Şimdi Ara

Yeni binaların ses yalıtım problemi (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
562
Cevap
26
Favori
69.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
186 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her şey ev almaya karar vermemle başladı. Boşa kira parası gitmesin birikim olsun diye ev aldım, 2 sene sonra evlendim. Bu 2 sene boyunca ses ile ilgili hiçbir problemim olmadı. Üst kat boştu zaten. Küçük odaları hiç kullanmıyordum, salonda geçiyordu hayatım.

Evlendikten sonra salon soğuk olduğu için küçük odaların birini dekore edip orada oturmaya başladık ve alt kattaki serseri ile tanışmış olduk. Ailenin genç oğlu, siyah şahinle bunu arkadaşları eve bırakırken gördüm birkaç defa. Eve gelip son ses müzik açıyor isyankar velet, oturduğumuz yerde titriyoruz. Hanım tatlı yapıp kapılarına gitti bir gün, çok ses geliyor dikkat edebilir misiniz vs., o gün ses yok ama ertesi gün tekrar açıyor. Ben gidiyorum, kapıyı açıyorlar ama sesten birbirimizi duyamıyoruz. Bir de nasıl aile yaşıyor evde, anne baba kardeşler nasıl duruyorlar o ortamda anlam veremedim. Devam edince polis çağırdık, kapılarına gidip uyardılar ama yine devam etti son ses müzik açmaya. Bir gün hanım inmişti yine kibar dille durumu anlatmaya, anası ağzına geleni saydı hanıma, küfür kıyamet. Baba da her karşılaştığımızda bana tüm nefretiyle gözlerini dikmeye başladı. Sonra dedik biz bu insanlarla uğraşamayız, huzur bırakmadılar bizde. Bir de onlar kiracı, biz ev sahibiyiz. Onların ev sahibini de defalarca aradım, konuştum ben dikkat edecekler dedi defalarca ama nafile. Neyse biz evimizden taşındık neticede, evimizi kiraya verip kiraya çıktık.

Büyük ve lüks bir sitede, her şeyin kaliteli olduğu varsayımı ile daire tuttuk. Ancak alakası olmadığını anlamamız uzun sürmedi. Yan daire ile salon duvarları ortakmış. Bunun çok kritik bir bilgi olduğunu da taşındıktan sonra öğrendik. Adam telefonla konuşurken karşıdakinin konuşmasını bile duyuyorduk. Salonda oturamaz olduk. Tv sesi susmuyordu. Yatak odasının üstünde çocuklar sabaha kadar bilgisayar oyunu oynuyordu bağıra çağıra. Evin küçük odasını kendimize yaşam alanı yaptık. Pandemi sürecini burada geçirdik. Sonra konut kredi oranları çok düşünce şöyle kafamıza göre bir ev mi alsak kira ödeyene kadar dedik ve uzun arayışlar neticesinde bir ev bulduk.

Hiç oturulmamış daire. Müteahhit evin kalitesini öve öve bitiremiyor. Ortak duvar yok sayılır. Binaya ilk biz taşındık ve çok keyifli 1 ay geçirdik. Evin her köşesini istediğimiz gibi dekore ettik, boyattık, tadilat yaptırdık, dolaplar yaptırdık,vs. Ardından üst katımızın 4 çocuklu doğulu bir aileye satıldığını öğrendik. Nasıl olur, sıkıntı olur mu derken taşındılar ve hayat bizim için tekrar kabusa döndü. Aile içi konuşmaları, hangi vakitte evin neresinde kimin ne yaptığını biliyoruz. Hayatımızı domine ediyorlar. Hiç istemediğimiz halde onların hayatlarına da tanıklık ediyoruz. Bununla da kalmıyor tabi, çocuklar sürekli koşuyor, binayı titretiyor veletler koşarken. Ana baba bağırıyor devamlı birilerine. Bu tip durumlar hepten bizi bezdiriyor. Sinirlenme gibi değil de daha çok ümitsizlik gibi, depresyon gibi bir ruh haline bürüyor bizi.

Şimdi ne yapacağımızı bilemez vaziyetteyiz. Lüks site, lüks daire diye dünya paralara sattıkları & kiraladıkları daireler için 3 kuruş fazla maliyete katlanıp yalıtım yapmıyor şerefsiz müteahhitler. Yasalar da burada vatandaşı korumuyor. İnşaat standartları arasında olmalı ses yalıtımı. Belli yalıtım standartlarını karşılamayan inşaatlara onay verilmemeli. Bu durum toplum sağlığını bozuyor maalesef.

Bu tür sorun yaşayıp sonradan tavan ses yalıtımı yaptırıp sorununun çözüldüğünü söyleyene de rastlamadım henüz. Tekrar taşınmak da çok büyük maliyetler demek olacak bizim için.

Bizim müteahhit dindar adamım, abim hoca, işimi doğru yaparım, para öncelik değil bizim için ayaklarındaydı. Binamızdaki her daire satışında fiyatlar artıyor diye fiyat artışı yaptı konuşup anlaşıp kapora aldıktan sonra. Bir dairenin satışını tapu randevu gününün sabahında satmaktan vaz geçtim diyerek iptal edip 150bin üzerine koyup tekrar ilana çıkardı. Daireyi alacak olan çocuğun haftalarca uğraşı boşa gitti. İçinde bulunduğumuz düzen maalesef şerefsiz müteahhitlerin mutlu olmaları üzerine tasarlanmış.

• asafated kullanıcısına yanıt
    Okurken bile kötü hissettim. Allah yardımcınız olsun.

Anladığım kadarıyla müstakil olmadığı sürece bu memlekette ev alınmaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stoa

Son 4 yılım çeşitli evlerde gürültüyle savaşmakla geçti şu an istanbulda 1 yılı dolmamış bir binadan bildiriyorum. Direkt müteahhitden aldık kendisi de bu binada oturacağını söyledi. Sorduğum tek soru gürültü olup olmayacağıydı. Her türlü yalıtım var oğlan inşaat okudu en büyük sorunu gürültüden ders çalışamamaktı binayı onla yaptık dedi. Tabiki hüsran, en çok gürültü duyduğum ev olabilir. Karantina başında geldim eve o günden beri gece komsu yüzünden uykudan uyanmadığım 1 gün olmadı. Gündüz üstteki veledin koşmasından kulakiçi kulaklıgı o günden beri çıkarmadım kulaklık bozulana kadar yemek yerken dahi çıkarmadım öyle bir gürültü var ev titriyor sesi duymasam bile titriyorum. Kulaklık bozulalı 1 hafta oldu neredeyse kan çıkacak. Sahura kadar uyumayan yan komsu yüzünden o saate kadar kulakligi cikarmaz sonra uyuduklarında uyurdum kulaklik gidince bu hack de yalan oldu dayanamadıgım icin odami degistirdim abarttıgımı düsünen annem salonda yatmaya basladi bugun 5.gün ve kaçıp kardeşim odasına sığındı yerde yatıyor. Gürültüsüz ev bulmak bu kadar imkansız işte. Gidip binayı yapan adamla konusuyorsun o bile yalan çıkıyor. Ev kiralamadan, almadan 1 hafta test süreci olsa gürültüsüz evi bulabilirsiniz ev bakarken bunu anlamak imkansız. İnce eledim sık dokudum baktıgım her evde gürültü geliyor mu anlamaya calistim 10 dakikalık ev turunda ne kadar anlayabilirseniz, bunda tasınırken bina bostu yepyeni bina içi lüks müteahhitin kendisi de oturacak diye inandık aldık yine hüsran yine hüsran.

Diğer gürültü hikayelerimi de merak edenler için yazayım. Çünkü geçen seneye kadar gürültüden fazla etkilenen deli muamelesi görüyordum şimdi herkesin aynı dertten müzdarip oldugunu bilmek rahatlatıyor okuyunca siz de rahatlarsınız belki.

Lisede müstakil evde oturdum 2 katlı bahçeli kiralık evdi sonra ev sahibinin oğlunun manitasının aklına parlak bir fikir geldi bizi evden çıkarıp dükkan olarak resim kursuna kiraladı. Sonra taşındığımız binada en üst kata taşındık şansımıza yan daire de alt daire de boştu. Müstakil evde yaşar gibi huzurlu bir hayat yaşadık örneğin evde 3 tv vardı ve odamda hoparlörle müzik dinleyebiliyordum yıllardır yapamadığım şeyler bunlar komşunun o sesi duydugunu bilmek bile rahatsız hissettiriyor beni.

Sonra üniversiteye başka şehire gittim yurtda kaldım. İlk kez gürültüyle burda karşıslaştım. Yan odadaki her ses odaya geliyordu. Dayanılmaz derecede acı cekiyordum gürültü yüzünden. Her oda da böyleydi. Hemen çözüm aradım. İkinci dönem sadece sınavlara gittim. Yaz okulunda devam mecburiyeti var kalmayayım diye insanüstü çalışıp tüm dersleri verdim. Yıllardır biriktirdigim parayı dolara attım dolar yükselince tek başıma ev tutacak parayı bulmuş oldum. Tabi anca 1+0 tutabildik. 3 yıllık bina olmasına rağmen ben o gürültü yurda özel sanıyordum yurttan beter gürültü vardı. Yandaki gece ntvspor açık uyuyordu ben içerdeki odadan sabaha kadar tüm haberleri ezberliyordum. Yine çözüm aradım bir gece dayanamayıp kapılarını çaldım korkudan açamadılar. Ertesi gün dışarı cıktıgında uyardım bir daha gece tv açmadılar. Sonra bir gün banyoya girdim bu sefer alt kattan kadın inleme sesi geldi. Odaya geçtim ses devam ediyor. O inleme sesi dönem sonuna kadar bitmedi. Her gece 4 posta bağıra bağıra seks yaptılar. Konu seks olunca yasim da kücük artık uyaramadım. Kulak tıkacı aldım. İnternet de baglamamistim eve bilerek mecburen baska yapck bisi yok diye kitap okudum. Artık okuyacak kitap kalmadı hem kütüphaneden ödünç alıyorum hem her hafta kendim alıyorum yetmiyor ders calisayim dedim. O dönem 7 dersin 5ini AA verdim. Ama hayat yaşamıyordum. Yine çözüm aradım ev sahibine gittim. Gidince fark ettim ki evi bana satan emlakçı aslında ev sahibiymiş. Neyse seks muhabbetini söyledim kendimi acındırdım falan çıktım evden. İkinci dönem mecbur okula gidicez bu sefer dedim ki burdaki evlerin hepsi böyle o zaman yurda gidicem ve sadece uyumaya odaya giricem ama tek basima kirada oturuyomus kadar paranın alayını harcayacam. Dedigimi yaptim. Uyumaya gittigimde alttan gitar çalan mı oldu vurdum sustular, daha çok kişi toplanıp yine mi denediler kaldırdım koca yatağı yere vurdum sustular. Yandan gitar çalan mı oldu çıktım balkondan sınavım var dedim sustular. Her türlü kavgayı göze alıp en azından gece uyuyabilmeyi başardım. Oda arkadaşım dahil herkese gece beni uyutmayacak olanı döveceğimi belirttim. Sonra ben iyi paralar kazandım okulu bıraktım. Eve bir döndüm alta birileri taşınmış çocuklar bağırıp duruyor. Bağırdıklarında vurup susturuyordum ama bir iki gün sonra geri basliyolardı. Dedim ki bu gürültü ucuz ev tutmaktan pahalı bir ev tutsam gürültü gelmez. Okula da dönüp o semtte sahibindendeki en pahalı kiralık ilanını tutup bir rezidansa taşındım. Ev lüks+lüksdü ama yandan köpek sesi, alttaki kafeden müzik sesi. Ses yalıtımlı akıllı panjurlar var dediler çekinde daha da kötü gürültü duyuyorsun. 1+0 evimden hicbir farkı yoktu duvarların. Sonraki yıl komsular degisti altta bu sefer kırbaçlı seks sesleri, yanda 40 yaşında adam sabaha kadar yaratık bağıran oyun oynuyor, cafeden canlı müzik devam gece 1e kadar. Sekse yine ses edemedim yandaki adamı şikayet ettim pis bakışlar attım bir iki gün susup sonra yine başladı ben de taşındım. Ailemin yanına döndügümde yan dairedekiler bebek yapmis sabah 5de mutfakta kahvaltı hazırlıyolar her sabah uyanıyorum, alttakinin üç çocuğu olmuş bizimkiler vurmak yerine yöneticiye sikayet edince gürültü yaptıklarında hicbisey olmadigini fark edip iyice azmışlar inadına tüm binaya hayatı dar etmeye baslamışlar diger iki cocuk konusmayı koşmayı öğrenmiş ciyak ciyak bagiriyolar üstüne adam binanın altındaki dükkanı almıs her saniye binanın kapısının önünde habire eve çıkıyor. Tabi bir noktadan sonra yıllarca yaptıgım gibi mücadeleye basladim bir gün öyle bir noktaya geldim ki dambılı yere vurup parkeyi çatlatıp çığlıklar attım hemen eve birileri geldi birileri arandı bir iki akşam sonra emniyetten mersolu ağır abiler bunları ziyarete gelip istediginiz kadar bağırın diyip bana duyabilecegim sekilde küfürler etti. Daha üni öğrencisiyim ilçe emniyet müdürü gelip beni tehdit ediyor düşünün. Neyse bunlar beni her gördüğünde korkup kaçmaya başladı akşam baba eve gelince susuyorlardı gündüz kadın inadına bağırıp bağırtıyordu. O kadar çok ses vardı ki akıl sağlığımı kaybetmemek için bulduğum çözüm sabah dışarı çıkıp akşama kadar yürümekti kalkıyordum kahvaltı yapıyordum ve uyku saatine kadar amaçsızca yürüyordum diyebilirim ayaklarım parçalanıyordu artık ama acı çekmek bile anlık bir rahatlık veriyordu o bile gürültüden iyiydi. Sonra ufaktan ilahi adalet işlemeye başladı. Önce bunların dükkanı kanalizasyon suyu bastı. Sonra depremler olmaya basladi bizim semtte binalar çöktü. Gece herkes arabada yatıyordu biz de arabada yatıyoruz dedim ki ulan bir gece be bir gece o evde gürültü olmadan uyuyabileyim o riske rağmen gittim eve ve onlar yine evdeydi aga. Kolonları çatlamış binada millet korkudan akrabalarına sığınırken, bu gece deprem olsa banko ölürüm gitmesem mi diye düşünürken onlar o gece de ordaydı. Sonra deprem bahanesiyle taşındık. Evi de inadına eşyalı şekilde yabancısına itine kopuğuna verdik. 3 ayda 3 farklı kiracı degisti artık ne haltlar karıstırıyolarsa depozitoları yanmasına rağmen 1 ay kalıp çıkan tiplerdi. Sonra alt komsunun tasındıgını ögrendim umarım bizim kiracıların gürültüsünden cıkmıstır. Ben o sırada son sınıfı okumak için yeniden okula yollandım. Bu sefer eski bir ev tuttuk. Üstümdeki herif sabaha kadar tv izliyodu tüm ses odamdaydı. Bu sefer hiç ses çıkarmamaya çalıştım. 4 yıl ses çıkarmıştım sonuçta hiçbir şeyi değiştirememiştim. Bu sefer ben gürültü yapan taraf olayım dedim müzik falan açıyordum ama bana gerek kalmadı ev arkadaslarimdam biri her aksam son ses güldür güldür izledi digeri arkadasiyla oyun oynayıp ana bacı küfürler etti. Biz de gürültü yapıyoruz diye üsttekini susturma çabam olamadı. Ben en son gece uyumaktan vazgeçip geceleri kütüphanede geçirip gündüzleri uyumaya basladimz Sonra her zamanki gibi dayanamayıp arkadasiyla bagira bagira oyun oynayan ev arkadasimi kavga edip evden gönderdim. O cok gürültü yapıyor diye olsa gerek üsttekiler onun odasını bosaltmıstı sessiz sakin mışıl mışıl uyudum. Sonra okul bitti bu eve taşındığımızda olanları yazdım. Öğrendiğime göre müteahhitin akrabaları binada oturuyormus ama kendisini göremedim. Görürsem dayanamayıp döverim muhtemelen. Yada komsuları dövücem. Gerçi birini dövsen diğeri var. Susturdugun da max 1 hafta susuyor boşa bir çaba. Ama bu çabadan vazgeçemiyorum. İnsan dayanamıyor o gürültüye o cektigin acıya sebep olandan intikam almak istiyorsun gürültüyü önlemekden cok intikama dönüyor olay. Bundan sonraki hedefim müstakil bir ev tutmak. Şehirde tutacak param olmadığına göre hedefim defolup gitmek şehir hayatından arkadaşlar.

emeklilerin yaşlıların oturduğu bir site veya apartman bul. Mışıl mışıl uyu :)

• Duvarlar betonken iyiydi. Ama şimdiki evlerde duvarlar tuğladan yapılmış ve dediğiniz gibi malzemeden çalmışlar. Aşağıdakinin osurma sesini duyuyoruz hocam. Biraz abarttım ama gerçeklik payı da kısmen var.  

• D A R T H İlyas kullanıcısına yanıt
    Duvarları betondan yapılan ev nerede ? Öyle bir ağırlığı taşıyacak bir bina görmedim :) her zaman duvarlar tuğladır . Eskiden kara sıva yapılır sonra alçı sıva sonra boya yapılırdı . Şimdi tuğlanın üstüne direk alçıyı yapıyorlar . Bu arada abartmadınız sadece osuruk sesi olsa iyi yan komşunun normal sesle olan tüm konuşmaları bile duyuluyor şimdiki binalardan .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 6 Ağustos 2020; 21:38:57 >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

Hocam bizim eskiden durduğumuz ev müstakildi. 1996 yılında falan dedemler yapmış. Mahalledeki en eski evlerden biri. babam evin duvarları betondan demişti. Tam hatırlamıyorum ama o diyorsa doğrudur.

Özel yapılar hariç betondan duvar yapılmaz . Tek katlılarda çok sorun olmaz ama apartmanlarda beton duvar imkansıza yakındır . Beton çok ağır bir malzemedir ve oda yetmezmiş gibi demir örmeden betonda atamazsınız .

• son 6 aydır 2012 yapımı bir binada oturuyorum, ilk kez böyle bir ev gördüm.. yutong diye iğrenç bir malzeme

• Eski ev zaten iki katlıydı. Ama tekrar sordum da tuğlanın üstüne bir şeyler falan eklemişler yani sizin dediğiniz hesap oluyor. 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Tuğla üstü kara sıvadır :) her binada olması gereken şey zaten şu an bile :) ytong üstünede yapılması şarttır ama müteahhitler yapmıyor ses olmasının büyük sebebide bu . Yapsalarda incecik yapıyorlar .

• Nihayet taşınıyorum! Çok şükür Allah'a.. Bayağı masraf ve ilave maliyet olacak ama inşallah şikayetçi olduğum durumdan kurtulacağım. Yapı yeni değil, eski ama kaliteli bir inşaat. Zaten yeni yapılara asla bakıyordum. Zira oturduğum ev zaten yeni ve neredeyse bir buçuk senedir neler yaşadığımızı bir ben bir de Allah bilir.

• Roland Deschain kullanıcısına yanıt
    Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah yeni evinizde mutlu olursunuz .

• Bi inşaat mühendisi olarak bu duruma kesinlikle katılıyorum .

Yeni yapılan yapılarda genelde odaların m2 sini büyütmek için duvarları daha ince , neredeyse yarım tuğla yapmaya kadar gidebiliyor firmalar . Maksat alan genişlesin . Böyle olunca da zaten ses yalıtımı yapılmayan duvarlar iyice ses geçirir oluyor .

Ayrıca kullanılan saten alçı dediğimiz beyaz yapı içine yapılan alçıların da bina içinde daha fazla ses geçişine sebep olduğunu düşünün birisiyim . Bunun bilimsel yanını bilmiyorum ama çocukluğumdan hatırlıyorum evimizde kara sıvanın üzerine hafif bi düzleme sıva vurulur üzerinde de boya olduğunu hatırlıyorum . Ne ses geçirirdi duvarlar ne başka bişi .

• quote:

Orijinalden alıntı: D A R T H İlyas

Hocam bizim eskiden durduğumuz ev müstakildi. 1996 yılında falan dedemler yapmış. Mahalledeki en eski evlerden biri. babam evin duvarları betondan demişti. Tam hatırlamıyorum ama o diyorsa doğrudur.

Hocam ev kaç katlı ?

duvarlar betonsa çok sıkıntı bi durum. Duvarların taşıyıcılığı zaten 0 . O yüzden hafif malzeme olan tuğla ve türevi şeyler kullanılıyor . Betonsa yapıya kolonlara çok yük bindirir Allah korusun alt katta patlama yapar kolonlarda

• quote:

Orijinalden alıntı: Mekatroniks

Duvarları betondan yapılan ev nerede ? Öyle bir ağırlığı taşıyacak bir bina görmedim :) her zaman duvarlar tuğladır . Eskiden kara sıva yapılır sonra alçı sıva sonra boya yapılırdı . Şimdi tuğlanın üstüne direk alçıyı yapıyorlar . Bu arada abartmadınız sadece osuruk sesi olsa iyi yan komşunun normal sesle olan tüm konuşmaları bile duyuluyor şimdiki binalardan .

Kesinlikle hocam tam bende kara sıva bile yapmıyorlar diye mesajımı düzeltecekken sizin yazınızı gördüm . Alçı öyle bi malzeme mi yalıtım olayı 0 .

• Kesinizmirliksk2 kullanıcısına yanıt
    Aynen dediğiniz gibi . M2 den kazanmak için komşu duvarlar haricinde alçıpan duvar yapılan yerler bile gördüm hemde arasında taş yünü bile konmamış ve burası bir daire . Sesin fazla geçmesinin bir diğer sebebide şu an kullanılan beton eskiye göre çok daha sert ve madde sertleştikçe titreşimleri aktarması kolay olur . Şu an 10 luk ytongla komşu duvar yapılıyor , ne kara sıva var ne düzgün bir açlı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 4 Eylül 2020; 2:42:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mekatroniks

Aynen dediğiniz gibi . M2 den kazanmak için komşu duvarlar haricinde alçıpan duvar yapılan yerler bile gördüm hemde arasında taş yünü bile konmamış ve burası bir daire . Sesin fazla geçmesinin bir diğer sebebide şu an kullanılan beton eskiye göre çok daha sert ve madde sertleştikçe titreşimleri aktarması kolay olur . Şu an 10 luk ytongla komşu duvar yapılıyor , ne kara sıva var ne düzgün bir açlı .

Hocam cidden alçıpan duvarlı bir apartman gördüm bende . Gördüğümde şok oldum . Duvara vuruyorsun tak tak sesi direk yan dairede . Tam bir rezillikti .

Ah hocam ah o eski kara sıvayla yapılmış binalar . Yemin ediyorum hiçbişi o yapıların yerini tutmuyor .

tamam şu anki yapılar belki daha sağlam ama ses açısından eski yapılar bence daha sağlıklı

• Kesinizmirliksk2 kullanıcısına yanıt
    Ben çok fazla takılmıyorum aslında . Türkiye bir deprem ülkesi , müteahhit su yalıtımı , demir ve betondan kaçmadığı sürece bence çok sorun yok . Tüm daireler 2 kat tuğla , kara sıva olsa her daire en az 6-7 ton daha ağır olacak . Bir deprem sırasında bu ağırlık sorun yaratabilir . Biliyorsunuz kiriş olayı artık kalmadı , ses problemi var mı evet var , ama bunun artısı binanız hafif .

• Konuyu baştan sona eksiksiz okudum. Bu yaşıma kadar komşu gürültüsü çekmemiş biriydim. Baba evim 30 yıllık sağlam bir binaydı. En üst kattı ve mutfak hariç ortak duvar yoktu. Alt kattan zerre ses gelmezdi. Tuvalet banyo pencereli havalandırmaydı. Tam anlamıyla huzurlu bir hayatım varmış ama kıymetini bilmiyormuşuz hiç :)

Üniversiteyi de 40 yıllık bir ankara evinde geçirdim, bodrum kattı, sıfır ses sorunu ile geçirdim öğrencilik hayatımı.

Neyse efendim evlendik, dairemizi tuttuk, yaşamaya başladık. Ulan birkaç gün sonra sabahın yedisinde bam güm seslere uyandık. Yukardaki 3 yaşındaki çocuk sabah uyandığı gibi tüm ev içerisinde deli gibi koşuyor. Aşağıya da direk davul etkisi.. Her sabah bu çocuğun gürültüsüne uyanmaya başladık. Uyardık. Azaldı. Ama çok sürmeden yine başlıyor, klasik işte.. üstüne adamlar yatak odasında bağırarak konuşuyor vs. canımıza tak etti.

Ev kredilerinin 0,64lere düştüğünü öğrendik ve ev bakalım dedik. Ara kat olsun, güney batı cephe olsun, cadde olsun, balkonu büyük, mutfağı güzel, içi yapılı olsun dedik, her şeyi istediğimiz gibi bir daire bulduk ve 15 yılımızı ipotek ettirip evi aldık.

Mutlu mutlu temizliğimizi yapıp bir kaç gün sonra eve taşındık. İlk gün taşınma yorgunluğumuz ile yatak odasına gittik, ışıkları kapayıp yattık ki yan taraftan bir muhabbet sesi geliyor. Ardından bir musluk açıldı ki sanki evin içerisinde bahçe sulayan fıskiye çalışıyor. Bizim yatak odası yan tarafın mutfak+balkon+oturma odası ile dip dibeymiş. Beynimizden vurulmuşa döndük.

Neyse bir şekilde o geceyi atlattık. Ertesi gece yatak odasına girdik, ses yoktu. İyi dedik misafiri vardı herhalde önceki gece, rahatız. Tam yattık derken üst kattan bir sifona basıldı. Sanki üzerimize yağdı su şarıl şurul. Ulan dedik bu ne böyle. Sınanıyor muyuz. Neyse sifon sesi bitti, adamların takırtı tukurtuları her şey odamızın içerisinde, dişini fırçalaması, ışığı söndürmesi, adımları vs... Neyse bir ara sessizlik olur gibi oldu iyi dedik kiiiiii foşşşşşşşşşş su sesi gelmeye başladı, duş alıyor adam. Saat gecenin 2’si. Su kafamızdan aşağı akıyor, hissediyoruz. Yarım saat sonra duş bitti, arkadaş saçını kuruttu, çekmecesinden iç çamaşırlarını vs. Aldı, giyindi, yattı, telefonunu masanın üzerine bıraktı... Biz de hepsine şahit olduk tabi. Ve öyle bir psikolojik çöküş yaşadık ki anlatamayız.

Ardından sırayla komşularla tanıştık. Yan taraf mutfak olan komşu baya anlayışlı çıktı, akşam 11’den sonra mutfak kullanmıyorlar. Oturma odasını da çocuk odası yapmışlar, Allah var çocuğun sesini 2,5 ayda 2 kez duydum sadece. Salonda oturuyorlarmış ordan da yatak odasına ses gelmiyor. O konuda rahat ettik.

Ardından üst komşu ile tanıştık. Güzel bir şekilde banyodaki su sesinden bahsettik. Yani adamların banyosuna da karışmak çok abes ama uykumuzdan ediyordu bizi. Onlar da iyi insanlarmış, anlayışla karşıladı, gece banyolarını bıraktılar. Şu an için fena gitmiyor, inş böyle devam eder. Yoksa evi satmayı düşünüyorum gerçekten.

Son olarak Allah malzemeden çalan müteahhitten acı acı çıkarsın çaldıklarını.

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt

Çok sağ olun hocam.

Darısı bu sıkıntıyı çeken tüm arkadaşların başına.

Gerçi gideceğim yerde de garantim yok ancak orada oturan bir yakınımın evini inceleme imkanım olmuştu. Ayrıca yıllardır kendisinin de bu yönden hiçbir sorunu olmamış.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.