Binbaşı
02 Aralık 2002
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
15 üye
Görüntülenme
Toplam: 98 (Bu ay: 0)
Gönderileri

şile de 2 katlı katlar 65'er m2 lik. kabasını bitirdik. weberin ürünleri ile izolasyon düşünüyorum taşyünü dış mantolama , çatıda çatıbor tarzı köpük , camlarda egepen ve ısıcam düşünüyorum.

Yerden ısıtma düşünüyorum. Doğal gaz mı elektrik mi karar veremedim. Güneş panelide koyabilirim. odalarda klima da olacak. Yaz kış oturulacak olarak düşünebilirsiniz.

Yorum ve bilgi birikiminize açığım.

X670 çipli Asus creator anakartım var. Ekran kartı ile gene Asus RTX4070ti.

Geçen gün pcyi açtığımda ekranda no signal yazısını gördüm. HDMI kablosunu ekran kartından çıkartıp apple tv ye takınca görüntü vardı. Yani ekran ve kabloda sorun yok.

7950X işlemci var onboard HDMIa takınca gene görüntü geldi.

- Biosu resetledim yok.

- Tekrar bios yazdım yok.

- Ekran kartını çıkartıp yerine başka bir pcde çalışır durumda olan Ati HD6850 kartı taktım yok.

- PCI-e slotlarını farklı farklı denedim yok.

- Bios da VGA otomatik de

İlginç şekilde windowsta Aygıt yöneticisinde HD6800 ve işlemci üzerindeki Radeon Graphics i görüyor ama harici karta geçemiyorum..

Fikri olan???

Cam filmi yasak fakat yönetmelikte R43 cam serbest diyor.R43 cam yani araçların fabrika çıkışında takılan karartılmış cam uygulaması. Bende arka 2 cam zaten R43 fakat ön iki camı R43 nasıl nerde yaptırırız?
Platinum 10GB lık turkcell ve 100Mbit 175GB fiber internet kullanmaktayım. Aynı zamanda internet paketimle birlikte 3lü pakette gelen turkcell tv de kullanıyorum..

Toplam 179,80 TL fatura ödüyorum..

4-4lük paket alırsam.
Platinum 10GB lık turkcell + 100Mbit 125GB 139TL olacak bunun yanında turkcell tv yi ve 50GB joker akk yıda ekleyelim.
24,90 + 15 = 178,90 hakikaten 1TL kar için süper kampanyalarınız var.....Bunun yanında şuan 1 yıl olan turkcell hattımıda 2 yıl yapmam gerekiyor.. Kısaca bir kazancım olmuyor.. Hatta zararım oluyor çünkü 4-4 lüğe geçince turkcell tv mi de kapattırıp sonradan gene açtırmam lazım ve cayma bedeli isteniyor. Tamam sistem izin vermiyor o yüzden kapatmanız gerekiyor olabilir ama cayma bedeli neden. Tahahütüm uzamayacakmı uzayacak o zaman bu cayma bedelini indirim olarak faturaya yansıtırsın olur biter. Hiç yapmadığınız işlemler değil.

Ayrıca daha saçma bir sisteminizde şu: platinyum paketle gelen turkcell tv hakkımı kullanamıyrum nedenmiş çünkü evde turkcell tv kullanıyorum ve onunda evde cepten izleme hakkı var.mış. Yahu bana neeeee??? hakkımsa bunu ayarlayacaksınız. 10 tane fazla yazılımcı tutun olsun bitsin. Saçma sapan sistem izin vermiyor sorunlarını sistem cevaplayacak şekilde çözsünler.

Ama durun daha bitmedi. turkcvell tv yi kullanmak için ev internetimin kayıtlı cep numarasını değiştirdim . Eşimin numarasını verdim. Ama gene sorun var neymiş telefonum başka hesaba kayıtlıymış. Tamam amenna ordan kaldıralım.. Girdim eşimin teleonundan hesaba 4 tane 3 tane iphone var hangisi benim bilmiyorum (heryıl cihaz değiştiriyoruz zaten) hepsini siliyim dedim. Ayda 1 tane silebiliyormuşum peh saçmalığa bak 1.yi sildim. Ben değişmişim. 1 ay bekledik 2. sildim aaa oda ben değilim. 1 ay daha bekle...... koskoca apple bile itunes hesaplarını bu şekilde tutmuyor. hadi ben müdehale edemiyorum sistemden siz yapı yoookk cevap bilin bakalım ne : sistem izin vermiyor :) Sistemi sismi kontrol ediyorsunuz sistem mi sizi.... Faturayı yatırmasam bankanın otomatik ödeme sisteminde sorun olsa gecikme faizi almayı biliyorsunuz ama.
RT-AC3200 Router kullanıyorum. Birkaç ayar denedim ama turkcell tv+ ı çalıştırmayı beceremedim.

Edit:

derkenn şu ayarla sorunu çözdüm..Turkcell tv+ ıda 3 nolu ethernete bağlayın..

Turkcell TV+ için Asus modeme ne ayar çekmeli? ÇÖZÜLDÜ!???
Parçalar geldi.Noctua nın 6cmlik fanları hariç onlar perşembeye stoklara girecekmiş..

Ekran kartı sığmayınca!!

Kasanın ön usbleri 2.0 olduğundan öncelikle onları aliexpressden aldığım 3.0 olanlarla değiştirdim.Bastım silikonu. Firewire 'ında kablosunu çıkarttım gereksiz kalabalık yapmasın..

Ekran kartı sığmayınca!!

Ekran kartı sığmayınca!!

İşlemci üzerine denk gelen zımbırtı ile disk yuvasını da kasadan çıkarttım.

Ekran kartı sığmayınca!!

Ekran kartı sığmayınca!!

Fan sesini minimuma düşürmek istediğimden ses/performans oranı yüksek olan noctua yı tercih ettim.CPU için NH-C14 vardı..

Ekran kartı sığmayınca!!

Normalde soğutucu ile gelen Noctua NF-P14 fan yerine NF-A15 fan taktım..Kasa ön fanını da NF-F12 ile değiştirdim..

Ekran kartı sığmayınca!!

Arka fanlar içinde NOCTUA NF-A6x25 leri tercih ettim, perşembeye stoklardaymış....

Anakartı yerleştirdim.. Kabloları sleeveleyip hazırladım.

Ekran kartı sığmayınca!!

Ekran kartı sığmayınca!!

PCI-ex diskimiz.. Anakarttın M.2 yuvası malesef öyle konumlandırılmışki 8cm lik kartları takmaya uygun değil. Dolayısı ile kartı pci-ex yuvasına takmamız gerekti..

Ekran kartı sığmayınca!!

Ekran kartı ise olayı ayrı bir boyuta taşıdı. Çünkü yükseklik kasanın sınırını aştı..Gerek Heat pipeın kasa kapağına dayanması gerekse güç kabloları kapağın kapanmasını engellicek düzeyde yüksekte kalması durumu değiştirdi...

Ekran kartı sığmayınca!!

Sayın üye AMFİBİ 'ye başvuruldu :) kasayı kesip plexi ile yükseltti.. Birde fandışardan temiz hava alsın diyerekten fan deliği açıldı.. Buraya Silverstone'un 14cmlik kasa fan filtresini takacağım için kare kesmeyi uygun gördük....

Ekran kartı sığmayınca!!

Kasanın Sol ve üstünede sticker yapıştırdım.. Birde plexinin ön kısmına ROG açılımı stickırı yapıştırdım.. İçten kırmızı aydınlatma burayı şık gösterir aslında... Sağdaki stickerlarda (Dolby ile geforce) çok gereksiz duruyor onlarıda çıkartıcam olmadı..

Ekran kartı sığmayınca!!

Ekran kartı sığmayınca!!

Ekran kartı sığmayınca!!

PSU'nun fanı zaten %30 yük altında (~260watt) dönmüyor... Ekran kartı da aynı şekilde gpu 65C altında iken fan çalıştırmıyor.Sonrasında tek fan veya çift fan olarak duruma göre devreye girip kapanıyor. CPU ve kasa fanları desen sessiz.. Tam bir oturma odası film ve oyun merkezi olsu :) Kırmızı ışıklandırmayı da perşembe arka fanların gelişi ile deniyeceğim bakalım..

6cm 'lik fanlarda geldi sonunda...

Ekran kartı sığmayınca!!

Ekran kartı sığmayınca!!

Ekran kartı sığmayınca!!

Yerlerini hazırlamıştım zaten ..

Ekran kartı sığmayınca!!

Ekran kartı sığmayınca!!

Ekran kartı sığmayınca!!

LED olayını da denedim ama çok belirgin ve fazla aydınlattı camı .... Farklı bir şey bulacağım artık...

Vakit ayırdığınız için teşekkürler..
Yahu jailbreak çıkalı 1 hafta olmadan 8.4..

---------------
Apple, iOS 8.4 güncellemesini 30 Haziran’da yerel saatle 08.00’da başlatacak. Cupertino merkezli teknoloji devinin daha önce 10.00’da başlattığı güncellemeler iki saat ileri alındı. Bu duruma neden olarak da Apple’ın dünya çapında yayın yapacak radyo istasyonu Beats 1’ın yerel saatle 09.00’da yayına başlayacak olması gösteriliyor. Güncellemenin daha erken saate alınmasıyla 24 saat yayın yapacak Beats 1 deneyimlenecek. Güncelleme 30 Haziran Salı günü saat 18.00 sularında ülkemiz kullanıcılarına ulaşmaya başlayacak.

iOS 8.4’le gelecek en büyük yenilikler kuşkusuz Apple’ın müzik servisleriyle ilgili olacak. Ufak çaplı hatalarında giderileceği yeni güncellemeyle Apple müzik uygulaması güncellenecek ve tüm cihazlar Apple’ın WWDC 2015 etkinliğinde duyurduğu en büyük yeniliklerden biri olan Apple Music servisini desteklemeye başlayacak.

Apple Music servisi ilk üç ay ücretsiz olacak. Sonrasında ise kullanıcılar hizmetten yararlanmak için her ay 9.99 lira ödemek zorunda kalacak. 6 kişilik bir grup ise 14.99 lira karşılığında aile paketinden yararlanabilecek.

Apple Music’e ilk aşamada iTunes Match’te olduğu gibi 25.000 şarkı sınırlaması getiriliyor. İlerleyen dönemde ise sınırın 100.000’ne çekilmesi bekleniyor.

--------------

Vatanın haberiii
Elbette en şık duranı ön plakasız :)

2014 Mazda 3 için hangi tip plaka ??

Kare Plaka - Yana

Kare Plaka - Ortaya

Standart Plaka

Arkadaşlar sırt koruması almayı düşünüyorum. revit adrenalin deri mont var fakat sırt koruması eva süngerden ibaret.. Başta süngeri çıkartıp yerine bişi alıyım dedim ama oraya koyacağım koruma kuyruk sokumuna kadar gelemeyecek kadar kısa olmalıydı zaten o cep yeterince derin değildi.

Dolayısı ile ayrı olarak sırt koruma bakayım dedim. Bu sırada göğüs kafesinide koruyan ürünleri görünce böyle bişi daha iyi olur diye düşündüm.. Fakat bunların düzgün yapılmış testlerinin, karşılaştırmalarını falan olduğu bir site bulamadım..

Ataşehir-mecidiyeköy arası ev-iş motorsiklet kullanıyorum. Bu işte yeniyim daha 1500km oldu. Sizin sırt veya sırt/göğüs bir arada koruma önerileriniz nelerdir.

Alpinestars track protection gözüme iyi göründü. Birde AEA'nın kullandığı icon stryker vest var. Önerilerinizi bekliyorum.

Alpinestars track protection
 Koruma Önerisi??

Icon Stryker Vest

Koruma Önerisi??
 Koruma Önerisi??

Spidi Back&Chest

Koruma Önerisi??

Dainese Gilet Wave 2 Neck (Boyun Korumalı)

Koruma Önerisi??
 Koruma Önerisi??
2009 honda civic hb sahibiyim 140hp 1.8 otomatik (i-shift değil) .. Yol pek yapmadık eşim evden işe kullanıyor zaten çok yakın işide.. Hafta sonları falanda 5 senede anca 30bin km yaptık..

Arabayı değiştirsek mi artık düşüncesi altında kia'dan girip seat leon dizel otomatiğe kadar uzanıp ordan ford kuga 1.6 180hp selective e kadar geldim :)

2. el alacağım kesin fiyatlar 80bin ila 95bin arasında geziniyor.. düşük km de 2013 modellere falan baktım. E benim arabayıda 30bine okuturuz allahın izniyle diye düşünüyorum.

Kuga hakkındaki iyi ve kötü yorumlarını yazarsanız sevinirim.
Hakkında
Meslek: Bilgi Teknolojileri Uzmanı
Forum İmzası:
Hades Canyon NUC8i7HVK2 i7-8809G 2x8 Kingston HyperX Impact Samsung 970 Evo 250GB M.2 MacBook Pro 15 MR932TU/A Sony HDR-Sr11 Sony ∝7s iPhone 14 Pro Max iPad Air 3
Forum İkinci El İmzası:
İlan hakkındaki yorumlarınızı lütfen PM üzerinden yapın..

----VE BU KONUYLA İLGİLİ BAŞKA DA BİŞEY SÖYLEMEM! (FORREST GUMP)----

Tel: 0532 707 7964 Mecidiyeköy veya Kozyatağından elden teslim yaparım.

Hades Canyon NUC8i7HVK2 ≡ i7-8809G ≡ 2x8 Kingston HyperX Impact ≡ Samsung 970 Evo 250GB M.2 ≡ MacBook Pro 15 MR932TU/A ≡ Sony HDR-Sr11 ≡ Sony ∝7s ≡ iPhone 14 Pro Max ≡ iPad Air 3
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Home
Bilgisayar
Work
Otomobil
Mazda
Mobil cihaz
iPhone
Operatör
Vodafone
ISS
Superonline
Oyun Platformu
PC
Oyun Platformu
Wii
Takım
Galatasaray
Steam
volcano2K
TV
Panasonic
Klima
Klima
Ses Sistemi
Ses Sistemi
Tablet
iPad
Notebook
Apple
Game Center
volcano2K
Fotoğraf Ekipmanları
Sony
Motosiklet
KTM
Dünyadan Futbol
Galatasaray
Clash of Clans
volcano2K
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 5 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 6 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.791
İkinci El Bölümü Mesajları: 438
Konularının görüntülenme sayısı: 27.581 (Bu ay: 674)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 257 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.