Şimdi Ara

Yeni bir Anakart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle bilgisayarımın özelliklerini sıralayım;

CPU Türü Intel Pentium 4, 2400 MHz (18 x 133)
    Anakart Adı Asus P4V8X-X (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)
    Sistem Belleği 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)
    Görüntü Bağdaştırıcısı Radeon X1650 Series Secondary (512 MB)
    Monitör Philips 107T5 [17" CRT] (CX 778215)
    Disk Sürücüsü SAMSUNG SP1253N (120 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
    Disk Sürücüsü ST340014A (40 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
    Optik Sürücü HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H55N (DVD+R9:10x, DVD-R9:10x, DVD+RW:20x/8x, DVD-RW:20x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)

Anlayacağınız üzere eski bir bilgisayara sahibim. En son ekran kartında değişiklik yaptım. Yanılmıyorsam 2 sene önce almıştım. Anakartımı değiştirmek istiyorum. Sanırım anakart değişince ramleri de değiştirebiliyorum. Piyasada sdramler çok pahalı o yüzden ddr2 ya da ddr3 artık hangisini önerirseniz rama geçmek istiyorum.(2gb düşündüm) İşlemcimi değiştirmek istemiyorum sizce şart mı? Çok fazla oyun oynayan birisi değilim. Genelde online oyunlar oynuyorum. Mesela silkroad online. Onu da çoğu zaman bota bırakıp gidiyorum. Eski oyunlar daha çok hoşuma gidiyor. O yüzden ekran kartını değiştirmiyorum. Bu sistem özelliklerine göre birbiriyle uyum sağlayacak bir anakart önerebilir misiniz? Tabi bununla birlikte ram ve diğer parçalar içinde tavsiyede bulunursanız sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler

Ha unutmadan en önemlisi de hesaplı olması.

• Ikinci el forum a gir . 65tl ye g31 cipsetli anakart al . 65tl ye 2 gb 800mhz ram al . Ekran kartı sana kalmış . Işlemci de 100tl altınada c2d e6xxx serisi bulabilirsin
  • İşlemci şart mı? Şuanki işlemcim önerdiğiniz anakarta uyum sağlar mı?
  • Hocam öncelikle yeni bir anakart demek hemen hemen ekran kartı ram ve işlemci upgrade mecburi demek,sizin yerinizde olsam elinizdeki sistemi ya da sadece kasayı size hangisi uygunsa satarım ve üstüne nakti olarak ekleme yapıp yeni sistem toplarım burada yeni sistem de çok iyi yardımcı olurlar
  • Bende farkındayım o yüzden uyum sağlayabilecek parçaları sormuştum. Bir anda değiştirebilecek durumum yok. Anakartımda sorun olduğunu düşünüyorum(yeniden başlat çalışmıyor, oyun sırasında ekran gidiyor ve frekans dışı gibi bir hata veriyor) Ekran kartına dokunmak istemiyorum. Agp serisi olduğu için anakart uyumluluğu nası olcak bilmiyorum. Piyasada destekleyen çok fazla anakart yok sanırım? Anakartı değiştirince ram almak da şart olacak. İşlemciyi değiştirsem en az 100 lira oraya gidecek. 200 lira ile bu sisteme yapabileceğim bir şeyler var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Finsternis

Bende farkındayım o yüzden uyum sağlayabilecek parçaları sormuştum. Bir anda değiştirebilecek durumum yok. Anakartımda sorun olduğunu düşünüyorum(yeniden başlat çalışmıyor, oyun sırasında ekran gidiyor ve frekans dışı gibi bir hata veriyor) Ekran kartına dokunmak istemiyorum. Agp serisi olduğu için anakart uyumluluğu nası olcak bilmiyorum. Piyasada destekleyen çok fazla anakart yok sanırım? Anakartı değiştirince ram almak da şart olacak. İşlemciyi değiştirsem en az 100 lira oraya gidecek. 200 lira ile bu sisteme yapabileceğim bir şeyler var mı?

Hocam forumda ikinci el bölümümüz var orada uygun bir AGP destekli anakart bulabilirsiniz.Şimdilik idare etsin derseniz hiç boş yere 200 TL masraf etmeyin.forum da 40-50 Tl civarında bir anakart alın size tavsiyem Foxconn,Gigabyte olabilir. Gerisine hiç masraf etme

• quote:

Orijinalden alıntı: terapi_triyaki

quote:

Orijinalden alıntı: Finsternis

Bende farkındayım o yüzden uyum sağlayabilecek parçaları sormuştum. Bir anda değiştirebilecek durumum yok. Anakartımda sorun olduğunu düşünüyorum(yeniden başlat çalışmıyor, oyun sırasında ekran gidiyor ve frekans dışı gibi bir hata veriyor) Ekran kartına dokunmak istemiyorum. Agp serisi olduğu için anakart uyumluluğu nası olcak bilmiyorum. Piyasada destekleyen çok fazla anakart yok sanırım? Anakartı değiştirince ram almak da şart olacak. İşlemciyi değiştirsem en az 100 lira oraya gidecek. 200 lira ile bu sisteme yapabileceğim bir şeyler var mı?

Hocam forumda ikinci el bölümümüz var orada uygun bir AGP destekli anakart bulabilirsiniz.Şimdilik idare etsin derseniz hiç boş yere 200 TL masraf etmeyin.forum da 40-50 Tl civarında bir anakart alın size tavsiyem Foxconn,Gigabyte olabilir. Gerisine hiç masraf etme

Bencede...
    Bütcen müsait olduğunda ddr3 sisteme geçersin

• oyun sırasında görüntü gidip frekans dışı diyorsa (limit dışı olmasın bu?) ya ekran kartında ya da monitörde sıkıntı var demektir. performanstan memnunsanız boşuna anakart değiştirip masraf edersiniz ilk önce driver yenelemyi ardından format atmayı ve sonrasında onbord vga varsa onunla birlikte denedikten sonra teker teker ihtimalleri elemeyi deneyebilirsiniz. anakartım arızalı olduğunu nasıl anladınız?
  • Driver yeniledim, format attım, ekran kartını başka pcde denedim, monitörün kablolarını kontrol ettim onlarda bir problem yok ve sorun devam ediyor. Anakartın ekran kartı slotuna zarar vermiş olabilirim. Tırnakları çok zorlamıştım bir keresinde. Zarar vermiş olabilirim. Bir de birkaç forumda araştırdım bir arkadaşda aynı problem olmuş ve anakartta çıkmış arıza. Bendeki sorunlara çok benziyordu o yüzden anakartı suçladım :) O zaman ucuz bir anakartla değiştirip para biriktirmeye devam edeyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.