Şimdi Ara

Yeni Bir Bilgisayar Şirketi Kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba! Yaklaşık 3 aydır bilgisayar ve donanımsal ürünler sektörü dışında iş yapabilecek ve bizim de hakim olduğumuz bir sektör aradık ama bulamadık. Biz de en sonunda buna karar verdik. Ancak aklımıza birkaç soru işareti var. Bu sorular hakkındaki bilgilerinizi rica ediyoruz.

Şimdi bizim yaklaşık 5 milyon TL sermayemiz var. İtopya, İncehesap, Sinerji, İnventus gibi bilgisayar, toplama PC, donanımsal ürün satışı işine girmek istiyoruz ama bu mağazalar ürünleri hangi yoldan nasıl tedarik ediyor bunu çözmeye çalışıyoruz. Aslında birkaç yol bulduk ama karar veremedik.

Önce İnventus gibi tam olarak mağaza değil de depo tarzı bir yer açmayı düşünüyoruz ve bunu İstanbul'da yapıyoruz. Kurumsal şirket, muhasebeci, depo, montaj ekibi, depo teknik servisi gibi alanlar profesyonelce ayarlandı. Ayrıca reklam ve sponsorluk için bayağı bir bütçe ayırdık. Şimdi tedarik ve lojistik kısmını araştırıyoruz. Bu firmalar ASUS'a, MSI'a, NVIDIA'ya vs. ile tek tek gidip konuşuyor mu yoksa Arena bilgisayar gibi (Vatan'ın parçalarını tedarik ettiği yer), Denge bilgisayar gibi yerlerden bayiilik alıp onlardan mı tedarik ediyorlar? Bu konu hakkındaki bilgilerinizi, ve farklı tavsiyelerinizi paylaşırsanız memnun oluruz -ki bu sayede biz de karar verelim. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 24 Ağustos 2023; 2:3:21 >

• şu dönemde halkın alım gücünün düştüğü,fiyat istikrarının olmadığı bir dönemde bilgisayar üzerine şirket açmak bence iyi sonuçlar vermeyebilir.

yani iyi bir fikir olsa da zamanlama yanlış olabilir benim,benim demek istediğim bu.

• yurtdışından getiriyor, tr bayisi olanlardan ise elden alıyordur.

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

Her ne kadar öyle olsa da bugün hala Apple mağazalarının önünde kuyruk oluyor bu ülkede. Ayrıca donanım, gaming ürün sektörü çok canlı bir sektör. En kötü ihtimalle elindeki malı maliyetine satar sermayeni alır çıkarsın az zararlar ile. Haksız mıyım ?

• rdmntl kullanıcısına yanıt

hocam tamam gaming sektörü canlı olabilir,hayat pahalılığına rağmen halen birileri bir şeyleri alıyor olabilir.

ama burada temel soru şu?

şimdi benim 1 adet bilgisayara ihtiyacım var. ve bilgisayar almak için araştırma yapıyorum.

benim ilk bakacağım yer neresi olur?

hepsiburada,trendyol,n11,amazon,vatanbilgisayar,teknosa

ha bir de senin adını saydığın İtopya, İncehesap, Sinerji, İnventus gibi yerlere bakarım.

bu durumda senin satış yapabilmen için bu adını saydığım yerden daha ucuza ürün satmalısın ki senden bilgisayar almak için bir sebebim olsun.

yani aynı donanım özelliklerine sahip bir bilgisayarı vatan bilgisayar 10bin tl ye satıyorsa ve sen de aynı fiyata 10bin e satıyorsan ben gider vatan bilgisayarı tercih ederim çünkü en azından isim yapmış kurumsal bir şirket.

• Bizde bunu oluşturmak adına sponsor ve reklam bütçesi ayırdık. Eğer tedarik yönünde işler istediğimiz gibi giderse ilk ay birçok kampanya ve çekiliş programımız var hatta yayıncılar ile de anlaşmayı düşünüyoruz. Ayrıca bu saydığım firmalar itopya ve incehesap hariç çok fazla alışveriş yapılan yerler değil çünkü reklam ve kampanya yapmıyor ama yıllardır ayakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rdmntl -- 27 Eylül 2022; 0:40:37 >
  • İtopya ve incehesaptan sinerjiden ne farkınız var, bence önce bunu düşünün hocam. Ne yenilik getirdiniz/getireceksiniz bu sektöre?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben monitor paneli tamir yapan yer acarım çinden getirtirim yada firmalarla anlaşırım ekranı kırık monitor tamiri yaparım türkiyede bu işi yapan yok galiba diyebiliyorum

• amk ya dolandırıcı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.