınır ise Türkiye'de olmayan Mido'yu tercih ederdim. Alman olsa da yine Constanz bölgesinden, Sinn, Stowa veya Nomos'tan biri de olabilirdi. Diğerlerini her yerde buluyorsunuz zaten.





  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

    Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim, birçok marka seçeneği edindim sayenize, hepsinin modellerine derinlemesine dalıp karar vereceğim, bütçem dahilinde tabii. Çok sağ olun

  • İsviçreden gelecekse, Rolex ve Swatch almak mantıklı olabilir ama garanti kapsamları veya sürelerine dikkat edin. Böyle en üst segment bir saat alamayacaksanız, swiss made saatleri türkiyeden de temin edebilirsiniz ki çok fiyat farkı olmadığını duymuştum.


    Eğer aldıysanız Türkiye ile fiyat farkı nedir paylaşabilir misiniz?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.